Įkraunama...
Įkraunama...

Orchidėjų pirkimo ir gyrimosi tema

QUOTE(AJIRA @ 2013 02 04, 13:15)
Kazkur skaiciau, kad orchidejos gali istverti menesi nelaistytos. Kazin ar tai tiesa  g.gif... jeigu taip palikus menesiui, kai isvaziuoji atostogu g.gif

falenopsiai tai tikrai nepražus, nebent namuose būtų karšta kaip pirty smile.gif
Atsakyti
QUOTE(eliss @ 2013 02 04, 04:54)
falenopsiai tai tikrai nepražus, nebent namuose būtų karšta kaip pirty smile.gif

drinks_cheers.gif Ir manau dar dendriubiumai visai nepriestaraus, ypatingai jeigu ziema, jie ir taip turi buti pora menesiu nelaistyti mirksiukas.gif O tokiom raibuolem tai menuo tikrai per ilgai laikotarpis schmoll.gif
Atsakyti
QUOTE(eliss @ 2013 02 04, 13:54)

Taip, as felenopsius ir auginu, teks isbandyk bigsmile.gif ..., aisku gaila jeigu zutu doh.gif
Atsakyti
QUOTE(Tina* @ 2013 02 04, 00:05)
Buvau nusprendus kantriai laukti ir neskubeti girtis / dziaugtis, bet neistveriau. Mano phal. gigantea kazka rezga. Lenda du kazkokie nauji auginukai. Net vyra pasikvieciau, kad uztvirtintu jog man nesivaidena. O pats augalas visai maziukas. Keista butu, jei tokio dydzio zydetu. Net imu mastyt kad orchidejos.lt gal sumaise kazka ir visai ne gigantea pas mane  g.gif

O gal tikrai žydės g.gif kad tik neprišnekėčiau... blush2.gif bet va čia irgi giriasi, kad gigantea krauna žiedus, nors jis tik 8 cm vazonėlyje ir 'leafspan' 25-30cm, tai tikrai mažiukas, o jau žydi.
Iš vikipedijos:
"Although widespread belief that this orchid takes anywhere from 8 to 12 years for a seedling to reach flowering size, it may be possible to flower seedlings in 4 years with ideal culture". Gal jam labai pas jus patinka smile.gif
Atsakyti
Nu bet mano visai leliukas. Ir maniau, kad stagnacijos busenoj, nes vis skundziaus jo letumu. Bus matyt kas cia bus, o gal ir nieko, nudzius tie spurgiukai ir viskas pasibaigs. Kaip bebutu labai idomu stebet situacija smile.gif
Atsakyti
QUOTE(AJIRA @ 2013 02 04, 17:17)
Taip, as felenopsius ir auginu, teks isbandyk  bigsmile.gif ..., aisku gaila jeigu zutu doh.gif

vienas metais isvaziavau atostogu 3 savaitems tai visus falenopsius palikau taip:
Kiekvienam vazonui paemiau didesni vazona arba bliuda, i viduri pastaciau orchideja, pvz ant puodelio ir pripyliau vandens tiek , kad orchidejos vazonas butu pamirkytas i vandeni iki 1 cm.
laikui begant vanduo isgaravo ir liko zemiau, o orchideja liko virs vandens. Radau po atostogu puikios bukles.
2, kitas variantas. Paimti didesni vazona ir pripilti smelio i tarpa tarp dvieju vazonu bei pripilti vandens bet jau nedaug. cia taikiau kitoms gelems.
visas geles radau sveikas.
Atsakyti
na nejaugi isvaziuodamos atostogu ilesniam laikui niekam nepaliekate raktu nuo namu, tai ir gelytes galima paprasyt palieti bent viena karta i dvi savaites, mano geles ir karsciausia vasara taip puikiai isgyvena 4u.gif
Papildyta:
o as pasigirsiu savo naujaja augintine, labai noreta ir mylima wub.gif

user posted image
Vanda Kulvadee Fragrant Black Spot
Atsakyti
QUOTE(Merii @ 2013 01 24, 18:49)
gražuolis dendrobium nobile  wub.gif  , apie priežiūrą kitoje tėmelėje  4u.gif

Labas merginos, paaiskinkit kokioj temoj galiu rast kaip augint sia orchideja.Merii pasake kad kitoj temoj taip ir nesupratau kokioj kitoj doh.gif . Perziurejau praita uzdaryta tema bet nieko neradau. Apie temperatura ir ziedus intike radau bet ka darit su senais stiebais taip ir nerandu help.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo jola1: 06 vasario 2013 - 19:44
QUOTE(jola1 @ 2013 02 06, 21:43)
Labas merginos, paaiskinkit kokioj temoj

http://www.supermama...howtopic=885582
Atsakyti
Sveiki, štai mano naujoji augintinė, radau maximine nukainuota tai pagriebiau. Žiurėsim ar gyvens biggrin.gif
user posted image
Atsakyti
QUOTE(esmileja @ 2013 02 06, 23:28)
Sveiki, štai mano naujoji augintinė, radau maximine nukainuota tai pagriebiau. Žiurėsim ar gyvens  biggrin.gif

Nelabai gerai matosi, bet ar jos skrotelė neišpuvusi g.gif
Atsakyti
Siandien buvau uzvaziavus i "Tik geles". Nu tokios nykumos dar nebuvau ten macius unsure.gif doh.gif Cia gal po mokesciu reidu pas gelininkus taip? ar aukcionuose geles isbrango? g.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Tina*: 06 vasario 2013 - 23:59