Įkraunama...
Įkraunama...

Provanso ir klasikos mylėtojų namai

QUOTE(LIR @ 2013 01 24, 02:11)
Tik tas gražu labai savotiškas, pvz naujoje virtuvėje prie sendintų plytų sienos yra ryškiai geltona siena, nes jam geltona graži ir nesvarbu, kad iškrenta iš konteksto.  O kai nuėjau su foto į užuolaidų saloną, visos sustoję dizainerės su direktore priešakyje auklėjo mane: Ponia, na perdažykit tą sieną, nu negi nematot, kad ji viską gadina.  blush2.gif  Nu ir ką dabar daryt, MB gražu.

maniškiui iš pradžių daug kas negražu, stačiai baisu doh.gif dizainerė parinko natūralių atspalvių dažus sienoms, tai buvom abi išdėtos, kad jis apskritai į tokius namus, kur sienos asfalto spalva nudažytos, kojos nekels hihihi.gif židinio apdaila "supuvusio medžio spalvos" (o jo iš pavyzdžio būtų išrinkta ryški raudonmedžio), virtuvė apskritai kaip apipelijus lotuliukas.gif rinkau paveikslo rėmą sendintą, tai prisikabino prie mažulyčių violetinių gijų ažuolo spalvos rėme - o jų iš daugiau nei 10 cm net nesimato, tik duoda tokio spalvos sodrumo, natūralumo doh.gif nu neturi jis to įsivaizdavimo iš pavyzdžių, kaip atrodys galutinis rezultatas rolleyes.gif
o kai daiktai jau stovi ir sienos nudažytos - ooo, sako, kaip faina bigsmile.gif
taigi dabar aš jam tiesiog liepiu nesikišti ir palaukti, kol bus padaryta irnesakyk.gif
būna kartais, kad ir taip, kaip padaryta nepatinka, bet apsipranta ir po to jau visai gerai lotuliukas.gif

Mažiau laisvės vyrams hihihi.gif
Atsakyti
mes neisivaizuojam gyvenimo be TV ir tuo labiau ikisto i spintele, su kasdienine betvarke susitaikiau, nes nevaiksciosi paskui kiekviena, o kai lauki sveciu tada ir susidelioji kaip priklauso tongue.gif
Atsakyti
O pas mane ar taip kazkaip viskas isplanuota, ar seimynyksciai isdresiruoti, bet kazkaip negaliu ant ju pykt uz netvarka. biggrin.gif Apskritai, tai as jau ismokau nebepirkti daiktu, kuriu man nereiks, o ka turejau, po persikraustymo isdalinau. Dabar turiu mazdaug tiek, kiek ir naudoju. Cia as apie buitinius prietaisus visokius. Na, teli mes ziurim, gal vyras daugiau, as tai gal ir apseiciau, bet gal ir ne lotuliukas.gif Todel man teliko kisimas i spinta kazkaip nepriimtinas, nebent ji ziuri karta per savaite. g.gif Priesingu atveju, kazkaip keista ziuret atidarius dureles. Dziaugiuos, kad turim tik 1 tv ir jo neisileidau i miegamaji. Siap tai aisku, jis man jokia ne puosmena...
Atsakyti
QUOTE(aistukas @ 2013 01 24, 13:03)
O pas mane ar taip kazkaip viskas isplanuota, ar seimynyksciai isdresiruoti, bet kazkaip negaliu ant ju pykt uz netvarka. biggrin.gif  Apskritai, tai as jau ismokau nebepirkti daiktu, kuriu man nereiks, o ka turejau, po persikraustymo isdalinau. Dabar turiu mazdaug tiek, kiek ir naudoju. Cia as apie buitinius prietaisus visokius. Na, teli mes ziurim, gal vyras daugiau, as tai gal ir apseiciau, bet gal ir ne  lotuliukas.gif Todel man teliko kisimas i spinta kazkaip nepriimtinas, nebent ji ziuri karta per savaite.  g.gif Priesingu atveju, kazkaip keista ziuret atidarius dureles. Dziaugiuos, kad turim tik 1 tv ir jo neisileidau i miegamaji. Siap tai aisku, jis man jokia ne puosmena...

na mūsų telikas stovi ant specialios provanso stiliaus komodos kampe, plokščias, normaliai man žiūrisi, nenoriu imituoti praėjusio amžiaus savo namuose biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(Cobre @ 2013 01 23, 21:51)
pas mane jokio kombaino nera  biggrin.gif arbatinukas yra, ieskau bent jau padoresnio keramikinio, kad man patiktu.
tv yra, tai lai stovi, bet jei galeciau va i tokio tipo indaujos virsutine dali ji ikisti, tai buciau laiminga  biggrin.gif  tik va rask tu tinkama tam reikalui modeli, uz tinkama kaina ir tinkamo atspalvio  biggrin.gif  doh.gif na ir sitos man stiliukas netinka, bet tik rodau tipa. ir nematau cia perlenkimo tame, nes taip man graziau butu ir tiek. Jei jau atsikratyti juo nesigavo, tai bent jau paslepciau  biggrin.gif  Tos zemos spinteles man nepatinka, per zemai man telikas.

as irgi nekenciu viesai isrikiuotu jokiu daiktu, kurie neatlieka dekoratyvines funkcijos schmoll.gif . Todel man is esmes patinka tik grynas klasikinis stilius, kur viskas isdeliota centimetro tikslumu (net ir spintose bei stalciuose) ir ne mano dusiai jokie skandinaviski, provinciski interjerai, nors jie ir sukuria gyvenimiska atmosfera bei jaukuma.
Jei nepriekaistingai ir su skoniu irengta, galiu zavetis net minimalistiniu stiliumi kaip ir visais kitais, bet asmeniskai man, tai netinka ax.gif .
O TV ne tik MB, bet ir man reikalingas, ypac ziema smile.gif . Viliuosi vis dar rasti kokia sena deveta sekcija, kurioje per viduri galeciau imontuoti tv, o sonus panaudoti kaip knygu spintas. Bet kad musu tv per platus, niekur netelpa doh.gif .
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo vida777: 24 sausio 2013 - 13:17
Labas merginos/mamos/vaikinai (jei tokiu yra). Ar priimsit mane i savo buri?

As siuo metu gyvenu UK, bet pradedam statybas Lietuvoje su planu sugrizti. Perskaiciau begale forumu ir si tema pasirode artimiausia mano skoniui. Be to, negaliu atsizaveti mamagabi komentarais 4u.gif Visada argumentuoti, iliuostruoti thumbup.gif Dazniausiai mano nuomone sutampa taip, lyg pati rasyciau drinks_cheers.gif Taip pat ir kitu tikrai nuostabus ir jaukus kuriami namai. Tikiuosi pavyks ir man kazka panasaus su jusu pagalba sukurti ax.gif

Perskaiciau mazdaug puse jusu senu temu, dar nesuspejau visu iveikti, tai nesupykit jei kazkur pasikartosiu ar pries tai buvo apie tai kalbeta. Su laiku pasitaisysiu. Beda dar ir tame, kad senose temose kokiu 80% nuotrauku nerodo. Buna pagal aprasyma atrodo va butent tas pavyzdys kurio man reiketu ir se tau - nuotraukos nera cry.gif

Siuo metu dar tik forminam visus pirkimo dokumentus. Nama dar teks nugriauti (supuves jau, 100 metu senumo), tada rengsim projekta. Architekta suradom, bet dar nepradejom proceso, svarstau kiek reiketu paciai zinoti, o ka palikti architektui. Zinoma, kiek ir kokiu kambariu reikia, mazdaug kokie dydziai svarbu. Zinau, kad noriu suskirstytu langu, kad laiptai hole butu (be tamburo) ir kad panasus stilius i jusu dedamus paveiksliukus butu. Taip pat musu busta labai apriboja miniatiurinis sklypas (2.7a), aplinkiniai namai, pamato perimetras (ant jo statyti reikes kad butu rekonstrukcija) bei namas kulturos paveldo teritorijoje... Tai norai irgi labai apriboti. Bet kazin yra kazkokie specifiniai pasiulymai busto isplanavimui pagal provance/klasikos stiliu? Va ir pirmas mano klausimas.

Tiesa, gal kas naudojates pinterest puslapiu? Nezinau, man labai patogu, susikrauni pagal kambarius ar temas visas foto, kokiu tik nenori internete pamesti. Butu patogu ka kiekviena is musu issisaugojam g.gif

Ir dar - ar galima klausiant/patariant/iliustruojant truputi nukrypti nuo provanso/klasikos? Turiu omeny ne i modernia puse, bet pvz siek tiek i country? Stiliuose labai gerai nesigaudau, tai bijau kad is karto isbrokinsit, jog keliu cia koki slamsta, cia ne provansas ir pan blush2.gif
Atsakyti
Man labai keista, kai zmones sako, kad kaip cia gauti ta interjera grazu isciustyta, kai as tarkim va virtuveje daznai gaminu. tai o kame problema, virtuveje gaminti niekas netrukdo, jei butu fotografuojama virtuvese gaminimo metu, visos jos nebutu sterilios. Bet tai pagamini ir susitvarkai. O jei nesusitvarkai, tai tavo ir niekeno kito bedos.
Mano namuose truksta dar labai daug baldu, ne visos patalpos irengtos, o tai salygoja ir tam tikra netvarka. Bet ten kur irengta tinkamai, gerai apgalvotas baldu funkcionalumas, tai ir tvarkyti praktiskai nereikia. Tarkim vonia sutvarkyti man reikia mazai pastangu, isskyrus skalbyklos kampa. Vizualiai ten kaip ir tvarkoje daug maz, bet jei irengciau dar pora lentyneliu, tada butu idealu, tvarkymosi isvis mazai liktu - dulkes tik pavalai ir viskas biggrin.gif . Svarstykles pavyzdys su rubais koridoriuje sako ta pati - jei yra netvarka, vadinasi reikia padaryti kazka, kas tai issprestu.
Papildyta:
QUOTE(Liolio @ 2013 01 24, 13:24)
Turiu omeny ne i modernia puse, bet pvz siek tiek i country? Stiliuose labai gerai nesigaudau, tai bijau kad is karto isbrokinsit, jog keliu cia koki slamsta, cia ne provansas ir pan  blush2.gif

Na tai imesk ir bus matyti smile.gif
Atsakyti
Ačiū visoms už paguodą, ne tokia vieniša pasijutau, kovojanti su išdrabstytais skurliais ar kitu gėriu. Matydama netvarką bute ir statydami namą, stengiausi numatyti ir priimti palengvinačius sprendimus, nes manau mano atveju man gali pagelbėti tik daug daugiau erdvės, vietos pasidėjimui, pasidėjimas turi būti super lengvas ir nereikalaujantis papildomų veiksmų, kaip kažką patraukti, pakleti ir pan. Na gal tai man padės. Pvz. prie virtuvės bus atskira kamara antram šaldytuvui, buitinei virtuvės technikai ir rečiau naudojamiems produktams ar puodams, gaminu daug, todėl visa tai man reikalinga. Gaila, kad naujoje virtuvėje salos neturėsiu, nes virtuvę pasiimsiu iš buto. Koridoriuje nedarysiu jokių kabliukų, lentynų, kabyklų, kėdžių ar kažko panašaus, nors tai gražu ir sukuria jaukumą, bet su mano šeimynos įpročiais tai bus tik rūbų kalnas ir jokio grožio. Taigi padariau rūbinę, kaip atskirą patalpą su normaliomis durimis, o ten tai jau nors ir gyvatės tegu gyvena doh.gif Mane žavi tvarkingai vos ne pagal spalvas sukabinti ir išrikiuoti daiktai, rūbai, net pradėjau intensyviai domėtis daiktų rūšiavimo ir organizavimo priemonėmis, bet jos tokios baisios ir nemielos (plastikinės dėžės, ciratinės kabyklos), kolkas kažko tinkančio klasikai neradau schmoll.gif Jei kas užmatėte, tai smagu būtų gauti kokią nuorodą ar patarimą.
Tai kadangi aš jau čia pradėjau reikštis, tai pradėsiu klausti patarimų, tik iškarto pasakau, sakykite viską, ką galvojate, nes tikrai pati žinau, kad daug kas nedera ir kaip minėjau yra kelios priežastys: a) patinka MB ir jo skonis labai savotiškas cool.gif įsigyta studentavimo laikais ir kelia tam tikrus prisiminimus 3) buvo pigu ir nupirkta su mintim, kad name kažkur tiks ax.gif (užtai dabar salione turiu 3 stalus, nederančius tarpusavyje ir visaip išmėtytus lotuliukas.gif )
Pradžiai parodysiu namą iš išorės, kad įsivaizduoti kaip maždaug viskas atrodys

user posted image
user posted image
http://images52.fotk...priekis1-th.jpg
Atsakyti
Cia tik pavyzdziai, kas man grazu. Ar isipaiso i sia tema?

Pvz, svajoju apie sia vonia:

Vonia1

Arba sia:

Vonia2

Valgomasis;

Valgomasis

Hole:

Hole

Laiptai hole;

Laiptai
Papildyta:
QUOTE(LIR @ 2013 01 24, 12:41)

Man labai simpatiskas namas. Tik nemoku nuotraukas pasididinti, cia jau apdaila tokia ir liks? Ar cia dar be apdailos namas?

Ar langu stiklas veidrodinis, ar cia tik nuotraukoj taip atrodo? As svarstau deti veidrodini stikla i holo langus, kad nematytu niekas kas ateina duru atidaryti. Tik bijau, kad tas veidrodinis stiklas labai pjausis su namo stiliumi, kuris nebus modernus g.gif
Atsakyti
QUOTE(LIR @ 2013 01 24, 12:41)
Taigi padariau rūbinę, kaip atskirą patalpą su normaliomis durimis, o ten tai jau nors ir gyvatės tegu gyvena  doh.gif  Mane žavi tvarkingai vos ne pagal spalvas sukabinti ir išrikiuoti daiktai, rūbai, net pradėjau intensyviai domėtis daiktų rūšiavimo ir organizavimo priemonėmis, bet jos tokios baisios ir nemielos (plastikinės dėžės, ciratinės kabyklos), kolkas kažko tinkančio klasikai neradau  schmoll.gif  Jei kas užmatėte, tai smagu būtų gauti kokią nuorodą ar patarimą.

Gali buti rubine su durimis, kaip spinta: Drabuzine su durelemis

Priemone vietoj plastikiniu deziu - kartonines dezes, kurias gali apklijuoti graziu popieriumi (pvz, jei lieka po tapetavimo), susisauktu su kambariu ar koridoriumi.

Medines lentynos su pagrazintu krasciuku irgi mano galva tikru klasikai
Atsakyti
QUOTE(LIR @ 2013 01 24, 13:41)
Pradžiai parodysiu namą iš išorės, kad įsivaizduoti kaip maždaug viskas atrodys

user posted image
user posted image
http://images52.fotk...priekis1-th.jpg

didesniu foto, ypac langu 4u.gif 4u.gif nieko nesimato..
man tvarkai palaikyti reikalingi dideli sandeliavimo plotai, kad galeciau kaip kurmis deti deti deti..man labai nepatinka visokios pakabos ir ant ju sudeti daiktai, bet tik todel, kad ten spalvu maisalyne ir kupstas kazkoks pasidaro..
Atsakyti
QUOTE(Liolio @ 2013 01 24, 13:52)

Ar langu stiklas veidrodinis, ar cia tik nuotraukoj taip atrodo? As svarstau deti veidrodini stikla i holo langus, kad nematytu niekas kas ateina duru atidaryti. Tik bijau, kad tas veidrodinis stiklas labai pjausis su namo stiliumi, kuris nebus modernus  g.gif

Nebūtinai veidrodinį,(mes katilinės duris l.tamsiai tonavom,vitrininės durys,ten kaip ir ne puošmenos stovi)bet jei langai dideli,tai kokis tikslas tonuot pagrindines duris?Juk ir per langą matosi.
Atsakyti