QUOTE(Aimeja @ 2013 03 20, 09:52)
Supranti, jei kažkas turi teksto suvokimo problemą, tai ne rašančiojo kaltė.
Aš nemanau, kad suaugę ir savo šeimą sukūrę vaikai tampa jau ne tavo vaikais, jau kažkas svetimo, lauk iš namų, kraustykis, dink. Nemanau.
Lygiai taip pat nemanu, kad jei šeima LAIKINAI apsigyvena pas anytą (tema apie ją) tai kažkaip labai apriboja ją, uždaro į sandėliuką, atima viską ir dar apvalgo. Tiesiog kyla tam tikri buitiniai nepatogumai ir tiek. Laikini.
Aš iki metų laiko labai seniai gyvenau pas anytą. Va tau, Moonte, jos išminties reikėtų pasimokinti. Nei aš ten buvau auksas, nei jinai man buvo draugė. Bet vyresnis žmogus aiškiai suvokė tos dienos situaciją, kad šiandien yra taip kaip yra, ir taip geriau mums. O mes- tai jos sūnaus šeima. Nebuvo jokios pozos- aš šeimininkė, mano namai, nepatika , lauk, buvo tik gražus priėmimas,manęs, jai dar visai svetimos. Be jokios abejonės gal ir aš kažkuo netikau, ir man daug kas netiko. Bet va ta vyresnio žmogaus išmintis be konfliktų, be pozų gyventi, tam tikrą laiką, įdėjo didžiulį indelį į tolimesnį bendravimą. Iki šiol jai esu dėkinga už tai. Tai pavyzdys man, kaip reikėtų elgtis su savo vaikais. Todėl taip ir kalbu. Nei mes ją tuo metu apvalgėm, nei nuskriaudėm, nei kažkokia beteise savo namuose padarėm, tiesiog gyvenom kartu, o tai sudarė galbūt tam tikrų nepatogumų. Jie praėjo, baigėsi.
Kaip puiku, kad tamstos teksto suvokimas 100 procentinis. Neklystanti ir nepakaltinama Deive ne kitaip, as tik mirtinga.
Kai man dedikuotas postas as ir atsakysiu.

Idomiai pateikiama SAVO VAIKO savoka. Jei savas, vadinasi, jis gali buti tvirkinamas iki begalybes, puoselejamas jojo infantilumas, nesuteikiant jam galimybes mokytis is savu kaildu. Vietoj to, siuloma lakstyti ispaskos su "sieno kupeta", bo kad vargsiukas lengviau gyventu. Bet is esmes jis gi negyvibingas, jis kaip nustypes, nususes ant aplanges uzauges pomidoras, kuriam reikia is sonu ramsciu-tevu. Mano galva tevu pareiga paruosti vaika taip, kad jis butu savarankiskas, nestu atsakomybe uz savo veiksmus. Vedi, zinai ka toks zingstis atnes, tam reikia busto ir t.t. Vadinasi, tas kas priima sprendima - vesti, turi nesti uz savo veiksmus atsakmybe, deramai vertinti pasekmes. Negali islaikyti seimos savo pastangom, NEVESK.
O kuri cia rase apie sandeliukus. Pofig tie sandeliukai, problema yra tame, kad namuose trinasi svetimas zmogus, kuris is taves, tavo nuosavose namuose atima pasirinkimo laisve, tu negali daryti tai ka tu darytum, kai to zmogaus nebutu. Trintis virtuveje, jei dvi seiminkes atskirai kiekvienai seimai ruosia maista. Jei maistas ruosiamas kartu, velgi, su laiku atsiranda trintis, kas ka megsta valgyti, pradedama blusinetis centuose ir t.t. Marciai anyta yra svetima, anytai marti taip pogi, meiles jausmo nera, prieraisumo jausmas galimai tik formuojasi, kaip tai vyks, pletosis priklauso nuo kiekvieno individo. Marteles pretenzijos, onoras anytos teritorijoje tikrai suartejimui nera geras veiksnys. O jei dar jei martele itikejusi jog ji yra sventa karve, engebanti adekvaciai vertinti savo padeti, pekla garantuota.
ANALOGISKAS VARIANTAS BUTU, JEI ANYTA ATEITU I MARCIOS NAMUS. Ir jei anyta nesielgs adekvaciai, diktuos savo taisykles svetimoje-marcios teritorijoe, marti bus visiskai teisi, kad pasipiktins.
Moonte linkusi mokytis is visu, jei ka, net ir is Aimejos.
Nezinau nei vienos anytos, kuri kaip ziezula su putomis ant lupu priimtu savo marcia i namus, gal cia tik Aimejai tai vaidenasi, kad Moonte taip darytu ir kitos pasisakancios pries jos nuomone. Patogu, bet jau cia jos problema. Kai jau minejau, konfliktai kyla ne tik del vienos puses kaltes. Tu gali simta kartu buti ismintinga, bet ismintis nenumato jog turi buti ameba, ar priedelis infantilams. Ismintinga moteris isaugina savimi ir savo seima gebancius pasirupinti vaikus, kurie kelia pretenzijas sau, bet ne kitiems.