Įkraunama...
Įkraunama...

Arbūzai, melionai, moliūgai, cukinijos..

QUOTE(yerena @ 2013 01 30, 16:25)
Toks šalantis rūsys tikrai netinka, bandykite auginti mažesnių moliūgų veisles (o gerai paruošus žiemai juos galite laikyti vėsesniam kambary), nesuksit galvos kaip sutalpinti prapjautą likutį į šaldytuvą  mirksiukas.gif

as ir galvoju kad jie uzaugtu mazesni, tada jei rusi bus temp iki +18 tada laykysim ziema ten, o prapjove susidesim i saldytuva.

o cukinijoms ir tinka tokia silta patalpa ?
Atsakyti
QUOTE(kristynka* @ 2013 01 30, 17:53)
as ir galvoju kad jie uzaugtu mazesni, tada jei rusi bus temp iki +18 tada laykysim ziema ten, o prapjove susidesim i saldytuva.
o cukinijoms ir tinka tokia silta patalpa ?

Svarbu, kas rūsys būtų sausas.
Cukinijų žiamą nelaikau, bet manau, kad sąlygos turi būti vienodos (sausa ir vėsoka).
Atsakyti
Sveikos, norėjau ir aš išlaikyti moliūgą kuo ilgiau, bet prieš savaitę pastebėjau, kad pradėjo pūti, tai supjausčiau, išvaliau ir sudėjau į šaldiklį. Laikiau virtuvėje (18 laipsnių temp). Veislės nežinau, nes daigelius buvau gavusi.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Linyt: 30 sausio 2013 - 17:39
QUOTE(matuke @ 2013 01 30, 13:51)
Manteks sodinti i velena, tai  daigam sodint isravesiu plotelius kazkaip ir pamulciuosiu, nors ir antri metai,bet vis dar bandomieji  cool.gif

Matuke,
pernai daugumą moliūgų pievoj sodinau, nes staigiai gavau vietos, bet betoninę šienaujamą sodo pievutę.
Dariau tokius nemažus kauburėlius iš išplėštos velėnos ir į juos sodinau daigus įvairių rūšių, nuo mini iki maxi.
Tai pastebėjimai tokie: pradžioje labai staigiai vystėsi daigai, jau tryniau rankom. Matyt šaknijosi toje supurentoje žemėje pradžioje. O po to staigiai sustojo augimas, matyt šaknys priėjo kietą žemę po kauburėliu. O dar lietinga vasara, žolė užaugo ogogo. Ir kartą atvažiavusi liepą supratau, kad neberandu tų moliūgų pievoje.
Tai kiek galėjau praėjau su žirklėm ir apkarpiau žolę pagal galimybes.
Finale "kažkas" užaugo. Visi maxi rūšies tokie iki dviejų kg, o mini tikrai labai mini lotuliukas.gif Pradėjo megzt labai vėlai ir gavosi vidurtiniškai po vieną obuoliuką ant krūmo.
Šalia nedickas plotelis tos pačios pievos buvo, kur nuo ankstyvo balandžio storai užmulčiavau ir augo vos keli daigai moliūgų ir cukinijų. Tai nėr ko lygint - bujojo kaip reikalas monstrai.
Pieva tai ta pati, bet po mulčium žemė puresnė, minkštesnė, saulės žolė neužstoja, tai ir rezultatas atitinkamas, jau įsitikinau:)
Atsakyti
QUOTE(kristynka* @ 2013 01 30, 16:16)
o taip tokiu metu galima seti ir arbuzus, melionus ?

arbūzus sėjam į balandžio pabaigą.
Atsakyti
QUOTE(saintlina @ 2013 01 30, 19:56)
arbūzus sėjam į balandžio pabaigą.

bet tai į indelius? paskui jau laukan daigelius nešat? galvoju - nusipirkau sėklikių ir pirmą kartą tokią kultūrą auginssiu. Nors mes juos tikrai mėgstam. Man jų trinta sriuba su skrebučiais ir sūriu.......... mm...... wub.gif
Atsakyti
QUOTE(Avijacija @ 2013 01 30, 21:02)
bet tai į indelius? paskui jau laukan daigelius nešat? galvoju - nusipirkau sėklikių ir pirmą kartą tokią kultūrą auginssiu. Nors mes juos tikrai mėgstam. Man jų trinta sriuba su skrebučiais ir sūriu.......... mm...... wub.gif

Čia apie trintą arbūzų sriuba bigsmile.gif
Atsakyti
QUOTE(Avijacija @ 2013 01 30, 21:02)

čia Jūs turbūt apie moliūgus?.. Bo iš arbūzų kaži ar sriuba gausis smile.gif
Bet vistiek ir tuos, ir tuos - į indelius.
Moliūgus turbūt reik žiūrėt pagal vegetacijos laiką. Kur trumpesnis, galima sėt ir į lauką tiesiai (bent jau aš sėju ir užauga. Matyt, pataikiau su veislėm smile.gif ). Kur laikas ilgas, užaugt ir subręst nespės, reik būtinai daigint namie indelyje.
O arbūzus tai jau būtinai į indelius..
Atsakyti
QUOTE(kristynka* @ 2013 01 30, 15:49)
2. kaip moliugus laikote per ziema ? (arteja kudikelis tai norisi ziemai tureti ant kosyciu)

supjaustau kad butu vienam virimui, idedu i maisiuka ir i saldikli. As verdu ant garu, mano maziukui pati megstamiausia kose kur yra ideta moliugo. thumbup.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo visadaten: 30 sausio 2013 - 21:54
Lineli,aciu uz pasidalinima patirtim mirksiukas.gif
Teoriskai viskas aisku smile.gif
Dali moliugu pasodinsiu esamamdarze, dali vistik pievoje, bus proga pamatyti skirtumus,bet uzmulciuoti pievoje planuoju gan stiprai, nes jau is praeitu metu pasimokiau, kad nustelbia zoles jaunus daigus ax.gif
Atsakyti
arbuzus, melionus persodinate i siltnami ?
Atsakyti
QUOTE(kristynka* @ 2013 01 31, 13:14)
arbuzus, melionus persodinate i siltnami ?

arbuzus tai as lauke auginu, ten ir persodinu.
Atsakyti