Įkraunama...
Įkraunama...

Arbūzai, melionai, moliūgai, cukinijos..

QUOTE(saintlina @ 2013 02 03, 18:51)
vieta turi būti saulėta, apsaugota nuo vėjo. Nereik ten jokios ypatingos priežiūros, tik sudaiginti namie ir į lauką išnešti ne anksčiau birželio pradžios  - kai jau bus praėjęs šalnų pavojus. Sodinti maždaug kas pusantro metro.
Dėl komposto negaliu pasakyti, nebandžiau.

Aciu Saintlina 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(yerena @ 2013 02 03, 14:29)
Suvartojame labai daug. Ne prekiauju aš moliūgais- labiau prie širdies natūriniai mainai  cool.gif

hi.gif Jei ne paslaptis,-ka gaminate is moliugu smile.gif Kaip tik dabar kepu apkepa is moliugo bigsmile.gif Blynai per skysti gavosi-sumeciau i orkaite smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Ritutė90 @ 2013 02 04, 14:22)
hi.gif Jei ne paslaptis,-ka gaminate is moliugu smile.gif Kaip tik dabar kepu apkepa is moliugo bigsmile.gif Blynai per skysti gavosi-sumeciau i orkaite smile.gif

Tiršta moliūgų sriuba- super thumbup.gif Dar pabarstyta su fermentiniu sūriu tongue.gif
Atsakyti
QUOTE(Ritutė90 @ 2013 02 04, 13:22)
hi.gif Jei ne paslaptis,-ka gaminate is moliugu

Kiekvieną dieną geriame šviežiai spaustas sultis, ruošiu tirštą sriubą, troškinius, apkepus, paruošiu garuose kaip ir visas likusias daržoves- garnyrą, blynelius, kepu puseles orkaitėje (pikantiškas ir saldžias), konservuoju, šiaudeliais pjaustytus dedu į mišraines, žalius valgome kaip užkandžius, kepu moliūgų pyragą, keksiukus, darau suflė ir t.t.
Atsakyti
QUOTE(yerena @ 2013 02 04, 14:35)


matosi, kad tikrai mėgstat moliūgus smile.gif
Atsakyti
QUOTE(saintlina @ 2013 02 04, 15:53)
matosi, kad tikrai mėgstat moliūgus  smile.gif

mėsos praktiškai nevalgau schmoll.gif stengiuos maitintis pagal metų laikus rolleyes.gif
Atsakyti
QUOTE(yerena @ 2013 02 04, 15:35)
Kiekvieną dieną geriame šviežiai spaustas sultis, ruošiu tirštą sriubą, troškinius, apkepus, paruošiu garuose kaip ir visas likusias daržoves- garnyrą, blynelius, kepu puseles orkaitėje (pikantiškas ir saldžias), konservuoju, šiaudeliais pjaustytus dedu į mišraines, žalius valgome kaip užkandžius, kepu moliūgų pyragą, keksiukus, darau suflė ir t.t.

thumbup.gif Gerai kai mokat su jais visko prigaminti -zadu ismokti ir as blush2.gif Teks ieskoti temos apie moliugu receptus smile.gif
Atsakyti
Aš be mėsos-niekaip..Moliūgai, cukinijos patinka, daug naudojam visur, tik pyragų nekepus. Man patinka į faršą jų dėti tarkuotų burokine tarka. Kepu kotletus, zuikį, plonus mėsos paplotėlius, ant kurių vėl dedu sluoksnį apkeptų daržovių (morkos, svogūnai). Užpilu lietuvišku uncle bens. Tada ant karbonado ar kepto faršo paplotėlio. Dar sūrio ir į orkaitę. Ir šiandien toks patiekalas buvo..
Atsakyti
QUOTE(Ritutė90 @ 2013 02 04, 12:22)
hi.gif Jei ne paslaptis,-ka gaminate is moliugu smile.gif Kaip tik dabar kepu apkepa is moliugo bigsmile.gif Blynai per skysti gavosi-sumeciau i orkaite smile.gif

Pernai viriau tirštsriubes, troškinius, labai skanu į varškės apkepą.
Beveik visuomet dedu tarkuotus į kotletus.
Labai skani elementari bulvių košė su bulvėm ir/ar cukinijom, morkom, moliūgais ar ką rasit šaldytuve.
Šiemet negaliu praryt jokių troškintų, sriubos irgi išpilamos, tai tik žali į salotas. Vieni skanūs tarkuoti, kitus smulkiai papjaustau.
Pvz raudonas kopūstas smulkiai ir moliūgas ant tarkos. plius sogūniukas.
Kai "netyčia" pasitaiko ypač skanus saldus - graužiam kaip desertą mirksiukas.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo linaslinelis: 04 vasario 2013 - 19:12
Sveikos, mes irgi labai megstam is moliugu sriuba, esu kepusi pyraga; dauguma eina sekmingai troskiniams, konservavimui, o siaip iki pat lapkricio spaudem sultis: obuoliai, morkos, moliugas. Lb skanu ir sveika. Paskutini moliuga ana sav prapjoviau, sudejau susmulkinus i saldikli, anais metais ir lb sekmingai iki vasario vidurio islaikem, butu dar ilgiau stovejes...
Atsakyti
Raugdama kopūstus mano pažįstama įtarkuoja moliūgo, aišku morkos ir deda kūbeliais pjaustytų saldžių obuolių- vėliau jie skoniu primena konservuotus ananasus.
Atsakyti
Noriu ir as tu EMIR H, bet nelabai suprantu ar yra uzsakymo minimumas sonis.lt puslapyje, kazkaip nerandu sitos info...O gal seip kuria nors gali pasidalinti siomis seklomis?
Atsakyti