Įkraunama...
Įkraunama...

Arbūzai, melionai, moliūgai, cukinijos..

QUOTE(B'ena @ 2013 01 25, 12:36)
Sveikos,
Oi liga tie moliugai, kasmet norisi vis nauju veisliu isbandyti  bigsmile.gif  Jau apsirupinau GALEUX D'EYSINES, ROUGE VIF D’ETAMPES (baigiu apsigalvoti del sejimo), JUMBO PINK BANANA, LUNGA GIGANTE DI NAPOLI, CROWN PRINCE , HOWDEN (pjaustymui), MARINA DI CHIOGGIA, DELICATA ir BLUE HUBBARD. Bet visa ziema is galvos Triamble (Tristar) neiseina, tik kad uz padoria kaina niekur nerandu seklu pirkti  doh.gif  Gal patartu juos auginancios is kur seniau pirkdavo?  4u.gif 
Siais metais netyciai teko uzauginti Mammoth Gold ir JPB hibridu (jau rasiau, kad ziema ismeciau gendancius moliugus i sniega, o pavasari is ju seklu kaip piktzoles dygo moliugai), tai rezultatas buvo geresnis, nei tikejausi, aisku specialiai neauginciau, bet skonis visai nieko, o ir vaisiai buvo apie 2 kg tokio "teisingo" dydzio, buvo ir kitu susikryzminusiu hibridu, bet jau veisliu nebeimanoma atsekti, o ir patys tokie nebvapiai ir beskoniai.

Kur pirkote seklytes? Mane domina Delicata , Crown Prince, Hubbard, Jumbo Punk Banana.
Atsakyti
QUOTE(Venta9 @ 2013 01 25, 12:42)
Kur pirkote seklytes? Mane domina  Delicata , Crown Prince, Hubbard, Jumbo Punk Banana.

Seklas perku is cia jau treti metai.
Beje, sia info Jums buvau parasiusi pernai i AZ, kai siunciau JPB seklas mirksiukas.gif
Atsakyti
QUOTE(amba41 @ 2013 01 25, 13:36)
Tirpalą mirkymui ruošiu prieš dieną ar 2. Pelenų šauktas iš pečiaus į puslitrinį stiklainį ir nevirto , o žalio kiaušinio sumaigytas smulkiai lukštas. Baltymų likučiai ten pats gerumas. Na pamaišyti praeinant pro šalį keletą kartų per tą 1-2 dienas. Per ilgai laikant gausis šarmas, tai jau negerai.
Va to mirkaliuko ir užpilu ant sėklų pradizenfikuotų kalio permanganate. Nupilau nuo viršaus, jis būna skaidrus beveik.  Jame laikau apie parą. Po to galima sėti, bet aš skuduriuke laikiau (drėgnas), kol prdėjo dygti. Kuri jau prasikala - į žemę.
Na nebūtina taip daryti. Aš žaidžiu, nes turiu laiko - dirbu namuose bendraudama su darbdaviais telefonu ir internetu.

Labai dekui ir as symet pazaisiu 4u.gif 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(amba41 @ 2013 01 25, 14:36)

Na nebūtina taip daryti. Aš žaidžiu, nes turiu laiko - dirbu namuose bendraudama su darbdaviais telefonu ir internetu.

Toks darbas svajose thumbup.gif

Šiemet sėsiu Marina di Chioggia,Hokkaido Orange,Apetit,Waltham Butternut,Medovyj desert ir vieno auginto moliūgo sėklas (pažiūrėsiu, ar užaugs tokie patys, kaip ir pernai).
Atsakyti
QUOTE(B'ena @ 2013 01 25, 13:52)
Seklas perku is cia jau treti metai.
Beje, sia info Jums buvau parasiusi pernai i AZ, kai siunciau JPB seklas mirksiukas.gif

Aciu, bet as esu nemoksa, kai tryniau kazkodel viskas issitryne iskarto, labai aciu jums.
Atsakyti
QUOTE(vasarema @ 2013 01 25, 12:17)
A.a selekcininkas Konstantinas Nedzveckas rekomendavo arbūzų sėklas balandžio pabaigoje-gegužės pradžioje užmerkti silpname kalio permanganato tirpale, uždengti drėgnu skuduriuku ir kasdien perplauti virintu vandeniu. Kaskart perplaunat, išimti sudygusias ir sodinti į žemę.

as butent taip ir darau smile.gif Tik mirkau tiesiog vandenyje, be kalio permanganato (pirmakart visai pamirsau apie ji, o sekanciais metais dariau taip pat kaip ir pirmais smile.gif ). Bet viskas gerai, dygsta ir auga.
Atsakyti
QUOTE(B'ena @ 2013 01 25, 12:36)
Sveikos,
Oi liga tie moliugai, kasmet norisi vis nauju veisliu isbandyti  bigsmile.gif  Jau apsirupinau GALEUX D'EYSINES...BLUE HUBBARD.

GALEUX D'EYSINES- labai gražūs, maniškiai pilnai aplipę buvo "žemės riešutais", bet vidus nenustebino- oranžinis, drėgnokas, salstelėjęs, mums nepatiko.
BLUE HUBBARD- teks kirviu kapoti lotuliukas.gif aš peiliu neperpjoviau toks kietas, įdėjau į maišą ir teškiau virtuvėje ant plytelių- skilo. Vidus oranžinis, minkštimas skanus. Ilgiausiai galima sandėliuoti. Tokie monstrai darže po Jumbo Pink Banana (nuotraukoje antrame plane su snapeliu):
QUOTE(yerena @ 2013 01 23, 15:31)
Atsakyti
QUOTE(yerena @ 2013 01 23, 18:22)
turiu vieną užsilikusį gražuolį 2011 metų derliaus, paieškosiu nuotraukos ir įdėsiu

štai
user posted image
Atsakyti
QUOTE(yerena @ 2013 01 25, 13:23)
GALEUX D'EYSINES- labai gražūs, maniškiai pilnai aplipę buvo "žemės riešutais", bet vidus nenustebino- oranžinis, drėgnokas, salstelėjęs, mums nepatiko.
BLUE HUBBARD- teks kirviu kapoti  lotuliukas.gif aš peiliu neperpjoviau toks kietas, įdėjau į maišą ir teškiau virtuvėje ant plytelių- skilo. Vidus oranžinis, minkštimas skanus. Ilgiausiai galima sandėliuoti. Tokie monstrai darže po Jumbo Pink Banana (nuotraukoje antrame plane su snapeliu):

thumbup.gif reikes tada kirviais ginkluotis
QUOTE(yerena @ 2013 01 25, 13:54)

VAU! Gal kartais pora seklyciu atliekamu turetumete?
Atsakyti
QUOTE(B'ena @ 2013 01 25, 15:09)
Gal kartais pora seklyciu atliekamu turetumete?

Atliekamų jau nebeturiu, nebent kai pjausiu iškrapštyčiau, bet sėklos nebus grynaveislės, nes viskas augo kartu. Šiemet pažįstama augino iš mano krapštytų sėklų- vaisiai buvo kiti- apvalūs su rievių užuominomis, geltoni, vidus vandeningas- nusivylė, nes netikėjo, kad kryžminas
Atsakyti
QUOTE(yerena @ 2013 01 25, 14:19)
Atliekamų jau nebeturiu, nebent kai pjausiu iškrapštyčiau, bet sėklos nebus grynaveislės, nes viskas augo kartu. Šiemet pažįstama augino iš mano krapštytų sėklų- vaisiai buvo kiti- apvalūs su rievių užuominomis, geltoni, vidus vandeningas- nusivylė, nes netikėjo, kad kryžminas

bigsmile.gif va tik pakalbek garsiai thumbup.gif uztikau Amazone
Atsakyti
Siandien prapjoviau Jumbo Banana-pirma karta ragavau... Vat tokie man patinka. Kartu su mesyte patroskinau, nes maniskiai kitaip nevalgo doh.gif Supratau, kad nepatinka man visi saldus moliugai, ryskiu oranziniu vidumi. Ir vistik trinta sriuba is ju taip pat ne mano patiekalas schmoll.gif

Siemet sesiu tik kelis didziuosius moliugus, jumbo banana, patisonus ir daug cukiniju bigsmile.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo madmuazele: 25 sausio 2013 - 15:07