Man toks klausimas pasistojo. Pas ką nešildomi šiltnamiai,bet tarkim atsitempiat pečiuką pajungiat (turiu omenį,kai susodinam jau ir šalnos netikėtai užklumpa). Tai kokius pečiukus naudojat? Ar tinka paprastas buitinis koks nors,ar spec. perkat? Aš taip pamasčiau,kad elektra yra prie šiltnamio,tai kad nereiktų tampytis man su tais daigais,arba kai susodinu jau,gal pečiuką organizuotis ar esamą naudot?
Aš tai perskaičiau, kad pagal vasario 2 sprendžiama apie javų derlių, likusią žiemą, orus Lietuvoje švenčiama Grabnyčios, Perkūno diena, o JAV- Švilpiko diena
Stai mano sarasiukas,ka planuoju siais metais sodinti:BENITO H,PEDRO H,TOLSTOI,AZTEK,SWEET MILION F1,ONDRASZEK,MASKOTKA,FLORADADE,JAWOR,MARZANO 2,MARMANDE, MINIBEL,POLFAST,TOLIMAN,TOCAYO,ORANZE,PERUN,MALINOWY HENRYKA H,BAJAJA,PRINCIPE BORGHESE,SEJK,BLACK CHERRY,BETA,OLA POLA. Dar noreciau kazka is juoduju pomidoru,tik niekaip negaliu issirinkti .
Zikas1970, iš bet kur pirktas sėklas galit mirkyti įvairiuose tirpaluose, taip dezinfekuosit sėklas, skatinsit dygimą. Galima silpname kalio permanganato tirpale, galima Daiga trąšų skiedinyje skirtame daigams, galima alijošiaus praskiestose alijošiaus sultyse. Vakar mačiau pard naujas trąšas sėkloms, svogūnėliams ir daigams. Buteliukas plasmasinis 5,99 su akcija. Dar prie jo dovanų 1indelis durpinis pridėtas. Mano sėklos nėra kažkuo išskirtinės, kad jas būtų būtina kažkame mirkyti ar dezinfekuoti. Aš niekur nemirkau sėdama. Anksčiau ilgą laiką naudojau Daiga trąšas. Naudočiau jas ir dabar, bet kad jos labai ženkliai suprastėję. Kai daiginau klivijas (o tai buvo prieš 10m) jos labai man patiko. Po kelių metų pirkau kitas, jau net pusė to gėrio nebuvo to, kokios buvo pirmosios. Trečias atvežė dovanų, bet ir tos nepatiko, tad dabar visai neperku. Vakar skaičiau tas naujas, man nematytas trąšas, bet nepirkau.Ten kokia 250ml. Nebuvau tikra, kad man jų reikia.
As mirkau visas nebeicuotas, neapdirbtas seklytes. Iprotis jau toks Del trasu, tai kol kas Energen labai patenkinta esu ir manau, kad ir siemet ji naudosiu
Bet su tom sėklom iš Kauno įdomūs dalykai. Paskambina man vakar moteris ir sako ko ji norėtų. Sakau, tokių nesu auginus. Ji, kad aš sąrašą prieš akis turiu. Ten buvo šis tel nr, todėl skambinu. Sako, ypač sudomino kažkokie ankstyvi skorospely (sibirsky ar kažkaip kitaip). Sako, anksčiau žinojau Jūsų tinklapį, žiūrėjau pas Jus, tam anam..bet ir tam anam tokių pačių pom labai daug, kokių yra pas Jus. Nu bet kaip gali būt, kad sėklų sąr duoda, o telef duot kito..kažkas čia ne taip, bet dar iki galo nesuprantu..gal tiesiog kai abi bendravardės, gal tai kažkaip painioja. O kas dėl vardų..šiandien rusų psl skaičiau kai atsistoji tarp 2 vardų vienodų reikia sugalvoti norą..nes jis pildosi. Tad, galit pradėt galvot norus..
Nu bet kaip gali būt, kad sėklų sąr duoda, o telef duot kito..kažkas čia ne taip, bet dar iki galo nesuprantu..gal tiesiog kai abi bendravardės, gal tai kažkaip painioja.
Tai kad ir Jūsų, ir tos kitos Loretos puslapiai tarpusavyje labai skiriasi Net neįsivaizduoju kaip juos galima sumaišyti. Telefono numeriai taip pat užrašyti skirtingi.
Žodžiu, su tais puslapiais, adresais ir telefono numeriais ten viskas gerai Paprasčiausiai visur ir visada atsiranda išsiblaškiusių žioplių, kurie žiūri į knygą ir mato špygą..
Matuke, o tu nesiruosi nieko kisti i zeme? Kur seklas gavau, ant vienu parasyta labai ankstyvas, tai gal nors viena sekla paset situ ir dar kelias seklas kitokiu, kur daug turiu ir negaila,kad ir nieko is ju nebus, uzsimaniau pazaisti
Nu kaip nesiruosiu,pas mane jau sudyge 3ola polka i 1slyvka detskaja. Deltu kitu tai planavau lauke augint, tai ir seja veliau priklauso,bet pradejau dvejot ar spesiu as dar ir su laukui skirtais daigais prasidet, nes ir taip uzmojai dideli (cia mano masteliu)
O siandien as pasejau ciliukus Habanero,jei jau domiesi
o aš planą chuliganą surezgiau- pas mane nuo sniego svorio šiemet sugebėjo plėvelė įplišt vienoj vietoj, o šiltnamis lankinis, tai kiba reikės biski daugiau paplėšyt, kad neimtų gaspadoriu noro lopyt ir tada biski bandyt pavasarį jį pastumt kiton vieton ir dar pailgint per kelis lankus- ot būt faina, ale kad tik išdegtų.... tarp katrų vardų ten reikia stovėt kad norai pildytųs???
Hm hm, nugi paskaiciau,pagalvpjau, dar Ex del dienu pareplikavo, ir imeciau i sodos tirpala dar kitus cilius ir pora ankstyvu pomidoru seklyciu pasidziakuzinti
Vakarop pasesiu
O kaip sodos tirpaliuka padaryti,kokios proporcijos,nes as jau visa kame pasimeciau,prisiskaicius Ir gal galit patarti kokius juoduosius pomidorus nusipirkti ?