Įkraunama...
Įkraunama...

Gimdymas namuose

QUOTE(Rasma @ 2013 02 05, 18:26)
Iš esmės priešprieša atsiranda ne dėl gimdymo būdo, ne dėl gimdymo aplinkos, o dėl pačių žmonių.

Tai net ne priešprieša..Nė karto neužtikau, kad namų gimdymo šalininkės lieptų visoms gimdyti TIK namuose, kad šaipytųsi, jog tokioms, t.y. gimdančioms ligoninėse reikėtų atimti motinystės teises, kad būtų prieš kiekvienos laisvą pasirinkimą. Ne, tai iš kitos pusės eina spaudimas, draudimai, kaltinimai. O jei tiesiog leistume rinktis toms (ir tiems), kurie to nori - gimdyvėms ir gimdymą primantiems asmenims - jokios priešpriešos nebeliktų smile.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo flight: 06 vasario 2013 - 16:47
QUOTE(flight @ 2013 02 06, 17:46)
Tai net ne priešprieša..Nė karto neužtikau, kad namų gimdymo šalininkės lieptų visoms gimdyti TIK namuose, kad šaipytųsi, jog tokioms, t.y. gimdančioms ligoninėse reikėtų atimti motinystės teises, kad būtų prieš kiekvienos laisvą pasirinkimą. Ne, tai iš kitos pusės eina spaudimas, draudimai, kaltinimai. O jei tiesiog leistume rinktis toms (ir tiems), kurie to nori - gimdyvėms ir gimdymą primantiems asmenims - jokios priešpriešos nebeliktų  smile.gif

Na jau tik nereikia. KAip tik natūralistės amžinai teigia kokie daktarai nužmogėję kaip ligoninėse jų niekas negerbia ir tt... namų gimdymas turi būti tam pasiruošus o ne taip va kaip dabar daroma LT sad.gif beje mirusi gimdyvė nesilankė JOKIOJ įstaigoj iki kol neprireikė gimdyti, taip kad Dieve padėk nuo tokio natūralumo doh.gif o dabar gydytojai keikiami per visus portalus atseit nežmogai, negavo kyšio, nieko nedarė tąsė ir tt doh.gif siaubas... labai gaila jos našlaičių, liks seneliams rūpestėliai, o medikams, ypač KKGN, tai irgi noriu pareikšti užuojautą kad dėl kažkieno neatsakingumo yra tampomi spudoj ir dar neduok D teisme kaip gerbiama B.K. verysad.gif
Atsakyti
QUOTE(RSTT @ 2013 02 06, 17:55)
Na jau tik nereikia. KAip tik natūralistės amžinai teigia kokie daktarai nužmogėję kaip ligoninėse jų niekas negerbia ir tt...

Tik kai išvystoma diskusija ir teigiama, kad neva ligoninėse viskas super ir rožinėm spalvom 4u.gif Kai jos kaltinamos ir puolamo teiginiais, kad ligoniėnje visada ir viskas saugu, o namie - blogai ir nesaugu.
Atsakyti
QUOTE(flight @ 2013 02 06, 18:02)
Tik kai išvystoma diskusija ir teigiama, kad neva ligoninėse viskas super ir rožinėm spalvom 4u.gif Kai jos kaltinamos ir puolamo teiginiais, kad ligoniėnje visada ir viskas saugu, o namie - blogai ir nesaugu.

nu tai va sakau kaip ožiai... jetus aš buvau jau irgi pasidavus toms natūralumo psichozėms, natūrali kosmetika (kuri netiko veidui) natūrali buitinė chemija (o dabar baisi chemija nes bute pelėsis ir tarakonai nuo to natūralumo) išgyvenau CP ir žindymo bėdas-gerai kad vyras galvos nepametė ir greitai sugrąžino į realybę nes buvau įtikėjus marazmais apie tai kad CP yra labai labai blogai, MP gydo nuo visų ligų ir dar proto prideda, o jei vaikas taisyklingai žinda tai ir nugraužti negali... Pas mus natūralumu labai negražiai manipuliuojama, kaip ir ekologija, bet reikia nepamiršti kad pirmiausia būtina mokytis. Pasigilinau per pusseserę gydytoją, kokia tvarka gimdymo namuose Olandijoje (stažavosi ten) tai sakė jei nori gimdyt namie turi praeiti labai rimtą akušerės (ten jos visai kitaip parengtos) priežiūrą, tyrimai turi būti puikūs, artimoje giminėje nebuvę rizikų, namų aplinka tinkama-jei prireikus GMP tilptų neštuvai ir tt, apie švarą jau net nėr klausimo, ta pati akušerė kuri priima gimdymą yra su patirtimi ir turi daug atsakomybės, jei pati yra su kita gimdyve-atsiunčia būtinai kitą kolegę, jei reikia GMP iškviečiama ir palydima, o apie krepšį su inventorium tai vardino oho kiek, minimalios reanimacijos priemonės tokios kaip deguonis-būtinos. Apie tai kad gimdymą priims vyras ar kokia nesertifikuota bet tipo labai protinga moterytė net kalbos negali būti. Žodžiu aš tikiu kad kiekvienas turi teisę rinktis, bet ta teisė primeta ir labai didelę atsakomybę, nes atsakai ne už save bet ir už kūdikį. O tiek medikams, tiek būsimiems tėvams dar mokytis ir mokytis. Nes šiai dienai namų gimdymas nėra nė legalus nė saugus.
Atsakyti
QUOTE(RSTT @ 2013 02 06, 18:15)
jetus aš buvau jau irgi pasidavus toms natūralumo psichozėms, natūrali kosmetika (kuri netiko veidui) natūrali buitinė chemija (o dabar baisi chemija nes bute pelėsis ir tarakonai nuo to natūralumo)

Žinokit, nevartoju natūralios kosmetikos ir "natūralios" chemijos - o ar chemija gali būti natūrali? biggrin.gif Apie kokias manipuliacijas kalbat namų gimdymo klausimais? Jums kas nors siūlė gimdyti namie? Jus kas nors kaltino, kad gimdėt ne namie? Ar kas nors sakė, kad CP, kai jis išties reikalingas - blogis? Skaitykit dar kartą, bent jau šią temą nuo praždios smile.gif

Atsakyti
Šį pranešimą redagavo flight: 06 vasario 2013 - 17:21
Man tai irgi atrodo, kad visgi gyvenam laisvoje salyje, kur turi buti pasirinkimo laisve 4u.gif Kas nori gimdyti naturaliai, tegu gimdo, taciau yra kategorija moteru, kurios paprasciausiai nenori del vienokiu ar kitokiu priezasciu (galbut tik siaip  - kai kurios pasakytu - del ispindejimo....), bet manau kiekviena turi teise rinktis ir daryti kaip mano esant geriausiai jai paciai. Ir daktarai vienareiksmiskai turetu sustikti su moters noru, aisku galbut pries tai aptariant viska ir isdiskutuojant g.gif
Man atrodo, netgi gal valstybe turetu nustatyti cezario kaina nesant indikacijai ir viskas, - susimokejai ir privalo padaryti, nereiktu ten ne tartis, nei nervuotis, nei ieskoti ten kas sutiks, nesutiks ir pan. 4u.gif
Visoms lengvai ir  greitai 4u.gif nesvarbu kokiu budu 4u.gif

Štai postas iš "sutartinio" CP temos. Rodos "polius" visai priešingas, o argumentai- tie patys mirksiukas.gif
Atsakyti
QUOTE(dange @ 2013 02 06, 17:16)
Štai postas iš "sutartinio" CP temos. Rodos "polius" visai priešingas, o argumentai- tie patys  mirksiukas.gif

Tik nėra nuorodų į mokslinius straipsnius, patvirtinančius beindikacinio CP naudą. smile.gif
Atsakyti
QUOTE(šakute @ 2013 02 06, 19:23)
Tik nėra nuorodų į mokslinius straipsnius, patvirtinančius beindikacinio CP naudą. smile.gif

Nėra. 4u.gif Betgi mes ne apie naudą(nors kalbant apie naminį gimdymą, lyginamosiose studijose labiau buvo bandoma akcentuoti, kad jis yra ne mažiau saugus nei gimdymas stacionaruose. Paskutinioji dažnai aptariama analizė jau nebuvo tokia "tvirta" mirksiukas.gif ). Aš kalbu apie moters norą, teisę pasirinkti ir medikų prievolę sudaryti sąlygas mirksiukas.gif
Atsakyti
Aš manau, neatsakingai namie gimdo tik "madai" pasidavusios, jei tokių yra išvis... Ir šiaip aš nelabai suprantu darymo, nes visi taip daro. Aišku, kad tada nesiseks ir neprilips, o paskui beliks burnoti. Reikia gyventi savo gyvenimą ir priimti savo sprendimus, o ne daryti kažką, nes kiti taip daro. Na bet gyveni ir mokaisi smile.gif

O kad Olandijoj viskas atsakingai į namų gimdymus žiūrima, tai savaime suprantama. Būtent to ir prašoma Lietuvoje - kad namų gimdymas būtų sureglamentuotas ir viską būtų galima daryti saugiau.

O dėl cp savo noru ir naminių gimdymų palyginimo, tai, manau, esminis skirtumas, kad cp mama daro tik dėl savęs...

(po paskutinio sakinio vėl namie gimdančios bus išvadintos visiškom egoistėm hihihi.gif nu bet nėra taip, nėra nėra nėra)
Atsakyti
QUOTE(Justesea @ 2013 02 06, 19:48)
O dėl cp savo noru ir naminių gimdymų palyginimo, tai, manau, esminis skirtumas, kad cp mama daro tik dėl savęs...

cp temoje neretai kaip argumentas pateikiamos ir naujagimiu gimdymo traumos ir cp nurodomas kaip sunkiu traumu prevencija.
Atsakyti
QUOTE(ragnez @ 2013 02 06, 21:00)
cp temoje neretai kaip argumentas pateikiamos ir naujagimiu gimdymo traumos ir cp nurodomas kaip sunkiu traumu prevencija.

O greičiausiai tai tik bandymas uždangstyti savo baimes. Tokį argumentą palyginčiau su besimokančio vaikščioti vaiko vedžiojimu už pavadėlio, kad tik nenukristų...
Atsakyti
QUOTE(dange @ 2013 02 06, 19:32)
Aš kalbu apie moters norą, teisę pasirinkti ir medikų prievolę sudaryti sąlygas   mirksiukas.gif

vis delto, atnesei cp tema bigsmile.gif

siaip, laikantis argumentu nuoseklumo, reiketu siulyti legalizuoti ir reglamentuoti ir cp "savo noru"... de facto, tokios operacijos atliekamos ir dabar, sumokant gydytojui "i kisene".

QUOTE(Justesea @ 2013 02 06, 20:03)
O greičiausiai tai tik bandymas uždangstyti savo baimes.

vienas is argumentu uz gimdyma namuose irgi yra "baltu chalatu baime", baime patirti nederama elgesi ir medicinines intervencijas. taigi sia prasme - lygiosios.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo ragnez: 06 vasario 2013 - 20:06