Įkraunama...
Įkraunama...

Gimdymas namuose

QUOTE(Korsikiete @ 2013 02 11, 23:21)
Aš asmeniškai pagimdžiusi 2 vaikus ligoninėje nė už ką nesiryžčiau gimdyti namuose, nes kai gimdžiau pirmą vaiką niekas nė neįtarė, kad virkštelė bus apsivijusi kaklą ir kūdikis gims pridusęs - taigi teko skubiai gaivinti. Nors antras kūdikis gimė nepridusęs, tačiau niekada negali būt tikra, kad viskas eisis sklandžiai... Tikrai žinau ne vieną atveji, kai numatytas sklandus gimdymas išsiversdavo į gyvenimo ir mirties kova - taigi pasakymas aš jaučiu, švelniai pasakius neatsakingas, nes mama rizikuoja ne tik savo, o jau ir kito žmogaus - kūdikio gyvybe...

Mes ne kates, kad gimdyti namuose.. schmoll.gif schmoll.gif gimdymas tai labai rimta operacija! Del vaiko ir savo sveikatos reikia gimdyti tik GN.
Atsakyti
QUOTE(Revla @ 2013 02 12, 10:11)
Mes ne kates, kad gimdyti namuose.. schmoll.gif  schmoll.gif gimdymas tai labai rimta operacija! Del vaiko ir savo sveikatos reikia gimdyti tik GN.

Kodėl gimdymas operacija? g.gif
Atsakyti
zodziu as tai manau kad visos diskusijos yra beprasmes. Nes Lietuvoje gimdyti namuose tikrai yra rizikinga ir moterys kuriso rizikuoja, gali buti vertinamos va taip va neigiamai kaip ir yra vertinamos. Tuo tarpu moterys sneka apie kitka - kad butu sudarytos normalios salygos gimdyti namuose - t.y profesionali pagalba butu pasiruosusi reaguoti zaibiskai jeigu staiga prisireiktu.
O vat kai atskaitos taskai skirtingi tai ir emocijos verda ir visi atrodo patys sau labai teisus.
As tikrai uz gimdyma namuose, uz salygu tam sudaryma. Man asmeniskai ta ligonines aplinka ir ypac tas stalas gimdymo iskart suparalyzuoja viska biggrin.gif Ir toms kuriu gimdymas nepatenka i rizikos kategorijas manau tikrai butu gerai gimdyti namuose. Bet sutikit - profesionali pagalba turi buti pasiruosus. Ir jeigu moteriai gimdyti padetu profesionalios, tam pasiruosusios akuseres - tie namu gimdymai butu geris. O taip kaip yra dabar - rizika.
Atsakyti
Kažkodėl dantų niekas nenori taisytis namie.
Atsakyti
QUOTE(Pavasarinė13 @ 2013 02 12, 11:32)
Kažkodėl dantų niekas nenori taisytis namie.

abejoju ar kas eina taisyt sveikų dantų..nebent profilaktiškai pasitikrinti (ką daro ir gimdančios namie) mirksiukas.gif
Atsakyti
Ir išvis, nu kiek galima gimdymą su ligom lyginti doh.gif
Atsakyti
Ak taip, gimdymas tėra vaikų žaidimas, šast ir gimė.
O, sakykite, kas mokėtų už moters įgeidį gimdyti namie?
Atsakyti
QUOTE(AusraR @ 2013 02 12, 10:53)
zodziu as tai manau kad visos diskusijos yra beprasmes. Nes Lietuvoje gimdyti namuose tikrai yra rizikinga ir moterys kuriso rizikuoja, gali buti vertinamos va taip va neigiamai kaip ir yra vertinamos. Tuo tarpu moterys sneka apie kitka - kad butu sudarytos normalios salygos gimdyti namuose - t.y profesionali pagalba butu pasiruosusi reaguoti zaibiskai jeigu staiga prisireiktu.
O vat kai atskaitos taskai skirtingi tai ir emocijos verda ir visi atrodo patys sau labai teisus.
As tikrai uz gimdyma namuose, uz salygu tam  sudaryma. Man asmeniskai ta ligonines aplinka ir ypac tas stalas gimdymo iskart suparalyzuoja viska biggrin.gif Ir toms kuriu gimdymas nepatenka i rizikos kategorijas manau tikrai butu gerai gimdyti namuose. Bet sutikit -profesionali pagalba turi buti pasiruosus. Ir jeigu moteriai gimdyti padetu profesionalios, tam pasiruosusios akuseres - tie namu gimdymai butu geris. O taip kaip yra dabar - rizika.

Pritariu jūsų nuomonei.
Manau tas pasiruošimas ir sąlygų sudarymas yra būtinas - apsidrausti visada reikia, negalima rizikuoti...
Atsakyti
QUOTE(Pavasarinė13 @ 2013 02 12, 12:34)
Ak taip, gimdymas tėra vaikų žaidimas, šast ir gimė.
O, sakykite, kas mokėtų už moters įgeidį gimdyti namie?

taip taip ir man idomu g.gif juk moterys buna ir 2 paras gimdo, tai ta "profesionali pasiruošusi komanda" tas dvi paras ir turėtų stovėti šalia tos vienos gimdyvės?? o kas jei tu gimdyvių ne viena? kiek tu profesionalios pagalbos ekipažų reiktų išlaikyti??
Atsakyti
Žinokit, aš nesuprantu jūsų, jūs pačios sau prieštaraujate. Kuomet kalba pasisuka apie pagalbos suteikimą, jūs argumentuojate, jog jums greitųjų po langais nereikia, deguonies aparato nereikia, užteks tik akušerės ir minimalių priemonių: adatos, siūlų, vaistų nuo skausmo. Prisiminkim senus laikus, juk moterys negimdė vienos! Taip pat vaikus priimdavo pribuvėjos, turėdavo ir siūlo su adata, arbatėlių, tepaliukų. O kiek budavo traumų, mirčių blink.gif
Tai arba kai kurios iš jūsų nesupranta ką šneka, arba sąmoningai neigia, vardan to, kad įstatymas būtų priimtas, o tada jau reikalaus reanimobilių po langais....
Atsakyti
QUOTE(KameHame @ 2013 02 12, 14:15)
Tai arba kai kurios iš jūsų nesupranta ką šneka, arba sąmoningai neigia, vardan to, kad įstatymas būtų priimtas, o tada jau reikalaus reanimobilių po langais....

Ne taip supratot mirksiukas.gif Norima, kad būtų medikai, kurie realiai įvertintų riziką. Tiek nėščiosios, kad patartų negimdyt namie, jei rizika padidinta, tiek jau gimdant, kad perspėtų, jei reikia į ligoninę važiuoti. Tiek toj pačioj ligoninėj, kad lauktų pasiruošę ir žinodami situaciją.
Atsakyti
Buciau uzsimanius tokio zabubono, kaip gimdyt namie, jau po velena guleciau, savo zuiku nematyciau, kaip auga unsure.gif O rizikos grupei nei is tolo nepriklausiau, buvau tiesiog "vadovelinis" atvejis cool.gif o vat po gimdymo as ten gerai gydytojam baimes ivariau, visi vos ne begom, tai kur ten su greituke dar... kol atvaziuotu, kol nuvestu... ir amen...
Atsakyti