Įkraunama...
Įkraunama...

Šampūnas plaukams - priešas ar draugas?

QUOTE(Kisulita @ 2013 01 30, 17:43)
Smagu girdėti, kad yra jau tai išbandžiusių biggrin.gif Truputį prisikabinsiu su klausimai 4u.gif

O kai pradėjoti šiuo būdu praustis, kurį laiką plaukai neatrodė purvini ir susiriebalavę? smile.gif
Kokį muilą naudojate? ax.gif Kaip plaunate su soda? Pavirintame vandenyje tirpinate? blush2.gif Muilu ir soda plaunate per tą patį plovimą? 4u.gif

Kai išsiploviau patį pirmą kartą su soda, plaukai atrodė gana gerai, bet išsiplovus antrąkart, vaizdas buvo ne koks. Plaukai pasišiaušę, kaip šiaudai. Trečiąkart taip pat. Bet nenuleidau rankų, tik po plovimų pradėjau skalauti acto arba citrinų rūgšties tirpalu. Labai nedidelį kiekį skiedžiu su čiaupo vandeniu (vaikiškam kibirėly smile.gif ) ir perlieju - tada plaukai suminkštėja, lengvai šukuojasi ir atrodo švarūs.
Muilą pirkau tokį http://www.sveikipro...liu-silku-100-g
Su soda plaunu labai paprastai. Porą šaukštų sodos sumaišau su vandeniu (iš čiaupo), tada tą tyrelę užtepu ant galvos odos ir palaikau kokią minutę. Gerai išskalauju ir tada perlieju acto ir citr. rūgšties tirpalu ir vėl gerai išskalauju vandeniu. Išdžiūvus plaukai tikrai atrodo švarūs, taip pat, kaip ir su šampūnu.
Dažniausiai plaunu su soda, bet pvz po plaukų dažymo (pati namų sąlygomis dažiausi), išsiploviau su muilu, kad išputotų ir gerai dažai pasišalintų. smile.gif Galvą stengiuosi plauti dukart per savaitę, namie sėdžiu su vaikais, tai man užtenka biggrin.gif Noriu kuo greičiau atprasti nuo tų šampūnų.
Tikiuosi į klausimus atsakiau, jei dar kas įdomu, klauskite.
Atsakyti
Labai ačiū už išsamų atsakymą 4u.gif
Reikia ir man prisiruošti atsisakyti šampūno ir pažiūrėti kas gausis biggrin.gif
Atsakyti
Labas visoms smile.gif ! As vietoj sampuno kartais galva plaunu su kiausinio tryniais, atskiestais vandeniu, isilasinu kelis laselius augalinio glicerino, kokio nors eterinio aliejaus, viska gerai isplaku ir ant galvos. Dar siek tiek palaikau kol sveiciuosi su kempine ir viska gerai isskalauju. Man asmeniskai tikrai geriau plaukai atrodo po tokio plovimo, net poto nenaudoju kondicionieriaus. Stai ir siuo metu sedziu ka tik issiplovusi galva su kiausais biggrin.gif , plaukuciai minkstuciai ir svarus. Reikes kada isbandyti ir soda.
Atsakyti
QUOTE(Flossy Lady @ 2013 01 30, 18:52)
Labas visoms  smile.gif ! As vietoj sampuno kartais galva plaunu su kiausinio tryniais, atskiestais vandeniu, isilasinu kelis laselius augalinio glicerino, kokio nors eterinio aliejaus, viska gerai isplaku ir ant galvos. Dar siek tiek palaikau kol sveiciuosi su kempine ir viska gerai isskalauju. Man asmeniskai tikrai geriau plaukai atrodo po tokio plovimo, net poto nenaudoju kondicionieriaus. Stai ir siuo metu sedziu ka tik issiplovusi galva su kiausais biggrin.gif , plaukuciai minkstuciai ir svarus. Reikes kada isbandyti ir soda.

O kaip dažnai kiaušiniu plaunat? 4u.gif Juo išplovus plaukai greičiau susiriebaluoja, nei išplovus šampūnu? ax.gif
Atsakyti
QUOTE(Kisulita @ 2013 01 30, 16:13)
O kaip dažnai kiaušiniu plaunat? 4u.gif Juo išplovus plaukai greičiau susiriebaluoja, nei išplovus šampūnu? ax.gif

As kiausinio tryniais plaukus stengiuosi plauti bent kas antra ar trecia plovima, nesu dar visiskai atsisakiusi sampuno, nors gal ir vertetu..O del riebalavimosi tai taip, plaukai susiriebaluoja greiciau, nes as dar kelis laselius EA isilasinu, o ir paciame tryny yra riebalu. Bet manau, kad net ir kasdien plaunant plaukams tikrai nepakenktu, nes be riebalu tryniuose dar yra A, D, E vitaminu, tiamino ir riboflavino bei baltymu. O kieno jau labai greitai riebaluojasi plaukai, tai vietoj tryniu galima plautis soda. Tiesiog reikia pabandyti pacioms ant savu plauku.
Atsakyti
Plauti soda? unsure.gif na, kai šveičiu puodus su soda, tai net girdžda nuo švarumo. nebijot, kad sugrauš plaukus? biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(Sulu @ 2013 01 31, 12:34)
Plauti soda?  unsure.gif na, kai šveičiu puodus su soda, tai net girdžda nuo švarumo. nebijot, kad sugrauš plaukus?  biggrin.gif

Geras klausimas smile.gif
Aš irgi apie tai galvojau ir vis dar kartais pagalvoju g.gif
Tiesiog manau, kad didesnės žalos nei įprasti šampūnai padaryti neturėtų.
Todėl nusipirkau dar ir natūralų muilą plaukams plauti. Matot, aš stengiuosi bėgti nuo chemijos, o prie ko tai prives, pati nežn. biggrin.gif
Kol kas rezultatais esu be galo patenkinta ir pati negaliu atsidžiaugti išspręsta viena, mane ypač varginusia, problema - plaukai nesusiriebaluoja taip greit.

Tai tiek tų mano pamąstymų smile.gif
Atsakyti
Turiu rankų darbo levandų muilą, įdomu ar jis tiktų vietoj šampūno? g.gif Kol kas nedrąsu tik vandeniu plauti plaukų 4u.gif
Atsakyti
Jau išsidirbinėjat, moteriškės, man čia panašu į grįžimą į akmens amžių.
Yra pilna natūralios kosmetikos, natūralių muilų, šampūnų, ko dar reikia?
Atsakyti
Kiekviena rūpinas savo plaukais kaip jai atrodo geriau smile.gif Tai individualus kiekvienos pasirinkimas smile.gif Bet dėkui už nuomonę smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Flossy Lady @ 2013 01 30, 17:52)
Labas visoms  smile.gif ! As vietoj sampuno kartais galva plaunu su kiausinio tryniais, atskiestais vandeniu, isilasinu kelis laselius augalinio glicerino, kokio nors eterinio aliejaus, viska gerai isplaku ir ant galvos. Dar siek tiek palaikau kol sveiciuosi su kempine ir viska gerai isskalauju. Man asmeniskai tikrai geriau plaukai atrodo po tokio plovimo, net poto nenaudoju kondicionieriaus. Stai ir siuo metu sedziu ka tik issiplovusi galva su kiausais biggrin.gif , plaukuciai minkstuciai ir svarus. Reikes kada isbandyti ir soda.

as irgi jau berods 3 karta galva ploviau su kiausiniais (imusiau2, ir isplakiau su sauksteliu cinamono, ai dar slakelis citrinos sulciu)....na ka rezultas-ne ka prasciau atrodantys ir blizgantys svarus plaukai, nei kad isplovus naturaliu sampunu. bigsmile.gif . po plovimo plauku galus pertepiau kondicionierium ir vel perskalavau...plaukai plaunami tokiu budu susiriebaluoja man per toki pati laika, kaip ir naudojant sampuna t.y.- 3 diena jau norisi ''skalbt''. rolleyes.gif
Tiesa as dar pries plovima tepu ant plauku amlos alieju tai gal be jo ir 4 dienas istempciau... ax.gif
Atsakyti
QUOTE(Huba Buba @ 2013 01 30, 15:35)
As esu iš tos mažumos, kurie atsisakė šampūno visai. Jau trečia savaitė, kaip galvą plaunu tik vandeniu, soda ar natūraliu muilu. ir siuo atveju man atrodo kad sodos ir acto misinys plaukus ne ka maziau (jei ne daugiau) nei svelnus naturalus sampunas

na jei jau naudojate muila, kad ir paty naturaliausia ir tik retkarciais, tai mano nuomone kad tai yra tas pats jei nebloiau nei kad naudoti visiskai naturalu svelnu sampuna.
QUOTE(Balalaika. @ 2013 01 31, 22:22)
Jau išsidirbinėjat, moteriškės, man čia panašu į grįžimą į akmens amžių.
Yra pilna natūralios kosmetikos, natūralių muilų, šampūnų, ko dar reikia?

pritariu. tikrai yra VISISKAI naturaliu , svelniu ir geru kosmetikos priemoniu.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo emiliuxas: 01 vasario 2013 - 02:04