Įkraunama...
Įkraunama...

Šampūnas plaukams - priešas ar draugas?

QUOTE(Balalaika. @ 2013 01 31, 23:22)
Jau išsidirbinėjat, moteriškės, man čia panašu į grįžimą į akmens amžių.
Yra pilna natūralios kosmetikos, natūralių muilų, šampūnų, ko dar reikia?

Na taip, gal ir grįžimas į akmens amžių, kaip pavadinsi, taip nepagadinsi smile.gif
Visos ms ieškom galimybės būti gražios, o ir priemones renkamės pagal kišenę. smile.gif
Papildyta:
QUOTE(Kisulita @ 2013 01 31, 23:01)
Turiu rankų darbo levandų muilą, įdomu ar jis tiktų vietoj šampūno? g.gif Kol kas nedrąsu tik vandeniu plauti plaukų 4u.gif

Manau, kad mėgint galit. O kodėl nedrąsu vandeniu plauti? Juk tik vanduo plaukams nepakenks smile.gif Aišku, riebalų vanduo gerai neišplaus..

QUOTE(emiliuxas @ 2013 02 01, 04:01)
na jei jau naudojate muila, kad ir paty naturaliausia  ir tik retkarciais, tai mano nuomone kad tai yra tas pats jei nebloiau nei kad naudoti visiskai naturalu svelnu sampuna.

Taip, yra ir šampūnų. Šįkart išsirinkau muilą plaukams plauti, kai pabaigsiu muilą, gal pamėginsiu šampūną. smile.gif

Atsakyti
QUOTE(Ramiele @ 2013 01 29, 15:21)
Eksperimentas nevykęs jau vien tuo kad truko dvi savaites. Per dvi savaites nei rezultatu nebus nei nieko. Plaukam apsiprast be agresyviu priemoniu, taip pat issivalyt visus nesvarumus is odos reiks kokiu 4 men smile.gif

Plaukai gi negyvi, čia ne kokia gėlytė, ką ten pratintis keturis mėnesius.
Atsakyti
QUOTE(SquezeeHRD @ 2013 02 01, 02:51)
as irgi jau berods 3 karta  galva ploviau su kiausiniais (imusiau2, ir isplakiau su sauksteliu cinamono, ai dar slakelis citrinos sulciu)....na ka rezultas-ne ka prasciau atrodantys ir blizgantys svarus plaukai, nei kad isplovus naturaliu sampunu. bigsmile.gif . po plovimo plauku galus pertepiau kondicionierium ir vel perskalavau...plaukai plaunami tokiu budu susiriebaluoja man per toki pati laika, kaip ir  naudojant sampuna t.y.- 3 diena jau norisi ''skalbt''. rolleyes.gif
Tiesa as dar pries plovima tepu ant plauku amlos alieju tai gal be jo ir 4 dienas istempciau... ax.gif

O koks to amla aliejaus pavadinimas? smile.gif Gal Vatika oil? smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Salomeja @ 2013 02 01, 10:31)
Plaukai gi negyvi, čia ne kokia gėlytė, ką ten pratintis keturis mėnesius.

Tai pabandykit ir pamatysit.
Atsakyti
plauku sampunas pats geriausias plauku draugas, jo deka plaukai tampa svarus;)
Atsakyti
QUOTE(Hypnotic Poison @ 2013 02 03, 15:05)

Vien su šampūnu galvos neišplausi, reikia ir vandens biggrin.gif
Vanduo dar geresnis draugas thumbup.gif
Atsakyti
QUOTE(Hypnotic Poison @ 2013 02 03, 11:05)

Kad svarus, tai sutinku, bet pabandykit plaukus plauti tik sampunu ir nenaudoti kondicionieriaus, kaukes ar serumo. Tikrai ilgai nevadintumet jo draugu:).
Atsakyti
QUOTE(Flossy Lady @ 2013 02 03, 20:16)
Kad svarus, tai sutinku, bet pabandykit plaukus plauti tik sampunu ir nenaudoti kondicionieriaus, kaukes ar serumo. Tikrai ilgai nevadintumet jo draugu:).

cia ne i tema, bet as gyvenime nenaudojau kondic. ar serumu ir tt. plaunu vien sampunu smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Kisulita @ 2013 02 03, 00:09)
O koks to amla aliejaus pavadinimas? smile.gif Gal Vatika oil? smile.gif

oj ne ten parasyta amla cooling hair oil...labai geras saldantis jausmas, aktyvuoja plaukus saknis...jis toks tamsus skystas, tai as ji i purskiama buteliuka susipyliau daug paprasciau... blush2.gif o beja man atrodo vatika nera gryni aliejai, nes ten lyg ant buteliuku enriched parasyta, tai gal ten tik aliejaus ekstraktai ar pan? g.gif
Atsakyti
QUOTE(SquezeeHRD @ 2013 02 03, 22:37)
oj ne ten parasyta amla cooling hair oil...labai geras saldantis jausmas, aktyvuoja plaukus saknis...jis toks tamsus skystas, tai  as ji i purskiama buteliuka susipyliau daug paprasciau... blush2.gif o beja man atrodo vatika nera gryni aliejai, nes ten lyg ant buteliuku enriched parasyta, tai gal ten tik aliejaus ekstraktai ar pan? g.gif

Hmm, gal g.gif Paties buteliuko niekad neteko apžiūrėti, tik nuotrauką internete, tai nemažiau sudėties unsure.gif
Papildyta:
QUOTE(Hypnotic Poison @ 2013 02 03, 14:05)

Na, straipsnyje rašė, kad plaunat tik vandeniu, autorės plaukai irgi yra švarūs 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Ramiele @ 2013 02 03, 14:02)
Tai pabandykit ir pamatysit.

na as esu pora menesiu saziningai naudojus, soda, duonos pliurze, gasulo moli ir kiausinio trynius plauti ir skalavau zolyciu nuovirais. po poros menesiu mano plaukai buvo nepakenciami, siurkstus po molio ir duonos plovimo o po kiausinio per daug riebalavosi. vienuzodziu jokio balanso, tada perejau ir 3 metus naudojau ekologiskas-organiskas higienos priemones (tiktais!) ir po triju metu padariau isvada kad mano oda ir plaukai nei kiek nepagerejo ar pablogejo per tuos tris metus. taigi nuo siol naudoju naturalesnes priemones tik del idejos kad chemija nera artima zmogui, o ne del grozio.
Atsakyti
QUOTE(Huba Buba @ 2013 01 30, 14:04)
Kai išsiploviau patį pirmą kartą su soda, plaukai atrodė gana gerai, bet išsiplovus antrąkart, vaizdas buvo ne koks. Plaukai pasišiaušę, kaip šiaudai. Trečiąkart taip pat. Bet nenuleidau rankų, tik po plovimų pradėjau skalauti acto arba citrinų rūgšties tirpalu. Labai nedidelį kiekį skiedžiu su čiaupo vandeniu (vaikiškam kibirėly smile.gif ) ir perlieju - tada plaukai suminkštėja, lengvai šukuojasi ir atrodo švarūs.
Muilą pirkau tokį http://www.sveikipro...liu-silku-100-g
Su soda plaunu labai paprastai. Porą šaukštų sodos sumaišau su vandeniu (iš čiaupo), tada tą tyrelę užtepu ant galvos odos ir palaikau kokią minutę. Gerai išskalauju ir tada  perlieju acto ir citr. rūgšties tirpalu ir vėl gerai išskalauju vandeniu. Išdžiūvus plaukai tikrai atrodo švarūs, taip pat, kaip ir su šampūnu.
Dažniausiai plaunu su soda, bet pvz po plaukų dažymo (pati namų sąlygomis dažiausi), išsiploviau su muilu, kad išputotų ir gerai dažai pasišalintų. smile.gif Galvą stengiuosi plauti dukart per savaitę, namie sėdžiu su vaikais, tai man užtenka biggrin.gif Noriu kuo greičiau atprasti nuo tų šampūnų.
Tikiuosi į klausimus atsakiau, jei dar kas įdomu, klauskite.

Norejau paklausti, o jus po kiekvieno plovimo skalaujat plaukus acto tirpalu? Ir kiek jau laiko skalaujat? Ar plaukai nepasausejo? As siandien skalavau obuoliu actu, tai labai graziai plaukuciai atrodo ir skaiciau, kad labai jiems sveika:). Bet as dar papildomai su vandeniu neisskalauju, nes raso, kad tik tuo tirpalu ir viskas. Tai ziuresiu..
Atsakyti