Įkraunama...
Įkraunama...

Mūsų turtingas ir nuostabus daržas - 16

merginos ar kuri lanketes siame puslapyje ar verta gilintis?
http://www.supersado...plant_find.aspx
Atsakyti
Sveikos noriu pakalusti, ar daug ir kokias prieskonines darzoves auginate?
Kas per daiktas yra KINZA, kaip Lietuviskai skambetu sis pavadinimas?
Daug kur Rusiskuose receptuose minimas sis pavadinimas, noreciau uzsiauginti ir as. Gal kas auginote?
Atsakyti
QUOTE(vilka11 @ 2013 02 05, 17:27)
Sveikos noriu pakalusti, ar daug ir kokias prieskonines darzoves auginate?
Kas per daiktas yra KINZA, kaip Lietuviskai skambetu sis pavadinimas?
Daug kur Rusiskuose receptuose minimas sis pavadinimas, noreciau uzsiauginti ir as. Gal kas auginote?


Tai lapine kalendra smile.gif Auginau, bet mazai kur naudojau.. Labai ryskus skonis jos.
Atsakyti
QUOTE(vilka11 @ 2013 02 05, 17:27)
Sveikos noriu pakalusti, ar daug ir kokias prieskonines darzoves auginate?
Kas per daiktas yra KINZA, kaip Lietuviskai skambetu sis pavadinimas?
Daug kur Rusiskuose receptuose minimas sis pavadinimas, noreciau uzsiauginti ir as. Gal kas auginote?

Kalendra
Atsakyti
Madmuazele, Zujka
aciu, nes visai pasimeciau, nezinodama ko ieskoti.
Atsakyti
As Kalendros turiu arbatini puoduka rinkus is pernai, rezultatas: per metus taip ir nepanaudojau, tik kelias seklytes dejau kaip vytinau kiaulienos mazaja filiuke, o siaip neuzkabino sis prieskonis mane 4u.gif
Atsakyti
georgiana, jus kalbate apie blakine kalendra smile.gif O vilka apie lapine, kurios lapai naudojami maisto ruosimui...
Atsakyti
Oi,blakinė kalendra tai tik priešams atbaidyt lotuliukas.gif bet kol darže auga biggrin.gif nors jaučiu irgi kažkurios dalys maistui naudojamos g.gif
Atsakyti
QUOTE(madmuazele @ 2013 02 05, 19:00)
georgiana, jus kalbate apie blakine kalendra smile.gif O vilka apie lapine, kurios lapai naudojami maisto ruosimui...

Bet kuriuo atveju abieju lapai blakem atsiduoda doh.gif. sejau pernai, nes viena pazistama i salotas idejus buvo, tai pasirode l. skanu, bet ji IKI pirko. Siltnamines ir lieka siltnaminem, nes maniskiu is darzo buvo toks intensyvus skonis ir kvapas, kad nelabai imanoma buvo valgyt. Kalendru seklos kitas dalykas thumbup.gif. Na bet lapai doh.gif. Cia jau megeju reikia but lotuliukas.gif .
Atsakyti
Man ji nebent mesai marinuoti. Siaip tikrai tik megejui. Bet seklas daznai naudoju marinatams, sriuboms. padazams thumbup.gif
Atsakyti
Japoniškas garstyčias pernai auginau. Kai jų nedaug dedi prie pomidorų-visai nieko. Už grąžgarstvę man skaniau. Tos tai nekenčiu. Vien rankos smirda kai aplink raviu..
Batatas ir topinambas labai skirtingos daržovės. Batatą auginau užpernai ar kokiais metais atgal. Graži bulvė, bet skonis ganėtinai prastas. Mėsytė graži geltona, bet tik tiek. Pabandyt augint galima, nes tik auginant patyrimas ateina. O be to naujovės žavi.
Topinambus auginam gal triek metų, kiek sodas yra. Iš pradžių augo žydinčios ir smarkiai besiplečiančios. Šiuo metu turim nežydinčias. Ūgis neišpasakytas..pernai žiūrėjom kuris aukštesnis, topinambas ar saldžiavaisis putinas..kad gal lygiosios..Jos patinka tuo, kad kulturingesnės, ne taip išbėgioja.
Atsakyti
QUOTE(laurindre @ 2013 02 05, 21:19)
Man ji nebent mesai marinuoti. Siaip tikrai tik megejui. Bet seklas daznai naudoju marinatams, sriuboms. padazams thumbup.gif

Aš taip pat kalendrų sėklas marinatams naudoju, ypač agurkams, kartu su garstyčiomis.

P.S. Ir dar, jos labai sveika thumbup.gif thumbup.gif thumbup.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Para: 05 vasario 2013 - 19:55