Įkraunama...
Įkraunama...

Mūsų turtingas ir nuostabus daržas - 16

Šaunuolė, kad nepatingėjai. Ar virtos tos bulvytės buvo, kaip mano atrastame "recepte". smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Para @ 2013 01 29, 23:22)
Šaunuolė, kad nepatingėjai. Ar virtos tos bulvytės buvo, kaip mano atrastame "recepte". smile.gif

nea žalios bigsmile.gif
Atsakyti
Visiškai užkasi, giliai? Kiek laiko jas laikai žemėje?
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Para: 29 sausio 2013 - 22:29
QUOTE(Para @ 2013 01 29, 23:28)
Visiškai užkasi, giliai? Kiek laiko jas laikai žemėje?

tos lervos tokios geltonos kaip pagaliukai, nieko jos nebijo, o buvo taip kad kelis kartus einu per daržą ir tikrinu tas bulves pakeliu pažiuriu ar prasigraužė kokia nenaudėlė, ar kokia uodegytė nekyšo, jeigu nekyšo tada atgal į žemę užkasu negiliai kad matyčiau kur pakasiau, tuo metu dažniausiai bulvės jau būna su ilgais daigais taip ir rasdavau kur pakasus iš tų daigų išlindusių rolleyes.gif kartais ir tuos bulvių daigus nugrauždavo jos. Tos lervos visų augalų mano darže šaknis grauždavo, kiekvieną rytą rasdavau nuvytusių daigų verysad.gif ir svogūniukus ir porus ir pupeles ir... žodžiu viską. Brrr kaip košmarą dabar prisimenu.
Atsakyti
Oi, man tai didziausiabjurastis uodo trukio lervos.jos gal irnieko negrauzia, bet jau taip slykstu man kai tvarkydama zeme ju randu, jos visai zemes pavirsiuje megsta buti, feeee schmoll.gif
Atsakyti
Pavarčiau protingas knygas apie sodininkavimą ir net dejose radau, kad auslindos naudingos (nors ir anksčiau buvau girdėjusi, bet nebuvau tikra). Jos maitinasi amarais ir grybų sporomis. Ir tie nameliai yra joms privilioti, ten kur norėtum, kad jos veistųsi ir gyventų g.gif . Vienur kenkia, kitur padeda, va taip va mirksiukas.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Para: 29 sausio 2013 - 23:47
Paklijavau ridikėlių sėklas ant šikpopierio, nu man nėr baisu ten jas dėliot tam tikrais atstumais, nervus atpalaiduoja biggrin.gif Man daug baisiau, kad čiupinėju, o dar negaliu sėt tų sėklų doh.gif
Atsakyti
Šitoks užsiėmimas ne tik nervams raminti, bet labai tiktų jūsų mažosioms atžaloms pirštukus pamankštinti, dviguba nauda smile.gif mirksiukas.gif
Atsakyti
Mano atžala dar per maža, į burną tos sėklos keliautų arba būtų pasėtos ant grindų jei duočiau doh.gif
Atsakyti
QUOTE(Gaudvilė @ 2013 01 29, 16:31)
na, norėčiau klijuosiančias apginti  4u.gif Taip, nėra sunku sėklas paberti, vėliau praretinti.
O bet tačiau, laiko sėjant labai labai susitaupo.

drinks_cheers.gif ir daug patogiau sėdint po vieną sėklytę suklijuot, nei tupint po vieną sėklytę vagelėn dėliot

QUOTE(jolituxxx @ 2013 01 29, 23:53)
Paklijavau ridikėlių sėklas ant šikpopierio, nu man nėr baisu ten jas dėliot tam tikrais atstumais, nervus atpalaiduoja  biggrin.gif Man daug baisiau, kad čiupinėju, o dar negaliu sėt tų sėklų  doh.gif

aha, pirmais metais man kaip meditacija kokia buvo tas klijavimas, o dabar konvejeriu jau einas biggrin.gif
Atsakyti

QUOTE(saintlina @ 2013 01 29, 22:46)

dar galima inkilėlį sukalt. Kanapėm išklot.. kasdien šviežių įmest... Gyvens ir žvengs, kam anom bešaudyt kažkokius lapus?

Nu ne,kanapių negaus schmoll.gif Paskui apsipūtę ne tik lapus,bet ir šiltnamio plėvelę sušaudys.Užteks bulbų ir šieno tongue.gif

Dėkui už patarimus,taikysim priemones tiems skylgraužiams,nes atrodo,kad turiu abiejas rūšis darže.

Atsakyti
QUOTE(madmuazele @ 2013 01 29, 09:57)
NEauginsiu nei braskiu, nei geliu, nei prieskoniu visokiausiu. Sie tai tikrai siltnamyje bus sejami ax.gif

Ar bandei sėti prieskonius šiltnamyje? Ar išdygo visi? Kai sėju tiesiai į daržo žemę prieskonius, man ne visi išdygsta. Planavau ant palangės susidaiginti šiemet.
Papildyta:
QUOTE(madmuazele @ 2013 01 29, 10:09)
Stelazas sukonstruotas.. kazkaip tilpo g.gif Dejau i placius padeklus ir staciau ant lentynu smile.gif

parodyk bigsmile.gif

QUOTE(matuke @ 2013 01 29, 12:41)
kaip darbuojasi darze-plikom rankom, su guminem  ,medziaginem pirstinem ar kokiom nors yapatingomis  g.gif

aš naudoju tokias, jų būna įvairių storių ir dydžių:

user posted image
Papildyta:
QUOTE(Ninkasi @ 2013 01 29, 14:30)
o kaip sakykit jo shonus apsaugot, kad zole neitu  g.gif

gražu pas tave wub.gif
aš dėjau storą sluoksnį šiaudų/šieno:

user posted image

user posted image
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo diasaja: 30 sausio 2013 - 07:42