QUOTE(tekilute @ 2013 10 11, 08:58)
1. visur rašoma, kad narvas gerai, kai į vonią telpa. Papasakokit kaip jį plaut reikia. Kol mano žiurkės mažos, aš dažnai dugną valau, wc kas dieną, hamakus plaunu, visokius popierėlius keičiu ir t.t. bet 2 žiurkės mažos ir narvelis mažas. Kol kas nemačiau reikalo viso narvo kišt po dušu. Kodėl jį reikia visą plauti? Ar reikia visas grotas plauti?
Narvo plovimas būna toks - nukabinu (ar išimu) dugną, nukabinu hamakus ir kitokias "interjero" detales, nešu narvą į vonią ir plaunu su dušu. Aš naudoju "skystą" ūkinį muilą - su šepetuku ir kempine viską gerai išmuiluoju ir nuplaunu. Jei narvas labai nešvarus tai prieš tai apipurškiu acto-vandens ar degtinės-vandens mišiniu, palieku maždaug 10 min, tada trinu šepetuku-kempine ir toliau kaip visad.
Kam reikia plauti: čia viskas priklauso nuo žiurkių kiekio ir jų tvarkingumo

Daug maniškių merginų sysina ant lentynų, paskui jomis vaikšto (kol aš nuvalau), su tomis rankomis-kojomis lipa grotomis, ant tų grotų prilimpa kraiko dulkės ir pan. Kai kurios merginos turėjo čia jau aprašytą savybę - užlipti ant aukščiausios lentynos, įremti šikniuką į grotas ir sysinti taip kad sysis teka žemyn

Valgo žiurkės juk irgi ne visada ten kur dubenėlis

Visokios "šiurkšlės" visur paliekamos, natūralų maistą irgi kažkur nešasi (o paskui košėtas rankas visur valosi

) Lentynas nuvalyti visiškai švariai sunku - pas mane itališkos plastmasinės Ferplasto lentynos, jos "keturkampiais" kad neslystų, kai ant jų "išmozoja" kokią košę tai paskui tik užmerkti narvą ir belieka
Aš plaunu visus narvus kartą į savaitę. Aišku jeigu FuretPluso narve gyvena 1 ar 2 žiurkės galiu kokį plovimą "sutaupyti" ir nuvalyti grotas servetėlėmis, bet man toks narvo sutvarkymas asocijuojasi su chaltūra

taigi darau tai tik tada kai visiškai neturiu laiko. O ir išplauti nešvarias grotas man gaunasi daug greičiau nei jas su servetėlėmis valyti
QUOTE(tekilute @ 2013 10 11, 08:58)
2. Berods ORNELLA, tik kitam foume ir senokai yra rašiusi, kad tunelį galima padaryti iš drenažo vamzdžių. Ar žiurkėms neslidu, jei tunelis pakreiptas, o jo vidus plastikinis ir nėra ku įsikibti?
Man atrodo jūs maišote drenažo vamzdžius su kanalizaciniais
Jei tunelis padarytas iš drenažo vamzdžio tai žiurkėms neslidu - drenažo vamzdžio vidus nėra lygus, jis "rievėtas" (kaip dulkių siurblio "šlanga") plus su nedidelėmis pailgomis skylutėmis
Tuneliai iš "kanalizacinių" vamzdžių gal ir atrodo slidūs, bet juk galima kabinti lygiai, nebūtina kreipti.
Na ir pažiūrėjus kaip mano žiurkės šliuožia į viršų visiškai lygiu metaliniu toršero strypu, aš suprantu kad žodžio"slidu" pas žiurkes nėra
Čia įdedu nuotraukas kad suprastumėte skirtumą (didinasi)
Kanalizacijos vamzdžiai

Drenažo vamzdis