Įkraunama...
Įkraunama...

Žiurkės

QUOTE(ORNELLA @ 2013 10 06, 02:22)

Beveik visas kukurūzas per naktį dviem mažom žiurkėm tai siaubingai daug  biggrin.gif Aš visai savo chebrai (22 gyventojams) duodu 2-3 burbuoles ir tai pergyvenu kad per daug baltymų  biggrin.gif

Na, mano kukuruzai maži, jie tokie patys paskutiniai, paprastai jų net nerenkam, bet žiurkėms manau tinka. Ta burbuolė dviejų pirštų storio it kokiu 5 cm ilgio, ir tai ne pilnai grūdais apaugus. Nu, bet nebeduosiu visos biggrin.gif

Atsakyti
tekilute o is kokio jus miesto? biggrin.gif biggrin.gif
duokit ne kiekviena nakti ir viskas bus gerai su tais kukuruzais smile.gif ypav jei paciu auginti tai jau zinot kiek ten chemijos ir panasiu naunu pateke...
va pirktinius tai tikrai nedaznai duodu... baisoka truputi, zinant kiek ten visko prifarsiruota...

manp ziurkos tai pagrinde gauna pirktini sausa skiesta visokiu kruopu dribsniais...
o naturalus maistas tai mesyte, darzoves, uzpilti ivairiu kruopu dribsniai verdanciu vandeniu, sunu maistas... na ir ka..auga atrodo patenkintos, nepertukusios...ir sulaukia ganetinai garbaus amziaus...

taipkad as uz ta nuomone kad nereikia permylet ir persert tu ziurku kai jos jau suaugusios smile.gif

va islydejau neseniai ziurka rekordininke... sad.gif 3 metai ir 3 menesiai geri... Gaarbe mano ryzoji...

net auglio uzsiaugint nespejo...
Atsakyti
QUOTE(tvikse @ 2013 10 06, 23:02)
va islydejau neseniai ziurka rekordininke... sad.gif 3 metai ir 3 menesiai geri... Gaarbe mano ryzoji... 

net auglio uzsiaugint nespejo...

Tvikse, užjaučiu dėl merginos verysad.gif
Bet tai kokia šaunuolė šitiek nugyventi.

Aš va skelbiu.lt radau žmogų pas kurį žiurkės gyvena po 5-7 metus, gal išduos paslaptį kur perka lotuliukas.gif
Atsakyti
QUOTE(ORNELLA @ 2013 10 07, 18:57)
Aš va skelbiu.lt radau žmogų pas kurį žiurkės gyvena po 5-7 metus, gal išduos paslaptį kur perka  lotuliukas.gif

Turbut pats veisia biggrin.gif
O mano ir antroji ziurkyte pasimire..staigiai augliukas pradejo augt ant priekines kojytes..lyg ir nepavojingas atrode, skubiai buvo operuota, bet...budinejosi po operacijos, bet pilnai neatsigavus iskeliavo... sad.gif nugaiso rugpjuti, o lapkriti but buve 2 metai...Bet ziurkytes naujasis seimininkas kaip reikiant uzsikrete ziurkiu manija ir dabar laukia poros mazyliu is pakaunes veislyno. As pazinau tuos nuostabius padarelius, bet visgi apsiribosiu 3 sunimis ir akvariumu ax.gif
Atsakyti
QUOTE(cile @ 2013 10 07, 23:02)
Turbut pats veisia  biggrin.gif

Kiek supratau ne biggrin.gif atiduoda 2 metų patiną, o kai komentaruose pradėjo rašyti kad patinas senas ir nedaug jam beliko šeimininkas pasipiktino dėl tokio žmonių neišprusimo biggrin.gif

QUOTE(cile @ 2013 10 07, 23:02)
O mano ir antroji ziurkyte pasimire..staigiai augliukas pradejo augt ant priekines kojytes..lyg ir nepavojingas atrode, skubiai buvo operuota, bet...budinejosi po operacijos, bet pilnai neatsigavus iskeliavo... sad.gif 

Gaila merginos, dar tokia jauna buvo verysad.gif
Įdomu pas ką operavo kad po operacijos normaliai neatsigavo g.gif Šiaip mano nuomone veterinarai arba turi atiduoti žiurkę jau visiškai pilnai atsigavusią, vaikštančią ir valgančią, arba turi pravesti šeimininkui "techninį minimumą" ką daryti jei bus problemų
Atsakyti
QUOTE(tvikse @ 2013 10 06, 23:02)
tekilute o is kokio jus miesto? biggrin.gif biggrin.gif

Iš Panevėžio biggrin.gif

Mano žiukytės socializuojasi po truputį. Drasesnę daugiau "pakankinam", bailesnę mažiau. Drasesnė jau renkasi geriau būti ant rankų ir peties nei pvz pasivaikščioti ant stalo. Ji mane geriau pažįsta, nei vyrą, tai kai jis paima, ji pas mane perbėga. thumbup.gif
O baikštesnė ant sprando po plaukais palenda ir sėdi. clap.gif

Be reikalo panikavau iš karto. blush2.gif
Atsakyti
Ruošiamės namus žiurkėms patys darytis. Projektas jau yra, medžiagos irgi beveik. Prisiskaičiau N forumų, bet man kaip naujokei kyla klausimai tokie:

1. visur rašoma, kad narvas gerai, kai į vonią telpa. Papasakokit kaip jį plaut reikia. Kol mano žiurkės mažos, aš dažnai dugną valau, wc kas dieną, hamakus plaunu, visokius popierėlius keičiu ir t.t. bet 2 žiurkės mažos ir narvelis mažas. Kol kas nemačiau reikalo viso narvo kišt po dušu. Kodėl jį reikia visą plauti? Ar reikia visas grotas plauti?

2. Berods ORNELLA, tik kitam foume ir senokai yra rašiusi, kad tunelį galima padaryti iš drenažo vamzdžių. Ar žiurkėms neslidu, jei tunelis pakreiptas, o jo vidus plastikinis ir nėra ku įsikibti?

Atsakyti
QUOTE(tekilute @ 2013 10 11, 07:58)
Ruošiamės namus žiurkėms patys darytis. Projektas jau yra, medžiagos irgi beveik. Prisiskaičiau N forumų, bet man kaip naujokei kyla klausimai tokie:

1. visur rašoma, kad narvas gerai, kai į vonią telpa. Papasakokit kaip jį plaut reikia. Kol mano žiurkės mažos, aš dažnai dugną valau, wc kas dieną, hamakus plaunu, visokius popierėlius keičiu ir t.t. bet 2 žiurkės mažos ir narvelis mažas. Kol kas nemačiau reikalo viso narvo kišt po dušu. Kodėl jį reikia visą plauti? Ar reikia visas grotas plauti?

2.  Berods ORNELLA, tik kitam foume ir senokai yra rašiusi, kad tunelį galima padaryti iš drenažo vamzdžių. Ar žiurkėms neslidu, jei tunelis pakreiptas, o jo vidus plastikinis ir nėra ku įsikibti?

1. Aš tai profilaktiškai kas kelis mėnesius pakišdavau visą narvą, nes vistiek grotos apsineša, ir per kažkurį laiką įgaudavo kažkiek kvapo. Bet čia gal ornella geriau atsakys biggrin.gif

2. Esu darius tokį tunelį, tai žinoma kad slidu, todėl paprasčiausiai pridariau įpjovimų, kur jos galėdavo nagais užsikabinti. aišku labai mažų įpjovimų, kad pirštas netilptų ir neužstrigtų.
Atsakyti
grotas butinai reikia plauti, nes ojoj kaip apsysiot sugeba...net visa siena apdirba prie kurios narvas buna..ir ant grindu kliuna...
nes sugalvoja kokia gudruole virsuj narvo budama iremt sikna i kampa ir sysiot biggrin.gif o ir laipiodamos apzymi..
tikrai kvapelis atsirada ir butu tikra kancia tik su skuduriukais viska visa gyvenima valyt...bent jau kitu patirtis taip sneka... as kazkaip sikart pasimokius is kitu klaidu esu biggrin.gif
va tik siena apdirbusios buvo... doh.gif

laukiam minciu apie busima narva smile.gif idomu pamatyt kitu statybos procesa biggrin.gif
Atsakyti
tfu tfu tfu mano šitas narvas arba gerai sukonstruotas, kad grotų neapvaro arba šitie bernai mieliau sysioja ir žymi į savas lovas. Dar nė karto pilnai neploviau , o ką jau ką, bet uoslę gerą turiu biggrin.gif . Bet kai tenka su šlapiom servėtėlėm apeit visą narvą, o kai narvas toks "patogus" tai sakiau po šitų jau bus ilga pertrauka biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(MeiLLi @ 2013 10 11, 15:04)
tfu tfu tfu mano šitas narvas arba gerai sukonstruotas, kad grotų neapvaro arba šitie bernai mieliau sysioja ir žymi  į savas lovas. Dar nė karto pilnai neploviau , o ką jau ką, bet uoslę gerą turiu  biggrin.gif . Bet kai tenka su šlapiom servėtėlėm apeit visą narvą, o kai narvas toks "patogus" tai sakiau po šitų jau bus ilga pertrauka  biggrin.gif

parodyk savo plikšiukus rolleyes.gif
Atsakyti
QUOTE(tekilute @ 2013 10 11, 08:58)

Narvo plovimas būna toks - nukabinu (ar išimu) dugną, nukabinu hamakus ir kitokias "interjero" detales, nešu narvą į vonią ir plaunu su dušu. Aš naudoju "skystą" ūkinį muilą - su šepetuku ir kempine viską gerai išmuiluoju ir nuplaunu. Jei narvas labai nešvarus tai prieš tai apipurškiu acto-vandens ar degtinės-vandens mišiniu, palieku maždaug 10 min, tada trinu šepetuku-kempine ir toliau kaip visad.
Kam reikia plauti: čia viskas priklauso nuo žiurkių kiekio ir jų tvarkingumo biggrin.gif Daug maniškių merginų sysina ant lentynų, paskui jomis vaikšto (kol aš nuvalau), su tomis rankomis-kojomis lipa grotomis, ant tų grotų prilimpa kraiko dulkės ir pan. Kai kurios merginos turėjo čia jau aprašytą savybę - užlipti ant aukščiausios lentynos, įremti šikniuką į grotas ir sysinti taip kad sysis teka žemyn biggrin.gif Valgo žiurkės juk irgi ne visada ten kur dubenėlis biggrin.gif Visokios "šiurkšlės" visur paliekamos, natūralų maistą irgi kažkur nešasi (o paskui košėtas rankas visur valosi biggrin.gif ) Lentynas nuvalyti visiškai švariai sunku - pas mane itališkos plastmasinės Ferplasto lentynos, jos "keturkampiais" kad neslystų, kai ant jų "išmozoja" kokią košę tai paskui tik užmerkti narvą ir belieka biggrin.gif
Aš plaunu visus narvus kartą į savaitę. Aišku jeigu FuretPluso narve gyvena 1 ar 2 žiurkės galiu kokį plovimą "sutaupyti" ir nuvalyti grotas servetėlėmis, bet man toks narvo sutvarkymas asocijuojasi su chaltūra biggrin.gif taigi darau tai tik tada kai visiškai neturiu laiko. O ir išplauti nešvarias grotas man gaunasi daug greičiau nei jas su servetėlėmis valyti biggrin.gif

QUOTE(tekilute @ 2013 10 11, 08:58)
2.  Berods ORNELLA, tik kitam foume ir senokai yra rašiusi, kad tunelį galima padaryti iš drenažo vamzdžių. Ar žiurkėms neslidu, jei tunelis pakreiptas, o jo vidus plastikinis ir nėra ku įsikibti?

Man atrodo jūs maišote drenažo vamzdžius su kanalizaciniais ax.gif
Jei tunelis padarytas iš drenažo vamzdžio tai žiurkėms neslidu - drenažo vamzdžio vidus nėra lygus, jis "rievėtas" (kaip dulkių siurblio "šlanga") plus su nedidelėmis pailgomis skylutėmis
Tuneliai iš "kanalizacinių" vamzdžių gal ir atrodo slidūs, bet juk galima kabinti lygiai, nebūtina kreipti.
Na ir pažiūrėjus kaip mano žiurkės šliuožia į viršų visiškai lygiu metaliniu toršero strypu, aš suprantu kad žodžio"slidu" pas žiurkes nėra lotuliukas.gif
Čia įdedu nuotraukas kad suprastumėte skirtumą (didinasi)
Kanalizacijos vamzdžiai
user posted image user posted image

Drenažo vamzdis
user posted image user posted image
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo ORNELLA: 11 spalio 2013 - 19:02