Įkraunama...
Įkraunama...

KAUNAS - 5, Statybos Kaune

QUOTE(cashmira @ 2013 02 20, 16:20)
bet ar verta tiek siltinti  g.gif  pas mus dabar stogo perdangoj sudeta 20vatos (dar des 10cm.) sienos 20cm. , namas dvieju aukstu, tai jau dabar zidinukas (be ortakiu) mums ji prisildo iki 10 laipsniu  bigsmile.gif  ir svarbiausia, kad sunaudojam gal kokias 7vnt. malkas  thumbup.gif . Ryte atvaziave randan 7 laipsnius  thumbup.gif . Itariam, kad siltai gyvensim, kai viska pilnai uzbaigsim siltinti  rolleyes.gif

Na kai rašote "10laipsnių" ir "šiltai" tai kažkas truputi nesutampa. Pasidžiaugsime, kai turėsite +20C.
Atsakyti
QUOTE(cashmira @ 2013 02 20, 15:20)
bet ar verta tiek siltinti  g.gif  pas mus dabar stogo perdangoj sudeta 20vatos (dar des 10cm.) sienos 20cm. , namas dvieju aukstu, tai jau dabar zidinukas (be ortakiu) mums ji prisildo iki 10 laipsniu  bigsmile.gif  ir svarbiausia, kad sunaudojam gal kokias 7vnt. malkas  thumbup.gif . Ryte atvaziave randan 7 laipsnius  thumbup.gif . Itariam, kad siltai gyvensim, kai viska pilnai uzbaigsim siltinti  rolleyes.gif

Pas mane sienos apšiltintos tik 5 cm apšiltinimo sluoksniu, nešildant per parą nuo 10 laipsnių nukrito iki 8 smile.gif. Ir tai buvo tuo metu, kai už lango buvo kažkas ~ -17, -10. Jūs tikrai manot, kad pasiekėt gerą rezultatą smile.gif ?
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo mintas: 20 vasario 2013 - 16:09
[quote=aiskauda,2013 02 20, 15:37]
[quote=kad ji kur galas,2013 02 20, 13:57]
kas dėl vėdinimo - tikrai jau nesinorėtų kartotis, bandykite rasti laiko ir perversti temas nuo pradžių (būtinai konspektuokitės, kopijuokite tinkamus postus su nuorodom)
Papildyta:

Replikuosiu i sita pasisakyma - tik pabandykite suprasti naujokus, kurie statosi namus. Neturi jie laiko viska skaityti - sutinkat? Jei tai tik reiktu tik apie vedinima pasiskaityti - na dar suprasciau, perversciau. Bet kai reikia ir apie pamatus, stogus, sildyma, vedinima, langus, duris ir etc ir visur temu nemaziau kaip po penkias o kai kur ir netoli 20, tikriausiai nereikia buti genijum, kad suprastum jog tai nelabai imanoma 4u.gif
[/quote]
čia bandot užlipti ant daugiau pažengusių statybose sąžinės, kad atsakytų 645-ą kartą į tą patį klausimą (ir taip pat išsamiai), kuris paskutinį kart buvo aptarinėjamas porą temų atgal? tikriausiai nereikia buti genijum, kad suprastum jog tai nelabai įmanoma 4u.gif
Na kažkaip nesutikčiau su teiginiu ir dėl laiko trūkumo. čia jau reiktų susidėlioti prioritetus. Aš kažkaip radau. Dar ir nuo klausimo priklauso - jeigu plaukiojam tarp celiuliozės ir mineralinės vatos, tai iš patirties sprendžiu, kad išsamiai atsakinėdamas rizikuoji į tą patį klausimą tam pačiam žmogui dar kokius 5-6 kartus parašyt. Ir abejoju jog jis panorės atsiversti temą atgal.

ir galu gale, čia forumas o ne konsultacinė firma. Kodėl Jūs galvojate, jog net nemačius projekto, nors vienas iš čia būnančiu turi teisę nuspręsti ką kitam forumiečiui reiktų pasirinkti konkrečiu atveju?
užvest ant kelio, išmušt iš stereotipų, priversti pamąstyti savo galva - taip galima
Papildyta:
QUOTE(mintas @ 2013 02 20, 16:08)
Pas mane sienos apšiltintos tik 5 cm apšiltinimo sluoksniu, nešildant per parą nuo 10 laipsnių nukrito iki 8 smile.gif. Ir tai buvo tuo metu, kai už lango buvo kažkas ~ -17,  -10. Jūs tikrai manot, kad pasiekėt gerą rezultatą smile.gif ?

o pas mane stogas visai nešiltintas ir tai name per parą temperatūra visai nepasikeitė - kaip buvo +3C taip ir liko mirksiukas.gif lotuliukas.gif gal visai kurent nereikia?
Atsakyti
QUOTE(kad ji kur galas @ 2013 02 20, 16:15)
o pas mane stogas visai nešiltintas ir tai name per parą temperatūra visai nepasikeitė - kaip buvo +3C taip ir liko  mirksiukas.gif  lotuliukas.gif gal visai kurent nereikia?

lotuliukas.gif
Atsakyti
QUOTE(Vilienė @ 2013 02 20, 16:55)
Na kai rašote "10laipsnių" ir "šiltai" tai kažkas truputi nesutampa. Pasidžiaugsime, kai turėsite +20C.

Aisku gal dziaugiames per anksti ax.gif , bet mums jau dziugu,kad pastacius zidini, jis namo temperatura pakele is minusines iki +10 thumbup.gif ir dar su minimaliom islaidom bigsmile.gif
Papildyta:
QUOTE(kad ji kur galas @ 2013 02 20, 17:15)
čia bandot užlipti ant daugiau pažengusių statybose sąžinės, kad atsakytų 645-ą kartą į tą patį klausimą (ir taip pat išsamiai), kuris paskutinį kart buvo aptarinėjamas porą temų atgal? tikriausiai nereikia buti genijum, kad suprastum jog tai nelabai įmanoma  4u.gif
Na kažkaip nesutikčiau su teiginiu ir dėl laiko trūkumo. čia jau reiktų susidėlioti prioritetus. Aš kažkaip radau. Dar ir nuo klausimo priklauso - jeigu plaukiojam tarp celiuliozės ir mineralinės vatos, tai iš patirties sprendžiu, kad išsamiai atsakinėdamas rizikuoji į tą patį klausimą tam pačiam žmogui dar kokius 5-6 kartus parašyt. Ir abejoju jog jis panorės atsiversti temą atgal.

ir galu gale, čia forumas o ne konsultacinė firma. Kodėl Jūs galvojate, jog net nemačius projekto, nors vienas iš čia būnančiu turi teisę nuspręsti ką kitam forumiečiui reiktų pasirinkti konkrečiu atveju?
užvest ant kelio, išmušt iš stereotipų, priversti pamąstyti savo galva - taip galima
Papildyta:
o pas mane stogas visai nešiltintas ir tai name per parą temperatūra visai nepasikeitė - kaip buvo +3C taip ir liko  mirksiukas.gif  lotuliukas.gif gal visai kurent nereikia?

Norit pasakyti,kad kai lauke buvo -15, pas jus buvo +3 g.gif
Atsakyti
QUOTE(cashmira @ 2013 02 20, 16:23)
Aisku gal dziaugiames per anksti  ax.gif , bet mums jau dziugu,kad pastacius zidini, jis namo temperatura pakele is minusines  iki +10  thumbup.gif ir dar su minimaliom islaidom  bigsmile.gif

matot, ir pirtelę iškūrenti ir išlaikyti ją ~+20C irgi nėra problemų, jos atsiranda kai pirtelėje norisi +60C ar daugiau. Taip ir name. su nešiltintu stogu su buržuika aš irgi sukeliu temperatūrą iki +10C patalpoje aplink buržuiką, bet paprašykite ten pasiekti +20C bent valandai - aš pakelsiu rankas aukštai aukštai
Papildyta:
QUOTE(cashmira @ 2013 02 20, 16:30)
Aisku gal dziaugiames per anksti  ax.gif , bet mums jau dziugu,kad pastacius zidini, jis namo temperatura pakele is minusines  iki +10  thumbup.gif ir dar su minimaliom islaidom  bigsmile.gif
Papildyta:
Norit pasakyti,kad kai lauke buvo -15, pas jus buvo +3  g.gif

gerai, jei jau rimtai, tai per pirmuosius šalčius prie tų -15/-18C tikrai buvo +2/3C bet manau tai dėka nešiltintų grindų ir ačiū gruntui - jis palaikė tą teigiamą temperatūrą, bet į šalčių galą vanduo Ia kibire užšalo, nors termometras rodė gal tik -1C. Kai orai atšilo iki dabartinio lygio - ledas tame pačiame kibire ištirpo ir name pasidarė ~+3C
šildžiau labai epizodiškai, tik tada kai kažką krapščiausi viduje, bet toliau nuo buržuikės daugiau kaip +6C vargiai ar buvo.
parašiau ir galvoju - ką visa tai Jums duos?

P.S. tiesa, pas mane namas kol kas bendras su garažu (pakabinau plėvelę vietoje sienos, bet čia kaip drambliui bambonkė), apie kurio vartų sandarumą ir termo savybes aš geriau patylėsiu. Tai garaže šiek tiek vėsiau nei name (čia gal ta plėvelė sugeba porą laipsnių skirtumą palaikyti. tai vanduo bačkoje (netoli vartų) garaže sušalęs jau senai ir nežada atitirpinėti
Atsakyti
QUOTE(kad ji kur galas @ 2013 02 20, 17:33)
matot, ir pirtelę iškūrenti ir išlaikyti ją ~+20C irgi nėra problemų, jos atsiranda kai pirtelėje norisi +60C ar daugiau. Taip ir name. su nešiltintu stogu su buržuika aš irgi sukeliu temperatūrą iki +10C patalpoje aplink buržuiką, bet paprašykite ten pasiekti +20C bent valandai - aš pakelsiu rankas aukštai aukštai

Pas mus ne prie zidinio dabar +10,bet visame name ax.gif . Kazkodel man atrodo,kad ir 20 pasiektume, bet paprasciausiai nematom tam tikslo ir laiko schmoll.gif
Atsakyti
QUOTE(cashmira @ 2013 02 20, 16:48)
Pas mus ne prie zidinio dabar +10,bet visame name  ax.gif . Kazkodel man atrodo,kad ir 20 pasiektume, bet paprasciausiai  nematom tam tikslo ir laiko  schmoll.gif

Taip apšiltintame name būtų keista, jei nepasiektumėte, bet tikrai nemanau, kad rezultatai kuo nors ypatingesni gero apšiltinimo atžvilgiu. Standartiniai apšiltinimo sluoksniai, bus ir standartinės šildymo išlaidos.
Atsakyti
QUOTE(cashmira @ 2013 02 20, 17:30)

Nuostoliai ir šilumokaitos greitis priklauso nuo temperatūrų skirtumų. Kažkaip nepamenu, kad per paskutines 3-4 savaites buvo -15 blink.gif tai nuo švelnaus -1C iki +10C yra du kartus mažiau nei iki reikiamų +20C. Todėl nepuoselėkite iliuzijų - kai turėsite +20C tada ir viščiukus skaičiuosime 4u.gif
Dar dėl "minimalių išlaidų" - gerai, jei malkos dabar nuo statybų likę atraižos, bet kai teks jas pirkti nešioti ir neduok dieve skaldyti tos "minimalios išlaidos" bus paremtos tik neįvertintu prakaitu. Negražu svetimus skaičiuoti, bet jei galite sau leisti namo statybas, reiškia tikrai ne 5Lt/val uždirbate ir tuo tarifu tektų įvertinti ir malkų ruošimo bei KKK aptarnavimo darbus...o iš pažiūros taip "pigiai" atrodo...
Atsakyti
QUOTE(aiskauda @ 2013 02 20, 15:37)

Replikuosiu i sita pasisakyma - tik pabandykite suprasti naujokus, kurie statosi namus. Neturi jie laiko viska skaityti - sutinkat? Jei tai tik reiktu tik apie vedinima pasiskaityti - na dar suprasciau, perversciau. Bet kai reikia ir apie  pamatus, stogus, sildyma, vedinima, langus, duris ir etc ir visur temu nemaziau kaip po penkias  o kai kur ir netoli 20, tikriausiai nereikia buti genijum, kad suprastum jog tai nelabai imanoma 4u.gif

Besiruošiant statyboms ir jau pradėjus, sėdėjau čia forume ir viską kopijavau,dėjausi į aplankus kompe. Tai neįsivaizduojuat kiek visko turiu išsisaugojus. Noro tik reikia ir laiko aišku.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo airise: 20 vasario 2013 - 18:44
QUOTE(Vilienė @ 2013 02 20, 19:02)
Nuostoliai ir šilumokaitos greitis priklauso nuo temperatūrų skirtumų. Kažkaip nepamenu, kad per paskutines 3-4 savaites buvo -15 blink.gif  tai nuo švelnaus -1C iki +10C yra du kartus mažiau nei iki reikiamų +20C. Todėl nepuoselėkite iliuzijų - kai turėsite +20C tada ir viščiukus skaičiuosime 4u.gif
Dar dėl "minimalių išlaidų" - gerai, jei malkos dabar nuo statybų likę atraižos, bet kai teks jas pirkti nešioti ir neduok dieve skaldyti tos "minimalios išlaidos" bus paremtos tik neįvertintu prakaitu. Negražu svetimus skaičiuoti, bet jei galite sau leisti namo statybas, reiškia tikrai ne 5Lt/val uždirbate ir tuo tarifu tektų įvertinti ir malkų ruošimo bei KKK aptarnavimo darbus...o iš pažiūros taip "pigiai" atrodo...

Zidinys pas mus ne pagrindinis sildymo budas , o bus skirtas jaukiems vakarams mirksiukas.gif
O del malku nematau as cia jokios problemos,nenoresim patys skaldyti,suskaldys kas nores uzsidirbti, nenoresim samdyti,pirksim suskaldytas ir isdziovintas thumbup.gif
Atsakyti
QUOTE(cashmira @ 2013 02 20, 19:50)
Zidinys pas mus ne pagrindinis sildymo budas , o bus skirtas jaukiems vakarams  mirksiukas.gif
O del malku nematau as cia jokios problemos,nenoresim patys skaldyti,suskaldys kas nores uzsidirbti, nenoresim samdyti,pirksim suskaldytas ir isdziovintas  thumbup.gif

O jei išvis nenorėsite - nusipirksite elektros lotuliukas.gif
Atsakyti