Įkraunama...
Įkraunama...

KAUNAS - 5, Statybos Kaune

paskutiniu metu aš išvis jaučiuosi jau net ne 78 plane, bet kažkur anapus.... kažkaip užgriuvo gyvenimas ar para sutrumpėjo, nebesuprantu doh.gif

v.
Atsakyti
QUOTE(Vilienė @ 2013 02 19, 20:56)
paskutiniu metu aš išvis jaučiuosi jau net ne 78 plane, bet kažkur anapus.... kažkaip užgriuvo gyvenimas ar para sutrumpėjo, nebesuprantu  doh.gif

v.

Sesija prasidejo teises fakultete?

Ar ne laikas meetui?

Rodo "slove ir turtai".
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo AnaDeizy: 19 vasario 2013 - 21:23
ar kam nors, isskyrus Giedruole, realiai pavyko susitarti, kad siltintu fasadus ne 1000x500 o 2000x1000 neps lapais?
Atsakyti
Aš su jais nesitariau, aš pati nusprendžiau ir jiems nebuvo kur dingti smile.gif gal man tiesiog pasisekė smile.gif
Atsakyti
QUOTE(zabukas @ 2013 02 19, 13:31)
Kadangi esam visiškai žali statybose ir jų organizavime, tai turiu labai durnų klausimų  blush2.gif  Šiuo metu namas projektavimo stadijoj galvoje, savaitės pabaigoj su savo mintim einam pas architektą. Klausimai būtų tokie:
1. Ar architektas būna ir statybų techninis prižiūrėtojas, ar reikia dar kito asmens (darysimės individualų projektą).
2. Kas pasirašinėja statybos darbų žurnale - medžiagas ir meistrus organizuosimės patys (bent jau daugumą), ar galės tarkim mano vyras pasirašinėt?
3. Na ir pats durniausias klausimas  blush2.gif  Ar rekuperacinė vėdinimo sistema yra suderinama su tuo, kad namas bus šildomas kietu kuru. Ar iš viso ji turės tokiam name prasmę?
4. Ar yra dar šiais laikais namus šiltinančių akmens vata? Nes kiek skaitau tai tik polistirolas  ax.gif  Mes būtume linkę prie vatos, bet gal nežinom kokių nors didelių trūkumų apart sukritimo?

1. nebūna. reikia atskiro. tai Jums pasakys pats architektas
2. jei samdote, tai tegu ir pildo ypač jei dirba su sutartimi. jeigu darote namų ūkio būdu, galite pildytis ir patys.
3.rekuperacinė sistema nėra derinama su šildymo sistema. atvirkščiai. šildymo būdas ir sistema parenkami pagal namo šilumos nuostolius t.y. darant šildymo projektą. Vėdinimo sistema yra dalis nuostolių. Rekupas sugražina dalį energijos pašildydamas šviežia orą, ir svarbiausia, namo vėdinimą padaro kontroliuojamu ir reguliuojamu procesu, kurį galiama apskaičiuoti, todėl reikės mažiau šilumos energijos nuostoliams dėl vėdinimo kompensuoti. jei vėdinimas bus natūralus - reikės daugiau energijos tiems nuostoliams kompensuoti. jeigu Jūs net nedarę šildymo projekto jau parinkote KKK ir su riebia atsarga (kaip kitaip iš akies parinksi) tai labai tikėtina, kad galėsite kompensuoti ne tik natūralią ventiliaciją, bet ir šiltinti namą galima ne taip stipriai. kai bus aplinka namą pakankamai šilta, nebus šalta ir viduje. Aišku reiks katilinėj šiek tiek pagyventi, na bet už tai pigiai mirksiukas.gif atsiprašau už sarkazmą 4u.gif
4. yra. užklauskite registrų centre metinio Paroc atstovo ar kito vatos importuotojo balanso, ten matysite apyvartas, ir grubiai galėsite išsiskaičiuoti kiek kūbų vatos yra parduodama Lietuvoje. absoliučiai didžioji jos dalis yra naudojama pastatų šiltinimui. Vatos sukritimas nėra vienintelė jos problema. ir aplamai, jei (iš)rasite šiltinimo medžiagą be trūkumų, busite be galo turtingi, ko Jums ir palinkėsiu 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(kad ji kur galas @ 2013 02 20, 01:06)
3.rekuperacinė sistema nėra derinama su šildymo sistema. atvirkščiai. šildymo būdas ir sistema parenkami pagal namo šilumos nuostolius t.y. darant šildymo projektą. Vėdinimo sistema yra dalis nuostolių. Rekupas sugražina dalį energijos pašildydamas šviežia orą, ir svarbiausia, namo vėdinimą padaro kontroliuojamu ir reguliuojamu procesu, kurį galiama apskaičiuoti, todėl reikės mažiau šilumos energijos nuostoliams dėl vėdinimo kompensuoti. jei vėdinimas bus natūralus - reikės daugiau energijos tiems nuostoliams kompensuoti. jeigu Jūs net nedarę šildymo projekto jau parinkote KKK ir su riebia atsarga (kaip kitaip iš akies parinksi) tai labai tikėtina, kad galėsite kompensuoti ne tik natūralią ventiliaciją, bet ir šiltinti namą galima ne taip stipriai. kai bus aplinka namą pakankamai šilta, nebus šalta ir viduje. Aišku reiks katilinėj šiek tiek pagyventi, na bet už tai pigiai  mirksiukas.gif atsiprašau už sarkazmą  4u.gif
4. yra. užklauskite registrų centre metinio Paroc atstovo ar kito vatos importuotojo balanso, ten matysite apyvartas, ir grubiai galėsite išsiskaičiuoti kiek kūbų vatos yra parduodama Lietuvoje. absoliučiai didžioji jos dalis yra naudojama pastatų šiltinimui. Vatos sukritimas nėra vienintelė jos problema. ir aplamai, jei (iš)rasite šiltinimo medžiagą be trūkumų, busite be galo turtingi, ko Jums ir palinkėsiu  4u.gif

*Dėl KK tikėjausi sarkazmo wink.gif Tačiau yra kaip yra ir kitoks šildymo būdas pas mus net nesvarstomas, koks jis bus ir kaip įrengtas dar neaišku, bet tikrai KK, kainuos tik įrengimas ir po to darbas katilinėje, kol kas tame nematom bėdos...
Man dar dėl rekuperacinės vis tiek neaišku - tarkim man neaktualus tas pašildytas oras, ką ji be to dar daro? Ar galima ją jungti taip, kad vėdintų tik tas patalpas, kuriose vyksta veiksmas - tarkim nevėdina kai nieko nėra namie, svetainę - kai sėdim ir teliką žiūrim, miegamąjį - naktį ir t.t. Ar ji gali reguliuoti oro drėgnumą?
* o kokie kiti trūkumai tos vatos - sukritimas, sudrėkimas...kas dar?
Už palinkėjimą ačiū smile.gif bet neišradinėsiu smile.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo zabukas: 20 vasario 2013 - 09:33
QUOTE(zabukas @ 2013 02 20, 09:28)
*Dėl KK tikėjausi sarkazmo wink.gif Tačiau yra kaip yra ir kitoks šildymo būdas pas mus net nesvarstomas, koks jis bus ir kaip įrengtas dar neaišku, bet tikrai KK,  kainuos tik įrengimas ir po to darbas katilinėje, kol kas tame nematom bėdos...
Man dar dėl rekuperacinės vis tiek neaišku - tarkim man neaktualus tas pašildytas oras, ką ji be to dar daro? Ar galima ją jungti taip, kad vėdintų tik tas patalpas, kuriose vyksta veiksmas - tarkim nevėdina kai nieko nėra namie, svetainę - kai sėdim ir teliką žiūrim, miegamąjį - naktį ir t.t. Ar ji gali reguliuoti oro drėgnumą?

KK kažkuria prasme pateisinamas tik derinyje su neblogo tūrio akumuliacine talpa. Jeigu be jos - tai tada kažkiek esate teisūs - nafig tas rekupas jei su KK ir savo darbu kompensuosite visus tuos nuostolius su kaupu. aišku apie energetinę tokio namo klasę reiktų nesiplėsti ir sertifikatą gali tekti pirkti. o už tokią propagandą žalieji mane numes nuo Aleksoto tilto su akmeniu po kaklu.
rekuperatorius yra statomas tam, kad pašildytų šalta šviežią lauko orą ir į patalpas jis patektų maksimaliai šiltas. Tai pagrindinė jo funkciją. Ką su juo galima daryti dar (sausinti, drėkinti, vėsinti, šildyti ir pan) - priklauso kaip suprojektuosi sistemą ir kokių papildomų įrenginių pristatysi - t.y. projektuotojas atsižvelgdamas į Jūsų poreikius padarys viską už Jūsų pinigus. Šiais laikais rekupu galite ir garažo vartus valdyti, viskas programuojama lotuliukas.gif bėda ta, kad pats rekupas smegenų neturi, teks statyti gerą valdiklį ir jį suprogramuoti. gali tekti susistatyti daviklius, kurie matytų kada Jūs ką ir kur darote. Bet jeigu Jums jo nereikia dėl pagrindinės jo funkcijos tai būtų kvailą jį statyti dėl šalutinių. Tam yra atskira įranga.

Vatos pagrindinis trūkumas - gana sudėtinga priversti ją dirbti pagal paskirtį t.y. kokybiškai, sandariai ir sąžiningai apsaugoti ją nuo vėjo, drėgmės, sukritimo ir t.t. Jeigu jos bus tik uždėta ant sienos, tai naudos iš jos nebus visai.

Bet kiek supratau gyvenimas Jums yra per lengvas, todėl esate pasiryžę save apsunkinti ir priprogramuoti sau problemų ateičiai, kad neliktumėt be darbo ir be rūpesčių nei dabar nei po 10 metų. Na bet kitą vertus darbas žmogų puošia 4u.gif Čia jau požiūrio ir gyvenimo filosofijos klausimas, patarimo čia sulauksite sunkiai. Galima rinktis senas, laiko patikrintas technologijas, galima rinktis naujienas ir naudotis žmonijos išradimais. Pirmu atveju investuosite į morališkai pasenusį daiktą, nors jis bus naujas, antru gi galite bandyti spėti koja kojon su progresu ir naujas bent jau kažkurį laiką bus nauju smile.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo kad ji kur galas: 20 vasario 2013 - 11:55
QUOTE(zabukas @ 2013 02 20, 10:28)
*Dėl KK tikėjausi sarkazmo wink.gif Tačiau yra kaip yra ir kitoks šildymo būdas pas mus net nesvarstomas, koks jis bus ir kaip įrengtas dar neaišku, bet tikrai KK,  kainuos tik įrengimas ir po to darbas katilinėje, kol kas tame nematom bėdos...

Na matosi kad dar namo nestatote o tik ruosiates ir viska bandote taupyti. Reiktu speju jum daugiau info surinkti del vedinimo ir sildymo sistemu, tada menesi plaukti ir vel prie to prisesti, tada mymas kazkiek pasikeis. Nes kas liecia vedinima tai matosi komforto jums nereikia, tai ir nedarykit tada rekuperatorines sistemos, darykit mechanine be rekuperacijos arba naturalia, po to kai uzknis taip vedintis pradesite kitaip galvoti. As nei kiek nesigailiu turedamas rekupa, bent jau kolkas pastabu is zmonos negavau kad neisvedintos patalpos ar kad reikia galvoti kaip jas isvedinti, tai vadinasi- set it and forget it sistema
Atsakyti
QUOTE(kad ji kur galas @ 2013 02 20, 11:55)
KK kažkuria prasme pateisinamas tik derinyje su neblogo tūrio akumuliacine talpa. Jeigu be jos - tai tada kažkiek esate teisūs - nafig tas rekupas jei su KK ir savo darbu kompensuosite visus tuos nuostolius su kaupu. aišku apie energetinę tokio namo klasę reiktų nesiplėsti ir sertifikatą gali tekti pirkti. o už tokią propagandą žalieji mane numes nuo Aleksoto tilto su akmeniu po kaklu.
rekuperatorius yra statomas tam, kad pašildytų šalta šviežią  lauko orą ir į patalpas jis patektų maksimaliai šiltas. Tai pagrindinė jo funkciją. Ką su juo galima daryti dar (sausinti, drėkinti, vėsinti, šildyti ir pan) - priklauso kaip suprojektuosi sistemą ir kokių papildomų įrenginių pristatysi - t.y. projektuotojas atsižvelgdamas į Jūsų poreikius padarys viską už Jūsų pinigus. Šiais laikais rekupu galite ir garažo vartus valdyti, viskas programuojama  lotuliukas.gif bėda ta, kad pats rekupas smegenų neturi, teks statyti gerą valdiklį ir jį suprogramuoti. gali tekti susistatyti daviklius, kurie matytų kada Jūs ką ir kur darote. Bet jeigu Jums jo nereikia dėl pagrindinės jo funkcijos tai būtų kvailą jį statyti dėl šalutinių. Tam yra atskira įranga.

Vatos pagrindinis trūkumas - gana sudėtinga priversti ją dirbti pagal paskirtį t.y. kokybiškai, sandariai ir sąžiningai apsaugoti ją nuo vėjo, drėgmės, sukritimo ir t.t. Jeigu jos bus tik uždėta ant sienos, tai naudos iš jos nebus visai.

Bet kiek supratau gyvenimas Jums yra per lengvas, todėl esate pasiryžę save apsunkinti ir priprogramuoti sau problemų ateičiai, kad neliktumėt be darbo ir be rūpesčių nei dabar nei po 10 metų. Na bet kitą vertus darbas žmogų puošia  4u.gif Čia jau požiūrio ir gyvenimo filosofijos klausimas, patarimo čia sulauksite sunkiai. Galima rinktis senas, laiko patikrintas technologijas, galima rinktis naujienas ir naudotis žmonijos išradimais. Pirmu atveju investuosite į morališkai pasenusį daiktą, nors jis bus naujas, antru gi galite bandyti spėti koja kojon su progresu ir naujas bent jau kažkurį laiką bus nauju  smile.gif

kad su akumuliacine talpa bus, tai faktas...bet nesuprantu kodėl man tektų sertifikatą pirkt - - dėl KK, ar dėl vatos (kuri neaišku ar bus)?
Šiaip tai suprantu, kad čia filosofijos klausimas. Vieniems KK, kitiems dujos, tretiems geoterminis. Bet geoterminis man įspūdžio nekelia, nors turiu tik du pavyzdžius, kas jį naudoja - darbo taip, nėra, bet šilumos irgi vos 19- 20 laipsnių...
Papildyta:
QUOTE(LokysL @ 2013 02 20, 12:01)
Na matosi kad dar namo nestatote o tik ruosiates ir viska bandote taupyti. Reiktu speju jum daugiau info surinkti del vedinimo ir sildymo sistemu, tada menesi plaukti ir vel prie to prisesti, tada mymas kazkiek pasikeis. Nes kas liecia vedinima tai matosi komforto jums nereikia, tai ir nedarykit tada rekuperatorines sistemos, darykit mechanine be rekuperacijos arba naturalia, po to kai uzknis taip vedintis pradesite kitaip galvoti. As nei  kiek nesigailiu turedamas rekupa, bent jau kolkas pastabu is zmonos negavau kad neisvedintos patalpos ar kad reikia galvoti kaip jas isvedinti, tai vadinasi- set it and forget it sistema

taip, dar nestatome, o tik projektuojame. Dėl taupymo nesutinku, nesitengiam taupyti, bet norim ir neišlaidauti, kur nereikia. Šildymas jau nuspręstas prieš kelis metus, o vėdinimo sistemos aš nesuprantu, dėl to ir klausiu kaip ten yra...
Atsakyti
QUOTE(kad ji kur galas @ 2013 02 20, 12:55)
KK kažkuria prasme pateisinamas tik derinyje su neblogo tūrio akumuliacine talpa. Jeigu be jos - tai tada kažkiek esate teisūs - nafig tas rekupas jei su KK ir savo darbu kompensuosite visus tuos nuostolius su kaupu. aišku apie energetinę tokio namo klasę reiktų nesiplėsti ir sertifikatą gali tekti pirkti.

Tokis požiūris yra labai paviršutiniškas - kodėl nepažvelgus plačiai ir kompleksiškai, neįvertinus komforto ir vėdinimo kokybės?
Papildyta:
QUOTE(LokysL @ 2013 02 20, 13:01)
Na matosi kad dar namo nestatote o tik ruosiates ir viska bandote taupyti. Reiktu speju jum daugiau info surinkti del vedinimo ir sildymo sistemu, tada menesi plaukti ir vel prie to prisesti, tada mymas kazkiek pasikeis. Nes kas liecia vedinima tai matosi komforto jums nereikia, tai ir nedarykit tada rekuperatorines sistemos, darykit mechanine be rekuperacijos arba naturalia, po to kai uzknis taip vedintis pradesite kitaip galvoti. As nei  kiek nesigailiu turedamas rekupa, bent jau kolkas pastabu is zmonos negavau kad neisvedintos patalpos ar kad reikia galvoti kaip jas isvedinti, tai vadinasi- set it and forget it sistema

Trumpai sakant tik protingi mokosi iš svetimų klaidų.... drinks_cheers.gif
Atsakyti
QUOTE(Vilienė @ 2013 02 20, 12:18)
Tokis požiūris yra labai paviršutiniškas - kodėl nepažvelgus plačiai ir kompleksiškai, neįvertinus komforto ir vėdinimo kokybės?

Kolega, Jūs man šį klausimą uždavėte ar Zabukui?
Atsakyti
QUOTE(zabukas @ 2013 02 20, 13:10)
Šiaip tai suprantu, kad čia filosofijos klausimas. Vieniems KK, kitiems dujos, tretiems geoterminis. Bet geoterminis man įspūdžio nekelia, nors turiu tik du pavyzdžius, kas jį naudoja - darbo taip, nėra, bet šilumos irgi vos 19- 20 laipsnių...

Aš turiu ne vieną pavyzdį, kai su KKK šiluma ta pati ir pagrinde tik nuo darbo lotuliukas.gif todėl gal būkime protingi ir nedarykime išvadų iš kreivai įrengtų sistemų. Vien šioje temoje yra min 2 gyvi atvejai, kai geo yra super zjb - nepatingėkite, praverskite bent tris senesnes temas prieš "nurašydami" geo 4u.gif
Papildyta:
QUOTE(zabukas @ 2013 02 20, 13:10)
Šildymas jau nuspręstas prieš kelis metus, o vėdinimo sistemos aš nesuprantu, dėl to ir klausiu kaip ten yra...

Galite tuos sprendimus pamiršt ir pradėt iš naujo smile.gif nes šildymo sistema yra kompleksinė pastato dalis. Kol nėra galutinio pastato projekto negali būti ir šildymo sprendimo - nebent batus perkate 48 dydžio, su atsarga, kad tikrai nespaustų smile.gif
Papildyta:
QUOTE(kad ji kur galas @ 2013 02 20, 13:20)
Kolega, Jūs man šį klausimą uždavėte ar Zabukui?

Tiesiog pasvaičiojau blush2.gif retoriškai 4u.gif
Atsakyti