Įkraunama...
Įkraunama...

MRU nuotolinės studijos

O galima is teises pereiti i teise ir valdyma? nes juk kolkas tai visus dalykus kiek suziurejau mokausi tokius pat kaip ir valdymo g.gif
Ir dar vienas dalykas, kalbejau su kitu nuotoliniu studentu, tai jis sake, kad nebutina visus dalykus imti pagal programa, reikia surinkti tam dalykui (tarkim nuotolinei teisei) skirta kreditu skaiciu. Ar cia taip? Ar reiktu pasiteirauti Agnetos? Nes jis sake, kad ten psichologijos ir tokiu panasiu net neeme ir neims, nes nebutina - nuo pagrindiniu disciplinu susidaro reikiamas kreditu skaicius g.gif Sudomino, gal ir man is tikruju daug ko nereikes imti.
Atsakyti
Ir dar vienas dalykas, ar teises ir valdymo studiju laikotarpis yra trumpesnis uz teises? 4u.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo BlackDhalia: 21 rugsėjo 2013 - 14:59
QUOTE(BlackDhalia @ 2013 09 21, 13:05)
O galima is teises pereiti i teise ir valdyma? nes juk kolkas tai visus dalykus kiek suziurejau mokausi tokius pat kaip ir valdymo  g.gif
Ir dar vienas dalykas, kalbejau su kitu nuotoliniu studentu, tai jis sake, kad nebutina visus dalykus imti pagal programa, reikia surinkti tam dalykui (tarkim nuotolinei teisei) skirta kreditu skaiciu. Ar cia taip? Ar reiktu pasiteirauti Agnetos? Nes jis sake, kad ten psichologijos ir tokiu panasiu net neeme ir neims, nes nebutina - nuo pagrindiniu disciplinu susidaro reikiamas kreditu skaicius  g.gif  Sudomino, gal ir man is tikruju daug ko nereikes imti.

Galima smile.gif aš pradėjau viešajam administravime, bet tais laikais jame tik keli dalyka nuotoliniu būdu buvo, tai perėjau į teisę ir valdymą.
Žinoma nebūtina imti dalykus pagal programą, tik skaičiuotis lengviau ką turi ir kas dar liko. Aš pati imdavau ne pagal programą, todėl dabar liko ir I-mo semestro ir 7-to.... doh.gif
Taip, kolega studentas teisus, reikia surinkti reikiamų kreditų skaičių, bet taip pat reikia, kad būtų išlaikyti visi privalomi dalykai ir po 1-2 alternatyvas kiekviename semestre. O jos yra surašytos mokymo plane prie kiekvieno semestro. Psichologijos jis gali ir neimti, bet ims kokią Filosofiją ar Etiką, ar Dokumentalistiką. O tu imsi Psichologiją, bet neimsi Filosofijos, ar Etikos, ar Dokumentalistikos. Todėl ir reikia vadovautis programa, kad paskui nebūtų taip, kad imi dalykus belekaip, o kai suskaičiuos kreditus ir nors jų užteks, tačiau pagal programą truks, teks dar laikyti.

QUOTE(BlackDhalia @ 2013 09 21, 13:58)
Ir dar vienas dalykas, ar teises ir valdymo studiju laikotarpis yra trumpesnis uz teises?  4u.gif

Laikotarpis yra toks, kokį pati pasirinksi ir nesvarbu kokio dalyko. Gali per tris metus pabaigti (žinau vieną tokį atvejį, buvo topsecret.gif), o gali ir per 6 niekaip (irgi žinau - mano pačios hihihi.gif blush2.gif )
Atsakyti
QUOTE(mamaEgle @ 2013 09 21, 21:50)
Galima smile.gif aš pradėjau viešajam administravime, bet tais laikais jame tik keli dalyka nuotoliniu būdu buvo, tai perėjau į teisę ir valdymą.
Žinoma nebūtina imti dalykus pagal programą, tik skaičiuotis lengviau ką turi ir kas dar liko. Aš pati imdavau ne pagal programą, todėl dabar liko ir I-mo semestro ir 7-to....  doh.gif
Taip, kolega studentas teisus, reikia surinkti reikiamų kreditų skaičių, bet taip pat reikia, kad būtų išlaikyti visi privalomi dalykai ir po 1-2 alternatyvas kiekviename semestre. O jos yra surašytos mokymo plane prie kiekvieno semestro. Psichologijos jis gali ir neimti, bet ims kokią Filosofiją ar Etiką, ar Dokumentalistiką. O tu imsi Psichologiją, bet neimsi Filosofijos, ar Etikos, ar Dokumentalistikos. Todėl ir reikia vadovautis programa, kad paskui nebūtų taip, kad imi dalykus belekaip, o kai suskaičiuos kreditus ir nors jų užteks, tačiau pagal programą truks, teks dar laikyti.
Laikotarpis yra toks, kokį pati pasirinksi ir nesvarbu kokio dalyko. Gali per tris metus pabaigti (žinau vieną tokį atvejį, buvo topsecret.gif), o gali ir per 6 niekaip (irgi žinau - mano pačios hihihi.gif  blush2.gif )

Aisku, labai aciu 4u.gif O gal zinote tikslu kreditu skaiciu? blush2.gif
Ir siaip nelabai zinau kuo skiriasi teise ir valdymas nuo teises? Toks banalus klausimas - kur po to dirbt galima? lotuliukas.gif Ar turint teises ir valdymo bakalaura ir veliau teises magistra galima dirbti notaru ir t.t.? Gal tai siek tiek lankstesne specialybe uz teise (ta prasme daugiau sansu isidarbint? ) doh.gif
Atsakyti
QUOTE(BlackDhalia @ 2013 09 22, 09:03)
Aisku, labai aciu  4u.gif  O gal zinote tikslu kreditu skaiciu?  blush2.gif
Ir siaip nelabai zinau kuo skiriasi teise ir valdymas nuo teises? Toks banalus klausimas - kur po to dirbt galima?  lotuliukas.gif  Ar turint teises ir valdymo bakalaura ir veliau teises magistra galima dirbti notaru ir t.t.? Gal tai siek tiek lankstesne specialybe uz teise (ta prasme daugiau sansu isidarbint? )  doh.gif

Reiktų pasiskaičiuoti kuriais metais pereidinėsi į neakivaizdinį. Tada paskaičiuos kiek turi kreditų ir daugmaž pagal jų kiekį priskirs kažkuriai grupei, kuri mokslus pradėjo pvz. 2009 ar 2010 metais, ir kiek kreditų reikia tais metais pradėjusiems mokytis. Nes kai aš tik pradėjau reikėjo 160, paskui 140, o paskui pakeitė kreditų skaičiavimo tvarką (pagal europinius standartus, ir visus kreditus daugino iš 1,5), tad pradėjusiems, berods, nuo 2011, reikia 210.

Teisė bei Teisė ir valdymas panašios, bet valdyme daugiau vadybos dalykų (Vadyba, Ekonomika, dar kažkas), o tik Teisėj daugiau teisinių (Romėnų teisė, dar kažkokia ra, ko nėra TV). Ir su būsimais darbais greičiausiai didelio skirtumo nėra, bet su TV gal kiek daugiau viešojo administravimo sektoriuje galima dirbti. O notaru dirbti galima baigus ir TV, tad po teisės magistro, notaro darbas turėtų būti be problemų.
Atsakyti
QUOTE(mamaEgle @ 2013 09 17, 20:42)
reikia  4u.gif
su tokiais jų tempais tau tikrai nusikels iki pavasario  doh.gif

Reikėjo ir kada priimta buvo, ir dar visokių briedų  doh.gif  doh.gif  doh.gif

Tu matei tos knygos kainą!!!!!?????  doh.gif  doh.gif  doh.gif kur tą knygą paskui dėti???

Nu va, as jau istestiniu studiju studente- uztrukau lygiai menesi lotuliukas.gif dabar reikalai su kursiniais prasides ir tuo vienu egzu ES- bus del jo vargo jauciu.. doh.gif Tai va baigiamieji- pavasari, neisvengiamai.. verysad.gif
Neziurejau kiek ji kainuoja, o kiek? 136litai knygininkas.lt randu, normaliai dar smile.gif kaip tik mano gimtadienis, prasysiu dovanu biggrin.gif baudziamaji procesa taip gavau, bet buvau labai patenkinta ta knyga nors ir brangi.. thumbup.gif

QUOTE(BlackDhalia @ 2013 09 22, 10:03)
Ir siaip nelabai zinau kuo skiriasi teise ir valdymas nuo teises? Toks banalus klausimas - kur po to dirbt galima?  lotuliukas.gif  Ar turint teises ir valdymo bakalaura ir veliau teises magistra galima dirbti notaru ir t.t.? Gal tai siek tiek lankstesne specialybe uz teise (ta prasme daugiau sansu isidarbint? )  doh.gif

Ne mano reikalas, bet tokius klausimus reiketu aiskintis pries pradedant studijas.. doh.gif
Teise yra susijusi su grynai teisines sitemos pazinimu, o teise ir valdymas- apima dvi sritis teise ir valdyma (t.y. viesaji administravima, vadybos, ekonomikos daluykus). Kiekviena studiju programa aprasyta MRU- paieskokite, jei tikrai idomu. Jei isidarbinant bus reikalavimas tureti teises bakalaura- tiks abu diplomai. Jei noresite dirbti notare- turesite tureti teises magistra, islaikyti egzaminus, pabuti notaro padejeju (t.y. asesoriumi) 1 metus ir tada pretenduoti i notarus laikydama kvalifikacini egzamina. Su advokatais panasiai, is pradziu pabunate padejeju, o tada galite pretenduoti i advokatus. Nebent advokatu noresite tapti turedama teisinio darbo staza- tada atitinkamai reikalavimai keiciasi. Jei tikrai norite dirbti sioje srityje, bandykite isidarbinti (tiksliau netgi uz aciu praktikuotis) kokioje nors kontoroje, kad sukauptumete praktines patirties, nes jei pradesite ieskoti darbo tik po baigimo bakalauro- bus zymiai sunkiau, sioje srityje labai didele konkurencija 4u.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Kadija: 24 rugsėjo 2013 - 09:33
QUOTE(Kadija @ 2013 09 24, 10:32)
Nu va, as jau istestiniu studiju studente- uztrukau lygiai menesi  lotuliukas.gif dabar reikalai su kursiniais prasides ir tuo vienu egzu ES- bus del jo vargo jauciu..  doh.gif Tai va baigiamieji- pavasari, neisvengiamai..  verysad.gif
Neziurejau kiek ji kainuoja, o kiek? 136litai knygininkas.lt randu, normaliai dar smile.gif kaip tik mano gimtadienis, prasysiu dovanu  biggrin.gif  baudziamaji procesa taip gavau, bet buvau labai patenkinta ta knyga nors ir brangi..  thumbup.gif
Ne mano reikalas, bet tokius klausimus reiketu aiskintis pries pradedant studijas..  doh.gif
Teise yra susijusi su grynai teisines sitemos pazinimu, o teise ir valdymas- apima dvi sritis teise ir valdyma (t.y. viesaji administravima, vadybos, ekonomikos daluykus). Kiekviena studiju programa aprasyta MRU- paieskokite, jei tikrai idomu. Jei isidarbinant bus reikalavimas tureti teises bakalaura- tiks abu diplomai.  Jei noresite dirbti notare- turesite tureti teises magistra, islaikyti egzaminus, pabuti notaro padejeju (t.y. asesoriumi) 1 metus ir tada pretenduoti i notarus laikydama kvalifikacini egzamina. Su advokatais panasiai, is pradziu pabunate padejeju, o tada galite pretenduoti i advokatus. Nebent advokatu noresite tapti turedama teisinio darbo staza- tada atitinkamai reikalavimai keiciasi. Jei tikrai norite dirbti sioje srityje, bandykite isidarbinti (tiksliau netgi uz aciu praktikuotis) kokioje nors kontoroje, kad sukauptumete praktines patirties, nes jei pradesite ieskoti darbo tik po baigimo bakalauro- bus zymiai sunkiau, sioje srityje labai didele konkurencija  4u.gif

Man tokiu klausimu anksciau ir nekilo, nes zinojau, ko noriu, taciau kaip sako, nezinai, ka atnes rytojus, todel susimasciau del platesniu perspektyvu, tuo labiau kai visur taip pabrezia, kad teisininkus jau su kastuvu kasti galima, o jau vieni metai mokslu baigti, tai negi dabar juos mesi, todel ir kilo mintis apsidairyti. g.gif
Atsakyti
QUOTE(BlackDhalia @ 2013 09 24, 11:40)
Man tokiu klausimu anksciau ir nekilo, nes zinojau, ko noriu, taciau kaip sako, nezinai, ka atnes rytojus, todel susimasciau del platesniu perspektyvu, tuo labiau kai visur taip pabrezia, kad teisininkus jau su kastuvu kasti galima, o jau vieni metai mokslu baigti, tai negi dabar juos mesi, todel ir kilo mintis apsidairyti.  g.gif

Na tai praktikuokites ties tuo, kuo siekiate tapti ir tapkite thumbup.gif Nuo Jusu daug kas priklauso, o ne nuo rytojaus smile.gif Butent del to, kad teisininkus galima kasti kastuvu, tai noras buti notaru, advokatu ar dar kuo, isties ne platina, o siaurina (mano subjketyvia nuomone) galimybes.. Nes konkursai ir konkurencija i sias profesijas dabar milziniski.
Mesti mokslus po vienu metu yra geriau, nei tureti nereikalinga ir nedziuginanti diploma. Kalbu is savo patirties 4u.gif Labai dizaugiuosi, kad nesilaikiau to principo, kad jei jau pradejau, tai ka cia bepadarysi... Geriau prarast vienus metus, nei visa gyvenima. Bet as cia jau i filosofija nukrypau, cia man po bioetikos taip.. tease.gif lotuliukas.gif

O kuo noretumet tapti, jei ne paslaptis? blush2.gif As tai dabar zinau tik kuo nenoreciau tapti ax.gif lotuliukas.gif
Atsakyti
QUOTE(Kadija @ 2013 09 24, 14:58)
Na tai praktikuokites ties tuo, kuo siekiate tapti ir tapkite thumbup.gif  Nuo Jusu daug kas priklauso, o ne nuo rytojaus smile.gif Butent del to, kad teisininkus galima kasti kastuvu, tai noras buti notaru, advokatu ar dar kuo, isties ne platina, o siaurina (mano subjketyvia nuomone) galimybes.. Nes konkursai ir konkurencija i sias profesijas dabar milziniski.
Mesti mokslus po vienu metu yra geriau, nei tureti nereikalinga ir nedziuginanti diploma. Kalbu is savo patirties  4u.gif  Labai dizaugiuosi, kad nesilaikiau to principo, kad jei jau pradejau, tai ka cia bepadarysi... Geriau prarast vienus metus, nei visa gyvenima. Bet as cia jau i filosofija nukrypau, cia man po bioetikos taip..  tease.gif  lotuliukas.gif

O kuo noretumet tapti, jei ne paslaptis?  blush2.gif As tai dabar zinau tik kuo nenoreciau tapti  ax.gif lotuliukas.gif

Mesti tai nonoriu, nes apie teises mokslus jau seniai svajojau, tik pagalvjau, kad gal pereiti i kita spec. .y. teise ir valdyma del lankstesnio diplomo g.gif
O as tai noreciau tapti juriste ar notare (cia jau gal drambliuko svajone blush2.gif )
Atsakyti
QUOTE(BlackDhalia @ 2013 09 24, 16:00)
Mesti tai nonoriu, nes apie teises mokslus jau seniai svajojau, tik pagalvjau, kad gal pereiti i kita spec. .y. teise ir valdyma del lankstesnio diplomo  g.gif
O as tai noreciau tapti juriste ar notare (cia jau gal drambliuko svajone  blush2.gif  )

mirksiukas.gif
Atsakyti
Konstitucijos lyginamosios egze uzdaviniu nebus? Tik teorija? blush2.gif
Atsakyti
QUOTE(BlackDhalia @ 2013 09 25, 10:18)
Konstitucijos lyginamosios egze uzdaviniu nebus? Tik teorija?  blush2.gif

Tik teorija, kokie ten uždavinia.... užtenka teorijos doh.gif
Atsakyti