Įkraunama...
Įkraunama...

Ar galima atsisakyti būti krikšto tėvais?

Nesciom negalima krikstyt, nes tada kazkuriam is vaikuciu bus kazkas negerai, tipo, laime ar meile ar koki biesa atimi, zodziu, visi zino, kad labai negerai, tik nzn kodel smile.gif
Papildyta @ [mergetime]1090673972[/mergetime]
E, o tu negali kokia slapta info tarp pazistamu paskleist, kad tavo vyras i Jehovos liudytojus isirase, ir i katalikybe spjove seilemis, vach vach, ka man dabar daryt? biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE (Noa @ 2004 07 24, 14:58)
E, o tu negali kokia slapta info tarp pazistamu paskleist, kad tavo vyras i Jehovos liudytojus isirase, ir i katalikybe spjove seilemis, vach vach, ka man dabar daryt? biggrin.gif

laugh.gif laugh.gif laugh.gif Noa, kaip vasada kupina gerų idėjų laugh.gif laugh.gif laugh.gif
Atsakyti
QUOTE (Noa @ 2004 07 24, 14:58)
Nesciom negalima krikstyt, nes tada kazkuriam is vaikuciu bus kazkas negerai, tipo, laime ar meile ar koki biesa atimi, zodziu, visi zino, kad labai negerai, tik nzn kodel smile.gif
Papildyta @ [mergetime]1090673972[[b]*Pupsas rgetime] [/b]

O kas dabar bus, jei krikstijau savo sesers mergaite budama nescia, tik dar nezinojau?? Labai jau myliu ir krikstadukte ir savo suneli. Tikiuosi nieko blogo neatsitiks nei vienam vaikeliui unsure.gif
Atsakyti
Jeigu nenori tai ir neik.

Mano vyrą irgi bandė kviesti krikštatėviu. Tai aš vyrui pasakiau : kol mūsų pana nekrikštyta tu negali eiti ir kvit. smile.gif Suveikė kaip daina.
O su savo mažės krikštynom aš niekur neskubu biggrin.gif
O ta šeima kur vyrą kvietė su manim kaip su raupsuota elgiasi : tipo kaip aš galiu peikti vyrą alkoholiką? Ir kaip nenoriu užjausti jo žmonelės mazochistės? Na nenoriu ir tiek. Tai dar užmatę,kad mano vyro piniginė storesnė, nusprendė bent vaikų ateitį pagerint.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Blondi: 28 liepos 2004 - 17:08
O ka negali but kriksto tevais pas ka vaikai nekrikstyti ? Nes maniskes nekristytos laugh.gif
Atsakyti
QUOTE (renax @ 2004 07 28, 17:10)
O ka negali but kriksto tevais pas ka vaikai nekrikstyti ? Nes maniskes nekristytos laugh.gif

Nu šiaip tai jo negalima bet visko gyvenime būna wink.gif O atmazkė tai gera mano nekrikikštyti tai kaip aš tau galiu tavus krikštyt.
Atsakyti
manau uztektu duoti tevams pasiskaityti tevams sia tema, tikrai nebekviestu wink.gif .

Atsakyti
as ir galvoju apie atsimazinima, ne is blogos valios, vaika myliu ir jis man patinka, ale kad po krikstynu bus tas pats, kas nuosava vaika auginti- daboti reiks praktiskai nuolat, o ka jau kalbet apie neissenkama dovanu sulini mad.gif
as studente, o ne milijoniere dry.gif
Atsakyti
blink.gif blink.gif .......... turiu tris kriksto vaikus, bet auginti tenka tik viena, sava vaika wink.gif ........ milijono neprireike kol kas....... dovaneles smulkias visiems pirkciau, kad ir nebutu jie mano kriksto vaikai.......taip kad nelabai kas ir tesikeicia.....

Dar leita truputi idomi pasirode tavo mintis, kad auginti reiks vaika kaip nuosava, tai pasmalsausiu.......o kaipcia yra po krikstynu tevai atsisakys to vaiko, tau atiduos? blink.gif

Atsakyti
Papasakosiu bajeruką. Mano draugė vieną kartą atrodė labai susirūpinusi. Klausiu : tai kas gi atsitiko? Pasirodo,prieš metų n,kai mano draugei vos 11 tebuvo privertė ją mamytė patapti krikšto močia.
O krikštasūnis dabar užaugo,gyvena kaime ir nerimsta pasaulį platųjį pamatyti. Prisiminė krikštamotę ir nori atvažiuoti,pagyventi,susipažinti su Vilniumi. O su juo dar ir jo giminė visa. Mano draugė geros dūšios. Vis dovanėlių veždavo ar siųsdavo,o dabar iš viso sąžinė užkamavo : na reikia gi krikšto sūnui padėti.

Nežinau g.gif Kaip čia bus. Draugė tai babkių nelabai turi,paskolų prisiėmus,o vaikiną Vilniuje finansuoti reikės, tai sėdi ir dūmoja kaip su mažesniais nuostuoliais šį vizitą prastumti.

Tai va moralas : jeigu kas nors sakys,kad būti krikšto tėvu,tai reiškia pastovėti ir nieko daugiau NETIKĖKIT. Jei Jūs neatsiminsit,tai kiti primins Jūsų įsipareigojimus.
Atsakyti
cia jau nuo zmogaus priklauso.
Kai kam yra visai nusispjauti, kokius isipareigojimus uzdeda kriksto tevu pareigos.
Turi labai gera tam pavyzdi.
Atsakyti
nezinau kiek man zinomi sispareigojimai, tai atsitikus nelaimei t.y. mirus tevams auginti vaika (nors cia mazai tiketina, paprastai buna seneliai ir daug kitu giminiu), ir krikscioniskai aukleti, o kad dovanas pirkti, gyventi priimti ir t.t. cia jau tokiu isipareigojimu nezinau...... kaip kas supranta tas krikstatevius, vieni renkasi pagal kisene, kiti renkasi zmones kurie dusiai artimi, treti is viso ima bet ka, kad tik atbutu oficialia dali....

O ta situacija su krikstasunio atvykimu i vilniu..... manau reiktu susesti ir pakalbeti apie tai.... isaiskinti savo pozicija, jeigu supyks yra jo reikalas. Kiek man zinoma krikstijant vaika, neisipareigoji jo apgyvendinti jo ir islaikyti wink.gif . O jeigu jau krikstasuniai turi tiek naglumo....tai reikia spresti ta problema...
Atsakyti