Įkraunama...
Įkraunama...

Mūsų turtingas ir nuostabus daržas-17

QUOTE(rytorasa @ 2013 02 17, 20:42)
taigi minėjo, kad šparaginės pupelės augo šalia kukurūzų...  mirksiukas.gif

Apie pupelių ir kukurūzų "draugystę" rašiau, berods, 16 temoje. Man pasitvirtino šitas būdas, nes jokių atramų specialiai nereikia naudoti. Pasėjai ir užmiršai. Tik nusiskinti belieka smile.gif Šiemet dar bandžiau vijoklines pupeles sėti prie žieminių bulvių.

Kadangi burokėlius sėju vėlai, o tuo tarpu žirnius anksti, kai žirnius reikia nurauti (praktiškai liepos mėn) burokėliams lieka daugiau vietos ir erdvės. mirksiukas.gif Aš čia jau kelinti metai taip auginu. Bet, manau, jeigu tuo pačiu metu sėčiau ir burokėlius, ir žirnius nieko gero nebūtų.

Su kopūstais, tai sunkiau, jiems daug vietos reikia, nebent pavasarinės gėrybės spėtų užaugti kol kopūstai užbujos

Taip pat žirnius blanširuoti būtina kai juos vakuojate smile.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Para: 17 vasario 2013 - 19:37
Tikros sudėtingiau buvo, nes jos 3m siekė. Rykščių aukštų reikėjo. Derlius mizerinis buvo. Ten daugiau buvo auginimas dėl egzotikos, ne dėl maisto.
Tos violetinės ilgos pupelės buvo neblogos. Man buvo labai gražios ankštys. Nebuvo tokie aukšti augalai. Kai kurios ankštys siekė žemę, lenkėsi.
Auginti visada verta, net jei ir valgyt nėra ką..egzotika mane domina, tad smalsumą patenkinau prieš kokius 9-10metų.
Atsakyti
QUOTE(Para @ 2013 02 17, 20:35)
Apie pupelių ir kukurūzų "draugystę" rašiau, berods, 16 temoje. Man pasitvirtino šitas būdas, nes jokių atramų specialiai nereikia naudoti. Pasėjai ir užmiršai. Tik nusiskinti belieka  smile.gif Šiemet dar bandžiau vijoklines pupeles sėti prie žieminių bulvių.

Kadangi burokėlius sėju vėlai, o tuo tarpu žirnius anksti, kai žirnius reikia nurauti (praktiškai liepos mėn) burokėliams lieka daugiau vietos ir erdvės. mirksiukas.gif Aš čia  jau kelinti metai taip auginu. Bet, manau, jeigu tuo pačiu metu sėčiau ir burokėlius, ir žirnius nieko gero nebūtų.

Su kopūstais, tai sunkiau, jiems daug vietos reikia, nebent pavasarinės gėrybės spėtų užaugti kol kopūstai užbujos

O kokias pupeles sejate?
Na su kopustais kazka mastysiu gudraus g.gif Nuspirkau seklu Kamiena Glova. Norisi pasiauginti tu kopustu ziemai triusiams ax.gif Bet kadangi jiems daug vietos reikia, tai jauciu ieskosiu pagrindiniam darze vietos jiems. Kokia viena vaga uzleisiu ilga salia bulviu vagu ir bus gerai g.gif
Atsakyti
[quote=*Aukse*,2013 02 17, 21:47]
O kokias pupeles sejate?

Neturiu išskirtinių veislių. Nebeperku tik pupelių sėklų prekybos centruose, nes su jomis neesi tikras ar išviso išdygs (tikriausiai pasenusios sėklos), o sėti - laukti ir vėl sėti gaila praėjusio laiko. Dabar visada perku bet kokias vokiškas sėklas, žiūriu tik vijoklinės ir šparaginės kad būtų ir dar galiojimo laikas labai svarbu. Idealu jeigu būtų pernykštės thumbup.gif
Jeigu patinka, galima sėklų kitiems metas prisirinkti, nereikės išlaidauti mirksiukas.gif

Dėl veislių tai labiau patyrusių mergaičių reikia klausti mirksiukas.gif
Atsakyti
QUOTE(Regila @ 2013 02 17, 19:40)
Auginti visada verta, net jei ir valgyt nėra ką..egzotika mane domina, tad smalsumą patenkinau prieš kokius 9-10metų.

Ačiū už konsultaciją 4u.gif Ai vadinas keletą pasisėsiu, juolab kad sėklų turiu biggrin.gif Sodinsiu ten kur bus vytis aukštai, bet kaip po to reikės pasiekt nežinau lotuliukas.gif Man ir visokie nematyti augalai patinka. Kiti žmonės kaip žmonės- suvalgo vaisius ir kauliukus, sėklas išmeta, o aš nea- man reikia pažiūrėti ar dygs, jei išdygsta išmest gaila doh.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo jolituxxx: 17 vasario 2013 - 20:03
QUOTE(rim @ 2013 02 16, 17:28)
O ką tas blanširavimas duoda? Viską šaldau tiesiog supildama į maišelius ir viskas gerai būna g.gif

Aš tai viską prieš šaldant blanširuoju,išskyrus paprikas ir pipirus g.gif Nes neblanširuotos morkos ar šparaginės,tai tokios kažkiek guminės būna...

QUOTE(Para @ 2013 02 17, 20:35)
Šiemet dar bandžiau vijoklines pupeles sėti prie žieminių bulvių.

Nu ir kaip?Nes kukurūzai mano vijoklinių šparaginių svorio neatlaikė-teko ir tuos rišt prie kuolų verysad.gif
Atsakyti
*AUKSE*, tokia pati situacija kaip ir Paros, išskirtinių nėra. Beje, kai 4-6 pupelės lipa ant vienos atramos, žydint labai labai gražu būna wub.gif
Atsakyti
QUOTE(Gaudvilė @ 2013 02 17, 21:12)
*AUKSE*, tokia pati situacija kaip ir Paros, išskirtinių nėra. Beje, kai 4-6 pupelės lipa ant vienos atramos, žydint labai labai gražu būna  wub.gif

O atramom tada kartis kazkokias medines naudojate turbut? smile.gif
Tai as isivaizduoju,akd turetu buti labai grazu, ypac, jei imaisyti rausvai zydinciu, tai nei geliu nereikia salia jokiu wub.gif
Atsakyti
QUOTE(Gaudvilė @ 2013 02 17, 20:12)

Bene ir man prisireiks kukurūzų ir vijoklinių pupelių auginti doh.gif O Jūs dar lyg ir prie kukurūzų agurkus auginate ar kažką painioju? g.gif
Atsakyti
Jei galima, TU, gerai? bigsmile.gif
QUOTE(*Aukse* @ 2013 02 17, 20:16)
O atramom tada kartis kazkokias medines naudojate turbut?  smile.gif
Tai as isivaizduoju,akd turetu buti labai grazu, ypac, jei imaisyti rausvai zydinciu, tai nei geliu nereikia salia jokiu  wub.gif

Kukurūzai atramos biggrin.gif , kaimynė šalia manęs ant tokių aprūdijusių armatūrų leidžia vytis. Labai greitai suželia tie virbai mirksiukas.gif

QUOTE(jolituxxx @ 2013 02 17, 20:16)
Bene ir man prisireiks kukurūzų ir vijoklinių pupelių auginti  doh.gif O Jūs dar lyg ir prie kukurūzų agurkus auginate ar kažką painioju?  g.gif

Aha, tik juokas su tais agurkais buvo. Pradžioj pati apsukau aplink kukurūzus agurkus, vėliau vis rasdavau gražiai belipančius. Ot šaunoliai, maniau, po kelių mėn tik vyras prisipažino, kad jis vis ten juos patvarkydavo lotuliukas.gif Tai va, reikia padėti lipti, jei norim sutaupyt vietos mirksiukas.gif
Atsakyti
[quote=adija5,2013 02 17, 22:07]

Nu ir kaip?Nes kukurūzai mano vijoklinių šparaginių svorio neatlaikė-teko ir tuos rišt prie kuolų verysad.gif

Na aš prie vieno kukurūzo sėju maxi 2 pupeles, kartais išdygsta tik viena smile.gif

Dėl žieminių bulvių ir pupelių draugystės tai komentarų neturiu, nei teigiamo, nei neigiamo. Tos mano bulvės užkištos patvoryje, dar iš saulės tegauna po pietų. Pupelėms sakyčiau vieta nepergeriausia, nors užaugo, derlius buvo smile.gif . Tiesiog pačioms reikėtų paeksperimentuoti.
Tik vargas su tomis bulvėmis, nes jas reikia ir be pupelių rišti. Reikės šiemet jas rauti, mažai naudos, vienas pliusas, kad kaimyno kompostinę uždengia smile.gif thumbup.gif, bet atrasim kuo kitu uždengti g.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Para: 17 vasario 2013 - 20:30
QUOTE(Gaudvilė @ 2013 02 17, 21:25)
Jei galima, TU, gerai?  bigsmile.gif

Kukurūzai atramos  biggrin.gif , kaimynė šalia manęs ant tokių aprūdijusių armatūrų leidžia vytis. Labai greitai suželia tie virbai  mirksiukas.gif

Aha, tik juokas su tais agurkais buvo. Pradžioj pati apsukau aplink kukurūzus agurkus, vėliau vis rasdavau gražiai belipančius. Ot šaunoliai, maniau, po kelių mėn tik vyras prisipažino, kad jis vis ten juos patvarkydavo  lotuliukas.gif Tai va, reikia padėti lipti, jei norim sutaupyt vietos  mirksiukas.gif

blush2.gif Gerai

Paskaiciau,kad Adijai nepasiseke su kukuruzais, nes neatlaike svorio, tai dabar baisu biggrin.gif Nuo pernais eklu turiu kukuruzu, kur galima ir spraginimui naudoti, nepasakyciau,kad aukstos isaugo labai. Bet ir augo vos ne gryname molyje g.gif O gal veisle geriau kokia pasarine rinktis kukuruzu, gal aukstesni butu? Nors siemet maisysiu darzine zeme su kompostu, tai gal ir sitiems kitaip augsis bigsmile.gif

Pernai as lauke auganciu tikrai niekur nekeliau, sliauziojo man ten pazeme jie sau ramiai. Bet vietos taupymui,gal ir verta leisti ir juos lipti. Pagooglinsiu,kaip protingi zmones atramas sumaste padaryti, gal as ir ka sugalvociau panasaus tada bigsmile.gif
Atsakyti