Gaudvile, gal gali ką patart, kaip pupeles nuo šliužų apsaugot,kol jos sudygsta? Bandžiau vazonėliuose susidaigint,nei viena neišlindo - supuvo kažkodėl
Gal išeina dirvoj kažkaip aprengt jas,ar apsodint kokiais augalais bandyt,kol jos sudygsta?

QUOTE(Alekto @ 2013 02 17, 21:47)
Gaudvile, gal gali ką patart, kaip pupeles nuo šliužų apsaugot,kol jos sudygsta? Bandžiau vazonėliuose susidaigint,nei viena neišlindo - supuvo kažkodėl
Gal išeina dirvoj kažkaip aprengt jas,ar apsodint kokiais augalais bandyt,kol jos sudygsta?

Man atrodo kad pupeles sprages nueda, gal ir sliuzai padeda, jau is zemes islenda be skilcialapiu.
QUOTE(Alekto @ 2013 02 17, 21:47)

Ne manes klausi, bet kazkaip pirma man mintis tai paseti pupele ir pasinaudoti plastikiniu buteliu nupjautu dugnu. Ileidi apie 1 cm toje vietoje kur pasejai,kad aplink apsauga butu, atsuki kamsteli to butelio, del ventiliacijos ir turetu buti gerai. Ar nepades kazi?
QUOTE(*Aukse* @ 2013 02 17, 21:35)
Paskaiciau,kad Adijai nepasiseke su kukuruzais, nes neatlaike svorio, tai dabar baisu
Adija ne rodiklis,tik pradedanti

QUOTE(Venta9 @ 2013 02 17, 21:53)
Man atrodo kad pupeles sprages nueda, gal ir sliuzai padeda, jau is zemes islenda be skilcialapiu.
Mano kartais irgi išlenda be lapukų-reiškia turiu ir spragių,ir spragšių ir kurklių

QUOTE(adija5 @ 2013 02 17, 22:16)
Adija ne rodiklis,tik pradedanti
Gali būt,kad per vėlai tuos kukurūzus pasėjau,todėl per laibi buvo,kai pupa pradėjo vyniotis.Šiaip tai aš senukuose tokius ilgus bambukus pirkau,suremiu viršūnėm kokius tris-keturis ir gaunasi žydintis indėnų vigvamas

Tai gal kukuruzus seti karu su sparaginem?

O del bambuku, tai

QUOTE(*Aukse* @ 2013 02 17, 23:30)
Tai gal kukuruzus seti karu su sparaginem?
Bet pernai kai sejau sparagines, tai kukuruzams anksti buvo. Nebent sudaigintas kukuruzu seklas seti ir po agro laikyti,kad greiciau isdygtu
O del bambuku, tai
Jei matysiu,kad su kukuruzais ne kas gausis, tai nebus tikrai per velu ir koki karkla ikisti tai sparaginei pasiremti 

O del bambuku, tai

Pupeles sėju vėliau, kai kukurūzai turi 2-3 lapelius. Pas mane kukurūzai tai dideli buvo

QUOTE(Gaudvilė @ 2013 02 17, 20:25)
Jei galima, TU, gerai?
Kukurūzai atramos
, kaimynė šalia manęs ant tokių aprūdijusių armatūrų leidžia vytis. Labai greitai suželia tie virbai
Aha, tik juokas su tais agurkais buvo. Pradžioj pati apsukau aplink kukurūzus agurkus, vėliau vis rasdavau gražiai belipančius. Ot šaunoliai, maniau, po kelių mėn tik vyras prisipažino, kad jis vis ten juos patvarkydavo
Tai va, reikia padėti lipti, jei norim sutaupyt vietos 

Kukurūzai atramos

Aha, tik juokas su tais agurkais buvo. Pradžioj pati apsukau aplink kukurūzus agurkus, vėliau vis rasdavau gražiai belipančius. Ot šaunoliai, maniau, po kelių mėn tik vyras prisipažino, kad jis vis ten juos patvarkydavo

Bandysiu

Nepykčiau jei ir manasis įsidarbintų agurkų raizgytoju

QUOTE(Alekto @ 2013 02 17, 20:47)

ar maniškis metodas padėtų nuo šliužų, nežinau, bet maniškių jaunų daigelių sraigės neapvalgo, nors randu darže pakankamai jų. Rupūžės gal dar kiek pašeimininkauja.
Žodžiu, darbų eiliškumas toks būtų: kai tik galima įžengti į daržą, kukurūzų auginimo vietoj pasėju baltąsias garstyčias arba lubinus (siauralapius arba geltonžiedžius, tiksliai nepamenu). Kai jau ateina laikas sėti ar perkelti daigus, sėjos/sodinimo vietoj žirklėmis sideratus patrumpinu, palikdama 10-15cm stagariukus. Jie tokie gana medingi ir basa pėda nelabai pavaikščiot išeitų. Manyčiau, kad ir sraigėms turėtų būt nelabai smagu. Nupjautą dalį dedu kiek toliau, t.y. mulčiuoju.
O kas dėl sėjimo, tai kukurūzus pasisėju namie, perkeliu į daržą aprašytu būdu ir uždengiu tuneliuku. Nes po pasodinimo dar būna šaltų naktų. Pupeles kiek vėliau suberiu, bet ne po vieną vienam kukurūzui, 4-6 sėklas puslankiu. Jos taip pat būna apsaugotos paliktais garstyčių stagariukais.
QUOTE(jolituxxx @ 2013 02 17, 22:36)
Bandysiu
O kaip derlius agurkų buvo, nenuskriaudė kukurūzai labai jų? 

greičiau atvirkščiai, kukurūzai buvo labiau nuskriausti. Tiesa, atstumas tarp kukurūzų eilutės ir agurkų buvo apie 25cm. Vat derlių tai sunku susekti, nes visi labai savarankiški ( net šuo, kur pasiekė, įsikandęs nusiraudavo

QUOTE(Gaudvilė @ 2013 02 17, 23:00)
greičiau atvirkščiai, kukurūzai buvo labiau nuskriausti. Tiesa, atstumas tarp kukurūzų eilutės ir agurkų buvo apie 25cm. Vat derlių tai sunku susekti, nes visi labai savarankiški ( net šuo, kur pasiekė, įsikandęs nusiraudavo
)

Kokie tie agurkai pasiutę

Ačiū už mintis
Dar tada klausimas
Kas dar tiktų prie pupelių? Jas noriu leisti ant tvoros. Kukurūzų mes nevalgom niekas
tai šiek tiek gaila vietos man jiems
Kiek žinau,dar tinka salierai šalia, bet ir šiu mes nenaudojam.Pernai viską mamai atidaviau.

Dar tada klausimas

QUOTE(Alekto @ 2013 02 18, 09:12)
Ačiū už mintis
Dar tada klausimas
Kas dar tiktų prie pupelių? Jas noriu leisti ant tvoros. Kukurūzų mes nevalgom niekas
tai šiek tiek gaila vietos man jiems
Kiek žinau,dar tinka salierai šalia, bet ir šiu mes nenaudojam.Pernai viską mamai atidaviau.

Dar tada klausimas

Daug kas tinka: bulvės, kopūstai, morkos, porai, ridikėliai, salierai, salotos, agurkai, cukinijos. Netinka tik burokėliai, svogūnai
Gal ką nors išsirinksi