Gal pasidalinsite patirtimi apie šparagus (vaistiniai smidrai)? sėklų nusipirkau norėčiau pabandyti pasisodinti.
QUOTE(visadaten @ 2013 02 11, 19:55)
Gal pasidalinsite patirtimi apie šparagus (vaistiniai smidrai)? sėklų nusipirkau norėčiau pabandyti pasisodinti.

Aš pirkau "Sėklos" , tai pirmus metus reikia sėti į vazonėlius? ir tik kitus metus į daržą?
, kažkaip sudėtingas jų auginimas.

hmn..
, kiek pamenu, pabėriau sėklas indelyje nuo kivių ar pan., tuomet, jau ugtelėjus išsodinau lauke - viskas puikiai gavos. Sėjau ir tiesiai vagelėn, bet kažkaip ten su retinimu man sunkiau gavos.
Žodž, labai tvarkingai ir paprastai gaunas namie pasidaiginus persodint, jei tik turit galimybę su tais daiginimais namie

QUOTE(visadaten @ 2013 02 11, 19:33)
Aš pirkau "Sėklos" , tai pirmus metus reikia sėti į vazonėlius? ir tik kitus metus į daržą?
, kažkaip sudėtingas jų auginimas.

Sėkite kai sušls lauke, visai nebūtina dar ir jais palanges užkrauti. Užteks laiko iki rudens paaugti. Rudenį sodinkite į vietą.
Taip ir padarysiu, o tai kuo daugiau gilinuosiu, tai tuo daugiau
.

QUOTE(visadaten @ 2013 02 11, 20:55)
Geras klausimėlis tavo, ir aš užsimaniau šparagų, bet pavargti tai reikės su jais. Derlius tik trečiais metais

Daug geros informacijos Čia
Gal bus įdomu . Dar vienoje senolių išminties knygoje radau, kad šparagai mėgsta kalkinį dirvožemį. Mėgsta tinką: šparagas mėgsta sierą ir kalcį, kurie yra pagrindiniai tinką sudarantys elementai.

Papildyta:
Dar tokia info.
Smidras gali būti moteriškas arba vyriškas augalas. Moteriško augalėlio vešlesni būna ūgliai. Moteriškas ar vyriškas augalas galima atskirti tik vasarą pagal jo raudonas uogas. Ilgai laukti

QUOTE(Para @ 2013 02 11, 19:55)
Gal bus įdomu .
Tikrai įdomu. Kažkaip nedrįsčiau statybinų atliekų . Bet logiška, jei reikia kalkingos žemės. Žinojau tik tiek, kad reikia gausiai patręšti.
Aš auginau ir truputį valgėme, bet persikėlėme kitur gyventi. Man nemalonus tas kaupimas buvo. Šiemet siunčiuosi iš ebay žalių t.y. tų, kurių nereikia kaupti. Pabandysiu vėl auginti.
QUOTE(Para @ 2013 02 11, 20:02)
Jei kuri darote remontą ir turite atliekamo tinko, tai pirmyn šparagų sodinti

Papildyta:
Dar tokia info.
Smidras gali būti moteriškas arba vyriškas augalas. Moteriško augalėlio vešlesni būna ūgliai. Moteriškas ar vyriškas augalas galima atskirti tik vasarą pagal jo raudonas uogas. Ilgai laukti

Papildyta:
Dar tokia info.

Kaip tik turiu

nu va sakiau, kad kuo toliau, tuo daugiau

O ką merginos jau pasėjote, žinau kad paprikas, ankstyvus pomidorus.

QUOTE(amba41 @ 2013 02 11, 22:06)
Tikrai įdomu. Kažkaip nedrįsčiau statybinų atliekų .
Kadangi išbarstyti rekomenduoja rudenį, o per žiemą suyra ir susimaišo su žeme, tai tikriausiai toks kiekis negalėtų pakenkti. Aišku yra ir kitų būdų.

QUOTE(amba41 @ 2013 02 11, 20:06)
Šiemet siunčiuosi iš ebay žalių t.y. tų, kurių nereikia kaupti. Pabandysiu vėl auginti.

Praeitoj temoj apie žemės mišinius sėjai kalbėjot, bet nespėjau paklaust, gal plačiau pakomentuosit kas pačios darotės kokiu santykiu maišot.
pvz. diasaja rašė:
*sėkloms aš darau miksą: kompostas, pelenai, durpės.
Bet kokiu santykiu visa tai maišyt? Ar tiesiog "nuo akies"
**Gal pasidalinsite patirtimi apie šparagus (vaistiniai smidrai)? sėklų nusipirkau norėčiau pabandyti pasisodinti.
Sėjau ir auginau pagal visas instrukcijas, nors gal ir paprasčiau užaugę būtų
nėa jie lepūs. Derlius taip, tik po trijų metų. Pernai buvo antri, tai realiai tik paragavimui buvo. Man tai labai jau taip sau tas skonis
gal reikia priprast, gal paruošt mokėt. Šeimynos tai visai nesužavėjo. Vietos užima daug kai vasarą išsikeroja, krūmai į aukštį ir į plotį kaip reikiant.
pvz. diasaja rašė:
*sėkloms aš darau miksą: kompostas, pelenai, durpės.
Bet kokiu santykiu visa tai maišyt? Ar tiesiog "nuo akies"

**Gal pasidalinsite patirtimi apie šparagus (vaistiniai smidrai)? sėklų nusipirkau norėčiau pabandyti pasisodinti.
Sėjau ir auginau pagal visas instrukcijas, nors gal ir paprasčiau užaugę būtų