Įkraunama...
Įkraunama...

Mūsų turtingas ir nuostabus daržas-17

Tada dar klausimas i ta pacia tema : ar yra skirtumas, lapuociu ar spygliuociu tie pelenai? ir kokio kiekio tarkim vienam kvadratiniam metrui reiktu? Gal kvaili tie mano klausimai, bet labai jau rupi man blush2.gif
Atsakyti
QUOTE(Kulke @ 2013 02 12, 14:52)
Tada dar klausimas i ta pacia tema : ar yra skirtumas, lapuociu ar spygliuociu tie pelenai? ir kokio kiekio tarkim vienam kvadratiniam metrui reiktu? Gal kvaili tie mano klausimai, bet labai jau rupi man  blush2.gif

As naudoju visus, kas lieka is sudegintu augalu nugenetu saku, pomidoru stiebu, kai kuriu geliu stiebu, zodziu kas netinka kompostuoti , senu pagaliu nuo siltnamio ir t.t. As beriu pagal tai kiek ju turiu, apie 1 stikl. i kv.m., man rodos galima ir daugiau.
Atsakyti
QUOTE(rim @ 2013 02 12, 13:35)
Labai paprasta - pasėju į dėžutę kambaryje, po to išpikuoju lauke po vieną ir puikiausiai auga  4u.gif Svarbu tik tarpų nenumažint sodinant, nes tikrai daug vietos užima - kas kokį pusmetrį reikia sodint. Aš kartais sodinu tankiau ir iš tarpų raunu valgymui dar neužaugusias t.y. nesusukusias gūžių, o tos kur lieka susuka gūžes.

Puiku smile.gif o kada reikia juos pasėti ir per kiek laiko uzauga? Ir kurios geriausiai uzauga?
Atsakyti
QUOTE(Gaudvilė @ 2013 02 12, 14:37)
pelenai yra geriau nei dolomitmilčiai, ne tik kad kalkina, bet dar ir mineralais, reikalingais augalui, turtingas. Be to, pelenų poveikis greičiau pasireiškia, o antruosius reikia nuolat įterpinėt ir nauda pasijaučia tik po 2metų wink.gif

Jei nėra galimybės gauti pelenų, tuomet išeitis - dolomitmilčiai.

Tiesa, dar kaulasėkliams gerai kiaušinių sutrupinti lukštai. Nevirtų - kalcio šaltinis, o virtų, geresnė dirvos aeracija. Žodžiu, nereiktų ir jų pamiršt. Dar jei šeimyna valgo bananus, tai ir jų žievę galima pasmulkint ir paberti aplink šaknis, lengvai įterpti  4u.gif

Merginos - is savo patirties pasakysiu: sodyboj augo kaukazine slyvaite, bet derliaus nebuvo. Tai as nutariau ziema pabert ant sniego dolomitmilciu, nes pasirodo jie tinka smelingai dirvai, praturtina ja dar ir magniu. Ir ka manot, ta vasara ir dar tris is eiles neturejom kur tu slyvu det bigsmile.gif. O vat siemet jau gal tik kokios trys ant medzio buvo, matyt dirvos rugstingumas vel i pradini grizo g.gif. Nezinau ar siemet barstysiu, tingiu kalnus kompotu daryt blush2.gif
Tai gi - as uz dolomitmilcius. Pelenai manau bus silpnesnio poveikio, jau nekalbant apie kiausinio lukstus mirksiukas.gif
Atsakyti
QUOTE(anoli*** @ 2013 02 12, 17:37)
Puiku  smile.gif o kada reikia juos pasėti ir per kiek laiko uzauga? Ir kurios geriausiai uzauga?

Pernai sėjau kovo vidury, į šiltnamį sodinau balandžio vidury, o į lauką gegužės mėn. Kada pirmos užaugo nepamenu g.gif , nes mes pradžioj valgom jų lapus, nelaukiam kol susuks gūžes. O paskutines nupjoviau liepos pradžioj, bet tik todėl, kad pradėjo pūti (pernai labai lietaus daug buvo), šeip tai galėjo dar augti jeigu sausa būtų buvę. Aš sėjau "Iceberg 3" , gal kitos kokią kitą veislę parekomenduos smile.gif
Atsakyti
QUOTE(anoli*** @ 2013 02 12, 13:22)
ar kas nors bande uzauginti guzines salotas (ledo)? Gal galite pasidalinti info, kaip jas uzauginti?  4u.gif

Čia šiek tiek info. Gal bus naudinga blush2.gif
http://www.viskas.lt...as-ir-prieziura
Atsakyti
QUOTE(rim @ 2013 02 12, 12:27)
Man tai labai jau taip sau tas skonis schmoll.gif gal reikia priprast, gal paruošt mokėt. Šeimynos tai visai nesužavėjo. Vietos užima daug kai vasarą išsikeroja, krūmai į aukštį ir į plotį kaip reikiant.

Nesiruošiu pratintis,kai yra skanesnių dalykų biggrin.gif Niekaip man jie neskanūs-nei namie paruošti,nei koncervuoti,nei restorane...Anyta augina.
QUOTE(karambole @ 2013 02 12, 17:48)
Nezinau ar siemet barstysiu, tingiu kalnus kompotu daryt blush2.gif
Tai gi -  as uz dolomitmilcius. Pelenai manau bus silpnesnio poveikio, jau nekalbant apie kiausinio lukstus mirksiukas.gif

O mūsų ta kaukazinė vyšnaitė jau senai nupjauta ir išrauta,nes niekas nei žalių nevalgė,nei kompotų,tik slidinėjo ant tako nuo prikritusio derliaus.Smėlys,rūgštus,pavėsis,jokių pelenų,kiaušinių ar dolomitmilčių nepilta ant tos slyvos nuo pasodinimo,o per tas slyvukes praeit buvo neįmanoma schmoll.gif

O aš už pelenus g.gif ,nors naudoju ir dolomitmilčius,bet šituos gėlyne,prieš jau visišką atšilimą ant sniego pilu,nes nu labai jau lakus smėlis.Viskas taip ir nubėga gilyn ,o visą vasarą vis palaistau su pelenais.O kas ten išgaruoja laistant iš pelenų?
Atsakyti
zs yra ru dolomotmilciu po 20 lt maisas . as norejau pirkti bet.. vgal dar pakomentuokite kokia zemei jie reikalingi. pas mane yra moline ir sunki zeme. auga kai ku samanos. cia rugsti?
Atsakyti
Megstu anksti-moters dienai-jau pasiseti ridikų. bet derlius nebuna ankstyvas schmoll.gif Galvoju,kad darau klaidą šaltą žeme su paseliu uždengdama agroplevele,matomai,taip šaltį dirvožemyje sutaupau g.gif
Gal verta juodos pleveles nusipirkti ,saules spinduliams akumuliuoti,nes pro tvoras,medžius,stogus veluoja ji šiltnamyje pas mane g.gif
Atsakyti
QUOTE(amarrile @ 2013 02 13, 09:01)
Megstu anksti-moters dienai-jau pasiseti ridikų. bet derlius nebuna ankstyvas  schmoll.gif Galvoju,kad darau klaidą šaltą žeme su paseliu uždengdama agroplevele,matomai,taip šaltį dirvožemyje sutaupau  g.gif
Gal verta juodos pleveles nusipirkti ,saules spinduliams akumuliuoti,nes pro tvoras,medžius,stogus veluoja ji šiltnamyje pas mane  g.gif

Gal padetu zeme karstu vandeniu pries seja palaiscius g.gif
Atsakyti
QUOTE(adija5 @ 2013 02 13, 04:18)

O  mūsų ta kaukazinė vyšnaitė jau senai nupjauta ir išrauta,nes niekas nei žalių nevalgė,nei kompotų,tik slidinėjo ant tako nuo prikritusio derliaus.Smėlys,rūgštus,pavėsis,jokių pelenų,kiaušinių ar dolomitmilčių nepilta ant tos slyvos nuo pasodinimo,o per tas slyvukes praeit buvo neįmanoma schmoll.gif

biggrin.gif Jo, su tom kaukazinem taip yra, mano atveju gal geriau - nori slyvu, pabarstai dolomitmilciu - uzkniso slyvukes - nebarstai. Po kokiu penkiu metu vel uzsimanysi - pabarstysi lotuliukas.gif. Pamenu pirmais metais to gausaus derejimo, tai aukle uzrode receptuka tokio kaukazietisko pagardo, gal sacibeli g.gif. Ten is tu slyvukiu daryt reikia. Tai as sau kibira, jai kibira doh.gif . O ten jas reikia virti, per sieteli trinti, kad nuo luobeles ir kauliuku atskirti doh.gif doh.gif doh.gif . Ziauru buvo, o stiklainiukai keli dar ir po siai dienai sandeliuke stovi (jau kokie 4 metai), niekas valgyt nenori doh.gif .
Atsakyti
Sveikos,
Turiu toki, klausimeli - ar naudojat kas kokoso pluosto presuotus briketus ?
Pamaciau parduotuveje, labai jau ten daug privalumu isvardinta apie briketus, bet info kaip juos naudoti nerasta doh.gif . Stoviu , ziuriu i briketa ir niekaip nesumastau, kaip su juo elgtis, brinkinti, sulaistyti ar dar kaip , zodziu kaip i ji seklas sukisti? Tik nesijuokite is manes, nu niekaip nesuprantu ka su juo daryti, o isbandyti noriu. doh.gif Gal kas pasidalins patirtimi, prasvies mane tokia atsilikele ?
Biciau dekinga smile.gif
Atsakyti