Įkraunama...
Įkraunama...

Besimokančioms vairuoti

QUOTE(♥ Kristi ♥ @ 2013 06 13, 12:44)
man ir nelabai sekasi vazineti mieste nors tik 2 karta svakar buvo blyn uzgestu snakryzoj ivaziuodama per greitai atleidziu sankaba zodziu ir pyktis ima  ir liudesys bambu vyrui kam jam reikejo isvis tas teises man dovanoti (niekada kakziap didelio poreikio nejauciau joms)  stresuoju  nuo vakar .. nors mb guodzia sako kai pravaziuosi 10 kartu ir matysi kad dar sunkiai sekasi blogai imsim papildomu valandu kol ismoksi  neugesti ir panasiai , atrodo sedint salia toks lengva sta svairavimas kai jis vairuoja... zodziu kazkiap net nelaukiu tu pravaziavimu  doh.gif  atrodo uz manes stovintys taip keikia mane kad vos is sankryzos pajudu arba uzgestu geriausiu atveju  doh.gif

Va su sankryžom, ypač kur man reikėdavo sukti, tai gesdavau ir gesdavau doh.gif . Vienoje net iš 5 karto tik pajudėjau iš vietos doh.gif . Vis man atrodydavo kad už manęs ten visi nerimauja ir stengdavausi greičiau pajudėt - o rezultate užgestu doh.gif . Va čia jau vyras kantrybę buvo beprarandas, nes aikštelėje iš vietos pajudėdavau kuo gražiausiai, tai kalė į galvą, kad įsivaizduočiau kad čia aikštelė ir judėčiau ramiai smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Fera82 @ 2013 06 13, 08:45)
Viska ji gerai paaiskino del to statmeno parkavimo  biggrin.gif Tik gal sunkiau suprasti, kai viskas tik zodziu be schemos.

Va pvz. http://www.auto-moky...ndex.php?id=268

Visi pratimai parodyti labai aiskiai ir statmenas. Jeigu matote, tai statmenai parkuojantis auto nestovi lygiagreciai parkavimo vietai, ji stovi istrizai, todel, kad taip lengviau ivaziuoti. Jei auto bus labai ilga, tai sukant is lygiagrecios padeties vietos bus labai mazai, nes kuo ilgesne auto tuo sukimo kampas didesnis. as su vyro auto visada neitilpdavau. Paskui instruktorius pamokino, kad sita parkavima galima atlikti is istrizos padeties. Aiksu jei masinyte maza, tai manau nesunku pastatyti ir is lygiagrecios padeties parkavimo vietai.

Geras bigsmile.gif Niekas nepasakojo apie tuos įstrižus įvažiavimus. Bet Regitroj gi mašinytės neilgos, kažin, ar leis taip įparkuot? Tik man užkliuvo kitas dalykas. Toj nuorodoj aiškiai matyti, kad parkuojantis kertama dešinės linijos pradžia. Ar taip galima? g.gif Nes aš stengiuos ant linijų neužvažiuot ir man tada nieko nesigauna unsure.gif

QUOTE(O'Hara @ 2013 06 13, 09:59)
Sutinku, nuleist rankų negalima, nes paskui grįžta baimės ir abejonės ir t.t. Pati pirmą kartą laikiausi teises dar 2004m., neišlaikius Regitroj viską palikau iki šiol, nes tuo metu nebenuvo motyvacijos, neturėjau pinigų ir pan. Dabar pasakiau sau - arba dabar, arba niekada. 

Dėl instruktoriaus ir vairo griebimo - esu savajam pasakius, kad manęs negasdintų už vairo griebdamas, tai taip ir važinėjom normaliai. Vieną kartą nesureagavau, kad vidury kelio gulėjo kažkoks betono luitas, tada jis padėjo suvaldyt auto, tikrai nieko nesakiau, nes gal būčiau padangą prakirtus, jei ne jo pagalba. Reikia mokėti ir už save pastovėti.

Dėl statmeno parkingo (tas pats ir su įstrižu). Važiuoju taip - jeigu suksiu atbuline eiga į dešinę, tai mano pradinė padėtis yra stovėti juostoje kuo kairiau (stovint kuo dešiniau užsisukus netilpsiu). Važiuoju atbuline eiga tol, kol galiniame langelyje pamatau galinę gairelę (pati paskutinė dešiniausia), lėtai važiuodama  suku vairą į dešinę (tada šoniniame dešiniajame veidrodėlyje gražiai matosi, kad riedi palei liniją, ant kurios užlipti negali). Jau kai šon.veidrodėlyje matau galinės linijos pradžią, kuriai mašinos galas turės būti lygiagretus, stebiu vaizdą jau pro kairįjį veidrodėlį, kol pamatau tarpus tarp mašinos ir kairės/dešinės linijos, jie turi būti lygūs. Jei ne, kažkurioj vietoj pasuku vairą (bet labai nedaug) į tą pusę, kur reikia, kad mašina pasislinktų (ir tada tiek pat pasuku atgal). Kiek lieka vietos iki galo, galima matyti gal.vaizdo veidrodėlyje (nors man ne visada aišku). Esu žiūrėjusi per šoninį veidrodėlį, kol atseit mašinos šešėlis pasieks galinę liniją, tas bajeris nesuveikė, nes saulė švietė taip, kad šešėlis krito ne iš tos pusės, atrodė labai ilgas ir liko per daug vietos. Orientuojuos pagal priekį, kad jis būtų pilnai įvažiavęs ir niekas pro šalį važiuodamas neužkabintų nosies.

O koks tokiu atveju atstumas maždaug gaunas tarp stulpelių ir mašinos? Vat jei būtų galima kiek nori kairiau, tai gal įvažiuočiau ir aš. Bet skaičiau, kad tarp mašinos ir stulpelių turi būti atstumas 0,5 - 1 m, kitu atveju kabinėjasi unsure.gif Tai stengiuos to 1 m laikytis...
Atsakyti
Jau radau, kad važiuojant galima užvažiuoti ant linijos, svarbu, kad pastačius ant linijos nestovėtų.
Labai ačiū visoms už pagalbą 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(♥ Kristi ♥ @ 2013 06 13, 11:44)
man ir nelabai sekasi vazineti mieste nors tik 2 karta svakar buvo blyn uzgestu snakryzoj ivaziuodama per greitai atleidziu sankaba zodziu ir pyktis ima  ir liudesys bambu vyrui kam jam reikejo isvis tas teises man dovanoti (niekada kakziap didelio poreikio nejauciau joms)  stresuoju  nuo vakar .. nors mb guodzia sako kai pravaziuosi 10 kartu ir matysi kad dar sunkiai sekasi blogai imsim papildomu valandu kol ismoksi  neugesti ir panasiai , atrodo sedint salia toks lengva sta svairavimas kai jis vairuoja... zodziu kazkiap net nelaukiu tu pravaziavimu  doh.gif  atrodo uz manes stovintys taip keikia mane kad vos is sankryzos pajudu arba uzgestu geriausiu atveju  doh.gif

o as kazkaip nustojau parintis del tu uzgesimo ar dar kokiu nesklandumu kelyje , pvz isvaziuojant is centro , vartai buvo atidaryti taip kad vaziuoti teko milimetrais, sakau as nepravaziuosiu , instruktorius vaziuok, sakau pasakykit kad daugiau atidarytu , sako vaziuok , nu dzin ir vaziavau jei nulupsiu veidrodeli man dzin pats kaltas bus .. nereikia del tokiu smulkmenu labai pergyventi juk mokaisi.. tam ten ir atejai..

o man va vyras nors ir yra, bet net kalbos nera kad pamokintu kur vaziuoti ir pan..be sansu.. sunku istikruju.. nes tikrai jauciu kaip reiketu papildomo mokslo uz vairo.
Atsakyti
O kodėl vyras negali pamokint? unsure.gif
Dėl pamokų, tai net jei avariją padarytum, kaltas liktų instruktorius, nes jis skaitosi vairuotojas mirksiukas.gif Aišku, reikia mokytis gerai vairuot be avarijų, bet nervus ramina tas žinojimas 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(vasaros_lietus @ 2013 06 13, 18:30)
O kodėl vyras negali pamokint? unsure.gif
Dėl pamokų, tai net jei avariją padarytum, kaltas liktų instruktorius, nes jis skaitosi vairuotojas mirksiukas.gif Aišku, reikia mokytis gerai vairuot be avarijų, bet nervus ramina tas žinojimas 4u.gif

tai zinoma vairuokju lig viena buciau.. bet jei instruktorius liepia daryti kakzokius rizikingus dalykus kaip si karta pvz per milimitrus vaziuoti , tai dzin vaziuoju jei ka pats bus kaltas , va dar buvo atvejis vaziuojam centre , greitis apie 50 , ligus kelias , masinu nedaug , atsipalaidavus vaziuoju prekyje pereja , ziuriu berniukas planuoja eiti per kelia , jau mano galva pradejo veikti ties tuom , kad ismint sankaba leciau vaziuoti ir t.t ir tik masina taip nukrato kad atrodo smegduobe atsivere .. vnz perejo gerokai per sirdi, o ten duobe buvo milziniska galima vaziokle ant tokios palikti.. bet nu nezinau kaip nepastenejau as jos... juk ne is piktos valios .. unsure.gif o instruktoriaus zodziai " iki paskutinio maniau apvasiosi , vaikeli kaip cia taip juk galima rata taip pamesti , butumem like cia stoveti" nu jo jo , galvoju jei pats butu mates 100 proc. butu griebes uz vairo ir pasukes jei matytu kad tikrai jau neketinu apvaziuoti.. o istikruju ir pats jos nepamate .. bet svarbu buvo man pastaba duoti.. tik nesuprantu tikslo .. juk mes ir taip visi susikaupe, susirupine , jaudinames ir pan..

maniskis jei nieko neklausciau isvis visada tyletu biggrin.gif gerai as plepe tai visko klausineju , pvz daug is anksto kur suksim anoj sankryzoje kuri dar tik vos matosi , nes man reikia laiko susigaudyt .. kitaip man pasako pries pat sukant doh.gif o kaip jusu instruktoriai ar noriai viska aiskina ?

ryt vel vairuoju.. kazkaip kuo toliau tuo mazesne motyvacija atrodo nieko nesigauna..

del vyro , toks jau vyras.. neidomu jam mano reikalai smile.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Opdum: 13 birželio 2013 - 20:11
Nesuk galvos dėl to instruktoriaus irnesakyk.gif Juk jie irgi žmonės su savo trūkumais. Manasis tų trūkumų labai daug turėjo, jau į pabaigą juokdavaus, kad geriau vairuočiau, pašalinus tą kliūtį iš mašinos biggrin.gif
Man vyras padeda. Jis pats suinteresuotas, kad nereiktų manęs vežiot arba aš galėčiau parvairuot, jei jis pavargęs. Dabar, žinoma, pavargstam abu, bet tikiuos, kad bus į gera ax.gif
Atsakyti
QUOTE(vasaros_lietus @ 2013 06 13, 20:29)
Nesuk galvos dėl to instruktoriaus irnesakyk.gif Juk jie irgi žmonės su savo trūkumais. Manasis tų trūkumų labai daug turėjo, jau į pabaigą juokdavaus, kad geriau vairuočiau, pašalinus tą kliūtį iš mašinos biggrin.gif
Man vyras padeda. Jis pats suinteresuotas, kad nereiktų manęs vežiot arba aš galėčiau parvairuot, jei jis pavargęs. Dabar, žinoma, pavargstam abu, bet tikiuos, kad bus į gera ax.gif

oi nesuku siaip as tos galvos , ka pakomentuoja iskart gauna atsaka atgal , tada tik pasako " supratau" ir vel draugai biggrin.gif gerai kai jus panos turite draugu , vyru ar giminaiciu kas pagelbeti su vairavimais gali.. as tai nieko neturiu bliam..
Atsakyti
mano instruktorius galim sakyti seimos draugas..
bet jis kartais lb greitai kalba sako ka daryti tai as nevisada speju pagal ji pasakysiu siandiena kad leciau is anksto pasakytu ir nesumaltu taip greitai nes nespeju sureguoti ir po to blogai kazka padaru blush2.gif
Atsakyti
Siandien mano laiminga diena thumbup.gif

Islaikiau regitroje vairavima. Is antro karto ir man pasiseke smile.gif Dar vis negaliu patiketi, atrodo, kad sapnuoju. biggrin.gif Bet koks palengvejimas sirdyje.

Padariau 3 nekritines klaidas. 1 aiksteleje, nes 2 kart pasitaisiau vaziuodama i garaza. 1 kart mieste uzgesau ir dar 1 klaida pazymejo, kai praliedau gera proga isukti is salutinio i pagrindini, na trputi per daug palaukiau. Masinyte smagi. antra kart su fokusu, tai jau viskas buvo su ja aisku. O parkavimas papuole soninis, labiausiai bijojau, bet pavyko is pirmo karto smile.gif

Sekmes ir kitoms besimokaninacioms 4u.gif
Atsakyti
Sveikinimai Fera82 4u.gif

Atsakyti
QUOTE(Fera82 @ 2013 06 14, 12:45)
Siandien mano laiminga diena  thumbup.gif

Islaikiau regitroje vairavima. Is antro karto ir man pasiseke  smile.gif Dar vis negaliu patiketi, atrodo, kad sapnuoju.  biggrin.gif Bet koks palengvejimas sirdyje.

Padariau 3 nekritines klaidas. 1 aiksteleje, nes 2 kart pasitaisiau vaziuodama i garaza. 1 kart mieste uzgesau ir dar 1 klaida pazymejo, kai praliedau gera proga isukti is salutinio  i pagrindini, na trputi per daug palaukiau. Masinyte smagi. antra kart su fokusu, tai jau viskas buvo su ja aisku. O parkavimas papuole soninis, labiausiai bijojau, bet pavyko is pirmo karto  smile.gif

Sekmes ir kitoms besimokaninacioms  4u.gif

thumbup.gif
Atsakyti