QUOTE(Fera82 @ 2013 06 13, 08:45)
Viska ji gerai paaiskino del to statmeno parkavimo

Tik gal sunkiau suprasti, kai viskas tik zodziu be schemos.
Va pvz.
http://www.auto-moky...ndex.php?id=268
Visi pratimai parodyti labai aiskiai ir statmenas. Jeigu matote, tai statmenai parkuojantis auto nestovi lygiagreciai parkavimo vietai, ji stovi istrizai, todel, kad taip lengviau ivaziuoti. Jei auto bus labai ilga, tai sukant is lygiagrecios padeties vietos bus labai mazai, nes kuo ilgesne auto tuo sukimo kampas didesnis. as su vyro auto visada neitilpdavau. Paskui instruktorius pamokino, kad sita parkavima galima atlikti is istrizos padeties. Aiksu jei masinyte maza, tai manau nesunku pastatyti ir is lygiagrecios padeties parkavimo vietai.
Geras

Niekas nepasakojo apie tuos įstrižus įvažiavimus. Bet Regitroj gi mašinytės neilgos, kažin, ar leis taip įparkuot? Tik man užkliuvo kitas dalykas. Toj nuorodoj aiškiai matyti, kad parkuojantis kertama dešinės linijos pradžia. Ar taip galima?

Nes aš stengiuos ant linijų neužvažiuot ir man tada nieko nesigauna
QUOTE(O'Hara @ 2013 06 13, 09:59)
Sutinku, nuleist rankų negalima, nes paskui grįžta baimės ir abejonės ir t.t. Pati pirmą kartą laikiausi teises dar 2004m., neišlaikius Regitroj viską palikau iki šiol, nes tuo metu nebenuvo motyvacijos, neturėjau pinigų ir pan. Dabar pasakiau sau - arba dabar, arba niekada.
Dėl instruktoriaus ir vairo griebimo - esu savajam pasakius, kad manęs negasdintų už vairo griebdamas, tai taip ir važinėjom normaliai. Vieną kartą nesureagavau, kad vidury kelio gulėjo kažkoks betono luitas, tada jis padėjo suvaldyt auto, tikrai nieko nesakiau, nes gal būčiau padangą prakirtus, jei ne jo pagalba. Reikia mokėti ir už save pastovėti.
Dėl statmeno parkingo (tas pats ir su įstrižu). Važiuoju taip - jeigu suksiu atbuline eiga į dešinę,
tai mano pradinė padėtis yra stovėti juostoje kuo kairiau (stovint kuo dešiniau užsisukus netilpsiu). Važiuoju atbuline eiga tol, kol galiniame langelyje pamatau galinę gairelę (pati paskutinė dešiniausia), lėtai važiuodama suku vairą į dešinę (tada šoniniame dešiniajame veidrodėlyje gražiai matosi, kad riedi palei liniją, ant kurios užlipti negali). Jau kai šon.veidrodėlyje matau galinės linijos pradžią, kuriai mašinos galas turės būti lygiagretus, stebiu vaizdą jau pro kairįjį veidrodėlį, kol pamatau tarpus tarp mašinos ir kairės/dešinės linijos, jie turi būti lygūs. Jei ne, kažkurioj vietoj pasuku vairą (bet labai nedaug) į tą pusę, kur reikia, kad mašina pasislinktų (ir tada tiek pat pasuku atgal). Kiek lieka vietos iki galo, galima matyti gal.vaizdo veidrodėlyje (nors man ne visada aišku). Esu žiūrėjusi per šoninį veidrodėlį, kol atseit mašinos šešėlis pasieks galinę liniją, tas bajeris nesuveikė, nes saulė švietė taip, kad šešėlis krito ne iš tos pusės, atrodė labai ilgas ir liko per daug vietos. Orientuojuos pagal priekį, kad jis būtų pilnai įvažiavęs ir niekas pro šalį važiuodamas neužkabintų nosies.
O koks tokiu atveju atstumas maždaug gaunas tarp stulpelių ir mašinos? Vat jei būtų galima kiek nori kairiau, tai gal įvažiuočiau ir aš. Bet skaičiau, kad tarp mašinos ir stulpelių turi būti atstumas 0,5 - 1 m, kitu atveju kabinėjasi

Tai stengiuos to 1 m laikytis...