Įkraunama...
Įkraunama...

Besimokančioms vairuoti

QUOTE(vasaros_lietus @ 2013 06 18, 15:20)
Aikštelėje taip. Jei nori išvažiuoti į gatves, man rodos, kad privalomas mokyklos baigimo pažymėjimas.

Kad mokytu šeimos narys reikalinga išsilaikyti Regitroje teoriją. Kadangi aš lankiau vairavimo mokyklą tai reikėjo mokyklos baigimo pažymėjimo, kurį man išdavė išsilaikius mokyklinius teorijos ir praktinio vairavimo egzaminus.
Ištrauka iš TEORIJOS EGZAMINAS:

Kokius dokumentus reikia pateikti atvykus į egzaminų centrą?
Atvykus į „Regitros“ egzaminų centrą laikyti teorijos egzaminą reikia pateikti:
1. asmens tapatybę patvirtinantį dokumentą;
2. dokumentą, patvirtinantį, kad egzaminą galima laikyti pasirengus savarankiškai arba mokymo kurso baigimą patvirtinantį dokumentą;
3. galiojančią vairuotojo sveikatos patikrinimo medicininę pažymą, kad sveikatos būklė yra tinkama vairuoti atitinkamos (-ų) kategorijos (-ų) transporto priemones;
4. sveikatos žinių atestavimo pažymėjimą, kad baigtas mokymas pagal privalomojo pirmosios pagalbos mokymo programą;
5. galiojantį vairuotojo pažymėjimą, jei anksčiau buvo išduotas.

Va čia ir klausiamas antrame punkte kas išduoda tą dokumentą, patvirtinantį, kad egzaminą galima laikyti pasirengus savarankiškai kai eini laikytis savarankiškai g.gif

Papildyta:
dar iš regitros :
Išlaikius teorijos egzaminą, praktikos egzaminui galima ruošis mokantis vairavimo mokymo įstaigoje, o taip pat, papildomai, su šeimos nariu.

Kaip suprantu, vairavimo kursų pačių išvengti nepavyks, vis tiek reiks vairavimo pagrindų mokytis vairavimo mokyklose. Tai vadinasi turėtų būti mažesnis mokestis, nes teorijos jums nereikia, tada moki tik už praktinio vairavimo valandas, kurių, pagal mane, turi būti ne mažiau nei 30 akademinių val. (tiek duoda mokyklose) smile.gif
Atsakyti
QUOTE(ERVInga @ 2013 06 18, 16:34)

Va čia ir klausiamas antrame punkte kas išduoda tą dokumentą, patvirtinantį, kad egzaminą galima laikyti pasirengus savarankiškai kai eini laikytis savarankiškai  g.gif

Šį dokumentą išduoda vidurinė mokykla. Nes norintys laikyti egzaminą eksternu, turi turi būti baigęs vidurinę mokyklą. Aiškiau tariant reikia pateikti vidurinės mokyklos baigimo atestatą.
Teorijos egzaminą "Regitroje" galima laikyti ir neturint 18 bei vidurinio išsilavinimo, bet jau tik su vairavimo mokyklos išduotu liudijimu.
Atsakyti
QUOTE(ERVInga @ 2013 06 18, 16:39)

Papildyta:
dar iš regitros :
Išlaikius teorijos egzaminą, praktikos egzaminui galima ruošis mokantis vairavimo mokymo įstaigoje, o taip pat, papildomai, su šeimos nariu.

Kaip suprantu, vairavimo kursų pačių išvengti nepavyks, vis tiek reiks vairavimo pagrindų mokytis vairavimo mokyklose. Tai vadinasi turėtų būti mažesnis mokestis, nes teorijos jums nereikia, tada moki tik už praktinio vairavimo valandas, kurių, pagal mane, turi būti ne mažiau nei 30 akademinių val. (tiek duoda mokyklose)  smile.gif

Vairavimo mokyklos išvengti nepavyks. Todėl ir yra nurodoma, vairavimo kursai mokantis eksternu. t.y. kai mokaisi tik praktinio vairavimo. Dėja labai pigiau nebus, kokiu 100 Lt, kadangi liūto dalis islaidų tenka būtent praktiniam vairavimui,(kuras, auto susidevėjimas, alga instruktoriui), o administravimas tas pats kaip ir pilnam kursui.
Turint rankose Regitros teorijos egzamino islaikymo pažymą, galima mokytis vairuoti ir su jau čia plačiai aprašytais giminaičiais, bei su instruktoriumi.
Nepamirškite, kad vairavime yra dvi tiesos, viena Regitros, kita gyvenimo. Giminaičiai ne visi idealiai važinėja kaip reikalauja Regitra. Todėl mokytis reikia su instruktoriumi, o su giminaičiu tik užtvirtinti, užfiksuoti, ištobilinti išmoktas pamokas. Va tada egzaminą išlaikysite garantuotai smile.gif
Atsakyti
Dėl kursų kainų, be teorijos man kainavo 1000 lt. Su teorija sakė, kad būtų 1500 lt.
Atsakyti
QUOTE(vasaros_lietus @ 2013 06 18, 17:19)
Dėl kursų kainų, be teorijos man kainavo 1000 lt. Su teorija sakė, kad būtų 1500 lt.

Cia kaip kokioje mokykloje, ziuriu visur kainos skirtingos.
Atsakyti
sveikos

gal galit patikslinti siandiena klausiau instruktoriaus savo mokykloj islaikiau teorija galutine iskaita gavai ta lapeli padaviau savo instruktoriui, klausiau ar galiu eiti i regitra laikyti teorija , o jis man pasake kai islaikysiu iskaita tada tik g.gif nesuprantu o visos sako kad galiu eiti ir laikytis g.gif tai kaip yra is tikro dabar pasimeciau ax.gif
Atsakyti
QUOTE(♥ Kristi ♥ @ 2013 06 18, 18:52)
sveikos

gal galit patikslinti siandiena klausiau instruktoriaus savo mokykloj islaikiau teorija galutine iskaita gavai ta lapeli padaviau savo instruktoriui, klausiau ar galiu eiti i regitra laikyti teorija , o jis man pasake kai islaikysiu iskaita tada tik  g.gif  nesuprantu o visos sako kad galiu eiti ir laikytis  g.gif  tai kaip yra is tikro dabar pasimeciau  ax.gif

Kokios čia įskaitos,nesuprantu blush2.gif turėjot galvoj,mokyklinį egzaminą išlaikėt? Tada taip,galit eiti į Regitrą laikyt teorijos valstybinio egzamino,mokyklos leidžia taip daryt,aš pvz laikiau ir niekam neužkliuvau. Bet pagal taisykles,jei nemaišau nieko vėl blush2.gif reikia būti išlaikius ir mokyklinį vairavimo egzaminą.
Atsakyti
QUOTE(Aglėja @ 2013 06 18, 19:10)
Kokios čia įskaitos,nesuprantu  blush2.gif turėjot galvoj,mokyklinį egzaminą išlaikėt? Tada taip,galit eiti į Regitrą laikyt teorijos valstybinio egzamino,mokyklos leidžia taip daryt,aš pvz laikiau ir niekam neužkliuvau. Bet pagal taisykles,jei nemaišau nieko vėl  blush2.gif reikia būti išlaikius ir mokyklinį vairavimo egzaminą.

O mums buvo leista į Regitrą laikyt teorijos egzamino, išlaikius ne tik mokyklinius teorijos, bet ir praktikos važiavimą. Tada išduoda mokyklos baigimo pažymėjimą...
Atsakyti
QUOTE(♥ Kristi ♥ @ 2013 06 18, 17:52)
sveikos

gal galit patikslinti siandiena klausiau instruktoriaus savo mokykloj islaikiau teorija galutine iskaita gavai ta lapeli padaviau savo instruktoriui, klausiau ar galiu eiti i regitra laikyti teorija , o jis man pasake kai islaikysiu iskaita tada tik  g.gif  nesuprantu o visos sako kad galiu eiti ir laikytis  g.gif  tai kaip yra is tikro dabar pasimeciau  ax.gif

jei turit vidurini isislavinima tai 100 proc galit eit smile.gif
Papildyta:
QUOTE(ERVInga @ 2013 06 18, 18:27)
O mums buvo leista į Regitrą laikyt teorijos egzamino, išlaikius ne tik mokyklinius teorijos, bet ir praktikos važiavimą. Tada išduoda mokyklos baigimo pažymėjimą...

Mokyklos baigimo pazymejimas butinas tik laikant praktika regitroje. Laikant teorija jo nereik, nebent butumet nebaigus 12 klasiu, kuo siais laikais buciau linkus suabejoti smile.gif

As kai laikiau teorija Regitroje, tai nusinesiau savo bakalauro diploma, tai man pasake kad uztenka vidurines atestato. Po sitiek metu jau nebezinau kur ji nukisau doh.gif
Atsakyti
QUOTE(Fera82 @ 2013 06 18, 19:32)
Mokyklos baigimo pazymejimas butinas tik laikant praktika regitroje. Laikant teorija jo nereik, nebent butumet nebaigus 12 klasiu, kuo siais laikais buciau linkus suabejoti  smile.gif

Aš pati, nors ir baigusi 12 klasių, ėjau lankyti vairavimo kursus, tad ir nešiausi ne atestatą brandos, o vairavimo mokyklos baigimo pažymėjimą smile.gif
Atsakyti
QUOTE(vasaros_lietus @ 2013 06 18, 17:19)

Plet. Reiškias taip ar taip dafiga pinigų. sad.gif
Atsakyti
QUOTE(ERVInga @ 2013 06 18, 19:27)

cia gal nuo mokyklu priklauso, bet man irgi leido regitroj teorija laikyti tik islaikius mokykloj filmavima, tada atidave sveikatos pazyma, dave isklausyto kurso pazymejima smile.gif
issilaikiau regitroj teorija ir liko pats baisiausias laikymas cool.gif
Atsakyti