QUOTE(vasaros_lietus @ 2013 06 18, 15:20)
Aikštelėje taip. Jei nori išvažiuoti į gatves, man rodos, kad privalomas mokyklos baigimo pažymėjimas.
Kad mokytu šeimos narys reikalinga išsilaikyti Regitroje teoriją. Kadangi aš lankiau vairavimo mokyklą tai reikėjo mokyklos baigimo pažymėjimo, kurį man išdavė išsilaikius mokyklinius teorijos ir praktinio vairavimo egzaminus.
Ištrauka iš TEORIJOS EGZAMINAS:
Kokius dokumentus reikia pateikti atvykus į egzaminų centrą?
Atvykus į Regitros egzaminų centrą laikyti teorijos egzaminą reikia pateikti:
1. asmens tapatybę patvirtinantį dokumentą;
2. dokumentą, patvirtinantį, kad egzaminą galima laikyti pasirengus savarankiškai arba mokymo kurso baigimą patvirtinantį dokumentą;
3. galiojančią vairuotojo sveikatos patikrinimo medicininę pažymą, kad sveikatos būklė yra tinkama vairuoti atitinkamos (-ų) kategorijos (-ų) transporto priemones;
4. sveikatos žinių atestavimo pažymėjimą, kad baigtas mokymas pagal privalomojo pirmosios pagalbos mokymo programą;
5. galiojantį vairuotojo pažymėjimą, jei anksčiau buvo išduotas.
Va čia ir klausiamas antrame punkte kas išduoda tą dokumentą, patvirtinantį, kad egzaminą galima laikyti pasirengus savarankiškai kai eini laikytis savarankiškai

Papildyta:
dar iš regitros :
Išlaikius teorijos egzaminą, praktikos egzaminui galima ruošis mokantis vairavimo mokymo įstaigoje, o taip pat, papildomai, su šeimos nariu.
Kaip suprantu, vairavimo kursų pačių išvengti nepavyks, vis tiek reiks vairavimo pagrindų mokytis vairavimo mokyklose. Tai vadinasi turėtų būti mažesnis mokestis, nes teorijos jums nereikia, tada moki tik už praktinio vairavimo valandas, kurių, pagal mane, turi būti ne mažiau nei 30 akademinių val. (tiek duoda mokyklose)