Įkraunama...
Įkraunama...

Kauno II klinikinė ligoninė

QUOTE(kristynka* @ 2013 03 08, 17:42)
sviesta su saukstu, sauksteliu uzsitepdavau thumbup.gif


Man turbūt svietas per daug sušalęs būdavo, nes gimdžiau gruodžio mėn, tai su šaukšteliu nelabai sekėsi užsitepti. Bet kad galima tai tikrai smile.gif
Atsakyti
QUOTE(alekinga @ 2013 03 09, 13:27)
Man turbūt svietas per daug sušalęs būdavo, nes gimdžiau gruodžio mėn, tai su šaukšteliu nelabai sekėsi užsitepti. Bet kad galima tai tikrai smile.gif

juk tam ir atnesa duona uzdeta ant arbatos puodelio, kad jis truputi pasiltu biggrin.gif
Atsakyti
Gal ligoninėje būna kokie kursai nestuke.gif būtų visai įdomu nueiti susipažinti su aplinka, nes planuoju ten gimdyti, nes Kaune bene vienintelė vieta, kur garantuotai tėtis galės po gimdymo pasilikt. Ar ne taip?
Atsakyti
Kauno 2-oji klinikinė ligoninė
Josvainių g. 2, LT-47144 Kaunas
www.2kkl.lt
2kkl@medi.lt
Telefonai
Akušerijos skyriaus vedėjos tel (8 37) 30 60 61, 8687 74313
- veikia nėščiųjų mokyklėlė, kurioje kiekvieną savaitę skaitomos paskaitos nėščiąsias
dominančiais klausimais; ketvirtadieniais 12 val. Akušerinis korpusas, 234 kab., registruotis iš anksto nereikia. (telefonu galima sužinoti kokia tema), po paskaitų leidžia (jei būna norinčių ir nedaug gimdyvių) apžiūrėti ir palatas ir gimdyklas.
- vyksta nėščiųjų mankštos bei užsiėmimai baseine, kurių metu moteris konsultuoja kineziterapeutas;
- veikia dieninis stacionaras, kuriame konsultuojamos ir gydomos nėščiosios bei pagimdžiusios moterys;
- pagimdžiusioms 3 kartus savaitėje vyksta praktiniai mokymai natūralaus maitinimo klausimais.
Atsakyti
Labas,

Galiu trumpai pasisakyti apie gimdyma sioje ligonineje. Gimdziau pirma vaika KMUK, o antra II ligonineje. Tai trecia karta rinkciausi KMUK. Pagrindinis KMUK minusas buvo personalas, "uzsiroviau" ant labai nemalonios gydytojos, labai nemalonus tuo klausimu prisiminimai verysad.gif Kitas minusas labai didelis kiekis gimdyviu, tiesiog kaip komvejeris ten, viena paskui kita gimdo mamos, todel demesys atitinkamai ribotas. Siuo klausimu II ligonine man labiau patiko, nes demesys personalo kur kas didesnis, personalas malonus. KMUK pliusai butu pirmiausiai labai jauki aplinka gimdykloje, turima ir naudojama iranga, net gimdymo kede nepalyginama su II ligonines. KMUK gimdymo kedeje galima isispirti kojomis, gimus vaikuciui is jos pasidaro kaip normali lova ir lieki ten su maziuku guleti. Tuo tarpu II ligonineje liepia per saremius isispirti i pacia gydytoja ir akusere (i pilvus su kojomis)doh.gif Tai per pirma saremi bunant taip isispyrus, tiesiog net nepagalvojus kaip as jas spyriau doh.gif doh.gif, tai nuskrido koki metra doh.gif biggrin.gif O pas didziausias trukumas del ko nenoreciau gimdyti II ligonineje ir del ko iki siol jauciu didziule nuoskauda yra tai, kad tik gimus mazyliui ji man ant pilvo uzdejo tik keliom minutem doh.gif doh.gif doh.gif Palaike kelias minutes, man net nespejus jo paglostyti, paziureti i ji ir pasieme pas save. Ir teko man kraustytis i kita lova, o vaika tuo metu rikde, apziurinejo ir atidave jau aprengta ir graziai supakuota. Palyginimui KMUKe gimusi dukryte nuoga ant mano pilvuko gulejo apie 2 val., pavalge ramiai kelis kartus, man niekur nereikejo persikraustyti. Tai, tos kelios valandos tokio artumo liks visam gyvenimui, deja su antru vaiku to neteko patirti verysad.gif Dar vienas skirtumas, po gimdymo KMUK atveze vezimeli ir nuveze i palata. II ligonineje liepe stotis ir keliauti. Antras gimdymas buvo kur kas lengvesnis, tai pati sugebejau paeiti, po pirmo gimdymo tikrai nebuciau pati paejusi..
Tai tokie mano patyrimai ir pastebejimai 4u.gif
Visoms sekmes susitinkant su savo mazyliais wub.gif wub.gif wub.gif
Atsakyti
QUOTE(Odna @ 2013 03 10, 17:04)

pavz krikscioniskuose namuose giminaitei, po gimdymo idave i rankas dar naujagimi ir liepe lipti i antra auksta kur guli gimdyves.
Nu as kad ir pirma gimdziau, bet paejau iki palatos, dar ir nuvede aprodyti kur wc, vaikuciu skyrius.

Pavz maniskio visai neuzdejo ant krutines, nes gimus parode tik sekundziu reikalu maziu, suvyste greit ir isskubejo i naijagimiu skyriu, nes truputi buvo pridusias, atnese po valandos.

tai kazkaip to poreikio laikyti naujagimi ant krutines nepasigedau, nes svarbiau buvo ji gelbet.
Atsakyti
QUOTE(Odna @ 2013 03 10, 18:04)
O pas didziausias trukumas del ko nenoreciau gimdyti II ligonineje ir del ko iki siol jauciu didziule nuoskauda yra tai, kad tik gimus mazyliui ji man ant pilvo uzdejo tik keliom minutem doh.gif  doh.gif  doh.gif

Dar vienas skirtumas, po gimdymo KMUK atveze vezimeli ir nuveze i palata. II ligonineje liepe stotis ir keliauti.

O as tiesiog pasakiau - palaukit. Ir atidaviau mazyle tada, kada pati norejau. mirksiukas.gif

Pasakiau kad silpna - ir nuveze... g.gif

Apskritai, kodel tylit, mielosios? Gal personalas skirtingas - vieni pasiulo, kiti ne. Tai issiziokit ir pasakykit. O jei tada sulauksit neigiamo atsakymo - tada jau bedavokites. Bandau isivaizduoti, kaip gimdyve papraso pagalbos keliaujant i palata ir nesulaukia g.gif

Siandien buvau II pas akuseryte, su kuria gimdysim mazyli wub.gif
Atsakyti
QUOTE(gretusiu @ 2013 03 10, 17:26)
Apskritai, kodel tylit, mielosios? Gal personalas skirtingas - vieni pasiulo, kiti ne. Tai issiziokit ir pasakykit. O jei tada sulauksit neigiamo atsakymo - tada jau bedavokites. Bandau isivaizduoti, kaip gimdyve papraso pagalbos keliaujant i palata ir nesulaukia  g.gif


Tai aisku, kad jeigu buciau prasius, reikalavus, tai buciau gavusi ko norejusi. Taciau as lyginu ir dalinuosi savo patirtimi kaip skirtingose istaigose skiriasi tam tikri dalykai ir pasakau, kas man asmeniskai tuose dalykuose patiko, o kas ne.
Aisku, kad jeigu buciau nepaejus, tai ir butu nuveze, cia jau jus fantazuojat, kad mama tokiu atveju pagalbos nesulauktu, as to nerasiau. Po pirmo gimdymo kai atveze vezimeli, net nusijuokiau mintyse, kazkaip nepatogu buvo, kad veza. As net nesuvokiau, kad buvau tokia silpna, nes palatoje pabandziau nueiti iki tualeto ir vos nenualpau. Todel man KMUK labiau patiko tvarka, kai pasiulo iskarto vezimeli, o jau mamos reikalas ar juo naudotis ar ne. Bet nerasau, kad II ligonineje paprasius vezimelio jo negautum doh.gif
O as labai nustebau, kad kai tik uzdejo leliuka ant pilvo ji po keliu minuciu pasieme, nesupratau del ko, pasimeciau. Galvojau, kad trumpam ir greit grazins, bet taip neivyko ir atidave jau aprengta. Per pamokeles pasakojo, kad laiko ant mamos pilvo tik gimusi mazyli, todel net nekilo mintis, kad tai bus taip trumpai..
Tai cia mano tokia patirtis, palyginimas ir nuomone 4u.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Odna: 11 kovo 2013 - 12:41
QUOTE(Odna @ 2013 03 11, 13:22)
Tai aisku, kad jeigu buciau paprasius, pareikalavus, tai buciau gavusi ko norejusi.

Manau, kad "paprasyti" tinkamiau nei "reikalauti". Gali egzistuoti daugybe zmogisku faktoriu, kodel jusu norai-mintys nebuvo perskaityti. Gal gimdet nakti, gal gimdyviu "zavalas", gal ne is pikto norejimo personalas nesuprato jusu lukesciu - juk ten dirba zmones, jiems tai is dalies rutina, o jums - jusu stebuklas.

Va, jei butu priesinesi, komentave, bumbeje... schmoll.gif
Atsakyti
Mano visas tris labai trumpai ant krūtinės uždėję buvo.Bet aš kažkaip neprašiau ilgiau,nes kol visokios placentos išeina ir pan.,tai man ne leliukas galvoj unsure.gif blush2.gif Bet užtat laikymo malonumą visada turi vyras ax.gif Aprengtą leliuką gauna jis iš kart įrankas ir atiduoda man,kai jau būtų sutvarkyta.
Atsakyti
QUOTE(gretusiu @ 2013 03 11, 12:29)
Manau, kad "paprasyti" tinkamiau nei "reikalauti". Gali egzistuoti daugybe zmogisku faktoriu, kodel jusu norai-mintys nebuvo perskaityti. Gal gimdet nakti, gal gimdyviu "zavalas", gal ne is pikto norejimo personalas nesuprato jusu lukesciu - juk ten dirba zmones, jiems tai is dalies rutina, o jums - jusu stebuklas.

Va, jei butu priesinesi, komentave, bumbeje... schmoll.gif


Bet as ir nesitikiu, kad kas nors mano mintis skaitytu!!! doh.gif Tiesiog as rasau, kad skiriasi TVARKA KMUK ir II ligoninje ir tai nepriklauso nuo "zmogiskuju faktoriu. Dalinuosi, tai kas man labiau patiko ir kas man nepatiko. Man labai patiko, kad KMUK vaikutis laikomas ilgai pas mamyte nuogas ant krutines. II ligonineje taip nera ir man tai nepatiko, nors nesakau, kad tai yra blogai, nes yra mamu, kurioms labiau patinka II ligonines tvarka, kai vaikas gan greitai atiduomas jau svarutis ir aprengtas.
4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Odna @ 2013 03 11, 13:03)
Bet as ir nesitikiu, kad kas nors mano mintis skaitytu!!!  doh.gif Tiesiog as rasau, kad skiriasi TVARKA KMUK ir II ligoninje ir tai nepriklauso nuo "zmogiskuju faktoriu. Dalinuosi, tai kas man labiau patiko ir kas man nepatiko.  Man labai patiko, kad KMUK vaikutis laikomas ilgai pas mamyte nuogas ant krutines. II ligonineje taip nera ir man tai nepatiko, nors nesakau, kad tai yra blogai, nes yra mamu, kurioms labiau patinka II ligonines tvarka, kai vaikas gan greitai atiduomas jau svarutis ir aprengtas. 
4u.gif

aš gimdžiau beveik prieš 2 metus 2 ligoninėj..ir tikrai dukrytė gana ilgai gulėjo man ant krūtinės wub.gif Tik paskui ją paėmė sutvarkyti. O dėl nuvežimo į palatą, tai manęs irgi paklausė ar nueisiu pati ar reiks nuvežti g.gif Aš užsispyriau eiti ir nuėjau, bet pabaigoj jau silpna pradėjo darytis ax.gif
Pirmąkart gimdžiau krikščioniškuose, tai pora valandų po gimdymo teko lipti į antrą aukštą doh.gif Ir dukrytė praktiškai negulėjo man ant krūtinės, nes buvo prdusus siektiek, paėmė stebėjimui. Bet man svarbiausia buvo, nepergyveniu kad mažai gulėjo ant krūtinės. Taip kad kartais reikia įvertinti kitus faktorius..o ne sakyti kad kažką daro ar nedaro toj ar anoj ligoninej.
Atsakyti