Įkraunama...
Įkraunama...

Opinis kolitas ir Krono liga

QUOTE(Colomba @ 2013 03 07, 09:46)
O biopsiją darė tyrimo metu? Šiaip kolonoskopijai atlikti geriamas skystis efektyviau išvalo žarnyną negu klizma, nes klizma tiek nepasiekia. Tikrai kolonoskopija, o ne rektoskopija? g.gif

va va as ir nujauciu kad jai tedare rektoskopija.... nes kai nesi patyres tai nezinai, man paciai taip buvo, pamaniau kad kolonoskopija jau padare lotuliukas.gif
Atsakyti
Pute ora ir apziurinejo,turbut kaip ir sakote,tikriausiai rektoskopija biggrin.gif Nes as visai nebuvau pasiruosusi.O jau maniau kolonoskopija biggrin.gif

doh.gif

Papildyta:
QUOTE(Colomba @ 2013 03 07, 10:46)
O biopsiją darė tyrimo metu? Šiaip kolonoskopijai atlikti geriamas skystis efektyviau išvalo žarnyną negu klizma, nes klizma tiek nepasiekia. Tikrai kolonoskopija, o ne rektoskopija? g.gif

Maistas gali turėti įtakos, reiktų švelnų, neriebų, neaštrų,virtą/troškintą maistą valgyti, gal padės.

O koks hemoglobinas? Ar gausus kraujavimas iš žarnyno?

Nedare biopsijos,ir hemoglobino nezinau,nes nesidariau kraujo tyrimu. Nera,kad kraujas teketu,bet kasdien jo matosi ir tuaeletinis gausiai issitepa.Naudoju savaite zvakutes nuo hemorojaus,bet niekas nesikeicia. Echh...negreitai dar grisiu namo nezinau ar laukti ar toliau cia tirtis.
Atsakyti
QUOTE(rosela @ 2013 03 07, 11:48)

Nelaukit, būtinai tirkitės. Bandykit patekti pas gastroenterologą, galbūt jis padėtų.
Laukti nesiūlau, nes jeigu kraujo kasdien matosi, o gydymas nepadeda, nėra gerai. Reiktų išsiaiškinti iš kur kraujuoja.
Atsakyti
o as visgi pasiryzau ir si menesi darysiu kolonoskopija, taip stresuoju kad net svoris eme kristi, o juk girdejau kad kudesnem labiau skauda, tai dar labiau stresuoju :DDD
Atsakyti
QUOTE(Colomba @ 2013 03 06, 19:33)
g.gif Įdomiai... šiaip su tyrimų atsakymais man reikės eiti pas šeimos gydytoją, bet dabar galvoju, gal skambinti Kiudeliui, ar palaukti kol važiuosiu į Kauną infliksimabui ir užversti klausimais vargšą rezidentą.  biggrin.gif

Colomba sergant uždegiminėmis žarnyno ligomis, vitamino D yra būtina vartoti papildomai, jo reikia daugiau pačiam organizmui/imunitetui kovojant su liga; daug tyrimų aprašyta internete, kad vit D stoka smarkiai prisideda prie susirgimo OK ar Kronu, ir apie tai, kad vartojant vit D papildomai, OK/Krono ligonių būklė pagerėja, kad vit D padeda reguliuoti imunitetą (o ne stiprinti, kas mums gal nelabai tinka), padeda atkurti žarnyno gleivinę, saugo nuo vėžio; jei jo truks, būklė ilgainiui tik blogės

mamulioka jūs su ta medike tikriausiai neteisingai viena kitą supratot, va pora nuorodų:

http://www.scienceda...00127104904.htm
Vitamin D Supplements Could Fight Crohn's Disease

http://www.crohnsfor...ead.php?t=35151
Vitamin D, NOD2 Gene and Crohn's Disease

http://crohnsdad.wor...crohns-disease/
Vitamin D and Crohn’s Disease

lietuviškai va dar viena
http://sveikata.dien...-d-stoka-290431

panaršykit internete įvedę Vit D Crohn's ar Vit D OK disease, surasit daugybę tekstų, kuriuos suprasti padės Google Translate. Man visi gydotojai pasakė, kad kuo greičiau turiu jį atstatyti ir skyrė terapines dozes, nes buvo labai nukritęs, bet per metus dar nepavyko pasiekti apatinės normos ribos, nors vartoju jo tikrai daug, o sergant kadangi mums jo reikia didesnių dozių nei įprastai, tai būtų gerai pasiekti viršutinę normą, per dar vienus metus gal ir pavyks biggrin.gif

O šiaip gydytojai negali visko žinoti, neturi laiko sekti internete naujausių kiekvienos ligos tyrimų ir patarimų, o ir laiko vienam pacientui daug negali skirti, be to, yra gydymo metodikos, patvirtintos Sveikatos ministerijos, ir jie privalo jomis vadovautis, jei kas patenka už tų metodikų ribų, tai jau priklauso nuo gydytojo, ar jis apsiims rizikuoti ir kažką rekomenduoti, o gal pacientui nuo to pablogės? O pasaulyje daug visokių tyrimų atliekama ir gamtoje yra visokių papildų kurie gali mums padėti, na, panaršiusi pasirenku tuos, kuriuos rekomenduoja daug šaltinių, patvirtintų klinikiniais tyrimais, ir apie kuriuos nerandu kontraindikuotinos informacijos.
Sveikatos visiems ir ypač visoms, anot mano daktarės - kovo 8-oji Moters diena todėl, kad moteris tai aštuntasis pasaulio stebuklas biggrin.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Angle: 08 kovo 2013 - 21:53
baisiai bijau tu vaistu, i vena, esu jautri visiem vaistam;/ ten bus ketanovas, nospa, midazolamas. ka manote? narkoze butu blogiau negu tai? g.gif as tai niekaip nesuvokiu kaip galima iskart triju rusiu vaistus suleist, neteko susidurti g.gif
Atsakyti
QUOTE(Lucero @ 2013 03 09, 03:10)
baisiai bijau tu vaistu, i vena, esu jautri visiem vaistam;/ ten bus ketanovas, nospa, midazolamas. ka manote? narkoze butu blogiau negu tai? g.gif as tai niekaip nesuvokiu kaip galima iskart triju rusiu vaistus suleist, neteko susidurti g.gif

Man Kaune leido tik viena kuris šiek tiek atpalaiduoja, apkvaišyna smile.gif Dėl trijų iškarto nelabai žinau,bet gal jos sumaišo g.gif nelabai suprantu kam leist tris, ketanovas ir nospa yra nuo skausmo gi abu.
Midazolamas yra veiklioji medžiaga ( Šis vaistinis preparatas yra anksiolitinis (šalinantis nerimą, baimę), hipnozinis (sukeliantis miegą), prieštraukulinis, atpalaiduojantis raumenis ir sukeliantis anterogradinę amneziją (atminties praradimą) preparatas. )
Atsakyti
nu man sake taip , vienas nuima skausma, kitas spazmus, o kitas raminantis
Atsakyti
QUOTE(Lucero @ 2013 03 09, 12:30)
nu man sake taip , vienas nuima skausma, kitas spazmus, o kitas raminantis

Jei taip sake,reiskia taip ir bus smile.gif Kiekvienas gyditojas dirba savaip, vienas daro tik su narkoze, kitas nuskausmina, dar kitas visai be nieko. Bet jau man asmeniskai sunku budavo po narkozes 4u.gif (cia kalbu is savo patirties )
Atsakyti
tai be abejo, nenoreciau narkozes. tik karta gyvenime tesu ja turesi, kai apendicita operavo, o sveikatos ir taip nera. bet kazkaip reikia ta tyrima atlaikyti smile.gif laida rode siandien per tv apie kolonoskopija, polipus ir pan. kalbejo endoskopuotojas. tai ramiau paliko smile.gif
Atsakyti
Sveikutes, kaip jauciates? as jau kelias savaites jokio kraujo nebematau, kas dziugina, bet jei gerai pavalgau, ypac kokiu saldumynu tai buna gleives doh.gif g.gif baltos tasios i gelsvuma biski
Atsakyti
Labukas, įtaria ir man kolita, neuzilgo turėtu daryti kolonoskopija. Norejau paklausti ar galima gerti viena puodelį per diena kavos su siektiek pieno?man šiuo metu kraujo yra. Stengiuosi prisiziureti maistą, gal kasnors bandėte badauti? Skaičiau kad geriausiai padeda. Gal galetumet įkelti dieta kolito, buvau radusi kazkurioje temoje, neberandu doh.gif aciu mergaites! Lucero kada tau darys kolo?
Atsakyti