QUOTE(Shviesele @ 2013 04 01, 11:25)
Aha, planuojam pirma, o konsiliumas po kolonoskopijos (ji kazkur 1-2 men begy turetu but daroma..). Beda tame, kad biologine man taiko tik kazkiek daugiau nei metai, o numatyta ji bent dviem..o as tiek nlb noriu laukt..

Ir tai neaisku, ar butent po tu dvieju man ja ir nutrauks: kas, jeigu pagerejimas nebus toks, kokio tikejosi..
O eiga mano tokia. Pries 5,5 metu man buvo priepuolis, galvojo, kad apendicitas. Isoperavo ir rado ten kazkoki infiltrata or smth

Tada padare kolonoskopija ir nustate Krona. 3,5 metu buvo daugmaz ramu, geriau tik Salofalka (tik kiekiai varijavo). Kol paskui stuktelejo paumejimas...toks isisenejes, nes kuri laika nekreipiau demesio i pamaudimus..kol galu gale skausmas pasidare nebepakeliamas, CRB uzkilo iki beveik 100, tada padare tyrima, paaiskejo, kad zarna susiaurejus beveik nepraeinamai (per kolonoskopija nepraejo), pradejo farsiruot azatioprina, Prednisolona, mesalazino kiekius padidino..ir taip kokius 5 men. (issipuciau visa, lb kompleksavau

). Bet skausmai praejo, atrode, kad tvarkosi. Tada padare magnetini ir nusprende, kad tvarkosi nepakankamai - skyre biologine..ir stai as ant jos jau daugiau nei metai, savijauta ciki
O siaip tai tikrai lb individualu..pvz., man lb noretusi zinot, kiek laiko bus man ramu po biologines, bet ka cia zinosi..

Bet linkiu, kad jums kuo ilgiau ramybe testus. Kiek zinau, buna, kad isvis nebepasikartoja, ar net desimtimis metu trunka remisija. Priklausomai, kokia ligos eiga. Man ipaise vidutine/sunkia
Oi, aciu Shviesele,uz toki issamu atsakyma

Tikiuosi, kad pas jus viskas gausis taip, kaip ir planuojate. Labai jums to linkiu

O jus Lietuvoje gydotes? Siaip kiek skaitinejau senesnes temas, tai cia irgi buvo forumieciu, kurios su musu ligomis sekmingai pastojo ir isnesiojo leliukus. Tik va kokius vaistukus jos vartojo,nepasakysiu
Man tai paciai jau 35 metai, kazkur skaiciau,kad sia liga dazniausiai suserga 15-35 m., tai vis spjaudausi, kaip cia as dar spejau i si traukini isokti

Nors jei rimtai, tai cia jau pasenusi info, dabar si liga vis jauneja, serga net mazi vaikai.Nekalbant, kad ir jos skaicius stipriai auga per pastaruosius metus

Kazin, kas tai itakoja: maistas, oras, stresas ar viskas kartu?