Įkraunama...
Įkraunama...

Opinis kolitas ir Krono liga

Sveiki, nežinau į kokia temą rašyti, tai nusprendžiau čia, tėvukui buvo didelis kraujavimas iš žarnyno, niekaip nerado tiksliai kur, tai pašalino nuo plonosios žarnos daugiau kaip puse storojo žarnyno, gal yra kas susidurė ir kaip sekasi gyventi toliau su tiek mažai st.žarnyno? verysad.gif
Atsakyti
QUOTE(saulyte2 @ 2013 06 25, 08:41)
Sveiki, nežinau į kokia temą rašyti, tai nusprendžiau čia, tėvukui buvo didelis kraujavimas iš žarnyno, niekaip nerado tiksliai kur, tai pašalino nuo plonosios žarnos daugiau kaip puse storojo žarnyno, gal yra kas susidurė ir kaip sekasi gyventi toliau su tiek mažai st.žarnyno?  verysad.gif

deja mano tėvelis mirė verysad.gif
Atsakyti
QUOTE(saulyte2 @ 2013 06 29, 14:08)
deja mano tėvelis mirė  verysad.gif

nuosirdziausia uzuojauta! stuprybes Jums!
Atsakyti
Sveiki visi, sergu opiniu kolitu pora metu.Kiek skaitynejau foruma tai supratau, kad pas mane nera didelio sios ligos paumejimo ,taciau erzina pilvo putimas ir nenormalus tustinimasis(viduriavimas)...Ka galetumet patart? Ir dar gal patartumet is savo patirties kokiu vitaminu ar papildu geriausia butu vartoti stiprinant imunine sistema ? Is anksto dekoju uz atsakymus wink.gif
Atsakyti
QUOTE(Prunce20 @ 2013 06 30, 22:54)
Sveiki visi, sergu opiniu kolitu pora metu.Kiek skaitynejau foruma tai supratau, kad pas mane nera didelio sios ligos paumejimo ,taciau erzina pilvo putimas ir nenormalus tustinimasis(viduriavimas)...Ka galetumet patart? Ir dar gal patartumet is savo patirties kokiu vitaminu ar papildu geriausia butu vartoti stiprinant imunine sistema ? Is anksto dekoju uz atsakymus wink.gif

Dėl imuninės - tirčiausi vit. D kiekį ir žiūrėčiau ar jo netrūksta. Dar geriu žuvų taukus. Gal padeda kažkiek.

O ką sako gydantis gastroenterologas dėl viduriavimo?
Atsakyti
Nu man tas viduriavimas nesenai prasidejo, tai dar nesikreipiau i savo gydytoja ,maniau kad vartojant vaistus vistiek praeis.Bet kogero reiks su juo pasikonsultuot.
O kaip alkoholio vartojimo sergant tokia liga ar jis labai kenkia ?
Atsakyti
QUOTE(Prunce20 @ 2013 07 01, 21:15)
Nu man tas viduriavimas nesenai prasidejo, tai dar nesikreipiau i savo gydytoja ,maniau kad vartojant vaistus vistiek praeis.Bet kogero reiks su juo pasikonsultuot.
O kaip alkoholio vartojimo sergant tokia liga ar jis labai kenkia ?

Pasikonsultuokit geriau, bus ramiau. smile.gif

Dėl alkoholio, tai kartais išgeriu, bet labai nedaug, ir tik remisijos metu.
Atsakyti
QUOTE(Colomba @ 2013 07 02, 11:50)
Pasikonsultuokit geriau, bus ramiau. smile.gif

Dėl alkoholio, tai kartais išgeriu, bet labai nedaug, ir tik remisijos metu.

Aš atsisakiau alkoholio visai, nes iskarto pablogeja, tai kraujas atsiranda, tai gleives. Dėl viduriavimo tai irgi pasikonsultuočiau, nes ne visada vaistai padeda. Mane kai kada smecta gelbejo.
Atsakyti
Alkoholis yra individualus kiekvienam sergančiajam.

Ateinančią savaitę laukia "malonumas" gerti Fortrans ir kolonoskopija. biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(Colomba @ 2013 07 13, 20:50)
Alkoholis yra individualus kiekvienam sergančiajam.
Ateinančią savaitę laukia "malonumas" gerti Fortrans ir kolonoskopija. biggrin.gif

Na jo, malonumas tai menkas ax.gif
O kaip daznai reikia daryti kolonoskopija sergant musu liga? Kodel tau ja reikia dabar darytis?
As dariau kolonoskopija tuomet, kai nustate diagnoze, beveik pries metus. kazin kada man reikes kartoti si malonuma? g.gif
Atsakyti
QUOTE(Roberta @ 2013 07 16, 08:39)
Na jo, malonumas tai menkas ax.gif
O kaip daznai reikia daryti kolonoskopija sergant musu liga? Kodel tau ja reikia dabar darytis?
As dariau kolonoskopija tuomet, kai nustate diagnoze, beveik pries metus. kazin kada man reikes kartoti si malonuma? g.gif

Vaistų suleis ir beveik nieko nejausiu, viskas gerai. smile.gif
Aš dabar darausi kas metus. Tik šį kartą savaitę nusikėlė, nes susirgau.
Atsakyti
Jei kam reik pigiau Pentasos 500mg tablečių ir žvakučių - rašykit až, vyrui atliko, nebenori laikyt, galiu siusti. Dėl kainos susitarsim.
Atsakyti