Įkraunama...
Įkraunama...

Opinis kolitas ir Krono liga

QUOTE(LaiLa25 @ 2013 10 06, 19:59)
laba visiems,

Kaip ramu ir tylu cia smile.gif
kaip jus laikotes visi??? kaip jusu sveikateles??
as stai pradejau ir kitam skyreli lankytis....tikiuosi greitai pasidalinsiu ir su jumis...bet dar siek tiek pakentekit...

o su pilvuku graziai susitariam, buna geru dienu, buna nelabai, aisku kai maista nenutaikau ar uzsimanau ko negalima biggrin.gif tada parodo savo ragus, gurguliuoja, pucia , zodziu pyksta....bet po to vel kaip ir neblogai viskas....buvo cia pries pora men kraujas pasirodes siek tiek, bet db vel kaip ir pagerejo, gal kad ruduo,...nzn, bet kol kas viskas neblogai, ketv lekiu eiline doze susileist, jau net nebeskaiciuoju kiek ju beturejau smile.gif bet dziaugiuos kad vaistai padeda smile.gif

na o kas pas jus gero, ar blogo??

tikiuos kad nieko blogo, o tik gero, sveikatytes jums

mmm, suintrigavai, sveika mirksiukas.gif

mes tai po biski. busena kaip ir nieko, bet ta skylute taip ir yra, jau virs 1.5 metu, zaizdele negyja. buna paburbuliuoja, papuliuoja, antibiotiku pageria, praeina... tai kaip ir stabiliai, nors nerimo, aisku, netruksta. nieks nenori pult operuot ir ka nors pjaut bei zarna trumpint, taip kad laikomes po biski smile.gif

LaiLa, sveikateles 4u.gif ir itariu, kad viskas bus gerai mirksiukas.gif lauksim ziniu
Atsakyti
tikra tiesa kad ant rudens biski pablogejo sveikatele,man ir,jau kuri laika buvau pamirsus apie ja bet va teko prisiminti,vel rytiniai wc,pilvo skausmai,silpnumas.
Atsakyti
Laba,

na man po truputeli gereja, kraujas kaip ir nebesirodo....aisku jei ka uzvalgau kas nepatinka jam, tuoj duod apie save zinoti...bet tai niekis, viskas susitvarkys manau. viskam reikia laiko...tik jauciu kad pradedu perlenkti lazda su darbais ir siaip visokiais begiojimais visur, lakstymais ir darbais....reik pristabdyti arklius, kad neprisisaukti bedos...bet vis atidelioju ax.gif na dar kelias savaiteles reik pratempti.....o po to vsio, poilsis bus konkretus smile.gif
Atsakyti
laba merginos, turiu klausimeli, kokie buvo patys pirmieji ligos pozymiai?
man pradzioj padilkciodavo sona, bet galvojau kad cia ginekologines problemos, bet... su kiausidem ir gimda viskas tvarkoj, uzejo dilkciojimai su silpnumu lengvu, pakui didesnis silpnumas, skausmas sone beveik istisai yra, ir nezinau ar cia tiketis tos ligos ar kazkas kitas g.gif ir kazi ar uzteks rentgeno ar butinai reiks kolonoskopija darytis g.gif
Atsakyti
QUOTE(neringuska @ 2013 10 13, 20:48)
man pradzioj padilkciodavo sona, bet galvojau kad cia ginekologines problemos, bet... su kiausidem ir gimda viskas tvarkoj, uzejo dilkciojimai su silpnumu lengvu, pakui didesnis silpnumas, skausmas sone beveik istisai yra, ir nezinau ar cia tiketis tos ligos ar kazkas kitas  g.gif  ir kazi ar uzteks rentgeno ar butinai reiks kolonoskopija darytis  g.gif

man pirmi pozymiai tikrai nebuvo pilvo dilgciojimas o is kart kraujingas isskyros su gleivemis ir wc reikdavo apie 20k per diena,pusdavo pilva belen ka uzvalgius,bet keisciausi buvi ta wc priklausomybe is namu niekur negalejau iseiti,o veliau ir pilvo skausmai dasidejo.o tu dar nzn jei gerai supratau ar tau kolitas,maza ka gal kokia kita bedele tada.
Atsakyti
QUOTE(neringuska @ 2013 10 13, 20:48)
man pradzioj padilkciodavo sona, bet galvojau kad cia ginekologines problemos, bet... su kiausidem ir gimda viskas tvarkoj, uzejo dilkciojimai su silpnumu lengvu, pakui didesnis silpnumas, skausmas sone beveik istisai yra, ir nezinau ar cia tiketis tos ligos ar kazkas kitas  g.gif  ir kazi ar uzteks rentgeno ar butinai reiks kolonoskopija darytis  g.gif

Pirmi požymiai tai pilvo putimas, burzgimas gleives su krauju. Manau negalvok apie kolita , o apsilankyk pas gyditoja smile.gif
Atsakyti
QUOTE(andra96 @ 2013 10 14, 09:21)
man pirmi pozymiai tikrai nebuvo pilvo dilgciojimas o is kart kraujingas isskyros su gleivemis ir wc reikdavo apie 20k per diena,pusdavo pilva belen ka uzvalgius,bet keisciausi buvi ta wc priklausomybe is namu niekur negalejau iseiti,o veliau ir pilvo skausmai dasidejo.o tu dar nzn jei gerai supratau ar tau kolitas,maza ka gal kokia kita bedele tada.

QUOTE(buzialis @ 2013 10 14, 09:49)
Pirmi požymiai tai pilvo putimas, burzgimas gleives su krauju. Manau negalvok apie kolita , o apsilankyk pas gyditoja smile.gif

as nerimauju ne del kolito o del Krono ligos, ir man pucia pilva, jau tiek tyrimu padare, tik dar zarnyno nesityriau g.gif
Atsakyti
QUOTE(neringuska @ 2013 10 14, 10:25)
as nerimauju ne del kolito o del Krono ligos, ir man pucia pilva, jau tiek tyrimu padare, tik dar zarnyno nesityriau  g.gif

ganetinai panasios ligos ir simptomai,bet tik kolonoskopija parodys ar tai kolitas ar tai kronas.nelauk nieko eik prasykis siuntimu tyrimui,jei ir ras tai kuo anksciau tuo geriau,o jei ne tai zinosi kad kakas gali buti kita ir tirsiesi toliau,nes juk savaime suprantama kad jei vsk gerai zmogui butu tai nieko neskaudetu
Atsakyti
QUOTE(andra96 @ 2013 10 14, 10:42)
ganetinai panasios ligos ir simptomai,bet tik kolonoskopija parodys ar tai kolitas ar tai kronas.nelauk nieko eik prasykis siuntimu tyrimui,jei ir ras tai kuo anksciau tuo geriau,o jei ne tai zinosi kad kakas gali buti kita ir tirsiesi toliau,nes juk savaime suprantama kad jei vsk gerai zmogui butu tai nieko neskaudetu

dekui labai uz atsakymus, baimes pilnos kelnes, bijau to tyrimo, zinau kad laabai nemaloni procedura, pas amne dar mazas vaikutis, ir dar maitinu pati, labiausiai del jos nerimauju, nes reiks nutraukt maitinima, o tas yra sunkiai igyvendinama verysad.gif
Atsakyti
QUOTE(neringuska @ 2013 10 14, 11:31)
dekui labai uz atsakymus, baimes pilnos kelnes, bijau to tyrimo, zinau kad laabai nemaloni procedura, pas amne dar mazas vaikutis, ir dar maitinu pati, labiausiai del jos nerimauju, nes reiks nutraukt maitinima, o tas yra sunkiai igyvendinama  verysad.gif

del ligos tai nemanau kad protinga nutraukti ta maitinima butu as du vaikus turiu maitinau kartais vaistus geriau kartais ne kai geriau budavo.o tyrimas tai taip neismaloniuju man tik 1k darytas o jau beveik 4m praejo nuo to,bet vis atidelioju,si kart prasyciau narkozes tegu migdo ir tegu nardo po tuos mano vidurius jei jau taip jiems norisi biggrin.gif nesibaimink,is savo patirties galiu pasakyti kad nezinojimas didesne baime sukelia nei tas skausmas,cia kaip gimdymas pakentesi ir pamirsta bus.laikykis vsk bus gerai.
Atsakyti
QUOTE(andra96 @ 2013 10 14, 12:16)
del ligos tai nemanau kad protinga nutraukti ta maitinima butu as du vaikus turiu maitinau kartais vaistus geriau kartais ne kai geriau budavo.o tyrimas tai taip neismaloniuju man tik 1k darytas o jau beveik 4m praejo nuo to,bet vis atidelioju,si kart prasyciau narkozes tegu migdo ir tegu nardo po tuos mano vidurius jei jau taip jiems norisi biggrin.gif nesibaimink,is savo patirties galiu pasakyti kad nezinojimas didesne baime sukelia nei tas skausmas,cia kaip gimdymas pakentesi ir pamirsta bus.laikykis vsk bus gerai.

dekui, tik tikiuos kad uzteks ir rentgeno man g.gif jei ten labai nieko rimto nera g.gif kraujais nesitustinu, tai gal tik koks letinis apendicitas g.gif nu bet kol nepadarys visu tyrymu nesuzinosiu verysad.gif
Atsakyti
sveikutes smile.gif
norejau paklausti, gal kartais zinot, kokia infliksimabo doze jums skiriama? maniskiui va dabar padidino nuo 400 iki 500. idomu, ar cia jau labai labai arkliskas kiekis... unsure.gif
Atsakyti