Sveiki visi,
OK diagnozavo rudeni, gulejau ligonineje, pastate ant koju ir viskas susitvarke, taciau vasario menesi vel prasidejo visokie mazi pakraujavimai ar daznesnis ejimas i tualeta (ryte 1-2k. ir vakare 1-2k.) ir taip keistai, pvz viena savaite buna viskas super, kaip sveikas zmogus, net 1 kart nueinu i tualeta, o kita savaite net naktim keliuosi ir begu. Vel gerai, vel blogai. Geriu prednizolon 3 tab. ir pentasa. Imuran pameginau isgerti ir is kart pykina, permusineja sirdis ir t.t. tai negeriu. Bet vis nesusitvarko normaliai, viena diena gerai, kita vel blogai. Ka daryti? Pas seimos gydytoja buvau, sako kreiptis i gastro, bet gastro yra tik po 2 menesiu. Noriu greiciau viska susitvarkyti. Gal kreiptis i ligonine?
Skaiciau apie peroksida ir soda, bet baisoka tokius bandymus daryti, nes meginau su spinatais ir saulegrazom ir dar baisiau pasidare, dar labiau prigadino. Ka patartumet?
QUOTE(CherLoyd @ 2014 05 30, 10:22)
Sveiki visi,
OK diagnozavo rudeni, gulejau ligonineje, pastate ant koju ir viskas susitvarke, taciau vasario menesi vel prasidejo visokie mazi pakraujavimai ar daznesnis ejimas i tualeta (ryte 1-2k. ir vakare 1-2k.) ir taip keistai, pvz viena savaite buna viskas super, kaip sveikas zmogus, net 1 kart nueinu i tualeta, o kita savaite net naktim keliuosi ir begu. Vel gerai, vel blogai. Geriu prednizolon 3 tab. ir pentasa. Imuran pameginau isgerti ir is kart pykina, permusineja sirdis ir t.t. tai negeriu. Bet vis nesusitvarko normaliai, viena diena gerai, kita vel blogai. Ka daryti? Pas seimos gydytoja buvau, sako kreiptis i gastro, bet gastro yra tik po 2 menesiu. Noriu greiciau viska susitvarkyti. Gal kreiptis i ligonine?
Skaiciau apie peroksida ir soda, bet baisoka tokius bandymus daryti, nes meginau su spinatais ir saulegrazom ir dar baisiau pasidare, dar labiau prigadino. Ka patartumet?
Mane nuo Imurano pradžioje pykino, negera buvo. Po 2-3 mėnesių praėjo ir viskas gerai. Gal reiktų išlaukti šalutinius, jeigu daugiau nieko blogo nesidaro? Nes man pradėjus gerti Imuraną, stebėjo leukocitų kiekį, jis kiek pažemėjo, bet buvo normos ribose.
Dėl ligoninės, tai nežinau ar guldytų su tokiais simptomais, jeigu nėra stipraus kraujavimo.
O savo gastro paskambinti ar parašyti el. laišką nėra galimybių?
QUOTE(CherLoyd @ 2014 05 30, 11:22)
Sveiki visi,
ok sergu jau 5metai.kai man diagnozavo si dziaugsma nezinojau kas tai yra,kabinete pas dr sedejau pilna laimes kad pagaliau suzinojau kas man yra,kad skirs vaistu kuriuos pagersiu ir man viskas praeis,kitaip sakant pasveiksiu.jau tuo metu dr kazka kalbejo apie tai kad as nebijociau sitos ligos,kad ji yra gerai kontroliuajama,o man nedaejo niekas ko man jos reiktu bijoti,duok vaistu tik man ir as lekiu namo sau laiminga.deja gryzus namo ir prisedus prie pc teko skaudziai nusivilti ir paveluotai isigasti ir aptureti dideli soka suzinojus kad ji nepagydoma.ilga laika mokinausi su ja gyventi,stengiausi suprasti jos kaprizus

QUOTE(Colomba @ 2014 05 30, 11:35)
Mane nuo Imurano pradžioje pykino, negera buvo. Po 2-3 mėnesių praėjo ir viskas gerai. Gal reiktų išlaukti šalutinius, jeigu daugiau nieko blogo nesidaro? Nes man pradėjus gerti Imuraną, stebėjo leukocitų kiekį, jis kiek pažemėjo, bet buvo normos ribose.
Dėl ligoninės, tai nežinau ar guldytų su tokiais simptomais, jeigu nėra stipraus kraujavimo.
Labas,
Jei nori mano patarimo norėčiau sužinoti iš kokio miesto esi?
QUOTE(turtingamoteris1 @ 2014 05 30, 12:40)
Aš iš Vilniaus. Koks patarimas?

QUOTE(Colomba @ 2014 05 30, 19:03)
Aš irgi iš Vilniaus

QUOTE(Colomba @ 2014 05 30, 11:35)
O deginates bent truputi ant saules pabunat? Skaiciau, kad imuran geriant reikia vengti saules...Ar taip tik nori apsisaugoti vaistu kurejai?
Nelabai zinau, ka reiskia gausus kraujavimas, manes nuolat gastro to klausia. Man atrodo, kad gausus. Kartais buna lasiukai, bet pvz ryte buna taip, kad per ta raudonuma nieko daugiau nesimato ir popierius visas raudonas. Tai atrodo, kad cia gausokai.
As bendraudavau su gastro ir jai skambindavau, bet ji man nieko nepasako, tik padidina prednizolona, as nuo rudens vis geriu periodiskai ta prednizolona, kai pradeda kraujuoti. Tai galima sakyt visa laika geriu, su menesio pertrauka. Ir vis mazinu, o kai numazinu, vel kraujavimas. Vat taip.
QUOTE(andra96 @ 2014 05 30, 12:08)
ok sergu jau 5metai.kai man diagnozavo si dziaugsma nezinojau kas tai yra,kabinete pas dr sedejau pilna laimes kad pagaliau suzinojau kas man yra,kad skirs vaistu kuriuos pagersiu ir man viskas praeis,kitaip sakant pasveiksiu.jau tuo metu dr kazka kalbejo apie tai kad as nebijociau sitos ligos,kad ji yra gerai kontroliuajama,o man nedaejo niekas ko man jos reiktu bijoti,duok vaistu tik man ir as lekiu namo sau laiminga.deja gryzus namo ir prisedus prie pc teko skaudziai nusivilti ir paveluotai isigasti ir aptureti dideli soka suzinojus kad ji nepagydoma.ilga laika mokinausi su ja gyventi,stengiausi suprasti jos kaprizus
ir supratau viena dalyka kad yra du etapai kazkokie,kai vaistai buna bejegiai per pablogejima ir kad kartais be ju tiesiog neimanoma.ir suprask dabar kodel ir kaip cia viskas.eksperimentavau su savim labai ilgai,supratau kad beveik nieko negaliu valgyti.vieniem su ok maistas itakos neturi o as esu is tu kur tiesiog turiu valgyti vien grikius.valgiau ir tuos spinatus,man ir nuo ju ne kas buvo ,bet neissigandau,tesiau savo misija,gal metus laiko jauciausi gerai su jais,bet viena diena nebeistengiau ju praryti apsivemiau,tai nustojau juos vartoti.saulegrazas iki siandien kramsnoju po sauja i diena,maisto labai daug kokio atsisakiau,va uzvakar uzvalgiau keptos duonos
laaabai jau norejau,neatsilaikiau,vakare galvojau numirsiu,pilvas buvo toks ispustas kad negalejau kilstelti kojos kad is kelniu paprastu persirengti i pizamines.jau praejo pora dienu bet pilvas dar jautrus.todel nusprendziau vel rimtai susiimti su maistu ir baigt tuos eksperimentus.ismest tuos visus dirgiklius ir paprasciausiai valgyti tiek ir ta ko reikia kad isgyventi.issipleciau kazkaip
beje apie ta peroksida...nebijok jo,as pati ji vartoju 2men.ir ka galiu pasakyti,gyvenu be vaistu
juk cia ne tas peroksidas kur plaukus dazom
be deguonies nieko aplink gyvo nebutu,todel as ji vartosiu kaip imanoma ilgiau ir tikesiuos visisko pasveikimo.gal juokinga bet mintis yra visagale.sunku kartais del maisto labai kai jis man labai reaguoja,bet kai pagalvoju kas geriau ar jaustis sociai ar sveikai
...sunku labai,bet negerdama 2men vaistu supratau,kad vaistai nevisagaliai visgi,nes peroksida pradejau vartoti per pablogejima,zinoma ir susireguliavau mityba tuo paciu.vaistu salutinis poveikis manau ir nera labai geras,peroksidas gal ir ji turi bet jei jauti kad organizmas ji toleruoja,kodel nepabandzius.as dekoju cia vienai merginai kuri purmoji apie ji uzsimine,ko gero buciau nieko apie ji ir nezinojusi
aciu jai kad pasidalino patirtimi.
laikykimes ligoniukai.ir nepasiduokime daugiau nieko mums nebelkieka 

Aciu labai, kad pasidalinai savo istorijos dalimi

Beje, del spinatu klausiau gydytojos ir saulegrazu, tai buvo super skeptiskai nusiteikusi ir sake, kad greiciausiai zmones specialiai linki blogo forumuose ir nori kitiems pakenkti, todel tokias nesamones raso. Ir pridure, kad pasiskaityciau moksliniu straipsniu.
Norejau dar paklausti, koki maista valgote? Ka valgote pusryciams? Ko visiskai atsisaket? Ar vakare valgot pries miega?
QUOTE(Angle @ 2014 05 30, 20:51)
As irgi is Vilniaus ir mielai isklausyciau patarima

Atsisakiau labsi daug ko.bet toks tas ir atsisakymas kartais ir cepelina suvalgau silkes ir t.t tik po to negerumai buna.ryte dazniausiai valgau aviz.dr.kose.pietums visada turiu virtos vistienos su grikiais.kai buna geriau valgau ir sslotu.obuoliu.bananu.tik viska lupu ka imanoma nulupti.geriu kava.kartais ir alkoholio.man jau su pilvu nuo vaikystes nuo paaugystes kazkaz vyko kol finale visai jis pagedo.pilva jausdavau visada.kas liecia maista tai reikia labai paciai isstudijuoti savo zarnyna kas jam patinka o kas ne.spinatai yra labai gerai musu atveju.virk sriuba is ju nebutina zslius ar konservuotus valgyti.is ju galima pasidaryti skanaus garnyro kad ir prie tu grikiu.
QUOTE(andra96 @ 2014 05 31, 09:54)
Atsisakiau labsi daug ko.bet toks tas ir atsisakymas kartais ir cepelina suvalgau silkes ir t.t tik po to negerumai buna.ryte dazniausiai valgau aviz.dr.kose.pietums visada turiu virtos vistienos su grikiais.kai buna geriau valgau ir sslotu.obuoliu.bananu.tik viska lupu ka imanoma nulupti.geriu kava.kartais ir alkoholio.man jau su pilvu nuo vaikystes nuo paaugystes kazkaz vyko kol finale visai jis pagedo.pilva jausdavau visada.kas liecia maista tai reikia labai paciai isstudijuoti savo zarnyna kas jam patinka o kas ne.spinatai yra labai gerai musu atveju.virk sriuba is ju nebutina zslius ar konservuotus valgyti.is ju galima pasidaryti skanaus garnyro kad ir prie tu grikiu.
Suprantu, as taip pat kartais suvalgau cepelina ar silkes, manau, kad tai normalu.
O kaip reaguoja i alkoholi? As kai suzinojau diagnoze (nuo rudens), nei laso negeriau visiskai nei alaus, nei sidro, nei vyno. Idomu kaip sureaguotu, bet neekspermentuoju, jau seniai norejau atsisakyti tu gerimu. Tik as pamenu, kad kai pati pradzia buvo iki diagnozavimo (vasara) - kai isgerdavau kokios degtines cierka, lengviau budavo tualete, bet gal tik sutapimas.
O nuo ko viskas prasidejo? Kaip pastebejote simptomus? Nes man viskas prasidejo nuo kietejimo ir diagnozuoto "hemarojaus ir iplesos", kuriuos gyde visa vasara, kol galiausiai rudeni atsiduriau ligonineje.
QUOTE(CherLoyd @ 2014 05 31, 11:21)
Suprantu, as taip pat kartais suvalgau cepelina ar silkes, manau, kad tai normalu.
O kaip reaguoja i alkoholi? As kai suzinojau diagnoze (nuo rudens), nei laso negeriau visiskai nei alaus, nei sidro, nei vyno. Idomu kaip sureaguotu, bet neekspermentuoju, jau seniai norejau atsisakyti tu gerimu. Tik as pamenu, kad kai pati pradzia buvo iki diagnozavimo (vasara) - kai isgerdavau kokios degtines cierka, lengviau budavo tualete, bet gal tik sutapimas.
O nuo ko viskas prasidejo? Kaip pastebejote simptomus? Nes man viskas prasidejo nuo kietejimo ir diagnozuoto "hemarojaus ir iplesos", kuriuos gyde visa vasara, kol galiausiai rudeni atsiduriau ligonineje.
as kiek save prisimenu visa gyvenima buvau uzkietejusiais viduriais net iki 2sav.papustu pilvu visada.vos kazka uzvalgydavau atsirasdavao diegliai.matyt jau tada kazkokie palitimai vyko.kaip nebutu keista man ir gyde hemaroju apie 8men.nors ar tikrai primygtinai sakiau dr kad tai ne tie simptomai,kad cia ne toks kraujavimas,bet jis man ir toliau liepe gerti tuos vaistus kuriuos skyre.nors as ir minejus buvau kad i wc einu apie 30k per diena ir kad nesuprantu ka as jame padarau.ir taip gyde mane kol vos kojas pavilkau,nukraujavau,svoris nukrito 12kg.likau vieni kaulai kol galu gale seimos dr nusiunte pas gastro.gasrto is kart pasake dar be kolonoskopijos kad cia joks hemarojus o uzdegimine liga bus tik kad ta patvirtinti reikes tryrimu.taip ir buvo.matai sutapimas mums abiems...o del alkoholio...na kaip cia pasakius ,kadangi jo vartoju labai minimaliai bet visgi padariau savotiska eksperimenta,ir supratau kad visgi geriau gerti gryna uzgeriant kazkuo nei visus vynys sidrus ar kokteilius.buvo keli sykiai kad man net padejo jis,susitvarke zarnynas ir stojo remisija,gal cia mano isitikinimas toks,nezinau.bet man dr sake kad galima brendziuoko ar baltukes jei jau labai kokia proga ispuola,zinoma nepadauginti tik,tik jokiu budu ne mixu,t.y kokteiliu,sidru ir t.ttaip ir gyvenu,bandau ta bandau ana.bet labai man sunku su maistu.tik ka i skrandi ir ispustas kaip balionas...skausmingas,raizantis toks.seimai gaminu,pati nevalgau.

QUOTE(CherLoyd @ 2014 05 31, 09:31)
O deginates bent truputi ant saules pabunat? Skaiciau, kad imuran geriant reikia vengti saules...Ar taip tik nori apsisaugoti vaistu kurejai?
Nelabai zinau, ka reiskia gausus kraujavimas, manes nuolat gastro to klausia. Man atrodo, kad gausus. Kartais buna lasiukai, bet pvz ryte buna taip, kad per ta raudonuma nieko daugiau nesimato ir popierius visas raudonas. Tai atrodo, kad cia gausokai.
As bendraudavau su gastro ir jai skambindavau, bet ji man nieko nepasako, tik padidina prednizolona, as nuo rudens vis geriu periodiskai ta prednizolona, kai pradeda kraujuoti. Tai galima sakyt visa laika geriu, su menesio pertrauka. Ir vis mazinu, o kai numazinu, vel kraujavimas. Vat taip.
Visi nuolat kartoja nepagydoma nepagydoma. Ir man ligonineje sake, kad nepagydoma. NETIKIU! Netikiu, nenoriu tiket ir net nenoriu girdeti. Pilna ligu nepagydomu, bet zmones kazkaip isgyja, manau, kad ir sita liga imanoma iveikti. Ir tai yra pvz tai, kad nevartoji vaistu jau ilga laika, tai kuom gi nepagydoma? Simptomai yra, bet juk neaisku kiek laiko liga buvo musu kune ir viesejo, kol islindo, gal nuo gimimo, tad naturalu, kad per metus pradziai galima suvaldyti ir pan. Aciu labai uz padrasinima del peroksido.
Beje, del spinatu klausiau gydytojos ir saulegrazu, tai buvo super skeptiskai nusiteikusi ir sake, kad greiciausiai zmones specialiai linki blogo forumuose ir nori kitiems pakenkti, todel tokias nesamones raso. Ir pridure, kad pasiskaityciau moksliniu straipsniu.
Norejau dar paklausti, koki maista valgote? Ka valgote pusryciams? Ko visiskai atsisaket? Ar vakare valgot pries miega?

Nesideginu, šiaip esu labai blyškios odos, tai iškart nudegu. Bet pradėjus gerti Imuraną, jaučiu, kad saulėje negera darosi. Nešioju vasarąą kepurę ir gerai.
Jeigu jau raudona wc ir ant popieriaus, tai sakyčiau gausokas. Kaip reikiant gausus, kai kraujas grynas tiesiog eina. Bent jau aš tai laikau labai gausiu kraujavimu.
Galbūt reikėtų didinti Pentasa dozę (šitą geriat jei nemaišau)?
Kol kas šita liga nepagydoma. Kažkaip susitaikiau su tuo, kad turiu tokią ligą ir toliau sau ramiai gyvenu.

Aš remisijos metu valgau beveik viską (tik vengių rūkytų patiekalų, nes skrandis nelabai virškina), ir nevartoju pieno produktų, nes netoleruoju laktozės, ir jokio aštraus maisto. Aišku stengiuosi sveikai maitintis, bet kartais suvalgau cepeliną ar picą, suši, kinų patiekalų, nieko bloga nebūna.

Pusryčiams kartais suvalgau bananą arba sumuštinį. Nelabai alkana rytais būnu. Vakarienei kokios vištienos, ar šiaip mėsos, salotų, dar ko nors.
Alkoholio mažai vartoju, puse taurės vyno, ar stiklinė sidro, martinio, per kokį pasisedėjimą. Bet dabar kai paūmėjimas, tai nieko nevartoju.

taip taip pieno gaminiai ir pas mane isbraukti is racijono.bet ir remisijos metu kad ir neblogai buna jauciusi bet kazko uzvalgius pilva pucia vistiek ir skaudet pradeda sonus.eda remuo ir apsunkstu.matyt per visa laika organizmas atpranta nuo visu tu patiekalu ir ju uzvalgius sunkiau virskina.ir dar be galo tuomet troskina po ju