Įkraunama...
Įkraunama...

Opinis kolitas ir Krono liga

QUOTE(andra96 @ 2014 06 12, 18:37)
as visgi patarciau nueiti pas tos srities specelista,jei itaria hemaroju,butu gerai kad apziuretu pats dr,jei tie mazgeliai lauke,t.y ant isanges tuomet lengva ir paciai suprasti kad visgi hemarojus kankina,bet jei jie vidiniai ,ju niekaip pati nei pajausi nei uzciuopsi.kalbu is savo patirties...nors mane po visu nestumu kankina taip pat ir hemarojus laukinis tarmiskai sakant,dr ir suklydo man ji gydydamas,nes beda buvo ne jame.8men gyde man ji.nors as jauciau kad tikrai beda ne tame,ir kadangi puikiai zinojau koks jausmas buna kai susidaro vienas ar kitas mazgelis ,buvau tikra kad jis nustate man ne sita diagnoze.kai tuo metu man nebuvo jokiu simptomu panasiu i hemarojaus paumejima.taip ir buvo...tik gan velokai jis ta suprato , siunte pas gastro... vos kojas vilkau po viso sito jo skirto bereikalingo gydymo.todel manau butu protingiausia kad jei visgi zvakutes nepasiteisins,ilgai nedelsti ir kreiptis i proktologus arba i gastro dr.laikykis!!

Tai vat ir galvoju, gal iš anksto registruotis pas ką nors ir viskas, tik pas ką sad.gif . Kažkaip neramina tas kraujavimas. Vakar vieną žvakutę susidėjau, bet šiandien vis tiek kraujavo.
Atsakyti
QUOTE(Viotinola @ 2014 06 13, 11:33)
Tai vat ir galvoju, gal iš anksto registruotis pas ką nors ir viskas, tik pas ką sad.gif . Kažkaip neramina tas kraujavimas. Vakar vieną žvakutę susidėjau, bet šiandien vis tiek kraujavo.

jei del hemarojaus pasitikrinti tai reiktu pas proktologus kreiptis,tik manau kad reikia seimos dr siuntimo pas juos.manau butu labai protinga kreiptis i kitus dr o nepasikliauti vien tik seimos dr nuomone.tikrai nebus blogiau,o zvakutes taip greit kraujavimo nesustabdys,reikia gerokai puse kurso bent sunaudoti.sekmes tau smile.gif
Atsakyti
QUOTE(andra96 @ 2014 06 13, 11:25)
jei del hemarojaus pasitikrinti tai reiktu pas proktologus kreiptis,tik manau kad reikia seimos dr siuntimo pas juos.manau butu labai protinga kreiptis i kitus dr o nepasikliauti vien tik seimos dr nuomone.tikrai nebus blogiau,o zvakutes taip greit kraujavimo nesustabdys,reikia gerokai puse kurso bent sunaudoti.sekmes tau smile.gif

Ačiū už patarimus. Užsiregistravau pas proktologą, kad greičiau eilė ateitų. Tikiuosi, kad čia tik hemarojus, o ne kokie kolitai ar pan sad.gif
Atsakyti
QUOTE(Viotinola @ 2014 06 13, 12:35)
Ačiū už patarimus. Užsiregistravau pas proktologą, kad greičiau eilė ateitų. Tikiuosi, kad čia tik hemarojus, o ne kokie kolitai ar pan sad.gif

as ir tikiuosi,ir linkiu kad to nebutu 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(andra96 @ 2014 06 13, 12:55)
as ir tikiuosi,ir linkiu kad to nebutu 4u.gif

Sėkmės Viotinola 4u.gif Parašykite kaip sekėsi, tikėkimes, kad čia tik hemerojus 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Agape @ 2014 06 15, 10:06)
Sėkmės Viotinola  4u.gif  Parašykite kaip sekėsi, tikėkimes, kad čia tik hemerojus  4u.gif

Ačiū smile.gif

Žvakutės panašu, kad padėjo, bet va gleivės tai liko. Sėsim griežtai ant dietos sad.gif panašu, kad ne tik hemarojus čia mano prisėdo sad.gif
Atsakyti
QUOTE(Viotinola @ 2014 06 15, 11:28)
Ačiū smile.gif

Žvakutės panašu, kad padėjo, bet va gleivės tai liko. Sėsim griežtai ant dietos sad.gif panašu, kad ne tik hemarojus čia mano prisėdo sad.gif

nenoriu gasdinti bet gleives ne hemarojaus pozymis.bet gal as klystu g.gif
Atsakyti
QUOTE(andra96 @ 2014 06 15, 14:49)
nenoriu gasdinti bet gleives ne hemarojaus pozymis.bet gal as klystu g.gif

Nenoriu ir aš būti blogu pranašu, bet gleivės nepanašu į hemarojaus simptomus, bet stiprybės kantrybės svarbiausia išlaikyti pozytivumą thumbup.gif
Aš turiu klausimėlį (jau kas turi patirtį tame reikale biggrin.gif ) man kolitas diagnozuotas nuo balandžio mėnesio, gulėjau ligoninėj darė tyrimus ir t.t.. Tada man siūlė "biuletenį" bet aš atsisakiau (nes esu dirbanti), bet dabar jau verkiant norisi, nes jau stresuoju su ta "ihtiandro" draugyste biggrin.gif ypatingai tik nueinu iki tuliko žiūrėk klientai ateina tai pasiusk, kad nori ohmy.gif norėjau paklausti ar aš galiu dabar prašyti "biuletenio" ar turi būti ryškus ligos aktyvumas, ir pas ką reikia kreiptis (jeigu galiu prašyti biuletenio) pas šeimos gyd. ar pas gastroenterologa? Nes kai man sakė šeimos gyd.išrašyti vaistų negali šiai ligai, tik gastroenterologai. Ačiū iš anksto 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Agape @ 2014 06 15, 14:41)
Nenoriu ir aš būti blogu pranašu, bet gleivės nepanašu į hemarojaus simptomus, bet stiprybės kantrybės svarbiausia išlaikyti pozytivumą  thumbup.gif
Aš turiu klausimėlį (jau kas turi patirtį tame reikale  biggrin.gif  ) man kolitas diagnozuotas nuo balandžio mėnesio, gulėjau ligoninėj darė tyrimus ir t.t.. Tada man siūlė "biuletenį" bet aš atsisakiau (nes esu dirbanti), bet dabar jau verkiant norisi, nes jau stresuoju su ta "ihtiandro" draugyste  biggrin.gif ypatingai tik nueinu iki tuliko žiūrėk klientai ateina tai pasiusk, kad nori  ohmy.gif  norėjau paklausti ar aš galiu dabar prašyti "biuletenio" ar turi būti ryškus ligos aktyvumas, ir pas ką reikia kreiptis (jeigu galiu prašyti biuletenio) pas šeimos gyd. ar pas gastroenterologa? Nes kai man sakė šeimos gyd.išrašyti vaistų negali šiai ligai, tik gastroenterologai. Ačiū iš anksto  4u.gif

Skaitant truputi klausimu iskilo, jeigu nieko pries smile.gif Ka reiskia ihtiandras?biggrin.gif as manau, kad tikrai gali, jeigu trukdo dirbti yra daznas tustinimasis, dar galima pamineti silpnuma, bloga savijauta, manau tikrai atsizvelgs ir duos kuriam laikui pailseti. Gydytojai labai zmogiski ir supranta, kad sergant nera labai lengva atlaikyti visus frontus darbe. O kokios vaistus jus vartojat? Ir pas kokia gastro gydytoja esat?
Nes man juos israso tiek seimos gydytojas, tiek gastro ir pirma karta girdziu, kad negali israsyti. Kadangi iki gastro dideles eiles, o seimos pakliunu jau kita diena ar po keliu dienu.
Atsakyti
QUOTE(CherLoyd @ 2014 06 15, 15:50)
Skaitant truputi klausimu iskilo, jeigu nieko pries smile.gif Ka reiskia ihtiandras?biggrin.gif as manau, kad tikrai gali, jeigu trukdo dirbti yra daznas tustinimasis, dar galima pamineti silpnuma, bloga savijauta, manau tikrai atsizvelgs ir duos kuriam laikui pailseti. Gydytojai labai zmogiski ir supranta, kad sergant nera labai lengva atlaikyti visus frontus darbe. O kokios vaistus jus vartojat? Ir pas kokia gastro gydytoja esat?
Nes man juos israso tiek seimos gydytojas, tiek gastro ir pirma karta girdziu, kad negali israsyti. Kadangi iki gastro dideles eiles, o seimos pakliunu jau kita diena ar po keliu dienu.

Aš "ihtiandrą" vadinu "klozeta" lotuliukas.gif Na kadangi kur aš gyvenu gastroenterologų nėra, tenka važiuoti į arčiausiai esantį miestą. Nes man tą patį sakė, kad vaistų negali išrašyti ir mano šeimos gyd. ir mano gastroenterologė, o važiuoju aš į Panevėžį. Šiuo metu aš dalyvauju klinikiniuose tyrimuose ir vartoju mesalaziną, kaip jie sakė Asacol 400 (6 tab. iš rytoj ir 4 tab. vakare). Na sekantis vizitas pas gastro liepa, bandysiu prašyti, aš taip nepatogiai jaučiuosi norėdama prašyti biuliotenio, lyg piknaudžiaučiau tuo blush2.gif Ir sakau ar išvys galima prašyti...
Atsakyti
As tai nieko nebesuprantu kartais. Visus vos ne skirtingais vaistais gydo, o man gydytojai visi sako, kad yra tik mesalazin ir imuran, daugiau jokiu pasiulymu apart biologine terapija, o cia pasiskaitau dar visokiu vaistu: ir Asacol, ir zvakuciu ir klyzmuciu ir t.t. dar visokiu prisiklausiau zoleliu pagrindu, bandymu visokiu ir kt. - as jau nieko nesuprantu, ka vartot ir kuo gydytis.
Kaip ir su maistu: viena gydytoja sake, kad pieno produktu nevalgyti, kita atvirksciai sake, kad galima.
Paklausus apie pirti, baseinus - viena uzdraude, o kita sake, kad kaip tik i nauda
Kuo tiket? Ka daryt? Kaip gydytis? Ka vartot?
Siuo metu geriu prednizolon (ir mazinu) + mesalazin ir imuran.
Kartais viskas buna normaliai tualete, 1-2k., o kartais ryte kol 4 k. nenueinu - tol nieko gero ir buna pakraujavimu (kartais daug, kartais ne)
As Agape jums patarciau galvoti pagal save. Jeigu jauciates prastai - imkit biuleteni be jokios sazines grauzaties, jeigu jauciates normaliai - neimkit. As supratau tik 1, kad niekam is tiesu nerupi labai smarkiai ir kiekvienas ziuri savo reikalu, tad ir jus ziurekit. Jeigu nepavezat, kodel turit kankintis vien tode, kad "piknaudziaujat"? beje, koks kolitas jums nustatytas? visos zarnos ar dalies?
Atsakyti
QUOTE(CherLoyd @ 2014 06 15, 17:02)
As tai nieko nebesuprantu kartais. Visus vos ne skirtingais vaistais gydo, o man gydytojai visi sako, kad yra tik mesalazin ir imuran, daugiau jokiu pasiulymu apart biologine terapija, o cia pasiskaitau dar visokiu vaistu: ir Asacol, ir zvakuciu ir klyzmuciu ir t.t. dar visokiu prisiklausiau zoleliu pagrindu, bandymu visokiu ir kt. - as jau nieko nesuprantu, ka vartot ir kuo gydytis.
Kaip ir su maistu: viena gydytoja sake, kad pieno produktu nevalgyti, kita atvirksciai sake, kad galima.
Paklausus apie pirti, baseinus - viena uzdraude, o kita sake, kad kaip tik i nauda
Kuo tiket? Ka daryt? Kaip gydytis? Ka vartot?
Siuo metu geriu prednizolon (ir mazinu) + mesalazin ir imuran.
Kartais viskas buna normaliai tualete, 1-2k., o kartais ryte kol 4 k. nenueinu - tol nieko gero ir buna pakraujavimu (kartais daug, kartais ne)
As Agape jums patarciau galvoti pagal save. Jeigu jauciates prastai - imkit biuleteni be jokios sazines grauzaties, jeigu jauciates normaliai - neimkit. As supratau tik 1, kad niekam is tiesu nerupi labai smarkiai ir kiekvienas ziuri savo reikalu, tad ir jus ziurekit. Jeigu nepavezat, kodel turit kankintis vien tode, kad "piknaudziaujat"? beje, koks kolitas jums nustatytas? visos zarnos ar dalies?

Man tai skyrė skaidulų dieta, sako valgyk viską tik ribok vaisius, daržoves. Aš nežinau valgau visko po truputį, jeigu kas netinka iškart pasijaučia man. Man irgi panašiai šiuo metu yra, kaip jūs aprašėte savo situaciją. Man nustatytas opinis kolitas, sakė pažeidimas nėra didelis, tik apie 40cm. dabar kai dalyvauju tame klinikiniame tyrime, po 3 mėn.vel darys kolonoskopija, ziures ar duoda sis gydymas kokiu rezultatu, plius ivairus kraujo tyrimai bus atliekami. O del pieno produktus, sake galima valgyti raugintus pieno produktus (varškę,jogurtą) bet tik pieno nerekomendavo. Na aš tai tikiu, kad ta zaraza ligą isvarysiu ir savo organizmo gun_bandana.gif nes kaip yra sakoma, jeigu zmogus nori labai pasveikti, medicina bejėgė lotuliukas.gif
Atsakyti