Įkraunama...
Įkraunama...

Gimdymas namuose

QUOTE(Justesea @ 2013 02 22, 13:25)
Meną visi skirtingai suprantam mirksiukas.gif Man pačiai kiek kitokie trumpametražiai patinka, bet čia skonio reikalas. Va šitam man įgarsinimas patiko, bet režisūros kiek kitokios tikėjausi. Bet čia ne meno skyrelis ir šiaip aš pati nebūčiau čia to filmo dėjus blush2.gif Nes jis neatspindi šitos temos iš esmės.

Bet juk kiti gimdymai tai buvo namie....
Menu tą matytą gimdymą per mamyčių klubą, didelėje vonioje, kartu su vyru ir akušere, šviesoje. Va ten gražu man buvo, bet mažytė vonia, pripučiamas baseinas, prieblanda. Na bet kiekvienam pagal skonį....
Atsakyti
QUOTE(KameHame @ 2013 02 22, 14:33)
Bet juk kiti gimdymai tai buvo namie....
Menu tą matytą gimdymą per mamyčių klubą, didelėje vonioje, kartu su vyru ir akušere, šviesoje. Va ten gražu man buvo, bet mažytė vonia, pripučiamas baseinas, prieblanda. Na bet kiekvienam pagal skonį....

Namie, bet ten tik pretekstas filmui sukurti, idėja, įkvėpimas. Bet tik faktas, kad ten namų vonia, yra bendras vardiklis su iniciatyva suteikti šeimoms pasirinkimo laisvę.
Atsakyti
QUOTE(Justesea @ 2013 02 22, 13:32)
Čia meninis filmas smile.gif Kuriame stengtasi parodyti visą šį reikalą iš mistinės pusės. O buvo galima parodyti visai iš kitos ir nebeliktų nieko labai šokiruojančio.

O mėlyni vaikai gimsta ir ligoninėse, bet tai nebūtinai reiškia, kad kažkas blogai. Mano sūnelis kiek melsvas gimė, bet greit paraudonavo.

Ne dėl spalvos, tiesiog vaikiukas melsvas po vandeniu be jokios gyvybės plūduriuoja taip kraupokai man pasirodė, visai nemeniškai. Na jei tai meninis filmas tai visi personažai netikri, išgalvoti, vaizdai su kompu padaryti...
Atsakyti
Mergaitės, prasukit video iki 18.50 ir pasigarsinkit.... Paskui tos moterėlės žodžiai: nefilmuok.
Papildyta:
QUOTE(pilkoji28 @ 2013 02 22, 13:44)
Ne dėl spalvos, tiesiog vaikiukas melsvas po vandeniu be jokios gyvybės plūduriuoja taip kraupokai man pasirodė, visai nemeniškai. Na jei tai meninis filmas tai visi personažai netikri, išgalvoti, vaizdai su kompu padaryti...

Ir vienam iš vaikų galėjo baigtis blogai unsure.gif Kūdikis nekvėpavo kaip supratau, paskui buvo paimta ir pliaukštelta užpakalin, kamera išjungiama.... Nu fantastika.
Atsakyti
QUOTE(pilkoji28 @ 2013 02 22, 14:44)

Tas vaikas plūduriuoja taip, kaip ir gimdoj. Juk vaikai suverkia dėl kontakto su oru. Jei nebūtų mėlynas, manau, visai kitaip žiūrėtųsi smile.gif

QUOTE(KameHame @ 2013 02 22, 14:54)
Mergaitės, prasukit video iki 18.50 ir pasigarsinkit.... Paskui tos moterėlės žodžiai: nefilmuok.
Papildyta:
Ir vienam iš vaikų galėjo baigtis blogai unsure.gif Kūdikis nekvėpavo kaip supratau, paskui buvo paimta ir pliaukštelta užpakalin, kamera išjungiama.... Nu fantastika.

Nekurkim mitų. Niekas vaiko nemušė, jam buvo išvalyti kvėpavimo takai. Tas pats būtų padaryta ir ligoninėj.
Atsakyti
Kas įvyko filmavimo metu žino tik ten dalyvavę, todėl nereikia teisinti ar teisti kol neaišku. Nemanau, kad jei ir įvyko kas nors negero kuris nors dalyvis papasakos, nes vykdė nelegalią veiklą.
Atsakyti
QUOTE(Justesea @ 2013 02 22, 13:58)
Tas vaikas plūduriuoja taip, kaip ir gimdoj. Juk vaikai suverkia dėl kontakto su oru. Jei nebūtų mėlynas, manau, visai kitaip žiūrėtųsi smile.gif
Nekurkim mitų. Niekas vaiko nemušė, jam buvo išvalyti kvėpavimo takai. Tas pats būtų padaryta ir ligoninėj.

Aš ir nesakiau, kad mirė. Koks dar mitas? g.gif KONSTATUOJU faktą: gimdymas galėjo baigtis mirtimi... O čia tai jau ne mitas. Ačiū Dievui, atgaivino.
Atsakyti
QUOTE(pilkoji28 @ 2013 02 22, 15:03)
Kas įvyko filmavimo metu žino tik ten dalyvavę,  todėl nereikia teisinti ar teisti kol neaišku. Nemanau, kad jei ir įvyko kas nors negero kuris nors dalyvis papasakos, nes vykdė nelegalią veiklą.

Tai kad pasakojama tas pats, kas ir matoma. Vaikas gimęs nekvėpavo, tada jam pravalė kvėpavimo takus ir jis pradėjo verkti.

O dėl nelegalių veiklų - aš maniau, kad yra įstatymas, draudžiantis dalyvauti moteriai gimdant namie bet kam, išskyrus vyrą. O pasirodo nėra, pataisykit, jei visgi klystu. Vadinasi, savaime niekas iš šio filmo nusikaltimo nedarė. Darė akušerės, nes joms uždrausta savo veikla verstis ne ligoninėse. O Jurgą labiausiai kaltina tuo, kad ji nelegaliai uždarbiavo doh.gif Nors nė cento už gimdymus neima.
Atsakyti
"Šio filmo operatorius A. Brokas tikina, kad filmavimo metu atgaivintą kūdikį galima pamatyti kitame I. Kurklietytės filme „Moterų paslaptys“, kuris yra tarsi pirmojo pratęsimas.

Ten 3-4 metų mergaitė sėdi ant motinos kelių, kuri ir pasakoja savo gimdymo istoriją. Moteris baigia pasakojimą, kad ir po sunkaus gimdymo rinktųsi tą patį kelią."

Taip, kai atgaivintas vaikas tau sėdi ant kelio, gali sakyti: nieko nekeisčiau.
O jei būtų neatgaivinę.... Ir mirtų vien dėl to, kad šalia nebuvo kvalifikuota pagalba ir reikiama įranga doh.gif Tada mama šnekėtų visai ką kitą manau....
Atsakyti
QUOTE(KameHame @ 2013 02 22, 15:04)
Aš ir nesakiau, kad mirė. Koks dar mitas? g.gif KONSTATUOJU faktą: gimdymas galėjo baigtis mirtimi... O čia tai jau ne mitas. Ačiū Dievui, atgaivino.

Tai, kaip parašėt, nuskambėjo kaip bandymas kurti sensaciją, kad va, net kamerą išjungė. Išjungė, nes pagalbos reikėjo. Ir kur jūs išžiūrėjot pliaukštelėjimą? g.gif
Atsakyti
QUOTE(Justesea @ 2013 02 22, 14:07)
Tai kad pasakojama tas pats, kas ir matoma. Vaikas gimęs nekvėpavo, tada jam pravalė kvėpavimo takus ir jis pradėjo verkti.

O dėl nelegalių veiklų - aš maniau, kad yra įstatymas, draudžiantis dalyvauti moteriai gimdant namie bet kam, išskyrus vyrą. O pasirodo nėra, pataisykit, jei visgi klystu. Vadinasi, savaime niekas iš šio filmo nusikaltimo nedarė. Darė akušerės, nes joms uždrausta savo veikla verstis ne ligoninėse. O Jurgą labiausiai kaltina tuo, kad ji nelegaliai uždarbiavo doh.gif Nors nė cento už gimdymus neima.

Na mūsų daktarai ir neprašo pinigų (kyšio) dažniausiai, žmonės patys susipranta "atsidėkoti".... mirksiukas.gif
Atsakyti
QUOTE(KameHame @ 2013 02 22, 15:12)
Na mūsų daktarai ir neprašo pinigų (kyšio) dažniausiai, žmonės patys susipranta "atsidėkoti".... mirksiukas.gif

Ne pinigais smile.gif
Atsakyti