QUOTE(Selva @ 2013 02 23, 15:19)
nematau prasmes aiskinti,
mieloji (toks familiarumas is nepazistamo zmogaus, kai tuo tarpu dvieju moteru- gimdyves ir jos vaika priimancios pribuvejos tarpusavio saveika tokia 'vulgariai kokti')- ir kodel tureciau kazka itikinet, kad ta neisgalvota?
Na, mane jūs
tujinat, nors man toks familiarumas yra labai nemalonus.
QUOTE(vylabusle @ 2013 02 23, 15:20)

Įdomi prielaida. Manyčiau, iš tiesų tas Lietuvoje praktikuojamas sumistintas gimdymas namuose nėra toks pat, koks Vokietijoje, Olandijoje ir kt., kur tai yra normalus mediciniškai pagrįstas pasirinkimas, grindžiamas patogumu, ekonomija ir stacionaro būtinybės nebuvimu, o ne dvasiniais aspektais. Psichologinis aspektas svarbus - gimdyvė turi jaustis saugi ir tvirta dėl pasirinkimo, bet apie dvasinius ritualus ten, kaip suprantu, kalbos nėra.
Taip, kitų šalių praktika naudojama spekuliacijoms. Minimaliai nagrinėjant tų praktikų dalykinius niuansus.
QUOTE(pilkoji28 @ 2013 02 23, 15:21)
Na, aš atvirkščiai, neteisinu pribuvėjų, nes manau, kad ne be jų įsikišimo nėštumo metu ar dar prieš nėštumą buvo priimtas toks sprendimas. Retai kada vienas žmogus, šeima priima tokį sprendimą, prieš tai nebendravęs su atitinkamais žmonėmis.
Mane domina verslo pusė. Jeigu bus nustatyta, kad tai nebuvo verslas, mano požiūris pasikeis. Nes man svarbūs niuansai, ar žmogus daro veiksmą dėl pinigų, ar iš geranoriškumo.
QUOTE(ragnez @ 2013 02 23, 15:22)
nemegstu generalizuoti ir vertinti. mano postuose tokio teiginio nerasi. vis delto, jeigu reiketu situacija vertinti is asmenines patirties medicinos istaigose - sakyciau, kad ne taip jau retai gydydami kuna medikai zeidzia siela.
Bet juk gimdymas - ne liga? Juk priimdami gimdymą - negydo?
QUOTE(skorpee @ 2013 02 23, 15:23)
Bet vis dėl to tėvai neša atsakomybę už savo vaikus.
Taip, be abejo. Bet kiek kartų gimdo statistinė moteris Lietuvoje? 2.07 (atsiprašau, jeigu klystu, bet lyg tokį skaičių mačiau). Per tuos 2 kartus neįgyji tiek patirties, kad galėtum nuspręsti - gali gimdyt namie, ar ne. Pirmą sykį gimdai iš viso nė neįsivaizduodamas, kas ten realiai vyks.
Pribuvėjos turi kur kas daugiau patirties.