Įkraunama...
Įkraunama...

Gimdymas namuose

QUOTE(skorpee @ 2013 02 23, 14:10)
O aš pribuvėjas užtariu bausti reikia tėvus, kurie neatsakingai žiūri į vaiko gimimą.. Komplikacijų daug ir įvairių, kurios laiku nesuteikus pagalbos, gali baigtis tragiškai. Kaip dabar žinome keletas tokių gimdymų taip ir baigėsi, ir aš kažkodėl abejoju, kad mirusios mergaitės mama dabar rinktusi gimdymą namuose

Na, aš atvirkščiai, neteisinu pribuvėjų, nes manau, kad ne be jų įsikišimo nėštumo metu ar dar prieš nėštumą buvo priimtas toks sprendimas. Retai kada vienas žmogus, šeima priima tokį sprendimą, prieš tai nebendravęs su atitinkamais žmonėmis.
Atsakyti
QUOTE(dange @ 2013 02 23, 14:07)
Tik tas pėdsakas- ne brūkšnys, ne linija padalinanti į geresnį/mažiau gerą, kokybiškesnį/mažiau kokybišką.

nemegstu generalizuoti ir vertinti. mano postuose tokio teiginio nerasi. vis delto, jeigu reiketu situacija vertinti is asmenines patirties medicinos istaigose - sakyciau, kad ne taip jau retai gydydami kuna medikai zeidzia siela.
Atsakyti
QUOTE(ragnez @ 2013 02 23, 15:14)
mane domina psichologinis aspektas medicinoje. manau, kad reikia pokyciu, didesnio demesio zmogaus psichologijai, holistinio poziurio i zmogu. gimdymas namuose - vienas sio klausimo aspektu.
4u.gif
Na, mūsų keliukai į čia skirtingi.

kitas klausimas - zmogaus teise rinktis.
Šis aspektas ir mane domina. Kiek vieno teisė rinktis gali pažeisti kito teises? Pvz. kada gimdančios namie teisės pažeidžia mano (kaip mokesčių mokėtojo) teises? Ir kur yra ta riba, kad aš turiu teisę reikalaut savo teisių.

ir taip, man po gimdymu liko priestaringu jausmu, neatsakytu klausimu. grizti i praeiti neimanoma, todel ir gauti atsakymus i tuos klausimus negalima.
Žinot, tuose pačiuose gimdymo namuose, kai gydytojos neonatologės paklausiau jau dabar nebepamenu ko, ji man pasakė vienintelį dalyką: medicinoje neįmanoma sudaryti dviejų vienodų kontrolinių grupių. Atrodytų - nieko naujo nepasakė, bet tai man daugybę dalykų sudėliojo į savo vietas. Pvz. kad visi pamąstymai kaip būtų jeigu būtų ir tėra pamąstymai. Kad neįmanoma pakartoti to paties kitaip, pabandyti, išsirinkti, kaip būtų geriau. Ir gyveni, kaip gyvenasi. Ir tai yra puiku, ko gero. Nes užsiknistum gimdydamas iš naujo ir iš naujo - vis geriau ir dvasingiau.
Todėl manau, kad jeigu ir liko prieštaringų jausmų, tai labai menkų.
Gal aš moku būt laiminga ir patenkinta tuo, ką turiu? g.gif
Atsakyti
QUOTE(pilkoji28 @ 2013 02 23, 15:21)
Na, aš atvirkščiai, neteisinu pribuvėjų, nes manau, kad ne be jų įsikišimo nėštumo metu ar dar prieš nėštumą buvo priimtas toks sprendimas. Retai kada vienas žmogus, šeima priima tokį sprendimą, prieš tai nebendravęs su atitinkamais žmonėmis.

Bet vis dėl to tėvai neša atsakomybę už savo vaikus.
Atsakyti
QUOTE(skorpee @ 2013 02 23, 14:10)
O aš pribuvėjas užtariu bausti reikia tėvus, kurie neatsakingai žiūri į vaiko gimimą.. Komplikacijų daug ir įvairių, kurios laiku nesuteikus pagalbos, gali baigtis tragiškai. Kaip dabar žinome keletas tokių gimdymų taip ir baigėsi, ir aš kažkodėl abejoju, kad mirusios mergaitės mama dabar rinktusi gimdymą namuose

Bet tos 4 moterėlės klastojo dokumentus? blink.gif Ar jau tai nebe nusikaltimas, už kurį baudžiama? Tai ko tada taip tąso Uspaskichą, Gapšį, Vonžutaitę ir visus kitus? g.gif
O kaip atlygis, nelegalus uždarbiavimas? Faktas, kad ne sūriukais atsidėkojo, tos moterys ėmė pinigus, mokesčių nemokėjo....
O bandymas paveikti ekspertę? g.gif
Visus kitus baudžia už tai, o šios 4 kuo tokios išskirtinės ir neliečiamos? g.gif

„Apkaltinti Strasbūro teismą galimais lobistiniais arba korupciniais ryšiais būtų pernelyg drąsu. Bet ar noras skundą nagrinėti skubos tvarka nėra susijęs su kai kurių pareiškėjų visuomenine padėtimi Lietuvoje? Juk tarp byloje apklaustų namuose gimdžiusių liudytojų - Konstitucinio Teismo, kitų teisėtvarkos institucijų darbuotojai, Vyriausybės ir Seimo narių, kitų politikų artimi giminaičiai“

Nu gi kaip įdomu bigsmile.gif
Atsakyti
QUOTE(ragnez @ 2013 02 23, 14:52)
be to, kokius jausmus zmogus isgyvena, dar yra ir zmogaus gebejimas savo jausmus isisamoninti ir issakyti zodziais. diskutuoti galime tik apie tai, kas pasireiskia kalbos lygmenyje - visa kita lieka "tarp eiluciu" ir atvira interpretacijoms, kurias sunku patikrinti. kodel manai, kad klaara nenuosirdi, kai kalba apie savo patirti?

Manau, kad jos įspūdžiai yra paveikti diskusijos ir jos aštiriųjų kampų. Ji gina, o gynyboje pozityvūs dalykai išdidinami, negatyvūs - išnaikinami, kartais net karikatūriškai, kaip šiuo atveju.
Atsakyti
ar gimdancios namuose mokesciu nemoka? g.gif juolab ir primoket sutinka ax.gif
Atsakyti
QUOTE(mititėja @ 2013 02 23, 14:22)
Pvz. kad visi pamąstymai kaip būtų jeigu būtų ir tėra pamąstymai. Kad neįmanoma pakartoti to paties kitaip, pabandyti, išsirinkti, kaip būtų geriau. Ir gyveni, kaip gyvenasi. Ir tai yra puiku, ko gero. Nes užsiknistum gimdydamas iš naujo ir iš naujo - vis geriau ir dvasingiau.

butent drinks_cheers.gif
todel moterys ir nori pagimdyti taip, kaip joms atrodo saugiausia, komfortiskiausia, dvasingiausia ar dar kitaip - del kokiu bebutu priezasciu - priimtiniausia tuo metu, kai jos ateina laikas gimdyti.
nes neimanoma dar karta pagimdyti ta pati vaika.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo ragnez: 23 vasario 2013 - 14:29
QUOTE(ragnez @ 2013 02 23, 14:55)
ar naivus, saldus, gal net vulgarus jauno zmogaus ketureilis mylimajai tikrai reiskia, kad tas zmogus nejaucia jai meiles? ar tai tik reiskia, kad tas zmogus nemoka kalbeti apie meile tokia forma, kokia jums atrodo "teisinga"?

Mylimajai - tai bus gal ir dovana (arba dingstis skyryboms, jeigu jau labai blogai su eilėdara ten), taip ir gimdyvės primityvūs jausmų atpasakojimai "sueis" šeimai, draugėms bei supermamų auditorijai, kuri skaito "gimdymo istorijų" skyrelį.

Tačiau kovai dėl žmogaus teisių seilėtos banalybės gali tik pakenkti, nes jos sudūžta į šipulius netgi į taip pat perdėm emocingus SAM "gąsdinimus grįžimais į viduramžius.

Iš vienos pusės - gąsdinimas komplikacijomis ir nešvariais skalpeliais, iš kitos - namudinės poemos apie seserystę ir Dievo artumą. Tai bent produktyvi diskusija, ar ne? Kiekvienam arbitrui akivaizdu, kad laimi tokioje situacijoje tradicija, stangancija ir bet kokių pokyčių kategoriškas atsisakymas.
Atsakyti
QUOTE(Selva @ 2013 02 23, 15:19)
nematau prasmes aiskinti, mieloji (toks familiarumas is nepazistamo zmogaus, kai tuo tarpu dvieju moteru- gimdyves ir jos vaika priimancios pribuvejos tarpusavio saveika tokia 'vulgariai kokti')- ir kodel tureciau kazka itikinet, kad ta neisgalvota?  biggrin.gif
Na, mane jūs tujinat, nors man toks familiarumas yra labai nemalonus.

QUOTE(vylabusle @ 2013 02 23, 15:20)
drinks_cheers.gif  Įdomi prielaida. Manyčiau, iš tiesų tas Lietuvoje praktikuojamas sumistintas gimdymas namuose nėra toks pat, koks Vokietijoje, Olandijoje ir kt., kur tai yra normalus mediciniškai pagrįstas pasirinkimas, grindžiamas patogumu, ekonomija ir stacionaro būtinybės nebuvimu, o ne dvasiniais aspektais. Psichologinis aspektas svarbus - gimdyvė turi jaustis saugi ir tvirta dėl pasirinkimo, bet apie dvasinius ritualus ten, kaip suprantu, kalbos nėra.
4u.gif 4u.gif
Taip, kitų šalių praktika naudojama spekuliacijoms. Minimaliai nagrinėjant tų praktikų dalykinius niuansus.

QUOTE(pilkoji28 @ 2013 02 23, 15:21)
Mane domina verslo pusė. Jeigu bus nustatyta, kad tai nebuvo verslas, mano požiūris pasikeis. Nes man svarbūs niuansai, ar žmogus daro veiksmą dėl pinigų, ar iš geranoriškumo.

QUOTE(ragnez @ 2013 02 23, 15:22)
nemegstu generalizuoti ir vertinti. mano postuose tokio teiginio nerasi. vis delto, jeigu reiketu situacija vertinti is asmenines patirties medicinos istaigose - sakyciau, kad ne taip jau retai gydydami kuna medikai zeidzia siela.
Bet juk gimdymas - ne liga? Juk priimdami gimdymą - negydo?

QUOTE(skorpee @ 2013 02 23, 15:23)
Bet vis dėl to tėvai neša atsakomybę už savo vaikus.
Taip, be abejo. Bet kiek kartų gimdo statistinė moteris Lietuvoje? 2.07 (atsiprašau, jeigu klystu, bet lyg tokį skaičių mačiau). Per tuos 2 kartus neįgyji tiek patirties, kad galėtum nuspręsti - gali gimdyt namie, ar ne. Pirmą sykį gimdai iš viso nė neįsivaizduodamas, kas ten realiai vyks. mirksiukas.gif
Pribuvėjos turi kur kas daugiau patirties.
Atsakyti
QUOTE(vylabusle @ 2013 02 23, 13:29)

Tačiau kovai dėl žmogaus teisių seilėtos banalybės gali tik pakenkti, nes jos sudūžta į šipulius netgi į taip pat perdėm emocingus SAM "gąsdinimus grįžimais į viduramžius.

o tu sia diskusija suvoki kai pdialoga su sam? ar tu matei, kaip diskutuoja gimimas.lt iniciatores? kokius argumentus naudoja?
Atsakyti
QUOTE(vylabusle @ 2013 02 23, 14:25)
Manau, kad jos įspūdžiai yra paveikti diskusijos ir jos aštiriųjų kampų. Ji gina, o gynyboje pozityvūs dalykai išdidinami, negatyvūs - išnaikinami, kartais net karikatūriškai, kaip šiuo atveju.

drinks_cheers.gif
tik lieka klausimas, kokiu tikslu rasomos isvados apie zmogaus "nenuosirduma"?
QUOTE(mititėja @ 2013 02 23, 14:29)
Bet juk gimdymas - ne liga? Juk priimdami gimdymą - negydo?

neliga. negydo. kodel tada butinai reikia gimdyti ligonineje su kruva medicinines irangos, priemoniu ir intervenciju?
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo ragnez: 23 vasario 2013 - 14:36