QUOTE(mititėja @ 2013 02 23, 15:00)
Bet tai jau TIKRAI NEREIŠKIA, kad tie, kurie nerašo vulgarių meilės ketureilių nemyli, nesugeba suvokt, kad myli, ar nesugeba to išreikšt kitaip, ar kad jų išraiška prastesnė negu egzaltuotas jausmų demonstravimas. 

Būtent. Jeigu moterys nekalba egzaltuotai apie ligoninėse patirtus jausmus, diskutuodamos apie galimą gimdymo praktikos reformą, tai visiškai nereiškia, kad jausmų nepatyrė.
Be to, kiek teko bendrauti su gimdyvėmis - jausmai įvairūs: ir laimė, kad štai gimė naujas žmogus, ir pasimetimas - nes tai atsakomybė, ir palengėjimas, kad pagaliau nėštumo pavojai peržengti ir prasideda naujas etapas, ir nerimas dėl ateities, ir savigaila, kad teko pakentėti, ir vėl nerimas - ar sveikas, ar viskas bus gerai, juk toks traputis... Jausmų lavina. Kažin ar bent viena trokštamą kūdikėlį gimdanti moteris jų išvengia...
Aš tikiu, kad kai kurioms moterims visi šie išyvenimai mielesni namuose, bet aiškinti, jog jie prieinami TIK namuose arba kad ligoninėje jie sunkiai prieinami - tiesiog neracionalu. Aš įtariu, kad mano intymių išgyvenimų paletės bendravimas su personalu nepraturtins, tačiau nenuskurdins taip pat - juk jie man teiks išorinę, fizinę pagalbą, patarimus, o jausmai liks manyje ir su manim, kur aš bebūčiau, kas mane besuptų...
Papildyta:
QUOTE(ragnez @ 2013 02 23, 15:01)
atrodo, kad galite pasakyti, "man viskas gerai. pagimdziau. mama sveika ir kudikis sveikas". bet vis tiek jauciate poreiki labai aktyviai dalyvauti diskusijoje apie "kitoki" gimdyma ir "kitokia" patirti. kodel?
Ragnez, o jūs diskutuojate tik apie tai, kas jus tiesiogiai liečia, ir tik tuomet, kai esate kažkuo nepatenkinta?