Įkraunama...
Įkraunama...

Gimdymas namuose

QUOTE(mititėja @ 2013 02 23, 15:00)
Bet tai jau TIKRAI NEREIŠKIA, kad tie, kurie nerašo vulgarių meilės ketureilių nemyli, nesugeba suvokt, kad myli, ar nesugeba to išreikšt kitaip, ar kad jų išraiška prastesnė negu egzaltuotas jausmų demonstravimas.  bigsmile.gif

Būtent. Jeigu moterys nekalba egzaltuotai apie ligoninėse patirtus jausmus, diskutuodamos apie galimą gimdymo praktikos reformą, tai visiškai nereiškia, kad jausmų nepatyrė.

Be to, kiek teko bendrauti su gimdyvėmis - jausmai įvairūs: ir laimė, kad štai gimė naujas žmogus, ir pasimetimas - nes tai atsakomybė, ir palengėjimas, kad pagaliau nėštumo pavojai peržengti ir prasideda naujas etapas, ir nerimas dėl ateities, ir savigaila, kad teko pakentėti, ir vėl nerimas - ar sveikas, ar viskas bus gerai, juk toks traputis... Jausmų lavina. Kažin ar bent viena trokštamą kūdikėlį gimdanti moteris jų išvengia...

Aš tikiu, kad kai kurioms moterims visi šie išyvenimai mielesni namuose, bet aiškinti, jog jie prieinami TIK namuose arba kad ligoninėje jie sunkiai prieinami - tiesiog neracionalu. Aš įtariu, kad mano intymių išgyvenimų paletės bendravimas su personalu nepraturtins, tačiau nenuskurdins taip pat - juk jie man teiks išorinę, fizinę pagalbą, patarimus, o jausmai liks manyje ir su manim, kur aš bebūčiau, kas mane besuptų...
Papildyta:
QUOTE(ragnez @ 2013 02 23, 15:01)
atrodo, kad galite pasakyti, "man viskas gerai. pagimdziau. mama sveika ir kudikis sveikas". bet vis tiek jauciate poreiki labai aktyviai dalyvauti diskusijoje apie "kitoki" gimdyma ir "kitokia" patirti. kodel?

Ragnez, o jūs diskutuojate tik apie tai, kas jus tiesiogiai liečia, ir tik tuomet, kai esate kažkuo nepatenkinta?
Atsakyti
QUOTE(ragnez @ 2013 02 23, 15:28)
butent  drinks_cheers.gif
todel moterys ir nori pagimdyti taip, kaip joms atrodo saugiausia, komfortiskiausia, dvasingiausia ar dar kitaip - del kokiu bebutu priezasciu - priimtiniausia tuo metu, kai  jos ateina laikas gimdyti.
nes neimanoma dar karta pagimdyti ta pati vaika.
Tai mane ir domina, kiek jų noras pažeis mano teises. Kiek tai kainuos valstybei (kurios dalis ir aš esu). Nes aš gal irgi noriu kiekvieną vasarą nemokamai ilsėtis viloje Pietų Prancūzijoje ir pradėsiu reikalauti savo teisės (nes gyvenu vieną kartą, toks poilsis nerealiai atstatytų mano fizines ir dvasines jėgas, o taip pat nerealiai atskleistų mano vaikų talentus).

Taip, pateikiu neadekvatų pavyzdį, bet kaip kitaip paaiškinti?
Atsakyti
QUOTE(mititėja @ 2013 02 23, 15:29)
Na, mane jūs tujinat, nors man toks familiarumas yra labai nemalonus.
  4u.gif  4u.gif
Taip, kitų šalių praktika naudojama spekuliacijoms. Minimaliai nagrinėjant tų praktikų dalykinius niuansus.
Mane domina verslo pusė. Jeigu bus nustatyta, kad tai nebuvo verslas, mano požiūris pasikeis. Nes man svarbūs niuansai, ar žmogus daro veiksmą dėl pinigų, ar iš geranoriškumo.
Bet juk gimdymas - ne liga? Juk priimdami gimdymą - negydo?
Taip, be abejo. Bet kiek kartų gimdo statistinė moteris Lietuvoje? 2.07 (atsiprašau, jeigu klystu, bet lyg tokį skaičių mačiau). Per tuos 2 kartus neįgyji tiek patirties, kad galėtum nuspręsti - gali gimdyt namie, ar ne. Pirmą sykį gimdai iš viso nė neįsivaizduodamas, kas ten realiai vyks.  mirksiukas.gif
Pribuvėjos turi kur kas daugiau patirties.

O ką pribuvėja darytų tokiu atveju, kai gimdančiai moteriai atsiskiria gimda? Kokią pagalbą tada gali suteikt namuose, mano artimam žmogui taip buvo, ir skubiai buvo išvežta į operacinę, neisivaizduoju ką tokiu atveju daryt namuose reiktų? Jūs vis kalbat apie dvasinę būseną, o kaip komplikacijos, kurių nenumatysi ar verta rizikuoti savo ir kūdikio sveikata ir net givybe?
Atsakyti
QUOTE(mititėja @ 2013 02 23, 14:29)

Mane domina verslo pusė. Jeigu bus nustatyta, kad tai nebuvo verslas, mano požiūris pasikeis. Nes man svarbūs niuansai, ar žmogus daro veiksmą dėl pinigų, ar iš geranoriškumo.

Taigi jau aišku, kad už pinigėlius ir kitokį gėrį buvo dirbama 4u.gif
Va kai kurios mergaitės dirba gyvūnų globos namuose ir už tai tikrai nieko negauna. Čia geranoriškumas.
O šios moterys dirbo už savo kainą, paimama būdavo ir 2000 litų blink.gif Čia man dar ir labai verslu kvepia, ir labai pelningu..... bigsmile.gif
Iš vienos paima 1000, iš kitos 2000 - neblogai mirksiukas.gif Trečiai jau galima ir už sūrį padėt thumbup.gif
Atsakyti
QUOTE(Selva @ 2013 02 23, 15:19)
nematau prasmes aiskinti, mieloji (toks familiarumas is nepazistamo zmogaus, kai tuo tarpu dvieju moteru- gimdyves ir jos vaika priimancios pribuvejos tarpusavio saveika tokia 'vulgariai kokti')- ir kodel tureciau kazka itikinet, kad ta neisgalvota?  biggrin.gif

O jums neatrodo, kad vaikučiai natūraliai, š prigimties visi gimsta skirtingi, o ne dėl to, kokiu būdu jie gimė?

Tarp savo pažįstamų turiu vaikučių, kurie išvydo pasaulį per lengvus gimdymus, per sunkius, cezario pjūvio pagalba... Ir visi skirtingi! Net tie, kurie gimė labai panašiu keliu ir būdu! Kas čia per stebuklai? Nejaugi žmogaus unikalumą ne gimdymo būdas lemia? bigsmile.gif
Atsakyti
QUOTE(ragnez @ 2013 02 23, 15:35)
neliga. negydo. kodel tada butinai reikia gimdyti ligonineje su kruva medicinines irangos, priemoniu ir intervenciju?
Tai ar kas draudžia? Taigi gimdykit kur norit. Kam tada ta medikų pagalba? Gimdot ir pagimdot.
Juk apie tai ir visas syrbor - gimdyti namie nedraudžiama. Draudžiama akušeriavimo praktika namie. mirksiukas.gif

QUOTE(vylabusle @ 2013 02 23, 15:37)
Aš įtariu, kad mano intymių išgyvenimų paletės bendravimas su personalu nepraturtins, tačiau nenuskurdins taip pat - juk jie man teiks išorinę, fizinę pagalbą, patarimus, o jausmai liks manyje ir su manim, kur aš bebūčiau, kas mane besuptų...
Aš irgi taip galvojau.
Bet man teko laimė (kaip dabar suprantu) ir mano vaikus priėmė nereali gydytoja ir akušerės. Ypač buvo nerealu po to, kaip buvau pribaubinta. Apie rėkiantį ir daužantį per veidą personalą. rolleyes.gif
Kai jau reikėjo eit pirmo vaiko gimdyt stovėjau priimamajame ir blioviau vyrui, kad aš nenoooooooriu ir ką dabar man daryyyyyt. lotuliukas.gif lotuliukas.gif
Atsakyti
QUOTE(ragnez @ 2013 02 23, 15:22)
nemegstu generalizuoti ir vertinti. mano postuose tokio teiginio nerasi. vis delto, jeigu reiketu situacija vertinti is asmenines patirties medicinos istaigose - sakyciau, kad ne taip jau retai gydydami kuna medikai zeidzia siela.

Pritariu šiam teiginiui. Tačiau šios problemos gimdymo namuose įteisinimas neišspręs. Moterys, kurios turi kontrindikacijų gimdymui namuose ar neturi tinkamos gimdymui aplinkos, taip ir liks toje rizikoje, kad jų sielos bus pažeistos. Taip pat ir priimantys gimdymus namuose, išplitus šiam reiškiniui - nebūtinai bus jautresni nei dirbdami ligoninėje. Tad ši problema, manau, spręstina atskirai.
Atsakyti
QUOTE(skorpee @ 2013 02 23, 13:40)
O ką pribuvėja darytų tokiu atveju, kai gimdančiai moteriai atsiskiria gimda? Kokią pagalbą tada gali suteikt namuose, mano artimam žmogui taip buvo, ir skubiai buvo išvežta į operacinę, neisivaizduoju ką tokiu atveju daryt namuose reiktų? Jūs vis kalbat apie dvasinę būseną, o kaip komplikacijos, kurių nenumatysi ar verta rizikuoti savo ir kūdikio sveikata ir net givybe?

apie panasius scenarijus jau buvo kalbeta ankstesnese temose, nesinori kartotis.
Atsakyti
QUOTE(vylabusle @ 2013 02 23, 14:37)
Aš tikiu, kad kai kurioms moterims visi šie išyvenimai mielesni namuose, bet aiškinti, jog jie prieinami TIK namuose arba kad ligoninėje jie sunkiai prieinami - tiesiog neracionalu.

mano asmenine patirtis liudija, kad psichologiniai aspektai ligonineje gali buti ignoruojami.
Atsakyti
QUOTE(skorpee @ 2013 02 23, 15:40)
Kodėl manęs šito klausiate? bigsmile.gif Apie medicinines problemas net nekalbu.
Bet gimdymo namuose šalininkės teigia, kad namuose gimdoma, kai nėra jokių medicininių kontrindikacijų. Kadangi neturiu jokios info, kad yra kitaip, tai ir nenagrinėju šio aspekto.

QUOTE(KameHame @ 2013 02 23, 15:41)
Taigi jau aišku, kad už pinigėlius ir kitokį gėrį buvo dirbama 4u.gif
Jo, už obuolių maišą ir obuolių sūrį. lotuliukas.gif
Atsakyti
QUOTE(mititėja @ 2013 02 23, 13:43)
Tai ar kas draudžia? Taigi gimdykit kur norit. Kam tada ta medikų pagalba? Gimdot ir pagimdot.

idomus vis tik mastymas, kai gimdo su nemedike pribuveja- skandalas, o kai pageidauja med asistavimo- negausit, pacios ir gimdykit, siukstu nesikreipkit i med istaiga ar profesionala. kur logika?
Atsakyti
QUOTE(mititėja @ 2013 02 23, 14:37)
Tai mane ir domina, kiek jų noras pažeis mano teises.

tiek pat, kiek tavo teises pazeidzia onkologiniu ligoniu gydymas: vieno paciento gydymas valstybei gali kainuoti simtus tukstanciu litu, o pasveiksta ir visiska darbinguma atgauna vienetai.
Atsakyti