QUOTE(Levanda81 @ 2013 03 05, 10:51)
Čia turbūt kalba eina apie vandenų tyrimą, kuris šimtą procentų pasako riziką. Bet va ne viena nėštukė čia buvo, kuriai ir paskaičiavo padidintą ar didelę riziką dėėl DS, tačiau gimė sveiki vaikučiai. O kokią pas tave riziką paskaičiavo?
Merginos, noriu jūsų paklausti, ar paprastoje poliklinikoje šlapimo pasėlis yra mokamas? Nes pas mane situacija tokia, kad anksčiau mano šeimos gydytoja buvo kita, tos pačios poliklinikos tik kitam filiale. Ateidavau su tyrimų sąrašu ir man juos padarydavo nemokamai. Nrs ir lankausi VK pas ginekologę. O dabar man pasakė, kad kadangi mano ginekologas ne iš jų poliklinikos, tai man reikai susimokėti. Nu kaip sunervino negaliu

juk jūs ir lankotės turbūt ne paprastoj poliklinikoje pas eilinę ginę, o kur tyrimus darotės?
Manau kad šitas. Man neatsiuntė tyrimų lapo, kalbėjau tik telefonu, bet kaip supratau 1:100. Suprantu, kad dar čia nieko nereiškia, pati genetikė taip sakė. Bet pasinervinti tai pakankama priežastis

Šiaip tai daryčiau tą tyrimą, aš ėjau Santariškėse, nekainuoja man jis, vieno tik bijau, kad 1 % padidina persileidimo galimybę.
Aš lankausi pas ginę privačiai, o tyrimų nueinu pas šeimos gyd. Pasėlio dar nedariau, eisiu kitą savaitę.
QUOTE(Dovi2003 @ 2013 03 05, 10:53)
1.33 mm, sake tokiam laikui kaip mano turetu buti ne daugiau 2.5 mm, tai kadangi toli iki to tai ideali
Supratau
Papildyta:
QUOTE(Beta1 @ 2013 03 05, 11:00)
EGK, pirmiausia tai labai nesijaudink.Kokia yra ta padidinta rizika ? 1:2 ar 1:250 ? manau labai svarbu ta zinoti pries darant sprendima del vaisiaus vandenu tyrimo.Ir nepamirks, kad Prisca, tai tik statistiniai duomenys, suskaiciuoti kompo.Kur kas svarbesni yra echo parodymai.Ne viena cia tau pasakys, kiek buvo mergaiciu su tikrai didelem rizikom ir pagimde sveikucius vaikelius.Tame tarpe yra Lietuva, Meiles vaisius, kiek zinau, dar keletas tikrai, bet nicku nebeprisimenu.Zinau ir viena blogai pasibaigusi varianta dar kai L laukiausi.Bet ten genetike is karto ir pamate, kad tikrai negerai vaikeliui, o vaisiaus vandenu tyrimas tik patvirtino.Siek tiek padidejusi sprando rauksle nera nuosprendis, gal rodo kiek padidejusia rizika, bet juk nera ji akivaizdziai per didele.......kalbek dar su genetike, ka ji siulo daryti.Aij, dar prisiminiau, kad berods Zubriukai su dvynukem buvao labai didziule rizika, ar ne 1:2 ar kazkas tokio, labai jau gresmingai atrodancio, kad viena maziuke pagal prisca butu turejusi dauno sindroma, kita - cistine fibroze.Nesidare ji vandenu tyrimo, itampoj gyveno visa likusi nestuma, o gime sveikiausios mergytes, nes echo visa laika rode, kad vaikams viskas gerai.Taigi pasikliauk labiau echo ir genetikes zodziais.Nueiciau dar karteli pas ja, issimatuociau dar karta, pakalbeciau apie tai su ja akis i aki.Laikykis
1:100
Raukšlę dar O.K matavo, tai jei uždėti tuo taškučius jau kiek įmanoma toliau, tai max 2,2. O šiaip ji irgi gavo 1,9 kaip ir genetikė pradžioje. Net jei skaityti, kad 3, tai nepadidinta, bet ant ribos. Žinoma, nėra akivaizdžiai padidinta. Genetikė ir pasiūlė padaryti vandenų tyrimą dėl ramybės. Bijau ir tyrimo, ir bijau gyventi visą likusį laiką įtampoje
Gal ką žinai apie tą Perinatologijos centrą?