Įkraunama...
Įkraunama...

Agurkai, agurkėliai

Kadangi dar ne agurku metas, dar tik pirmas tikras lapelis lenda, tai gal visai i tema noriu paprasyti recepteliu... biggrin.gif

QUOTE(zikas1970 @ 2013 03 20, 10:36)
mes marinuotus irgi nelabai, sveciams daugiau  biggrin.gif Be galo raugintus megstam, tai praktiskai visus agurkus rauginu, pomidorus taip pat kazkiek parauginam  smile.gif Na dar agurkai eina i misraine kokia, ar i agurkine( su perlinem kruopom)


kaip rauginate ziemai ir kur laikote?
kaip rauginate pomidorus??? blink.gif

QUOTE(Paladė @ 2013 03 20, 10:44)
marinuoju saldžiarūgščius su geru vynuogių actu, ir acto tikrai ne tokius kiekius pilu, kaip parduotuviniuose. Niekaip negalim atsivalgyt jau daug metų ir net nebandau kitaip daryt.


labai noriu skanaus agurku marinavimo recepto, gal pasidalinsit patirtim??? blush2.gif
Atsakyti
QUOTE(saintlina @ 2013 03 19, 13:11)
man diedas atvirkščiai sako - parduotuvėj galima visko nusipirkt, daug pigiau būtų nei tu čia visą vasarą duodies  smile.gif  O dar draugė atvažiavus paantrina 'vargšele tu mano, aš tau bagažinę marinuotų agurkėlių nupirkus atvešiu, kad nereiktų naktim prie stiklainių stovėt'  biggrin.gif

Bet jei zinotumet,kokio sudo ten prideta,tai ne uz ka nepirktumet..ner ka lyginti su naminiais..karta praktika reikejo atlikt konservu fabrike..tai nusove marinuoti agurkai visa partija,tai sudejo i backas ir uzrauge:))o uogienes is viso,tylliu doh.gif
Atsakyti
QUOTE(carinjo @ 2013 03 20, 10:57)

labai noriu skanaus agurku marinavimo recepto, gal pasidalinsit patirtim???  blush2.gif



pasidalinsiu, tik namie gramus reikės pasitikslint smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Paladė @ 2013 03 20, 12:04)
pasidalinsiu, tik namie gramus reikės pasitikslint smile.gif

Imesk ir CIA
Kad nereiketu rudeniop senu agurkj temu knaisioti biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(tany @ 2013 03 20, 10:27)
gal smile.gif.... zinok apatiniai 2 lapai ir liko tokie pasvyre, bet gal cia tiesiog sutapo, ir jie tokie turi but, nes uzaugo  blush2.gif   biggrin.gif   svarbu virsutiniai grazus  thumbup.gif , einu nufotkinsiu ir idesiu i puslapi

cia mano Askeriukas

oi, grazus tavo bigsmile.gif Tikrai gerai jauciasi 4u.gif
As askeriuka atidaviau brolienei, o pasilikau is rusisku, ar tai kuzniecika, ar tai muravej, nebepamenu lotuliukas.gif Palyginimui ziuresim, kas gausis. Pas mane jau 3 lapukus tikrus turi, ir vienas jau matosi, 4, pas tave didesnis biggrin.gif

QUOTE(carinjo @ 2013 03 20, 10:57)
kaip rauginate ziemai ir kur laikote?
kaip rauginate pomidorus???  blink.gif


rauginam, kaip ir dauguma, saukstas druskos / litras vandens. Palaikau tris paras, nupilu, uzkaitinu, uzpilu, uzdarau ir i rusi( jei turit sulini, tai butu is vis idealu thumbup.gif , nereikia tada nei nupilineti, nei kaitinti, is karto uzpylus i sulini leisti) Na prieskoniai dar, tradiciskai. As azuolo lapa dar ikisu. Dabartiniam rusy pas mus temperatura pastovi, pati ta , tai net nebevirinu,trilitrinius kietais plast.dangteliais uzdengiu, laikosi puikiai, kieti, traskus, dabar dar turim thumbup.gif Galima ir i kitokius stiklainius, mazesnius, uzsuku dangtelius uzsukamus, niekas nenusauna.
Pomidoram receptas lygiai toks pat. Tik as kisu neprinokusius , gali buti visai zali, arba vos ruzavuma igave.Pastebejau, pomidorai ilgiau rugsta, agurkus jau valgom, o jie dar buna nevisai iruge,k tad valgom veliau. Ne visiems patinka, bet musu seimyna ir draugai tokius labai megsta,( is pradziu nosi rauke, kol neparagavo) situ atsargos pasibaige smile.gif ( aisku agurku daugiau rauginam)
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo zikas1970: 20 kovo 2013 - 11:18

labai noriu skanaus agurku marinavimo recepto, gal pasidalinsit patirtim??? blush2.gif
[/quote]
as tai pernai radau labai skanu receptuka netyciom,bet cia marinuoti pomidorai-5 stiklainiai po 1 litra-1.5 l vandens,2 v.s.druskos,6 v.s.cukraus,prieskoniu,zoleliu.Ant kiekvieno stiklainio dugno deti po 1 skiltele cesnako,1 svoguneli ziedeliais,petrazoles,krapu,tada deti pomidoriukus-maziukus dejau cielus,o didelius pjausciau i 4 dalis,uzpilti marinatu,i kiekviena stiklini ipilti 1 sauksta acto,ir 1 sauksta aliejaus,sterilizuoti 10 min..laabai patiko,jei norit svelniu pomidoreliu...i kai kurius dejau pjaustytu agurku ritineliais i apacia...
agurkus dariau su garstyciomis,neblogas,bet astrokas marinatas..
dar zinau labai gera agurku rauginimo recepta..1 litras vandens,120 g druskos,uzpilti ant zaliu,sukistu i trilitrius agurku su prieskoniais(zoles,cesnakai).reikes daugiau darytis,nei 1 litra to tirpalo.Bus labai surus.Tada uzdengti su metaliniu dangteliu ir laikyti savaite..ant dangtelio israizau su peilio galiuku 1,2 arba kokia savaites diena butu.nes kita diena,pavyzdziui antradieni,padarau dar 2 stiklainius,israizau 2,ketvirtadieni padarau dar 3 stiklainius,ir israizau 4:)))kai ateina kita savaite,tuos,kur skaicius 2,paimu,pateliuskuoju,kad drumzles sukiltu,nupilu viska i kriaukle,uzpilu su SVARIU verdanciu vandeniu is arbatinuko,ir uzsuku su tuo paciu dangteliu,apverciu,truputi uzkloju..kita diena,pavyzdziui ketvirtadieni,tvarkau tuos,ant kuriu israizyta 4:))juk agurkai auga ne vienu metu..sunku juos sugaudyti,o po kelis stiklainius neuzima tiek daug laiko ir ne tiek atsibosta tas darbas,o ir agurkus neperauginu..tas svarus vanduo palengva istraukia ta druskos perttekliu i save,agurkai buna kieti,traskus..pabandykite nors kelis stiklainius..o kas neturi svarstykliu,tai tada aglima taip daryti-2 litrai vandens ir 1 stikline su kaupu druskos...isbandytas jau daug daug metu..gal ir jums patiks:)
Atsakyti
QUOTE(Gaudvilė @ 2013 03 20, 10:19)
Agurkų nemarinuoju ir ne todėl, kad neapsimoka. Tiesiog ne į sveikatą marinato prigėrusius agurkus valgyt  4u.gif  Na, bet čia kiekvienam savo.


Et, beveik viskas siais laikais ne i sveikata ax.gif Todel retkarciais pasimegauti nieko blogo. Juolab ten acto ne tokie ir didziuliai kiekiais, o kai kuriuos su garstyciomis darau smile.gif
As kadangi galeciau vadintis 100% visa gyvenima nescia pagal produktu norus, tai man be raugintu ir marinuotu agurku bei silkes gyvenimas nemielas butu lotuliukas.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo ptashka: 20 kovo 2013 - 11:41
QUOTE(vivilma @ 2013 03 20, 10:55)
vaikejam palengva:))))

vaikėjimą kiek kitaip įsivaizduoju 4u.gif Jei yra išvestos agurkų veislės specialiai auginti miesto, balkonų sąlygomis, tai viskas čia yra normalu.

P.S. turėjom tokį pat šuniuką, kaip ir jūsiškiame avatar'e - nereali agurkų mėgėja buvo bigsmile.gif
QUOTE(ptashka @ 2013 03 20, 11:40)
Et, beveik viskas siais laikais ne i sveikata   ax.gif Todel retkarciais pasimegauti nieko blogo. Juolab ten acto ne tokie ir didziuliai kiekiais, o kai kuriuos su garstyciomis darau smile.gif
As kadangi galeciau vadintis 100% visa gyvenima nescia pagal produktu norus, tai man be raugintu ir marinuotu agurku bei silkes gyvenimas nemielas butu  lotuliukas.gif

tikrai taip, lengviausia pritarti ( ką dabar ir darau biggrin.gif ) ar nusileisti - suaugęs žmogus, pats sau šeimininkas 4u.gif

Nenoriu moralizuoti, tik parašysiu, kodėl netikiu nėščių pasakomis - jei prioritetu būtų būsimo vaikelio sveikata, tai labai greit baigtųsi "noriu to, pati nežinau ko" 4u.gif

Pamąstymui - taip pat nenoriu vystyti šios diskusijos. Kuomet įpranti valgyti ne prieskonius ir konservantus (pvz., rūgštis, cukrus, druska ), atrandi tikrus skonius 4u.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Gaudvilė: 20 kovo 2013 - 12:43
Ech,skirtingi visi žmonės ir jų gyvenimo būdai. Aš tai nekreipiu visiškai jokio dėmesio į kitų gyvenimo būdą,kad ir kaip baisiai jie gyvena biggrin.gif

Nėštumų metu turiu vieną nenormalybę biggrin.gif maitinuos sveikai.Bet užeina noras pirkti indų plovimo kempinėles ir kaskart su skirtingom plauti indus lotuliukas.gif nu nenusakomas malonumas kažkodėl jas gniaužyt rankoj doh.gif nors turim indaplovę,bet tada būna periodai,kad tik rankom indus plaunu biggrin.gif


O į agurkų temą,tai pasisėjau 15d du askeriukus.Ir tik vienas išlindo doh.gif Nesiseka kažkaip man su jais šiemet.
Atsakyti
Oj ne, Gaudvile, as nesilaukiu biggrin.gif Laukdamasi, kaip tycia, pamenu is viso tik ant saldumynu trauke.

Tiesiog yra gi tas stereotipas, kad nesciasias ant marinuotu agurkeliu ir surymo traukia, tai man visada ta trauka yra, todel nepazinodamas galetum itarti biggrin.gif

Kaip sako mano kolega: geriausias tortas - lasiniai su duona ir svogunu, o dar jei ir alaus yra... lotuliukas.gif
Atsakyti
QUOTE(Gaudvilė @ 2013 03 20, 12:40)
vaikėjimą kiek kitaip įsivaizduoju  4u.gif Jei yra išvestos agurkų veislės specialiai auginti miesto, balkonų sąlygomis, tai viskas čia yra normalu.

P.S. turėjom tokį pat šuniuką, kaip ir jūsiškiame avatar'e - nereali agurkų mėgėja buvo  bigsmile.gif

tikrai taip, lengviausia pritarti ( ką dabar ir darau  biggrin.gif ) ar nusileisti - suaugęs žmogus, pats sau šeimininkas  4u.gif

Nenoriu moralizuoti, tik parašysiu, kodėl netikiu nėščių pasakomis - jei prioritetu būtų būsimo vaikelio sveikata, tai labai greit baigtųsi "noriu to, pati nežinau ko"  4u.gif

Pamąstymui - taip pat nenoriu vystyti šios diskusijos. Kuomet įpranti valgyti ne prieskonius ir konservantus (pvz., rūgštis, cukrus, druska ), atrandi tikrus skonius  4u.gif

Manoji visai darzoviu jokiu needa:)gal kada pamegs,dar jauna:)o del tikru skoniu tu labai teisi..tik,kad nelabai imanoma be druskos ka islaikyti ziemai,nebent saldant,ar dziovinant..o agurkai saldyti-neskanu,be to,reiktu kambario dydzio saldikliu,kad viska saldyt..
o kaip atgaivinti skonio receptorius,tai as gerai zinau..3 dienas nevalgyti,gerti tik vandeni..po 3 dienu bet kas atrodys labai saldu,labai suru,ar rugstu..isbandziau:)
Papildyta:
QUOTE(ptashka @ 2013 03 20, 13:42)
Oj ne, Gaudvile, as nesilaukiu biggrin.gif Laukdamasi, kaip tycia, pamenu is viso tik ant saldumynu trauke.

Tiesiog yra gi tas stereotipas, kad nesciasias ant marinuotu agurkeliu ir surymo traukia, tai man visada ta trauka yra, todel nepazinodamas galetum itarti  biggrin.gif

Kaip sako mano kolega: geriausias tortas - lasiniai su duona ir svogunu, o dar jei ir alaus yra...  lotuliukas.gif

Na,sitam tai as labai pritariu:)))
Atsakyti
[quote=zikas1970,2013 03 20, 12:16]

rauginam, kaip ir dauguma, saukstas druskos / litras vandens. Palaikau tris paras, nupilu, uzkaitinu, uzpilu, uzdarau ir i rusi

Išsilaiko ir kambaryje, mano mama tingi iš 5-o aukšto į rūsį tampyt - laiko už sofos, niekas nešaudo smile.gif

Šviesėja mano askeriukų lapelių kraštai, nepatinka man šiemet "durpetos"žemė, sukietėja paviršius kaip kiautas koks po laistymo.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Eliza68: 20 kovo 2013 - 15:43