Įkraunama...
Įkraunama...

Pradedančios vairuotojos

As irgi uz mazesnes masinas 4u.gif gal kad pati esu ne auksta, bet ir su aukstakulniais is savo vabaliuko labai normaliai ir elegantiskai galiu islipti lotuliukas.gif uztenka man ir stabilumo, kai tenka vyro pavairuoti, tai toks jausmas, kad autobusa vairuoju blush2.gif
Atsakyti
QUOTE(adija5 @ 2013 02 19, 23:57)
Jetus,tikrai suprantu,kad sunku paaiškint,o man suprast dar sunkiau,kai prie kompo,ne mašinoj sėdžiu biggrin.gif Pabandysiu mašinoj smile.gif Taip pat nemokėčiau paaiškint,kaip aš pagal veidroduką galiu lygiai prie šaligatvio prisiparkuot ir atbula ir priekiu ...jei gatvė tuščia blush2.gif 

Tai kad negali kartais pirmyn atgal išvažinėt,kol tas trikampis gausis, jei ne prie namų statau,o judrioj gatvėj,kurioj nėra papildomos juostos,kad tokią trikampio ieškotoją aplenkt kiti galėtų doh.gif Stovi,laukia,pypina,nervinasi.Jaučiu ir policija galėtų nubaust,jei aš pirmyn atgal tą mašiną kraipyčiau,eismą stabdydama g.gif  Jei pusantro metro prieky,pora užpakaly būna laisva tarp mašinų-retai  problemų turiu su opeliu.Priekį jaučiu labiau...Bet kas gi taip stato,kad man vietos paliktų verysad.gif O kai daugiausiai metras iš abiejų galų kartu paėmus  ir vsio.Bet gi kiti kažkaip įgrūda vos ne kelių cm atstumu g.gif Tai tik tada ir nusiimsiu tuos klevus,kai išmoksiu ne tik judriam eisme orientuotis,bet ir priparkuot visokiais šonais biggrin.gif

Tik jau nesakyk Denaxa,kad tu į tokius tarpelius su savo mašina neįlendi-nu nepatikėsiu schmoll.gif

Kad man retai kada reikia pasitaisyti, dešinę pusę dažniausiai parkuoju, dešinę ir moku geriausiai.
Nepakanka žiūrėti vien į trikampį veidrodyje. Dar reikia suprasti kada pradėti užsukinėti. Bet kiekvienam auto skirtingai ir kuo mažesnis tarpas, tuo greičiau reikia pradėti užsukinėti. Pamenu kai mokiausi, ten buvo maža lengvuškė, reikėjo užsukinėti vienu metu, dabar jau žinau su sava kada, bet iš pirmo karto tikrai nežinojau, kol pripratau prie mašinos ilgio. Tai atkalama, tik reikia pasipraktikuoti.
Man tenka dažnai parkuotis judrioje gatvėje, kur irgi nėr jokių papildomų juostu. Lendu kuo greičiau ir sulendu.
Jau ką ką atkaliau, tai parkingą cool.gif dar kai rankos drebėjo už vairo nepažystamose vietose, jau tada parkavau be priekaištų. Bet prie namų kasdien paraleliai parkuoju. Būna po tris ir daugiau kartų tenka kasdien, tai nori nenori per 7 mėn. kaip poretius išmoksi doh.gif
Atsakyti
QUOTE(Kliamka @ 2013 02 19, 23:20)
Matau apie aukštį kalbėjot, tai labai pritariu šiai nuomonei. Jaučiuos lb neelegantiška, tikras griozdas kai 1,9m turi atsistoti nuoasfalto. biggrin.gif Būtent aukštesnės mašinos ir ieškojau pirkti, o buvo ir tokių į kurias niekaip kojos netilpo. doh.gif
Žema tik tiek gerai, kad stabilumo priduoda.
su tokiu ūgiu tai tikrai ne kiekviena mašina tinka biggrin.gif mano brolis tokio pat ūgio, tai jam maniškė mažoka - galva beveik į lubas remiasi smile.gif nors mašina nėra iš tų visai miniatiūrinių
QUOTE(adija5 @ 2013 02 20, 03:12)
g.gif O man kaip tik su didesne stabiliau važiuojasi,ypač,kai slidu, ir posūkiuose,ir per tas provėžas lenkiant...kokią stovinčią mašiną biggrin.gif Tikrai mažiau nešioja veną,nei mano spuogą schmoll.gif
logiškai mąstant, žemesnė mašina sukuria mažesnį pasipriešinimą vėjui ir pan, bet šiais laikais labai daug kas priklauso nuo automobilio pagaminimo, ypač elektroninių priedų - tada net ir didelis kalnas važiuos stabiliai biggrin.gif
QUOTE(Taurė @ 2013 02 20, 03:56)
Tai va kai žiūri tašką, minsyte nusibrėžtą nuo valytuvo laikyklo iki kapoto, ir matai, kad šaligatvis jau toje vietoje, užsuki ir išlygini.
tą įsivaizduojamą liniją reikia brėžti statmenai automobilio priekiui ar iki kapoto kampo?
o gal galit parodyti tą youtube video? 4u.gif man visada lengviau kažką įsiminti, kai vizualiai parodoma
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Little feet: 20 vasario 2013 - 09:14
QUOTE(adija5 @ 2013 02 20, 07:57)
Tik jau nesakyk Denaxa,kad tu į tokius tarpelius su savo mašina neįlendi-nu nepatikėsiu schmoll.gif

Ilendu,as visur ilendu... ax.gif su bet kokia masina...ir su priekaba galiu...bet lengvuskes gabaritu nejauciu,tiesiog ziuriu i veidrodzius,ir vairuoju gala-taip pat,kaip ir prieki..orientyru kazkokiu pagal kazka neturiu,vaziuoju taip pat kaip ir priekiu-veidrodziuose viskas matosi...jei atsistoju nelabai gerai-issistumdau stovejimo vietoje,neisvazineju atgal,tai pro sali vaziuojantiems netrukdau,statau taip,kad ratai prie pat bordiuro butu... ax.gif
Atsakyti
QUOTE(spin2liux @ 2013 02 20, 08:30)
As irgi uz mazesnes masinas  4u.gif gal kad pati esu ne auksta, bet ir su aukstakulniais is savo vabaliuko labai normaliai ir elegantiskai galiu islipti  lotuliukas.gif uztenka man ir stabilumo, kai tenka vyro pavairuoti, tai toks jausmas, kad autobusa vairuoju  blush2.gif

vabalėlyje sėdėjau tik kartą, bet nepamenu, kad būtų kažkas nepatogaus. Normalios standartinės sėdynės, nėra pažemintos. Pažemintos būna sportiniuose automobiliuose. Vabaliukas visai nesportinis. Jis tik mažas mielas boružiukas biggrin.gif
Atsakyti
as su tokiu klausimu...
gal zinot ,ar vilniuje pervilkineja sedynes? ar kas gal uzvalkalus isuna tongue.gif idomu kokios kainos,,, noretus kazka tokio... masinoje.. tongue.gif
Atsakyti
QUOTE(*Dark Elf* @ 2013 02 20, 20:07)
as su tokiu klausimu...
gal zinot ,ar vilniuje pervilkineja sedynes? ar kas gal uzvalkalus isuna tongue.gif idomu kokios kainos,,, noretus kazka tokio... masinoje.. tongue.gif

Yra...anksciau ju busikas nuolat stovedavo prie "Pasidaryk pats" centrinio iejimo,kaip dabar-nezinau,bet manau,gal per googla galima butu surasti... g.gif
Atsakyti
Galvojau va apie ta sonini parkavima...yra tokia bendra taisykle,kaip labai nesunkiai pasiparkuot-varant galu i sonini: statai masina lygiagreciai jau stovinciai mazdaug metro atstumu,taip kad tavo masinos galinis ratas butu ties anos galu,tada varai masinos gala istrizai link bordiuro,kol pamatai pro is gatves puses esanti sonini veidrodi uz taves esancios masinos visa prieki pilnai,o tada jau tiesini...tik reikia ziureti,kad priekiu priekines neuzkabintum...taip priparkuoti tikrai labai nesudetinga,jokiais kitais orientyrais niekad nesu vadovavusis... rolleyes.gif
Atsakyti
radau video, kuris paaiškina tiksliai, kaip, kada, ką ir kodėl reikia daryti pagal denaxos nupasakotą metodą. net ir nesuprantant angliškai parašytų paaiškinimų galima esmę perprasti
Atsakyti
QUOTE(Little feet @ 2013 02 20, 15:59)
radau video, kuris paaiškina tiksliai, kaip, kada, ką ir kodėl reikia daryti pagal denaxos nupasakotą metodą. net ir nesuprantant angliškai parašytų paaiškinimų galima esmę perprasti

Apie šitą video ir kalbėjau smile.gif Mane instruktorius būtent taip ir mokė. Ir tikrai lengva, tik reik išmokti kada ką žiūrėti pagal savo mašinos dydį.
Atsakyti
Merginos, o kie laiko realiai vairuojat jau? Aš
Atsakyti
QUOTE(Singė @ 2013 02 21, 12:34)
Merginos, o kie laiko realiai vairuojat jau? Aš

8-tas menuo.
Atsakyti