Įkraunama...
Įkraunama...

Pelargonijos III

Klausimas konkretus - kaip reikia auginti, kad taip gausiai žydėtų? Tikriausiai jau ne pirmų metų krūmai? Ar tręšiate kiekvieną laistymą? Į lovelį ant turėklų ten daugiau krūmelių susodinta, kad taip vešliai atrodo?
Gal dar kokių stebuklingų patarimų turite?

Pabandysiu atsakyti garsiai,kad viskas butų aisku 4u.gif
Taip,mano augalai daugiamečiai. Žiemoja šaltai ,šviesiai , svyrančios vos teigiamoj temperaturoj jei šąla. Žiemos pabaigoj,anksti pavasarį tenka atsargiai tręšt geležies turinčiomis tašomis nuo clorozes,jei gerai parašiau.Kompaktines ,kad nemirtų,laikau šilčiau,cokoliniame namo aukšte su langais..
Trešiu po truputį kiekvieno laistymo metu,jei del lietaus buvo tarpas,tada trašų dedu trigubai sakykim. Jei gruntas šlapias ,tai juk galima labiau koncentruotu tirpalu palieti.
Esu priemusi sprendimą tręsti ilgalaikemis trąšomis,kad mažiau butų žydejimo bangavimo ax.gif
Kiek auginukų lovelyje,-kas ten žino doh.gif Yra vietos-laužiu šakeles ir kišu šalia nuo pat pavasario.Jei reikia,vasarą perkeliu kitur.Viską akys nusprendžia mirksiukas.gif
Šiemet bandysiu su svyrančiom komponuoti. Cimžiedes turiu,mažiau pelargonijų reikes blush2.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo amarrile: 17 vasario 2013 - 11:49
QUOTE(kaktuselis @ 2013 02 17, 10:30)
Kiek pamenu iš ankstesnių diskusijų šaknims reikia kuo mažiau vietos, tada daugiau žydi. O jei šaknys išsibujoja- žiedai menkesni. Tai gilių vazonų manau nereik.

Ačiū. Taip ir darysiu. Pernai pasisodinau plenciukus į lovelius ir taip retokai, tai lapai taip subujojo... O žiedų buvo, bet sakyčiau galėjo būti ir daugiau. Ir pati esu pastebėjusi, kad labai puikiai pelargonijos auga nedideliuose vazonuose. Kaip tik Mindaugo MAximoje mačiau vakar, kad atvežė tų paprastučių molonių terakotinių vazonų, tokius ir paimsiu, man jie patinka tongue.gif

Norėjau padėkot kaktusėliui ir amarrilei, o nusipastino kažkur.... naujokė čia dar aš doh.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Žirafa 911: 17 vasario 2013 - 12:20
QUOTE(Žirafa 911 @ 2013 02 17, 12:16)
naujokė čia dar aš  doh.gif

ir aš save prie naujokių dar laikau.Pirmas pavasaris, pirmas peržiemojimas....
Atsakyti
QUOTE(kaktuselis @ 2013 02 17, 20:04)
ir aš save prie naujokių dar laikau.Pirmas pavasaris, pirmas peržiemojimas....

Minty buvo, kad forume naujokė ir dar visų tech. dalykėlių nežino 4u.gif
Atsakyti
Aš nelabai mėgstu pelargonijas, bet kad jos tokios nelepios, pamažu bandau jas prisijaukinti, tik rudenį man beveik visos išpuvo sad.gif tad pradėsiu beveik nuo 0 ...
Atsakyti
QUOTE(lekstina @ 2013 02 17, 22:41)
Aš nelabai mėgstu pelargonijas, bet kad jos tokios nelepios, pamažu bandau jas prisijaukinti, tik rudenį man beveik visos išpuvo sad.gif tad pradėsiu beveik nuo 0 ...

Gal šiemet labiau pasiseks, tik nereikia perlaistyti mirksiukas.gif
Atsakyti
Sveikos 4u.gif

Amarrile, paganiau akis po jūsų gėlynus, širdis atsigavo wub.gif

Mano namuose didysis šakelių laužymas buvo vakar- taip pat vakar vizitavau Šiaulių Bauhof'ą, nusipirkau po dvi Salmon Queen, Blanch Roche ir svyrančias raudonas ( neatsimenu pavadinimo doh.gif doh.gif ).
Kažkada žiemos vidury pamerkta Ungarisk Appleblossom jau šakneles parodė, tai irgi vakar pasodinau ax.gif
Atsakyti
mano plenciukeliai jau pavasari pajuto,sakotis pradejo...dar nedrystu skabyt virsuniu,bijau kad neprigis..
pasejau is seklu Night Appleblossom,Night Rose ,Night Scarlet ir svyranciu... tai jau keliu daigeliu sulaukiai wub.gif
Atsakyti
O mano plenciukai sodinti 16 dieną tai laikosi skirtingai, labiau padžiovinti visai neblogai, o mažiau padžiovinti (tikslaiu beveik visai ne) tokie nuleipusiais lapukais dar... Kol kas pastarųjų vaizdelis nelabai.... Bet gal dar sutvirtės. Praeitais metas sukišau visus tiesiai į žemę ir visai neblogai prigijo dauguma. Žiūrėsim kaip seksis šiemet... g.gif
Atsakyti
QUOTE(Darsė @ 2013 02 18, 08:23)
Sveikos 4u.gif

Amarrile, paganiau akis po jūsų gėlynus, širdis atsigavo wub.gif

Mano namuose didysis šakelių laužymas buvo vakar- taip pat vakar vizitavau Šiaulių Bauhof'ą, nusipirkau po dvi Salmon Queen, Blanch Roche ir svyrančias raudonas ( neatsimenu pavadinimo doh.gif  doh.gif ).
Kažkada žiemos vidury pamerkta Ungarisk Appleblossom jau šakneles parodė, tai irgi vakar pasodinau ax.gif

Ačiu,kasdienybej ne tiek grožio,kiek jo sutaupyta nuotraukose biggrin.gif
--------
išsiunčiau siuntinukus,Ruoškit žemes,indukus,dešimties reikes smile.gif ten papuole ir po šakelę Darsės mineta Blanch .netyčia ir karaliene ta papult galėjo. Vnž.loterija mirksiukas.gif be loterijos cimžiedos šakelių dar įdejau mirksiukas.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo amarrile: 18 vasario 2013 - 15:04
QUOTE(amarrile @ 2013 02 18, 15:01)
Ačiu,kasdienybej ne tiek grožio,kiek jo sutaupyta nuotraukose  biggrin.gif
--------
išsiunčiau siuntinukus,Ruoškit žemes,indukus,dešimties reikes  smile.gif

Žiemos dienomis tos foto taip sušildo mirksiukas.gif šiemet ir aš su fotoaparatu pasidarbuosiu smile.gif
thumbup.gif
Palnuoju rytoj iki senukų palėkti, pirksiu lovelius daigeliams wink.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo kaktuselis: 18 vasario 2013 - 15:56
QUOTE(kaktuselis @ 2013 02 18, 15:54)
Palnuoju rytoj iki senukų palėkti, pirksiu lovelius daigeliams wink.gif

Mačiau, kad šį trečiadienį Senukuose -30proc nuolaidų diena. Reikia jos palaukt. Gi negalima dabar nieko pirkt be nuolaidų - sąžinė neleidžia mirksiukas.gif
Atsakyti