Įkraunama...
Įkraunama...

Čili pipirai ir paprikos 2013

QUOTE(@asta @ 2013 03 05, 19:28)
Merginos,o čiliukus dažnai persodinėjat,gerai toleruoja tą procedūrą? Pirmi metai pati sėjau,reikia jau pikiuoti,nežinau kokius vazonėlius imt - mažus,ar iš karto didesnius tupdyt  g.gif


Aš iš tablečių perkeliau į maždaug 0,5l indelius, teks jiems ten iki šiltnamio gyventi, vengiu persodinėjimo.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo kambliukas: 05 kovo 2013 - 18:35
QUOTE(*Aukse* @ 2013 03 05, 17:27)
Mano plantacija mini. treciam aukste stovi keli pomikai ir neipikiuotos paprikos. Melynam vazonelyje tai Golden greek pepperoncini.O kiti dickiai du, tai jalapenai.

nu kokia fantastika bigsmile.gif as savaitgali savo pikiuosiu i kibiriukus (atvaziuos savaitgali sesuo, jai atiduosiu dali ir dar, kad mamai nuveztu ir, kad pacios issipikiuotu laugh.gif )
Atsakyti
QUOTE(kambliukas @ 2013 03 05, 18:34)
Aš iš tablečių perkeliau į maždaug 0,5l indelius, teks jiems ten iki šiltnamio gyventi, vengiu persodinėjimo.


Supratau.Ačiū 4u.gif
Atsakyti
gal kas ragavote Habanero pipirų? Šiemet parsisiunčiau ir pasisėjau, bet protu nesuvokiu jų aštrumo. Scovilio skalėje jų aštrumas 150,000 ~ 325,000 capsaicino vienetų, kai mums įprasti Jelapeno turi tik 2500 ~ 8000, Kajeno 30.000 - 50.000. Parsisiunčiau ir paprastesnių - Tabasco, Penis pepper ir kt., bet jų ir aštrumas saikingesnis, nei habanero. Priežastis - mėgstu daryt adžikas ir kitus padažus žiemai, tai šeimyna vis sako, kad nėr aštrios mano adžikos, nors kajenus saujom metu į puodą. tai nusprendžiau geriau vieną bet gerą įmesiu, tegu verkia smile.gif Taigi, gal kas auginot ar ragavot tuos baisūnus?
Atsakyti
QUOTE(Paladė @ 2013 03 06, 08:52)
gal kas ragavote Habanero pipirų?  Taigi, gal kas auginot ar ragavot tuos baisūnus?


auginom biggrin.gif Ragaut aš neragavau. Bet vyras mano mėgėjas, tai jam Aji pasirodė geresnis smile.gif
Atsakyti
QUOTE(saintlina @ 2013 03 06, 08:58)
auginom  biggrin.gif  Ragaut aš neragavau. Bet vyras mano mėgėjas, tai  jam Aji pasirodė geresnis  smile.gif


skonio prasme geresni? nes Aji ne tokie aštrūs
Atsakyti
Turbūt nėra tos dienos, kad nebūtų piktuoliai vartojami. Tik habanerai nėra patys baisiausi. Sveiki, gyvi ir dar ugnimi nesispjaudom bigsmile.gif
Atsakyti
QUOTE(Gaudvilė @ 2013 03 06, 09:03)
Turbūt nėra tos dienos, kad nebūtų piktuoliai vartojami. Tik habanerai nėra patys baisiausi. Sveiki, gyvi ir dar ugnimi nesispjaudom  bigsmile.gif


parsisiunčiau ir Trinidad Scorpion (800,000 ~ 1,000,000) bet nepasisėjau, išsigandau, kad numirsim smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Paladė @ 2013 03 06, 09:00)
skonio prasme geresni? nes Aji ne tokie aštrūs


va jam ir aštresni Aji pasirodė. Gal tie habanerai nebuvo pilnai savo galios pasiekę g.gif
Bet padažus kai viriau, tiek Aji, tiek Habanerų kelių puodui užteko. Habanero man dar toks kvapas specifinis ax.gif Pamenu, kad buvo labai gausiai užderėję, tai neturėjau kur dėt jų paskui.
Atsakyti
o habanero krūmeliai urbūt labai maiiukai? nes leidžia jau trečią tikrąjį lapelį bet tokie abu susniukai........ nes kitos rūšys ir po vieną lapelį turėdamos vos nelenkia jų.
Atsakyti
QUOTE(saintlina @ 2013 03 06, 09:07)
va jam ir aštresni Aji pasirodė.  Gal tie habanerai nebuvo pilnai savo galios pasiekę  g.gif 
Bet padažus kai viriau, tiek Aji, tiek Habanerų kelių puodui užteko. Habanero man dar toks kvapas specifinis  ax.gif  Pamenu, kad buvo labai gausiai užderėję, tai neturėjau kur dėt jų paskui.



čia apie mano Habanero orange skonį "you will discover a plum-tomato apple-like taste" smile.gif Bus įdomu:)
ir dar sako, kad pas mus visi čiliakai ne tokie aštrūs užauga, kaip Meksikoj smile.gif
apie krūmelio dydį gal auginusios pasakys, bet vaisiai turėtų būt 5 cm ilgio ir 2,5 cm storio
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Paladė: 06 kovo 2013 - 09:31
Sėkmingai auginome ir tebeauginsiu Habanero (šokoladinius, baltus, raudonus ir geltonus). Šviežias neturi to specifinio kvapo, užtat džiovintas, net neprapjautas, kvepia lyg džiovintom slyvom, lyg koriu su medum, gal net džiovintu obuoliu. Gaminau čili džemą- tai specifinis kvapas jame lieka. Troškiniuose vis dėlto jį užgožia kiti aromatai.
Krūmelio dydis ~70 cm su daug mažyčių pipiriukų- rudenį iškasiau ir dideliame vazone parvilkau namo- po Naujųjų dar vedė.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo yerena: 06 kovo 2013 - 11:34