Įkraunama...
Įkraunama...

Čili pipirai ir paprikos 2013

QUOTE(yerena @ 2013 03 06, 11:31)
Sėkmingai auginome ir tebeauginsiu Habanero (šokoladinius, baltus, raudonus ir geltonus). Šviežias neturi to specifinio kvapo, užtat džiovintas, net neprapjautas, kvepia lyg džiovintom slyvom, lyg koriu su medum, gal net džiovintu obuoliu. Gaminau čili džemą- tai specifinis kvapas jame lieka. Troškiniuose vis dėlto jį užgožia kiti aromatai.
Krūmelio dydis ~70 cm su daug mažyčių pipiriukų- rudenį iškasiau ir dideliame vazone parvilkau namo- po Naujųjų dar vedė.

vat ko dar negaminau, tai čili džemo. skamba gerai thumbup.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Paladė: 06 kovo 2013 - 11:50
Džiovinti Habaneriukai:
user posted image user posted image
Atsakyti
iš savo sėklų auginat? jie juk ne hibridai?
Atsakyti
Jie ne hibridai, bet savo sėklų nerenkame, nes šiltnamyje be jų dar auga kiti čiliukai.
Atsakyti
QUOTE(Paladė @ 2013 03 06, 09:30)
apie krūmelio dydį gal auginusios pasakys, bet vaisiai turėtų būt 5 cm ilgio ir 2,5 cm  storio

taip, dydis ir pas mane, kaip pas Yerena, virš pusmetrio buvo. O vaisiai- va, galit palyginti. Tie oranžiniai, kur labiausiai apvalūs, kiek pasiraukšlėję į apačią smile.gif Tik tokią jų foto pas save radau.

user posted image
Atsakyti
QUOTE(Gaudvilė @ 2013 03 02, 20:06)
Tokios, dar neprisirpusios

o kiek i vazona daigeliu sodinta? vazonas toks nemazas matau, pas mane 18-19 cm. plocio mazdaug, kazi ar galiu sodinti nors pora i toki? pipiriukai net nezinau pav., bet krumelis nedidelis, toks labiau dekoratyvinis, del grozio ,vietoj geles smile.gif
Atsakyti
QUOTE(zikas1970 @ 2013 03 06, 17:27)
o kiek i vazona daigeliu sodinta? vazonas toks nemazas matau, pas mane 18-19 cm. plocio mazdaug, kazi ar galiu sodinti nors pora i toki? pipiriukai net nezinau pav., bet krumelis nedidelis, toks labiau dekoratyvinis, del grozio ,vietoj geles  smile.gif

3-4 sodinčiau, jei tikrai tokie miniatiūriniai kaip Medusa. Po vieną auginant labai jau "kūdas" vaizdelis, gražiau kai taip daugiau jų wink.gif

tiesa, foto tai ne mano, tik tiek, kad prieš kelis metus auginau 4u.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Gaudvilė: 06 kovo 2013 - 17:31
QUOTE(pb13 @ 2013 03 05, 18:52)
gal pasakysit kokie matmenys papriku tuneliuko: ilgis, plotis, aukstis, kiek telpa?

mane ir domina tie tuneliukai , nes siltamis nedidelis

kaip ji pasidaryti ?

o kai ravit, laistot tai ji nukelti reikai ar tik plevele pakelti ?
nesu turejus tai net neisivaizduoju
Atsakyti
QUOTE(jolitamaria @ 2013 03 06, 18:32)
mane ir domina tie tuneliukai , nes siltamis nedidelis
kaip ji pasidaryti ?

o kai ravit, laistot tai ji nukelti reikai ar tik plevele pakelti ?
nesu turejus tai net neisivaizduoju

nugis paėmiau garaže radus plastikinio kanalizacinio vamzdžio ritinį, atsikarpiau gabalais. Lauke maždaug kas 70 cm susmeigiau po du metalinius strypus norimu atstumu (na, kad maždaug trys paprikos tilptų į plotį), ant jų užmoviau plastikinį vamzdį, kad neaukšti lankai gautųsi. Ant viršaus užmečiau agroplėvelę. Psio. Plotį galima koreguoti - nori siauriau, strypus ištrauki ir arčiau vienas kito susmeigi. Nori plačiau - toliau.
Plėvelę vasarą išvis nuimu. Nei laistymui, nei ravėjimui ji netrukdo, nes jos nėra.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo saintlina: 06 kovo 2013 - 18:47
PATARKITE> jau bedavojausi sioje temoje, kad daiginau ciliukus ant sildomu vonios grindu ir karta pamirsau pridengti, tai vakare radau nudziuvusius doh.gif Antras bandymas: daiginu vel durpinese tabletese, vonioje, truputi pakelusi nuo grindu. Dabar daigeliai apie 4 cm aukscio ir jau nori sviesos. Dabar mastau, kaip juos perkelti i kambari, taip, kad nenusigalabytu del temperaturinio soko - vonioje tai apie 25 laipsnius ar dar keliais daugiau, o kambaryje bus apie 20...
Atsakyti
QUOTE(Gaudvilė @ 2013 03 06, 17:30)
3-4 sodinčiau, jei tikrai tokie miniatiūriniai kaip Medusa. Po vieną auginant labai jau "kūdas" vaizdelis, gražiau kai taip daugiau jų wink.gif

tiesa, foto tai ne mano, tik tiek, kad prieš kelis metus auginau  4u.gif

oo, tai sodinsiu visus, tik 3 daigelius ir turiu biggrin.gif Nereiks sukti galvos del vazonu thumbup.gif I kita vilmute pasodinsiu smile.gif
QUOTE(Apelsina @ 2013 03 06, 19:44)
PATARKITE> jau bedavojausi sioje temoje, kad daiginau ciliukus ant sildomu vonios grindu ir karta pamirsau pridengti, tai vakare radau nudziuvusius  doh.gif Antras bandymas: daiginu vel durpinese tabletese, vonioje, truputi pakelusi nuo grindu. Dabar daigeliai apie 4 cm aukscio ir jau nori sviesos. Dabar mastau, kaip juos perkelti i kambari, taip, kad nenusigalabytu del temperaturinio soko - vonioje tai apie 25 laipsnius ar dar keliais daugiau, o kambaryje bus apie 20...

pirmas bandymas galejo ir pavykti, pas mane buvo sitaip, paliejau ir vel atsigavo smile.gif
na o dabar tai labai jau ilgai laukiat, as tik pasirodzius kilputei is karto pernesiau ant palanges.jei tokia siluma, o sviesos nemato, kas is ju bus... Manau neskit , ir kuo greiciau, nes isstyps tie daigai, taigi ne i minusine temp. nesit, ko cia tas sokas bus g.gif
Atsakyti
QUOTE(Apelsina @ 2013 03 06, 19:44)

Aš ir manau jog kuo greičiau statyti kur šviesu, jei turite galimybę pajunkite lempą. Jei ant palangių šalta- padėti putplasčio plokštę ar kažką kas neleistų šalti šaknelėms.
Atsakyti