valgo omleta. tankiai gaminam pusryciams.kartais neatsisako ir virto.
Duodame kai patys valgome

Bandeme,bet kiausinukas virtas
omletas jau geriau


Valgome kartais omletą,visai skaniai valgo.
valgo omleta,gan daznaio,lb megsta
Nuo 10 menesio pradejau dukrytei karta i savaite duoti putpeles kiausinuko tryni.

Pirma karta kiausinuko virto ragavo kokiu 11 menesiu budama,o dabar kerta tik duok ir virta ir omletuka

QUOTE(rutely @ 2010 07 26, 14:59)
Mums daktarė sakė, kad galima suvalgyti 2 kiaušinius per savaitę. 
Aš kepu omletą su pienu.
Mano nevalgiukas jį labai mėgsta.
Jei būtų galima, tai tikriausiai kasdien kepčiau, kad tik valgytų


Aš kepu omletą su pienu.
Mano nevalgiukas jį labai mėgsta.



Jei būtų galima, tai tikriausiai kasdien kepčiau, kad tik valgytų



O man gydytoja sakė, kad norma tokia-1kiaušinio trynys kas antrą dieną, arba po puselę trynio kasdien. Jei kiaušinis duodamas vaikui virtas, tai baltymo duoti net nereikia, tipo gauna vaikas baltymų su pienu, ojei kiaušinienė ar omletas, tai aišku, kad tada jau kiaušą kepti visą. aš saviškiui duodu virtą trynį, oi mėgsta

tryni gan anksti pradejau duoti, po 7 menesio gal (kaimiska tikra) su savo pienu pramirkyta. dar nebuvo metuku tai ir baltymo ragavo. dabar metai ir 2 men valgo ir virta ir ant sviesto greit kepta (kai laiko nera) ir kiausiniene.. kai virtas, tai pradzioj tryni sumaitinu, poto jei dar alkana tai ir baltyma suvalgo su batonu arba duona..
Šiaip taikau maždaug 1 k./sav. 1 kiaušinį

Putpelės kiaušiniai
Jie skiriasi nuo kitų. Putpelės kiaušiniai, lyginant su vištos kiaušiniais, turi daugiau nepakeičiamosios amino rūgšties valino, pakeičiamosios amino rūgšties tirozino, 1,5 karto daugiau fosfolipidų, šiek tiek daugiau nesočiųjų riebalų rūgščių, daugiau vitaminų A, B1, B2, niacino, 2 kartus daugiau cholino, žymiai daugiau geležies ir vario. Tačiau putpelės kiaušiniuose nėra vitaminų D, E, B12, kai kurių kitų medžiagų. Kitų biologiškai aktyvių medžiagų yra beveik tiek pat, kiek ir vištos kiaušiniuose.
Gerina imunitetą. Putpelės kiaušiniuose esantis cholinas, fosfolipidai ir amino rūgštis valinas didina organizmo atsparumą, stimuliuoja augimą, gerina medžiagų apykaitą kepenyse bei inkstuose, apsaugo juos nuo riebalinio sunykimo, stabdo aterosklerozės vystymąsi. Kadangi putpelės kiaušiniuose daug geležies, jie padeda išvengti geležies stokos mažakraujystės. Putpelės kiaušiniuose gausu fosforo, kuris reikalingas dygstantiems dantukams.
Ne panacėja. Tiek putpelės, tiek vištos kiaušiniuose gausu biologiškai aktyvių medžiagų. Dalies jų biologinė vertė ir savybės nėra gerai ištirtos. Dėl to suteikti putpelės kiaušiniams didžiulę galią ir laikyti juos vaistu nuo visų ligų tikrai nedera.
Kaip patiekti. Putpelės, kaip ir vištos, kiaušinius prieš gamindami nuplaukite. Geriausia plauti pasūdytu vandeniu, taip nuo lukšto lengviau atsiskirs bakterijos ir smulkūs nešvarumai. Po to kiaušinukus švariai nušluostykite ir virkite 1-2 minutes. Išvirtus dar tiek pat palaikykite karštame vandenyje. Verdant suyra žmogui nepalankios medžiagos, daugelis bakterijų. Virtą kiaušinį organizmas įsisavina lengviau nei žalią.
Jie skiriasi nuo kitų. Putpelės kiaušiniai, lyginant su vištos kiaušiniais, turi daugiau nepakeičiamosios amino rūgšties valino, pakeičiamosios amino rūgšties tirozino, 1,5 karto daugiau fosfolipidų, šiek tiek daugiau nesočiųjų riebalų rūgščių, daugiau vitaminų A, B1, B2, niacino, 2 kartus daugiau cholino, žymiai daugiau geležies ir vario. Tačiau putpelės kiaušiniuose nėra vitaminų D, E, B12, kai kurių kitų medžiagų. Kitų biologiškai aktyvių medžiagų yra beveik tiek pat, kiek ir vištos kiaušiniuose.
Gerina imunitetą. Putpelės kiaušiniuose esantis cholinas, fosfolipidai ir amino rūgštis valinas didina organizmo atsparumą, stimuliuoja augimą, gerina medžiagų apykaitą kepenyse bei inkstuose, apsaugo juos nuo riebalinio sunykimo, stabdo aterosklerozės vystymąsi. Kadangi putpelės kiaušiniuose daug geležies, jie padeda išvengti geležies stokos mažakraujystės. Putpelės kiaušiniuose gausu fosforo, kuris reikalingas dygstantiems dantukams.
Ne panacėja. Tiek putpelės, tiek vištos kiaušiniuose gausu biologiškai aktyvių medžiagų. Dalies jų biologinė vertė ir savybės nėra gerai ištirtos. Dėl to suteikti putpelės kiaušiniams didžiulę galią ir laikyti juos vaistu nuo visų ligų tikrai nedera.
Kaip patiekti. Putpelės, kaip ir vištos, kiaušinius prieš gamindami nuplaukite. Geriausia plauti pasūdytu vandeniu, taip nuo lukšto lengviau atsiskirs bakterijos ir smulkūs nešvarumai. Po to kiaušinukus švariai nušluostykite ir virkite 1-2 minutes. Išvirtus dar tiek pat palaikykite karštame vandenyje. Verdant suyra žmogui nepalankios medžiagos, daugelis bakterijų. Virtą kiaušinį organizmas įsisavina lengviau nei žalią.