Įkraunama...
Įkraunama...

Kalių gimdymas

Sako, trecias kartas nemeluoja...linkiu, kad pasitvirtintu posakis. Sekmes!
Atsakyti
Aišku linkiu visokeriopos sekmės, bet ar būtina čia taip per galvą verstis, nu gi gamtoj gi irgi visi individai dauginasi...o kalei čia joks džiaugsmas. Gal taip mastau todėl, kad pati tingi būdama ir turėdama 4 kales nu nenorėjau šuniukų ir labai smagiai gyvenom...kol velnias galvos nesusuko biggrin.gif . Nu dabar žiūrėsim kaip čia bus, bet panašu kad bus mirksiukas.gif , bet kergdama iš karto pasakiau kad jokio papildomo kergimo (atsarginio) mums nereik ir jei nebus šį kartą-vadinasi toks likimas. O kalė iš tų kur sunkiai dauginasi, sunkiai kergiasi ir dažniausiai lieka tuščios. Visad save raminau kad įsigyti šuniuką yra ir paprasčiau ir pigiau ir vargo mažiau. Bet prieš taip pasielgdami nusprendėm pabandyti ir saviškę sukergti-jei gausis gerai, nesigaus irgi...
Tai va, nežinau ar paraminau čia ar tik sunervinau...bet gi kas bebus-viskas į gerą...
Atsakyti
QUOTE(aldarija @ 2013 04 24, 20:25)
Sako, trecias kartas nemeluoja...linkiu, kad pasitvirtintu posakis. Sekmes!

4u.gif blush2.gif

QUOTE(DIva62 @ 2013 04 25, 10:48)
Aišku linkiu visokeriopos sekmės, bet ar būtina čia taip per galvą verstis, nu gi gamtoj gi irgi visi individai dauginasi...o kalei čia joks džiaugsmas. Gal taip mastau todėl, kad pati tingi būdama ir turėdama 4 kales nu nenorėjau šuniukų ir labai smagiai gyvenom...kol velnias galvos nesusuko biggrin.gif . Nu dabar žiūrėsim kaip čia bus, bet panašu kad bus mirksiukas.gif , bet kergdama iš karto pasakiau kad jokio papildomo kergimo (atsarginio) mums nereik ir jei nebus šį kartą-vadinasi toks likimas. O kalė iš tų kur sunkiai dauginasi, sunkiai kergiasi ir dažniausiai lieka tuščios. Visad save raminau kad įsigyti šuniuką yra ir paprasčiau ir pigiau ir vargo mažiau. Bet prieš taip pasielgdami nusprendėm pabandyti ir saviškę sukergti-jei gausis gerai, nesigaus irgi...
Tai va, nežinau ar paraminau čia ar tik sunervinau...bet gi kas bebus-viskas į gerą...

Kiekvieno kiti kriterijai.
Aš ieškojau šuns. Visų pirma sau, nes siaubingai norėjau šuns, kurį galėjau mylėti, bet žinojau, kad noriu tokio šuns, kuris atitiks visus kriterijus. Vadą dėl to rinkausi labai ilgai. Apie 2 metus. Galų gale man pavyko rasti vadą, kuri atitiko visus mano norus. Joje gimė tik viena parodinė kalytė. Vieni bernai, kitos 2 kalytės pet. Šuniukai gimė JAV. Veisėja man ją patikėjo žinodama, kad suteiksiu geriausias sąlygas kokios tik įmanoma, vesiu į parodas ir ją veisiu. O veisiu su sąlyga, kad parskraidinsiu į JAV dar vieną šuniuką. Toks mūsų susitarimas. Dėl to už šunį sąlyginai nemokėjau nieko pačiai veisėjai, tik už siuntimą. Mes baigėm parodų karjerą, suradom idealiai tam tinkantį patiną ir tikėjomės šuniuką. Ne tik dėl susitarimo su veisėja, bet ir todėl, kad aš pati siaubingai noriu pasilikti antrą šunį iš mano labai mylimo šuns. Ne, ji nėra pats geriausias šuo pasaulyje struktūriškai. Bet ji turi tai, ko mūsų veislei šiomis dienomis labai trūksta. Superinę krūtinę, labai gražią galvą ir, svarbiausia, puikų temperamentą, kai šiomis dienomis sutinkame daug agresyvių RR. Taip, mums reikia geresnių galinių kampų ir geresnio kryžiaus. Bet mes buvom atitaikę patiną, kuris tai pataisys. Žodžiu, veisėm su galimybe gerinti veislę LT, o gal ir užsieny. Yra šunų, kuriuos veisti galima, bet nėra būtina. Yra šunų, kurie kažką pakeistų veislėje juos sukergus. Ir aš stengsiuos dėl to, ne tik dėl veislės gerovės, bet ir antro šuns man reikia būtent iš mano aukselio. Aš kito taip nenoriu biggrin.gif o Jums pasiseks. Pastebėjau, visad sekasi tiems, kurie neįdeda tiek darbo ir pastangų ir tiek nesvajoja apie tai. Nieko asmeniško blush2.gif 4u.gif
Atsakyti
Jei toks susitarimas, ir net įsipareigojimas-tada niekur nedingsi. Tik noriu pasakyti kad neatimtumėt iš savęs to džiaugsmo-paprasčiausiai mylėti ir turėti šunį...
Mes kergėm irgi tik dėl to paties-norim kalytę vieną pasilikti. Kalė mūsų gera, tituluota...nu gal būtų egoistiška ties ja ir užbaigti smile.gif .
Atsakyti
QUOTE(DIva62 @ 2013 04 25, 13:02)
Jei toks susitarimas, ir net įsipareigojimas-tada niekur nedingsi. Tik noriu pasakyti kad neatimtumėt iš savęs to džiaugsmo-paprasčiausiai mylėti ir turėti šunį...
Mes kergėm irgi tik dėl to paties-norim kalytę vieną pasilikti. Kalė mūsų gera, tituluota...nu gal būtų egoistiška ties ja ir užbaigti  smile.gif .

Aišku nesigautų, tai neištrauksiu iš kaži kur aš tų šuniukų. Bet kol yra užsidegimas ir noras, ir jau įdėta šitiek darbo, aš dar padarysiu viską kol galiu ir nenuleisiu rankų. Be to niekas nesakė, kad dabar tik veisimas galvoj sukasi ir niekas daugiau. Ką jūs galvojat mes veikiam visus pusę metų iki kol kalė surujoja? biggrin.gif patikėkit, tokios meilės daugelis šunų pavydėtų, kurią suteikiam savo šuniui mirksiukas.gif ji pas mus labai laiminga, mes su ja irgi wub.gif
Atsakyti
Pumpum, o kokia jūsų kalytės veislė?
Atsakyti
QUOTE(Pumpum @ 2013 04 25, 13:34)
Pastebėjau, visad sekasi tiems, kurie neįdeda tiek darbo ir pastangų ir tiek nesvajoja apie tai. Nieko asmeniško  blush2.gif  4u.gif

Labai teisingas pastebejimas drinks_cheers.gif

Svarbu turit svajone ir siekiat jos 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Kerpena @ 2013 04 25, 13:13)
Pumpum, o kokia jūsų kalytės veislė?

Rodezijos ridžbekas smile.gif
Atsakyti
Aišku čia ne į temą, bet papasakosiu, kodėl klausiu. Mes turim nedidelę mišrūnę, kelių nesiekiančią. Vyras buvo nuėjęs į šunų parodą, Litexpo, kur kažkada neseniai čia buvo. Ir parėjęs pasakoja - žinai mažiau parodoje mūsų Luną, tik kokius 4-5 kartus didesnę bigsmile.gif Net nusifotografavo. Tai kur tik galvą iš medžiaginio narvo tas šuo iškišęs, tikrai baisia panašus. Tai vis buvo įdomu, kas ten per veislė. Tiesiog šiaip įdomu, ne todėl, kad ten kokią veislę derinčiau mišrūnei. Dabar žiūriu internete Rodezijos ridžbekų nuotraukas, tai ar tik nebus čia ta mano ieškota veislė. biggrin.gif Kai kurie labai panašūs į tuos, vyro fotografuotus.

user posted image

user posted image
Atsakyti
QUOTE(Kerpena @ 2013 04 25, 21:35)

Taip ridžbekai mirksiukas.gif juos visad labai lengva atskirti iš keteros, vadinamojo ridžo thumbup.gif
Atsakyti
QUOTE(Pumpum @ 2013 04 24, 12:18)
Grįžom iš konsultacijos. Taigi gal kokiems likimo draugams pravers, pasipasakosiu plačiau  smile.gif
. Tada daryti echoskopą 3-4 savaičių, kad nustatytų ar yra šuniukų. Jei jų yra, vėl darysim progesterono tyrimą, nes lygis gali būti per žemas, dėl ko gali įvykti rezorbcija. O dabar kadangi darėm echoskopą 5 savaičių, negalim sužinoti, ar buvo pastojus ir įvyko rezorbcija, ar tiesiog nepastojo. Jei lygis progesterono per žemas, tai reikės vartoti progesteroną papildomai kad išsaugoti šuniukus ir jų nerezorbuotų, o tada kartoti echoskopą 6 savaičių ir žiūrėti ar viskas pavyko puikiai.

kaip daznai po kergimo tokiu atveju stebet progesterona ir kada pradet kai echo patvirtina kad yra suniuku?
Atsakyti
Sveiki. Ar yra dar tokių, sėdinčių ,,kaip ant adatų" dėl kalytės nėštumo?? Stresinuos nerealiai, nebežinau, nei ką skaityti, nei ką žiūrėti...Šiandiena 54 diena. Dabar toks klausimas - ar būtina kalei po gimdymo suleisti tą oksitociną??? Jokių papildų neduodų, valgo pagal RAW, apetitas geras ((bent jau iki šiol...). Ačiū už atsakymus, palaikymą ir supratimą....
Atsakyti