Įkraunama...
Įkraunama...

Kalių gimdymas

QUOTE(mielka @ 2013 04 16, 19:40)
vajei sad.gif aš tai vežčiau jau šią savaitę tikrai...

Pirmadienį vešiu
Atsakyti
QUOTE(gella @ 2013 04 13, 00:13)
Turiu klausimą - kur gaunate oksitocino ir kalcio injekcijoms? Prieš pirmos vados gimimą prisiskaičiau apie šių preparatų būtinybę, bet Jakovo klinikoje į prašymą įsigyti oksitocino man atsakė, kad neparduodami tokie preparatai savarankiškam naudojimui, tas pats su kalciu injekcijoms. Laimei, nieko neprireikė ir dabar manau, kad vargu ar kada nors pati savavališkai juos naudočiau - šiemet iš anksto susiradau į namus važiuojančią veterinarę ir jos pagalbos prašysiu, jeigu prireiks. Bet vis dar įdomu, kaip kiti tokius dalykus gauna.

perku zmoniu vaistneje, bet reikia zinoti kaip ji naudot, nes galima bedu prisidaryt. kalci perku vet.klinikoje, bet as girdoma ne leidziama.

QUOTE(Pumpum @ 2013 04 16, 02:00)
Mums dar nieko nesimato. Pagal paskutinį kergimą sekmadienį buvo 4 savaitės. Pagal pirmą - trečiadienį jau 5 savaitės. Jei taip ir toliau, pirmadienį vešiu echoskopo  verysad.gif

pas mus niekad be 6-7 savaiciu nesimato, bet visada 4-5 savaiciu buna intoksikacija, tai tenka maitint is rankos ir visokiais skaniais kasniukais smile.gif
Atsakyti
QUOTE(liuka** @ 2013 04 17, 00:18)
perku zmoniu vaistneje, bet reikia zinoti kaip ji naudot, nes galima bedu prisidaryt. kalci perku vet.klinikoje, bet as girdoma ne leidziama.
pas mus niekad be 6-7 savaiciu nesimato, bet visada 4-5 savaiciu buna intoksikacija, tai tenka maitint is rankos ir visokiais skaniais kasniukais smile.gif

Na šiaip daug kas sako kad negimdžiusiai be 5-6 savaitės nesimatys. Už tai dar palūkėsiu ir jei nesimatys dar po sekmadidenio tai būtinai echoskopuosiu ir nusiraminsiu bet kokiu atveju. O tokia intoksikacija turbūt mums negresia. Aš išdurnėt su jos apetitu baigiu lotuliukas.gif
Atsakyti
Tai kad toksikozė 3 savaičių turėtų prasidėti g.gif . Ir maniškei kaip laikrodis būtent tada ir būna, tęsėsi iki pat nėštumo pabaigos doh.gif .
Dėl oksitocino, tai skaičiau, kad veterinarinis ir žmonių skiriasi stiprumu, taip, kad atsargiai, būna 5 arba 10 kažkokių matų. Man dvi dozes pritrauktų į švirkštus davė mūsų veterinarė, taip pat pasakė kokiu atveju ir kaip sušvirkšti. Tarp kitko, kaip jūs leidžiate į paodį ar į raumenis?
Pumpum, tai plika akimi nesimato, bet ultragarsu, tai matytųsi, mes čia turbūt labiau pergyvenam negu jūs doh.gif
Atsakyti
QUOTE(Tuse @ 2013 04 17, 11:10)
dvi dozes pritrauktų į švirkštus davė mūsų veterinarė, taip pat pasakė kokiu atveju ir kaip sušvirkšti. Tarp kitko, kaip jūs leidžiate į paodį ar į raumenis?

As leidzu i raumenis, man tas poodinis nepatinka, po tokiu injekciju daznai guzai susidaro ir abscesai sad.gif Taip doze labai svarbu, mes leidzam po 0,2ml. bet ta priklauso i nuo veisles dydzio, visad konsultuojos su savo vete.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo liuka**: 17 balandžio 2013 - 09:27
Man į paodį liepė leisti.
Atsakyti
Kai leidi į raumenį greičiau suveikia... bet šiaip žmonėms patiems leistis nerekomenduoja, nes suspurdėjus šuniui gali nulūžti adata... bet aš irgi išmokus puikiai suleidžiu ir į raumenį wink.gif

prieš praeitą gimdymą pirkausi vaistinėj paprastoj oksitocino, pasiskaičiavus viską buvau... bet dabar vėl nieko nepamenu...ir vėl klausinėt reiks smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Tuse @ 2013 04 17, 09:10)
Tai kad toksikozė 3 savaičių turėtų prasidėti g.gif . Ir maniškei kaip laikrodis būtent tada ir būna, tęsėsi iki pat nėštumo pabaigos doh.gif .
Dėl oksitocino, tai skaičiau, kad veterinarinis ir žmonių skiriasi stiprumu, taip, kad atsargiai, būna 5 arba 10 kažkokių matų. Man dvi dozes pritrauktų į švirkštus davė mūsų veterinarė, taip pat pasakė kokiu atveju ir kaip sušvirkšti. Tarp kitko, kaip jūs leidžiate į paodį ar į raumenis?
Pumpum, tai plika akimi nesimato, bet ultragarsu, tai matytųsi, mes čia turbūt labiau pergyvenam negu jūs doh.gif

Tai jai neprasidėjo. Turbūt jau ir neprasidės. Ne jai tokiam dalykui prasidėt lotuliukas.gif ji kad ir vemdama turbūt ėstų lotuliukas.gif o pergyvenu ir aš ir smagu sulaukt palaikymo thumbup.gif
Atsakyti
QUOTE(Pumpum @ 2013 04 17, 20:24)
Tai jai neprasidėjo. Turbūt jau ir neprasidės. Ne jai tokiam dalykui prasidėt  lotuliukas.gif  ji kad ir vemdama turbūt ėstų  lotuliukas.gif  o pergyvenu ir aš ir smagu sulaukt palaikymo  thumbup.gif

Šitas tai yra gerai, kad ėda thumbup.gif ,nes kaip aš nuo trečios savaitės iki kol pagimdė sukau galvą ką paduoti, tai nėra blogiau doh.gif . Iš pradžių per daug nėėmiau į galvą, bet kai vetė pasakė, kad badas gali būti priežastis šuniukų rezorbacijai, tai susirūpinus buvau unsure.gif
Atsakyti
QUOTE(Tuse @ 2013 04 17, 19:29)
Šitas tai yra gerai, kad ėda thumbup.gif ,nes kaip aš nuo trečios savaitės iki kol pagimdė sukau galvą ką paduoti, tai nėra blogiau doh.gif . Iš pradžių per daug nėėmiau į galvą, bet kai vetė pasakė, kad badas gali būti priežastis šuniukų rezorbacijai, tai susirūpinus buvau unsure.gif

Oi, šitas viskąryjantisžvėris net naktį iš miegų nubėgtų į virtuvę jei išgirstų patraškintą maišelį biggrin.gif paėda, po valandos pamiršo kad paėdė, vis tikis kad pamiršim jog pašėrėm jau, ypač šiuo laikotarpiu, kai turbūt laukiasi biggrin.gif
Atsakyti
sveikos..Ar labai blogai,kad sendien vienas suniukas pradejo atpylinet varškyte? ir lyg truputi paviduriuoja,nes pastoviai jos uzpakaliukas dregnas..Turbut kale daznai patvarko..Suniukam savaite unsure.gif
Atsakyti
QUOTE(austulis @ 2013 04 19, 19:04)
sveikos..Ar labai blogai,kad sendien vienas suniukas pradejo atpylinet varškyte? ir lyg truputi paviduriuoja,nes pastoviai jos uzpakaliukas dregnas..Turbut kale daznai patvarko..Suniukam savaite unsure.gif

Kaip dabar šuniukas laikosi? unsure.gif

Mes šiandien vežam echo. Nieko nesimato ir parinuosi labai. verysad.gif
Atsakyti