Įkraunama...
Įkraunama...

Kalių gimdymas

QUOTE(liuka** @ 2013 09 27, 12:55)
Issiunciau i e-mai, paziurek

Aciu labai 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(-Aiva- @ 2013 09 24, 23:30)
Sveikos 4u.gif
as su klausimeliu. Ar visada juntami suniuku judesiai? Siandien manoji turetu lauktis 60-ta diena, taciau suniuku neuzciuopiu iki siol. Ji smulki, jai pirma vada. Visi nestumo pozymiai yra, paskutinemis dienomis atsirado pienas, suka guoli kaip isprotejus. Buvo ir needimo stadija ir vel apetito atsistatymas. Pastambejus gerokai, vangi, vengia sokineti, visa laika mieguista. Temp. normali 37,5. Echoskopo nedariau, kazkaip buvau tikra, kad ji laukiasi. Bet del judesiuku nebuvimo su abejojau... Negi tai netikras nestumas  g.gif ?!
Labai aciu uz atsakyma  4u.gif

Aš judesius pradėjau užčiuopti 50 dieną.
Papildyta:
Mano kalytė Jorkšyrė laukiasi 52 diena. Šuniukai pilve juda, kalės nuotaika nebloga. Temperatūra 37,6. Tokia ji jau savaitę. Ar tai blogai, kad tokia žema temperatūra?
Atsakyti
QUOTE(eknos @ 2013 09 28, 23:38)
Aš judesius pradėjau užčiuopti 50 dieną.
Papildyta:
Mano kalytė Jorkšyrė laukiasi 52 diena. Šuniukai pilve juda, kalės nuotaika nebloga. Temperatūra 37,6. Tokia ji jau savaitę. Ar tai blogai, kad tokia žema temperatūra?

Manau, kad ne. Nes kaip ir pas zmones ir pas sunis normali temperatura ne pas visu vienoda- mano pvz.36-36.2, daugiau nebuna smile.gif Vieno mano sunis visad 38.5, o kito tik 38.
Atsakyti
Sveikos 4u.gif
Gal kas esate kerge rusu toiterjera nedidelio svorio 1.500kg ? Ar nera pavojinga, tokio mazo suns kergimas ? 4u.gif
Atsakyti
Manau, kad geriausiai atsakytų rimtas veisėjas.
Atsakyti
QUOTE(-Aiva- @ 2013 09 27, 17:41)
Aciu labai  4u.gif

kaip issisprende jusu atvejis? g.gif
Atsakyti
Mes ir vėl čia! biggrin.gif tyliai ramiai, per daug nieko nepasakosiu, jei šį kart pasiseks pranešiu su visom fanfarom lotuliukas.gif aš su klausimu! Darėm bakteriologinį ir rado nedidelį kiekį augančio stafilokoko, sakė nieko baisaus, ir paskyrė antibiotikų leidžiamų savaitei. Nepasveiko, bet tai sužinojau tik šiandien, kai dabar jau 7 rujos diena. Progesteronas dar tik 1,32 ir paskyrė antibiotiko Synulox (leidžiamo vėlgi), kurį gali naudoti nėščios kalės ar laktacijos laikotarpiu. Na aš išsigandau, juk antibiotikas toks brudas, bet mane nuramino, kad nėra ko pergyventi. Na ir aš visgi klausiu, kaip elgtis, kad tie antibiotikai nenuslopintų kokios imuninės sistemos? Šeriu pagal RAW ir stengiuosi duoti daugiau jautienos šiuo metu, žuvų taukų būtinai, folio rūgšties papildomai. Ar to užtenka? ax.gif
Atsakyti
QUOTE(Pumpum @ 2013 10 04, 13:21)
Mes ir vėl čia!  biggrin.gif  tyliai ramiai, per daug nieko nepasakosiu, jei šį kart pasiseks pranešiu su visom fanfarom  lotuliukas.gif  aš su klausimu! Darėm bakteriologinį ir rado nedidelį kiekį augančio stafilokoko, sakė nieko baisaus, ir paskyrė antibiotikų leidžiamų savaitei. Nepasveiko, bet tai sužinojau tik šiandien, kai dabar jau 7 rujos diena. Progesteronas dar tik 1,32 ir paskyrė antibiotiko Synulox (leidžiamo vėlgi), kurį gali naudoti nėščios kalės ar laktacijos laikotarpiu. Na aš išsigandau, juk antibiotikas toks brudas, bet mane nuramino, kad nėra ko pergyventi. Na ir aš visgi klausiu, kaip elgtis, kad tie antibiotikai nenuslopintų kokios imuninės sistemos? Šeriu pagal RAW ir stengiuosi duoti daugiau jautienos šiuo metu, žuvų taukų būtinai, folio rūgšties papildomai. Ar to užtenka?  ax.gif

Daugelis veiseju Synelox pries kergima naudoja profilaktikai, apsidraudziant. Kiek zinau jokiu problemu nebuvo. As salia visu antibiotiku duodu LINEX.
Atsakyti
QUOTE(liuka** @ 2013 10 04, 16:01)
Daugelis veiseju Synelox pries kergima naudoja profilaktikai, apsidraudziant. Kiek zinau jokiu problemu nebuvo. As salia visu antibiotiku duodu LINEX.

Antibiotiku vartojimas 'profilaktiskai' yra auksciausio lygio nesamone, gaila kad zomes taip mazai supranta apie antibiotikus.
antibiotikai turi but vartojami tik kai yra BUTINI, nes:
1. Antibiotikai sunaikina ne tik ligos sukėlėją, bet ir natūralią mikroflorą (o jei ligos sukelejo isvis nera?)
2. su kiekvienu antibiotiku vartojimo kursu jus didinate bakteriju atsparuma antibiotikams. kai bus rimta problema ir bus tikrai reikalingi antibiotikai, jie nebeveiks.
Atsakyti
QUOTE(tss @ 2013 10 04, 15:55)
Antibiotiku vartojimas 'profilaktiskai' yra auksciausio lygio nesamone, gaila kad zomes taip mazai supranta apie antibiotikus.
1. Antibiotikai sunaikina ne tik ligos sukėlėją, bet ir natūralią mikroflorą (o jei ligos sukelejo isvis nera?)
2. su kiekvienu antibiotiku vartojimo kursu jus didinate bakteriju atsparuma antibiotikams. kai bus rimta problema ir bus tikrai reikalingi antibiotikai, jie nebeveiks.

Va va, ir aš nesupratau tos profilaktikos biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(tss @ 2013 10 04, 17:55)

Rekomenduoja vetai ir tikrai su gerais vardais. Ne visada yra galimybe istirti kale nuo A iki Z. Todel skiria Synelox. O kad kuo maziau nukentetu mikroflora skiria salia LINEX.
As to nedariau, bet pazystu l. daug veiseju, kurie tai daro.
Atsakyti
QUOTE(liuka** @ 2013 10 04, 17:39)
Rekomenduoja vetai ir tikrai su gerais vardais. Ne visada yra galimybe istirti kale nuo A iki Z. Todel skiria Synelox. O kad kuo maziau nukentetu mikroflora skiria salia LINEX.
As to nedariau, bet pazystu l. daug veiseju, kurie tai daro.

taip, deja antibiotikus reikia nereikia skiria ir gydytojai atstudijave medicina 8 metus.. tiesiog tai lengviausias kelias, skirsiu antibiotikus, problema bus sutvarkyta, nesvarbu kad tai tiksinti bomba..o kad garantuotai suveiktu, tai skiria plataus spektro antibiotikus, kas yra dar zalingiau. aplamai, profilaktika yra vienas dalykas, o gydymas visai kitas. profilaktika turetu but organizmo ir imuniteto stiprinimas, o ne naikinimas. po kiekvieno antibiotiku kurso imunitetas silpsta .
Atsakyti