Įkraunama...
Įkraunama...

Kalių gimdymas

QUOTE(tss @ 2013 10 04, 19:14)
taip, deja antibiotikus reikia nereikia skiria ir gydytojai atstudijave medicina 8 metus.. tiesiog tai lengviausias kelias, skirsiu antibiotikus, problema bus sutvarkyta, nesvarbu kad tai tiksinti bomba..o kad garantuotai suveiktu, tai skiria plataus spektro antibiotikus, kas yra dar zalingiau. aplamai, profilaktika yra vienas dalykas, o gydymas visai kitas. profilaktika turetu but organizmo ir imuniteto stiprinimas, o ne naikinimas. po kiekvieno antibiotiku kurso imunitetas silpsta .

Tai va mano ir klausimas, kaip naudojant antibiotikus kuo geriau palaikyti viso organizmo imunitetą. Nes linex tai tik žarnyno mikroflorą palaiko.
Atsakyti
QUOTE(Pumpum @ 2013 10 04, 22:50)
Tai va mano ir klausimas, kaip naudojant antibiotikus kuo geriau palaikyti viso organizmo imunitetą. Nes linex tai tik žarnyno mikroflorą palaiko.

nieko labai daug nepadarysite, imunitetas atsistato per laika. Esu beveik tikra jusu suo gauna ko reikia- subalansuota mityba, reguliaru rezima, saule ir geras emocijas smile.gif
Atsakyti
Iš esmės, jei gilinantis į gamtinius įstatymus, tai super gerų sąlygų nustatymas mažina gimstamumą. Nes pagal gamtos dogmas, blogos sąlygos, badas maras-grėsmė išnykti ir labai padidėja vislumas, gimstamumas, didėja vados. Ir didėja moteriškų individų gimstamumas. Taigi galvojant apie tai-nereikia smarkiai verstis per galvą dėl nėčiosios. Nesakau kad ant grandinės ją ir badas. Kad tai pasiteisintų reiktų kelias kartas taip pasodint. Bet-aš už tai kad specialiai labai kažką ten dėl nėščios kalės daryt-ne. Iki pusės laiko nėštumo-racionas ir kiekis maisto iš vis per jokią vietą nesiskiria nuo kasdieninio, net pamažinu biškį, kad svorio nepriaugtų. Neriboju vaikščiojimų, juda tiek pat, dresuojas irgi. Tik krūvių didelių neduodu. Antroje pusėje padidinu maisto normą, aišku labai didelis pliusas echoskopija-galima orientuotis kiek šuniukų, jei jų mažai, norma didinama nedaug, pagrinde didinu tik kaulingos mėsos kiekį (šunys šeriami RAW), jei šuniukų daugiau, tada normą iš lėto didinu aišku visose vietose, bet vis tik ypatingas dėmesys kaulingai mėsai. Atskirai ar ant pavadžio nėščia pradedu vedžiot likus porai savaičių iki gimdymo, jei šuniukų daug.
Atsakyti
QUOTE(zay @ 2013 10 05, 09:50)
Iš esmės, jei gilinantis į gamtinius įstatymus, tai super gerų sąlygų nustatymas mažina gimstamumą. Nes pagal gamtos dogmas, blogos sąlygos, badas maras-grėsmė išnykti ir labai padidėja vislumas, gimstamumas, didėja vados. Ir didėja moteriškų individų gimstamumas. Taigi galvojant apie tai-nereikia smarkiai verstis per  galvą dėl nėčiosios. Nesakau kad ant grandinės ją ir badas. Kad tai pasiteisintų reiktų kelias kartas taip pasodint. Bet-aš už tai kad specialiai labai kažką ten dėl nėščios kalės daryt-ne. Iki pusės laiko nėštumo-racionas ir kiekis maisto iš vis per jokią vietą nesiskiria nuo kasdieninio, net pamažinu biškį, kad svorio nepriaugtų. Neriboju vaikščiojimų, juda tiek pat, dresuojas irgi. Tik krūvių didelių neduodu. Antroje pusėje padidinu maisto normą, aišku labai didelis pliusas echoskopija-galima orientuotis kiek šuniukų, jei jų mažai, norma didinama nedaug, pagrinde didinu tik kaulingos mėsos kiekį (šunys šeriami RAW), jei šuniukų daugiau, tada normą iš lėto didinu aišku visose vietose, bet vis tik ypatingas dėmesys kaulingai mėsai. Atskirai ar ant pavadžio nėščia pradedu vedžiot likus porai savaičių iki gimdymo, jei šuniukų daug.

Na taip, dėl maisto didinimo žinau, dabar nieko ir nedidinu, tik vat smalsu ką būtų tikrai naudinga įtraukt į racioną. Bet turbūt nieko per daug čia neprigalvosiu smile.gif
Atsakyti
Sveikos, gal kurios nors kalytė jau ant dienų turi gimdyti? Mano jorkšyrei šiandien 59 diena. nieko. jokių skausmų, tik pilvas toks didelis, kad nenori vaikščioti, tik guli, nebegali paeit. kvėpuoja sunkiai. Bet lauke visgi vaikšto. Jo pati tokia smulkutė, o pilvas toks didelis, bus daug šuniukų, tik nežinau, bijau, kad nepernešiotų. Gal kas žinot, ar jorkšyrai gimdo anksčiau 60-tos dienos?
Atsakyti
QUOTE(eknos @ 2013 10 06, 18:19)
Sveikos, gal kurios nors kalytė jau ant dienų turi gimdyti? Mano jorkšyrei šiandien 59 diena. nieko. jokių skausmų, tik pilvas toks didelis, kad nenori vaikščioti, tik guli, nebegali paeit. kvėpuoja sunkiai. Bet lauke visgi vaikšto. Jo pati tokia smulkutė, o pilvas toks didelis, bus daug šuniukų, tik nežinau, bijau, kad nepernešiotų. Gal kas žinot, ar jorkšyrai gimdo anksčiau 60-tos dienos?

Pasidomėkit kas esant reikalui cezarį padarytų, mažam šuniui gali būt sunku tiek išgimdyt..

Klausimas visiems kitiems, prie kokio progesterono jūs kergėt pirmą kart kalę?
Atsakyti
QUOTE(Pumpum @ 2013 10 06, 20:34)
Pasidomėkit kas esant reikalui cezarį padarytų, mažam šuniui gali būt sunku tiek išgimdyt..

Klausimas visiems kitiems, prie kokio progesterono jūs kergėt pirmą kart kalę?

Taip, turiu veterinarą, kuris padės. Šiandien buvom apžiūrai, sakė, kad dar nesiruošia gimdyti. O jau laikas būtų. nerimauju. Liepė laukti dar dvi dienas. O šuniukai dar padidės. Nežinau ką daryt? Gal kas susidūrėt su panašia problema?
Atsakyti
QUOTE(eknos @ 2013 10 07, 21:49)
Taip, turiu veterinarą, kuris padės. Šiandien buvom apžiūrai, sakė, kad dar nesiruošia gimdyti. O jau laikas būtų. nerimauju. Liepė laukti dar dvi dienas. O šuniukai dar padidės. Nežinau ką daryt? Gal kas susidūrėt su panašia problema?

59 para dar nėr laikas gimdyt. Šuniukai padidės. Tai normalu, jie auga.
Atsakyti
QUOTE(eknos @ 2013 10 07, 20:49)

Nelabai suprantu problemos esmes. Gimdyti dar nelaikas tai ir negimdo kalyte. Suniukai pilve naturalu, kad augs.
Negi tokiais dalykais pries kergiant nepasidomejot???
Atsakyti
Ne taip piktai-aš irgi domėjausi, skaičiau, o nerimas po to vis tiek labai didelis buvo. Čia juk ateina ne tik patarimų paklausti, bet ir elementaraus palaikymo sulaukti-sprendžiu pagal savo nerimą.
Atsakyti
Piktai kolas lyg niekas ir nerase...
Jei pas vet buvo, gimdyt dar ner labai jau laikas tai kaip ir belieka laukti ar ne? Tuo labiau kai nei viena is musu negalim matyti nei tos kalytes nei jos busenos...
Atsakyti
QUOTE(eknos @ 2013 10 07, 22:49)

Mano viena kale uztempe iki 73 paros,(14 atostogu d. nuejo po velniu biggrin.gif) dariau cezari, o vetas sake po to, kad 74 butu pati pagimdzius smile.gif Ateis laikas ir gimdys. Gal jie nedideli, gal ju daug kokie 6 biggrin.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo liuka**: 07 spalio 2013 - 21:35