Įkraunama...
Įkraunama...

***Šiauliečiai stato namus **

QUOTE(JBijoux @ 2013 03 07, 17:53)
Mes laukiame statybos leidimo, kaip ir rasiau turim 7 parasus is reikiamu 12 parasu musu atveju  4u.gif
Keista, kad Jums notariskai patvirtinto igaliojimo neprireike... gal jau pasimirso Jums  blush2.gif  ?  4u.gif

manau kad jus maisote. Man taippat jokio igaliojimo architektui nereikejo. Sutvarke pats statybu leidima. Kaikam gal ir idomu ąč parasu susirinkti,as pasirinkau paprastesni varijanta.
Atsakyti
QUOTE(biesas66 @ 2013 03 07, 18:14)
manau kad jus maisote. Man taippat jokio igaliojimo architektui nereikejo. Sutvarke pats statybu leidima.  Kaikam gal ir idomu ąč parasu susirinkti,as pasirinkau paprastesni varijanta.

Ka turi mintyse smile.gif ?
Del notarisko igaliojimo reiaklingumo-negalu guldyt galvos, bet taip suprantu reikalavimus, kuriuos reikia dabar igyvendint priduodant popierius statybos leidimui gauti ir pletku lygyje pasisakymai internete:
http://raituzonamas....s-leidimas.html
Esu parašęs notarinį įgaliojimą, kad mano vardu architektas turi teisę tvarkyti su statybos leidimo išėmimu susijusius popierius.
http://www.pasyvusna...tybos-leidimas/
Projektą turi sukėlinėti statytojas, bet jei norite, kad šį darbą jums atliktų projektuotojas, tuomet turėsite jį notariškai įgalioti tai padaryti. Aptarkite tai su savo projektuotoju ir išlanksto pasirūpinkite įgaliojimais.
Cia jau pacio architekto zodziai...
Atsakyti
QUOTE(ŽaliaMergelė @ 2013 03 07, 16:45)
Be konstrukcinės dalies? pvz. Mes sutarėm 3500 už individualų projektą(realiai 3000 sumokėjau, nes baudą uždėjau -500 už terminų nesilaikymą  lotuliukas.gif ), be konstrukcinės d., į tą sumą ir projekto pabraižymas, ir derinimas komisijoje ir statybų leidimo gavimas. Sumokėjau 250 į VMI sąsk. pristačiau architektei apmokėjimo kvitą (tik netinka internetu apmokėtas, nes reikalingas originalus banko anspaudas ir banko darbuotojo parašas).
O kas į tą jums pateiktą sumą 1800 įskaičiuota? ir aš nesupratau  g.gif

kaip suprantu derinimas, pastato pastatymas i sklypa, nesimas i savivaldybe smile.gif as nesugilinau tiek, ir nenoriu nei gilintis, ta viena durne nervus isgadino su savo visomis nesamonemis lotuliukas.gif noriu tik greiciau tureti projekta ir leidima ax.gif drinks_cheers.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo santropez: 07 kovo 2013 - 17:29
QUOTE(JBijoux @ 2013 03 07, 16:53)
Mes laukiame statybos leidimo, kaip ir rasiau turim 7 parasus is reikiamu 12 parasu musu atveju  4u.gif
Keista, kad Jums notariskai patvirtinto igaliojimo neprireike... gal jau pasimirso Jums  blush2.gif  ?  4u.gif

Ach, išties, gi skaičiau, kad parašus renkatės.
Man nekeista smile.gif nes ir mums nereikėjo, ir mūsų draugams nereikėjo, ir bičiuliams, va-biesui66 irgi ne biggrin.gif

Aš dar pagalvojau g.gif gal jums reikia dėl to, kad patys nerenkate popierių iš vandenų, dujų, lesto ir t.t.? Tada galimai taip, nes svetimas žmogus be įgaliojimo negaus.
Nes aš tuos popierizmus pati susirinkau ir pristačiau architektei.
Remtis kitų patirtimi būtų sudėtinga, nes pas visus jos gali skirtis, todėl garantuoti galima tik iš savo patirties, o ne kaip kitas darė, ko reikėjo ir ko ne smile.gif
Bet jums dėl įgaliojimo galvos gi neskauda, vistiek patys pridavinėjate, šaunuoliai, turėsite patirties.
Atsakyti
[quote=JBijoux,2013 03 07, 17:03]
Mano situacija tokia:
4500Lt (198m2) projektas, kuri sudaro architekturine statybine dalis, statinio konstrukcijos su charakteringais pjuviais, vandentiekio-nuoteko, elektros ivadai.
Toliau buvo siulymas 2000Lt statybos leidimo gavimas, kurio mes atsisakem. Gavom is architekto bylute, diskeli, viska patys susikelem i :
https://www.planuoju...tatyba_isorine/
pries tai susimokejom 250Lt, teisingai negalima internetu, turi buti antspaudas ir butina nuskanuot spalvotai tam , kad ikeltum i infostatyba.lt
siam momentui turime 7 parasus is 12 mums reikiamu. Prisijungus per internetine bakininkyste, viskas graziai matosi, datos, terminai, kas turi padet parasus, kas pritare, jeigu nepritare-kodel ir tt Jeigu bus nepritarimas-kreipiates i savo architekta-tegul taiso savo klaidas.
Nesuprantu uz ka architektui moket tokias sumas... kai realiai sia dali galima pasidaryt patiems... projekta turi sukelinet statytojas arba architektas turi gauti NOTARISKAI patvirtinta IGALIOJIMA is Jusu, tai manau vel kainuoja... nesigilinau kiek, nes mums to neprireike...
4u.gif
igaiojimas 36 lt pas notara
Atsakyti
QUOTE(santropez @ 2013 03 07, 17:24)
kaip suprantu derinimas, nesimas i savivaldybe smile.gif

Taip smile.gif pridavimas ir eigos stebėjimas, ar atmetė dėl kokių klaidų, neatmetė ir t.t. Pati nederinau, nežinau smile.gif
Atsakyti
QUOTE(ŽaliaMergelė @ 2013 03 07, 18:26)
Ach, išties, gi skaičiau, kad parašus renkatės.
Man nekeista smile.gif nes ir mums nereikėjo, ir mūsų draugams nereikėjo, ir bičiuliams, va-biesui66 irgi ne  biggrin.gif

Aš dar pagalvojau  g.gif gal jums reikia dėl to, kad patys nerenkate popierių iš vandenų, dujų, lesto ir t.t.? Tada galimai taip, nes svetimas žmogus be įgaliojimo negaus.
Nes aš tuos popierizmus pati susirinkau ir pristačiau architektei.
Remtis kitų patirtimi būtų sudėtinga, nes pas visus jos gali skirtis, todėl garantuoti galima tik iš savo patirties, o ne kaip kitas darė, ko reikėjo ir ko ne smile.gif
Bet jums dėl įgaliojimo galvos gi neskauda, vistiek patys pridavinėjate, šaunuoliai, turėsite patirties.

Niu palaukit smile.gif rinkau pati 4u.gif
Nuvykau i savivaldybe,paprasiau projektavimu salygu, per 20 darbo dienu gavau, nuvykau i LESTO-gavau, viska perdaviau architektui, jis paruose bylute-diskeli-atsiskaitau $, viska pati keliu i INFOSTATYBA.
va santropez, raso apie igaliojima 36Lt...

Papildyta:
QUOTE(ŽaliaMergelė @ 2013 03 07, 18:29)
Taip smile.gif pridavimas ir eigos stebėjimas, ar atmetė dėl kokių klaidų, neatmetė ir t.t. Pati nederinau, nežinau smile.gif

na, va tai uz tai, kad uz Jus sukels i INFOSTATYBA failiukus, moket 1800Lt........... unsure.gif man butu gaila smile.gif ax.gif stebes... as ir stebiu... prisijungiu ir stebiu smile.gif bus nepritarimas-kreipies i architekta-privele klaidu-tegul taiso schmoll.gif
Atsakyti
QUOTE(JBijoux @ 2013 03 07, 18:32)
Niu palaukit smile.gif rinkau pati  4u.gif
Nuvykau i savivaldybe,paprasiau projektavimu salygu, per 20 darbo dienu gavau, nuvykau i LESTO-gavau, viska perdaviau architektui, jis paruose bylute-diskeli-atsiskaitau $, viska pati keliu i INFOSTATYBA.

as parasiua vyrui igaliojima del statybos, kad leidziu jam tvarkyti visu reikalus, susijusius su musu sklypo statybomis bigsmile.gif nes ta senoji architektet sake , kad reikia, bet kadangi ji tiek sake visokiu nesamoniu tai vat klausimas ar tikrai reikia to notaro, gal uztenka tiesiog parasyti kas bus drinks_cheers.gif 100lt i minusa uz popierius su jos sakymais schmoll.gif
Atsakyti
QUOTE(santropez @ 2013 03 07, 18:37)
as parasiua vyrui igaliojima del statybos, kad leidziu jam tvarkyti visu reikalus, susijusius su musu sklypo statybomis  bigsmile.gif nes ta senoji architektet sake , kad reikia, bet kadangi ji tiek sake visokiu nesamoniu tai vat klausimas ar tikrai reikia to notaro, gal uztenka tiesiog parasyti kas bus  drinks_cheers.gif  100lt i minusa uz popierius su jos sakymais  schmoll.gif

sutuoktinio sutikimo tikrai reikia 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(JBijoux @ 2013 03 07, 17:32)
Niu palaukit smile.gif rinkau pati  4u.gif

Ai, nebesusipinkime biggrin.gif svarbu pateikėme šiektiek info kas kokiu būdu darė, pasidarė. Net nežinau kaip įvardinti, gal čia iš tos serijos "kažkam pasisekė daugiau, kažkam mažiau" biggrin.gif Nes būtų reikėję, tai būčiau išsiėmusi, ne, tai ne smile.gif Ir be to daug visko buvo, nuo ko galva sopėjo smile.gif
Tarkim, sutaupėm 36lt lotuliukas.gif einu į suvestinę užsirašyti. Juokauju smile.gif
Atsakyti
QUOTE(ŽaliaMergelė @ 2013 03 07, 18:42)
Ai, nebesusipinkime  biggrin.gif svarbu pateikėme šiektiek info kas kokiu būdu darė, pasidarė. Net nežinau kaip įvardinti, gal čia iš tos serijos "kažkam pasisekė daugiau, kažkam mažiau"  biggrin.gif Nes būtų reikėję, tai būčiau išsiėmusi, ne, tai ne smile.gif Ir be to daug visko buvo, nuo ko galva sopėjo  smile.gif
Tarkim, sutaupėm 36lt  lotuliukas.gif  einu į suvestinę užsirašyti. Juokauju  smile.gif

36Lt cia baika smile.gif , bet vat 1800Lt santropez vietoje, arba mano vietoje 2000Lt uz "statybos leidimo gavima" man jau suma didoka smile.gif
tikrai nebesirupinkime smile.gif kas nores isigilinsis i sia info ir musu patirti pritaikys sau wink.gif
greito pavasario! 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(JBijoux @ 2013 03 07, 17:37)
na, va tai uz tai, kad uz Jus sukels i INFOSTATYBA failiukus, moket 1800Lt...........  unsure.gif man butu gaila smile.gif  ax.gif stebes... as ir stebiu... prisijungiu ir stebiu smile.gif bus nepritarimas-kreipies i architekta-privele klaidu-tegul taiso  schmoll.gif

Bet žiūrėkite, kiek mačiau, tai jums kainuos 4500, jei neapsirinku, o man kainavo viskas 3000, ir už mane nunešė, suderino ir įteikė statybų leidimą smile.gif o jus derinate viską patys smile.gif
Atsakyti