Įkraunama...
Įkraunama...

Knygų skaitytojų klubas, 85 laida

Sveikos, vakar knygų mugėj pabuvojau, Orlovos koncerto pasiklausiau rolleyes.gif

Nepirkau nė vienos knygos, pirmą kartą taip smile.gif Tik vaikams lipdukus -abėcėlę nupirkau, labai juokingai pateikta, vietoj A raidės nupieštas ančiukas, o vietoj Ą - ančiukas, laikantis nosinaitę biggrin.gif Ir t.t. smile.gif

Šiuo metu labai skaitau Alekseičiko knygą „Gydyti gyvenimu“: Aleksandro Alekseičiko intensyvus terapinis gyvenimas" ir Archimandritas Sofronijus "Šventasis Siluanas Atonietis.Užrašai" - labai labai gera knyga, telpa joje visa gyvenimo esmė, išmintis, tai religionė knyga.

Atsakyti
Man misiją "Knygų mugė" atliko dukra. Didžiausias pargabentas gėris - "Czeslawo Miloszo Vilnius". Puiki poligrafija, fantastiškos nuotraukos, nostalgiškas tekstas. Skaitydama Milošo prisiminimus apie prieškarinį Vilnių pagalvojau, kad puiku, kai po tiek metų turi vietą, apie kurią norisi kalbėti kaip apie savą, artimą, reikšmingą. Turėtų būti nustabus jausmas.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo gintarelia: 23 vasario 2013 - 11:21
QUOTE(Gemma @ 2013 02 22, 23:07)
"Vilko dvaras" man patinka, nors kol kas ir pastrigau. tiesiog netinkamas laikas jai  blush2.gif pradzia labai daug zadanti, kur kas rimciau nei Greory "Karalieniu" serija, tikrai verta demesio, ypac jei megsti istorines.

Kas čia per knyga? Gal Mantel "Wolf Hall" vertimas? Jei taip, tai smagu, kad išleido pagaliau, nes tikrai puiki knyga. Aš gavau Kalėdoms dovanų antrąją dalį, reiks netrukus griebti bigsmile.gif

Tiesa, prie Gregory karalienių irgi sugrįžau po šiokios tokios pertraukos, ir man visai patinka, nors jau buvo nusibodę šiek tiek, buvo apėmęs jausmas, kad tas pats per tą patį iš knygos į knygą. O va "Lady of the Rivers" visai gerą įspūdį paliko. Ir dar "Raudonoji karalienė" laukia.

O diktantą rašėt kas nors? mirksiukas.gif
Papildyta:
Paskaičiau savo atsiliepimą apie "Villko dvarą" - pasirodo, buvau ir aš su ja kiek pastrigusi blink.gif Visai nebeprisimenu, dabar prisiminus atrodo, kad viskas man joje patiko, nors ir labai "ilgai grojantis" tekstas g.gif Dar labiau įdomu pasidarė, kaipgi antroji dalis skaitysis... mastau.gif
Atsakyti
Sveikutes, skaitytojos,

malonu ir toliau testi pazinti su Jusu naujais skaitiniais, nors pacios siumetinis derlius bus ne ka geresnis uz praejusiu metu, nes kol kas megaujuosiu tik trecia knyga... Uztat, visas galiu nominuoti jau dabar, su "praba", tpsknt!

Taigi, pirmoji John Maxwell Coetzee "Maiklo K gyvenimas ir laikai" - del mano eilinio nenoro pasidometi apie skaitoma knyga pries ja paimant i rankas, ivyko gan idomus kuriozas, nes kuri laika maniau esanti pries utopini romana, kadangi 100% buvau isitikinusi, jog veiksmas vyksta Amerikoje, kur realiame gyvenime niekaip neipaisiau kariniu apsaugu bei veiksmu butinybes... unsure.gif Na, bet klystantiems dangus! biggrin.gif Laimei, isigilinusi i miestu pavadinimus, is JAV "persikeliau" i PAR ir romanas igavo kita aspekta (tarsi slapiu skuduru per veida ir skaitytojui, ir civilizuotam pasauliui), kur tarsi klyksmas tyruose lieka pakibes zmogaus "nuzmoginimo" klausimas, per mazai viesinamas ir tik nedaugelio deka (Mandelos, Coetzee) mediatizuojamas. Lenkiu galva pries autoriu uz tema ir uz nuostabu talenta tai aprasyti.

Haruki Murakami "Mylimoji Sputnik" tapo antraja skaityta knyga (ir metu, ir paties Murakamio) bei taip uzliuliavo savo herojais, ju jausmu peripetijojomis, jog norejau, kad niekada nesibaigtu... Veiksmo Graikijoje aprasymas kazkuo primine John Fowles "Maga".
10 balu vertas siuzetas, kaip ir "Avies medziokles", tik kitame amplua. Labai dziaugiuosi turinti dar kelis neskaitytus sio autoriaus romanus.

Na, ir paskutine kol kas dar skaitoma Julia Stuart "Perigoro piršlys", kuria nepelnytai buvau priskyrus vienkartinems laisvalaikio knygelems, daugiau kvailos prancuziskos komedijos tipo vykstancio pirmo Pasaulinio karo metu! doh.gif Manau, lietuvisko virselio apipavidalinimas jai vertes irgi nepriduoda... O pasirode, jog tai puikus dramatiskas kurinys apie prancuziska kaima, paprocius, tipiskus personazus su gerai isnagrinetais charakteriais, apie... meile, vienisuma, tikrasias kulinarines vertybes, istorija ir ne tik. Vnz, megaujuosi gerai aprasytu romanu su Louis de Fiuneso vaidybos vertomis groteskiskomis priemaisomis - geros emocijos garantuotos! thumbup.gif
Atsakyti
QUOTE(Jurzole @ 2013 02 23, 13:43)
Kas čia per knyga? Gal Mantel "Wolf Hall" vertimas? Jei taip, tai smagu, kad išleido pagaliau, nes tikrai puiki knyga. Aš gavau Kalėdoms dovanų antrąją dalį, reiks netrukus griebti  bigsmile.gif

pasisekė tau su dovana smile.gif Pas mus 'Vilko dvaras' toks nepigus, sakyčiau.. 99 lt smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Jurzole @ 2013 02 23, 13:43)
Kas čia per knyga? Gal Mantel "Wolf Hall" vertimas? Jei taip, tai smagu, kad išleido pagaliau, nes tikrai puiki knyga. Aš gavau Kalėdoms dovanų antrąją dalį, reiks netrukus griebti  bigsmile.gif

QUOTE(saintlina @ 2013 02 23, 16:04)
Pas mus 'Vilko dvaras' toks nepigus, sakyčiau.. 99 lt  smile.gif

ir tie 99 lt - piguma lotuliukas.gif palyginimui: kaina nr.1, kaina nr.2
Atsakyti
blink.gif čia mano kolegos su kuriuo keičiamės knygomis viena mėgstamiausių rašytojų.
Pas mus 10 svarų kainuoja... Ir dar buvo akcijos atrakcijos dalis, kai perki vieną, kitą gauni puse kainos unsure.gif
Atsakyti
QUOTE(saintlina @ 2013 02 23, 16:04)
pasisekė tau su dovana  smile.gif  Pas mus 'Vilko dvaras' toks nepigus, sakyčiau.. 99 lt  smile.gif

QUOTE(Gemma @ 2013 02 23, 16:34)
ir tie 99 lt - piguma  lotuliukas.gif palyginimui: kaina nr.1, kaina nr.2

blink.gif Jau tikrai išprotėjimas... ypač tas variantas su autografu cool.gif Kita vertas, gi ne šiaip koks autografas - " pati autorė pasirašė specialiu autografams skirtu rašikliu" lotuliukas.gif

QUOTE(Forget @ 2013 02 23, 16:46)
Pas mus 10 svarų kainuoja... Ir dar buvo akcijos atrakcijos dalis, kai perki vieną, kitą gauni puse kainos  unsure.gif

drinks_cheers.gif Pasižiūrėjau ką tik, tai Amazon abi knygas kietais viršeliais parduoda už 22 svarus. Nu bet tai turbūt be autografų, tik su gražia dėžute... biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(Gemma @ 2013 02 23, 16:34)
ir tie 99 lt - piguma  lotuliukas.gif palyginimui: kaina nr.1, kaina nr.2

na taip.. reik griebt, jei jau šitiek kaina nukrito biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(tutele @ 2013 02 23, 15:36)
malonu ir toliau testi pazinti su Jusu naujais skaitiniais,
Taigi, pirmoji John Maxwell Coetzee "Maiklo K gyvenimas ir laikai"

Haruki Murakami "Mylimoji Sputnik"

Na, ir paskutine kol kas dar skaitoma Julia Stuart "Perigoro piršlys",
Malonu, kad nors kartais pasirodai. mirksiukas.gif
Visas tris jau senokai skaičius, bet vis dar geru žodžiu galiu paminėti. drinks_cheers.gif

Labai lėtai iriuosi per "Mano vardas Raudona". Tiesiog gražus tekstas ir daug minčių kyla. biggrin.gif

Dar skaitau Ramiro Piniljos "Aklos skruzdės". Lyg ir nieko ypatingo, bet įdomiai perteikiama tie patys įvykiai skirtingų žmonių akimis ir jausmais. Kadangi tuščiais smegenais meilės romanų ir detektyvų neskaitau, tai šita - pats tas, kai dėmesio negaliu sukaupti. Nerekomenduoju niekam, nes turinys gana slogus. unsure.gif
Atsakyti
QUOTE(Jurzole @ 2013 02 23, 15:43)

Tiesa, prie Gregory karalienių irgi sugrįžau po šiokios tokios pertraukos, ir man visai patinka, nors jau buvo nusibodę šiek tiek, buvo apėmęs jausmas, kad tas pats per tą patį iš knygos į knygą. O va "Lady of the Rivers" visai gerą įspūdį paliko. Ir dar "Raudonoji karalienė" laukia.

Sakykit, o ta Lady of the rivers irgi is karalieniu serijos?
Atsakyti
QUOTE(abiga @ 2013 02 24, 12:43)
Sakykit, o ta Lady of the rivers irgi is karalieniu serijos?

Taip. Šios knygos herojė - Žaketa (Jacquetta of Luxembourg), "baltosios karalienės" motina.
Atsakyti