Sveikutes, skaitytojos,
malonu ir toliau testi pazinti su Jusu naujais skaitiniais, nors pacios siumetinis derlius bus ne ka geresnis uz praejusiu metu, nes kol kas megaujuosiu tik trecia knyga... Uztat, visas galiu nominuoti jau dabar, su "praba", tpsknt!
Taigi, pirmoji
John Maxwell Coetzee "Maiklo K gyvenimas ir laikai" - del mano eilinio nenoro pasidometi apie skaitoma knyga pries ja paimant i rankas, ivyko gan idomus kuriozas, nes kuri laika maniau esanti pries utopini romana, kadangi 100% buvau isitikinusi, jog veiksmas vyksta Amerikoje, kur realiame gyvenime niekaip neipaisiau kariniu apsaugu bei veiksmu butinybes...

Na, bet klystantiems dangus!

Laimei, isigilinusi i miestu pavadinimus, is JAV "persikeliau" i PAR ir romanas igavo kita aspekta (tarsi slapiu skuduru per veida ir skaitytojui, ir civilizuotam pasauliui), kur tarsi klyksmas tyruose lieka pakibes zmogaus "nuzmoginimo" klausimas, per mazai viesinamas ir tik nedaugelio deka (Mandelos, Coetzee) mediatizuojamas. Lenkiu galva pries autoriu uz tema ir uz nuostabu talenta tai aprasyti.
Haruki Murakami "Mylimoji Sputnik" tapo antraja skaityta knyga (ir metu, ir paties Murakamio) bei taip uzliuliavo savo herojais, ju jausmu peripetijojomis, jog norejau, kad niekada nesibaigtu... Veiksmo Graikijoje aprasymas kazkuo primine John Fowles "Maga".
10 balu vertas siuzetas, kaip ir "Avies medziokles", tik kitame amplua. Labai dziaugiuosi turinti dar kelis neskaitytus sio autoriaus romanus.
Na, ir paskutine kol kas dar skaitoma
Julia Stuart "Perigoro piršlys", kuria nepelnytai buvau priskyrus vienkartinems laisvalaikio knygelems, daugiau kvailos prancuziskos komedijos tipo vykstancio pirmo Pasaulinio karo metu!

Manau, lietuvisko virselio apipavidalinimas jai vertes irgi nepriduoda... O pasirode, jog tai puikus dramatiskas kurinys apie prancuziska kaima, paprocius, tipiskus personazus su gerai isnagrinetais charakteriais, apie... meile, vienisuma, tikrasias kulinarines vertybes, istorija ir ne tik. Vnz, megaujuosi gerai aprasytu romanu su Louis de Fiuneso vaidybos vertomis groteskiskomis priemaisomis - geros emocijos garantuotos!