Įkraunama...
Įkraunama...

Gimdymas ir gimimas namuose

QUOTE(Justesea @ 2013 03 04, 13:17)

Ak kaip butu gerai pagaliau gi kad tie ledai pajudetu... Nes dabar tai situacija isties nekokia susikloste ... Galincios padet pribuvejos ibaugintos o besilaukiancios mamos kurios labai noretu gimdyt namuose nebeturi i ka kreiptis pagalbos ... Luzio momentas... tikekimes visa tik i gera.
Atsakyti
Kai pradedi gilintis tai ir paaiškėja, kad nemaža dalis gimdančių ne stacionaruose namus renkasi kaip pigesnį variantą. Mano giminaitė UK po planinio CP tą patį vakarą iškeliavo namo, dėl finansinio aspekto.
Atsakyti
QUOTE(Baltike @ 2013 03 04, 15:35)
Jau rašiau apie Olandijos pavyzdį. Nežinau, ar ten nedirbantieji turi kokį draudimą, tačiau jiems minimali būtinoji pagalba garantuojama tik tam tikrose įstaigose. Žinau, tiksliai, kad be "savanoriško" draudimo nei oficialiai namie, nei privačioje klinikoje "nemokamai" (t.y. draudimo lėšomis) gimdyti negalėtum. Pats savanoriškas draudimas yra kelių lygių ir nuo to priklauso ligos ar gimdymo atveju apmokama suma: vieno užtektų tik valstybinėje klinikoje gimdyti, kito jau pakaktų ir gimdymui namie, trečiasis gi apmokėtų ir didžiąją dalį, o galbūt ir visas gimdymo privačioje klinikoje išlaidas.

O tai kaip suprantu gimdymas namuose yra brangesnis negu valst. klinikoje g.gif ?
Kodel ? Kas " iskaiciuojama" i savoka gimdimas namuose ?
O tai tiesiog negalima gimdyti namuose, be draudimo, pasikveciant i pagalba kokia pribuveja ir jai atsilyginant tarkim kazkokia paslauga is savo puses ?
Cia nelegalu ? Reikia oficialiai kreiptis i gyd. istaiga, kad tau leistu gimdyti su pribuveja ?

Tai nedirbantieji ir Lietuvoje neturi jokio draudimo ( tiksliau , jeigu esi Darbo birzoje, tai tada turi, arba moki savarankiskai, bet va nestuke.gif kiek zinau iskart gauna draudima po uzsiregistravimo konsultacijoje , o gal as klaidingai taip manau, anksciau tikrai buvo panasiai g.gif , gal vistiek reikia i birza pirma g.gif blush2.gif )
Papildyta:
QUOTE(pilkoji28 @ 2013 03 04, 15:46)
Kai pradedi gilintis tai ir paaiškėja, kad nemaža dalis gimdančių ne stacionaruose namus renkasi kaip pigesnį variantą. Mano giminaitė UK po planinio CP tą patį vakarą iškeliavo namo, dėl finansinio aspekto.

Va tas aspektas ir man uzkliuna g.gif , pasirodo nevisada noriu, tai galiu
O tai turbut noretu ilgiau pabuti su prieziura po operacijos g.gif .
p.s be reikalo kartais zmones keikia musu apsaugos sistema , gal ten ne viskas tobula, bet kad pigu, tai tikrai, net iskaitant padeka vokeliuose - cia juk savanoriskas dalykas, napalyginsi su draudimu, ar istatyta saskaita .
Atsakyti
Tikrai po CP pirmą dieną savijauta netobuliausia, o jei dar vienai tektų namuose su leliuku likti išvis bent jau man būtų baisu, vistiek pjūvis nemenkas gaunas.
Atsakyti
QUOTE(Selva @ 2013 03 04, 15:41)
citata:

Olandijoje įprasta, kad sveika moteris gimdo namuose. Aišku, daug lemia sveikatos draudimas. Jo neturinti moteris, aišku, jei ji sveika, ko gero, gimdymo ligoninėje nesirinks – labai brangu.

Kaip suprantu , pas mus nera tokiu nestuke.gif , jas draudzia valstybe is savo lesu cool.gif
( nebent ne Lietuvos piliete g.gif , is Baltarusijos kokios g.gif )
Atsakyti
QUOTE(Leonsija @ 2013 03 04, 13:53)

Va tas aspektas ir man uzkliuna  g.gif , pasirodo nevisada noriu, tai galiu
O tai turbut noretu ilgiau pabuti su prieziura po operacijos  g.gif .
p.s be reikalo kartais zmones keikia musu apsaugos sistema , gal ten ne viskas tobula, bet kad pigu, tai tikrai, net iskaitant padeka vokeliuose - cia juk savanoriskas dalykas, napalyginsi su draudimu, ar istatyta saskaita .

Geras pastebejimas. O gimdymas namie su pribuveja koks jis buvo iki siol, labai jau brangus gaudavosi. Mokek uz kursus ir butinai dar patikt turi bobelei, rysi kosmini uzmegst.
Atsakyti
QUOTE(pilkoji28 @ 2013 03 04, 15:55)
Tikrai po CP pirmą dieną savijauta netobuliausia, o jei dar vienai tektų namuose su leliuku likti išvis bent jau man būtų baisu, vistiek pjūvis nemenkas gaunas.

Zinau irnesakyk.gif ,
TA PATI vakara tikrai nenoreciau ( nezinau ar galeciau net blink.gif ) iskelauti namo, nors isvaziavau po 3 dienu ( cia jau ir taip skaitosi greitai ), bet ta pati vakara doh.gif ( net su kateteriu iki kitos dienos buvau, ir tai atsikelti labai sunku buvo po paros unsure.gif )
Atsakyti
Tiesa sakant, man didele naujiena, kad po CP isleido ta pacia diena, paprastai 3 dienas laiko, jei viskas gerai.
Atsakyti
QUOTE(silvaria @ 2013 03 04, 15:59)
Geras pastebejimas. O gimdymas namie su pribuveja koks jis buvo iki siol, labai jau brangus gaudavosi. Mokek uz kursus ir butinai dar patikt turi bobelei, rysi kosmini uzmegst.

Cia tiesiog geras marketingas ax.gif , tai kas nemokama pateikti kaip brangiausia preke/paslauga . Adaptuota zmogaus intelektui, nes tai uz ka moki - yra labai kokybiska cool.gif , kuo daugiau moki, tuo didesne kokybe biggrin.gif .

Tarsi mazai butu nemokamos info sia tema ax.gif . O realios pagalbos tai jokios g.gif ( cia is filmo sprendziu, kitaip aciu D neteko susidurti ), na pakvepuoja kartu, na baseine prilaiko, uz rankytes palaiko - galetu tai ir kokia bendraminte padaryti - NEMOKAMAI, is solidarumo ax.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Leonsija: 04 kovo 2013 - 14:16
QUOTE(Selva @ 2013 03 04, 13:41)
greitasis googlas stai ka ismete:

http://tavovaikas.lt...-tai-atsakomybe

citata:

Olandijoje įprasta, kad sveika moteris gimdo namuose. Aišku, daug lemia sveikatos draudimas. Jo neturinti moteris, aišku, jei ji sveika, ko gero, gimdymo ligoninėje nesirinks – labai brangu.

neseniai, pries kelis menesius, Olandijoj gimde pazistama, ji buvo zemos rizikos gimdyve. Pageidavo ligonines, klausiau, ar ji galinti ja pasirinkti, ji atsake, taip, tiesiog susimokes uz sia paslauga ir tiek.

Iš to, ką spėjau perskaityti, nuo 2006 metų, visi gyvenantys Olandijoje privalo įsigyti sveikatos draudimą.Taigi tokios sąvokos, kaip draudimo neturinti moteris, neturėtų būti.
Atsakyti
QUOTE(Selva @ 2013 03 04, 16:08)
Tiesa sakant, man didele naujiena, kad po CP isleido ta pacia diena, paprastai 3 dienas laiko, jei viskas gerai.

Cia pas mus "laiko " tongue.gif ,
kitur turbut niekas nelaikys, jeigu neturesi pinigu susimoketi uz " laikyma " cool.gif
Atsakyti
QUOTE(Leonsija @ 2013 03 04, 15:12)
Cia tiesiog geras marketingas  ax.gif ,  tai kas nemokama pateikti kaip brangiausia  preke/paslauga . Adaptuota zmogaus intelektui, nes tai uz ka moki - yra labai kokybiska  cool.gif  , kuo daugiau moki, tuo didesne kokybe  biggrin.gif .

Tarsi mazai  butu nemokamos info sia tema  ax.gif . O realios pagalbos tai jokios  g.gif  ( cia is filmo sprendziu, kitaip aciu D neteko susidurti ), na pakvepuoja kartu, na baseine prilaiko, uz rankytes palaiko - galetu tai ir kokia bendraminti padaryti - NEMOKAMAI, is solidarumo  ax.gif

O reali pagalba(kai gimdymas sklandus) kokia turėtų būti? g.gif rolleyes.gif Palaikyt už kojytes ?Ar suleist vaistukų nuskausminanų?Nu,ir dar visko,juk už KAŽKĄ reiks atsidėkojimą vokelinį priimt,ania? bigsmile.gif
Atsakyti