Įkraunama...
Įkraunama...

Polimerinis molis (modelinas)

As kai darau, tai visas detales trupuciuka paspaudziu, kazkaip problemu nekilo, kad kas nukristu, mano pacios dukryte turi ne viena komplektuka, tai nieks nei atsoko, nei nukrito. O puseseres vaikui dovanu kai padovanojau, tai sake vyras net i indaplove buvo idejes, ir nieko, viskas puikiai. Galeciau nuotrauka idet jei mokeciau, paziuretumet kaip ten viskas atrodo. Pabandysiu, gal pavyks smile.gif
Atsakyti
Pasirodau savo darbiuka smile.gif

user posted image
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo _Monce_: 18 spalio 2013 - 19:30
QUOTE(_Monce_ @ 2013 10 18, 20:26)
Pasirodau savo darbiuka smile.gif

thumbup.gif gražu
Atsakyti
Labai gražūs visų čia darbeliai iš polimerinio molio. Visai neseniai susidomėjau ir aš, pradėjau daryti auskarus, žiedus su įspaustomis akutėmis, bet norisi kažką ir sudėtingesnio išbandyti smile.gif Radau šias gėles: http://www.livemaste...kulyusy?msec=39 tik man niekas nesigauna... verysad.gif su rusų visai nedraugauju, tai gal ko iki galo nesupratau, nes man tas molis neina su pirštais taip suspaust, viskas prilimpa prie pirštų ir viskas.. Naudoju Fimo modeliną... Gal galite kas paaiškinti kame čia bėda? 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(vaidoote05 @ 2013 10 20, 13:59)
Labai gražūs visų čia darbeliai iš polimerinio molio. Visai neseniai susidomėjau ir aš, pradėjau daryti auskarus, žiedus su įspaustomis akutėmis, bet norisi kažką ir sudėtingesnio išbandyti smile.gif Radau šias gėles: http://www.livemaste...kulyusy?msec=39  tik man niekas nesigauna...  verysad.gif su rusų visai nedraugauju, tai gal ko iki galo nesupratau, nes man tas molis neina su pirštais taip suspaust, viskas prilimpa prie pirštų ir viskas.. Naudoju Fimo modeliną... Gal galite kas paaiškinti kame čia bėda?  4u.gif

Tai, kad ten ne is modelino tos geles. Ten taip vadinamas "saltas porcelianas". Paciai neteko jo bandyti, bet manau, kad visiskai kitokia medziaga nei modelinas. Modelina labai sunku taip isploninti tarp pirstu, nebent bandyti tarp popieriaus lakstu, o po to jau formuoti g.gif

_Monce_, superiniai irankiai thumbup.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Bjauruska: 20 spalio 2013 - 13:05
Kažkada dariau tokias gėlytes. Iš modelino. Nėra labai sudėtinga, tiesiog labai marudnas darbas smile.gif viena gėlytę pradžioj vos ne valandą lipdžiau kol gavosi tai ko norėjau smile.gif
Atsakyti
laba merginos, gal atsakysit, ar tinka modelino detalių gamybai ne specialios silikoninės formelės, o ledukams ir šokoladukams skirtos? kainų skirtumas akivaizdus, tai ir klausiu g.gif
Atsakyti
QUOTE(pievu.medus @ 2013 10 21, 02:03)
Kažkada dariau tokias gėlytes. Iš modelino. Nėra labai sudėtinga, tiesiog labai marudnas darbas smile.gif viena gėlytę pradžioj vos ne valandą lipdžiau kol gavosi  tai ko norėjau smile.gif

aš irgi dariau, bet tokios plonos tikrai nesigauna... Mano 'avatare' viena iš tokių gėlyčiųsmile.gif

QUOTE(Modeen @ 2013 10 21, 14:32)
laba merginos, gal atsakysit, ar tinka modelino detalių gamybai ne specialios silikoninės formelės, o ledukams ir šokoladukams skirtos? kainų skirtumas akivaizdus, tai ir klausiu  g.gif

Kaip jau kažkada sakiau - modelinas tuo ir žavus, kad jam tinka labai daug kas, aš pati beveik neturiu profesionalių detalių ar įrankiųsmile.gif Aš tik nelabai išsivaizduoju kaip tos formelės atrodo - ar ne per gilios, kaip iš ten reiks ištraukti modeliną? g.gif
Atsakyti
Kad gaunasi, ten toj nuotraukoj jos gana nemažos yra, todėl ir atrodo kad lapeliai ploni, o suploninta yra tik ties paciais kraščiukais pirštų pagalba. Pati darau papuošalus su jomis, tik pas mane žiedai mažesi. Su šaltu porcelianu dirbti irgi bandžiau, bet man modelinas geriau lipdosi, o to porceliano taip plonai isvis neimanoma turbut padaryti smile.gif p.s. rožytėms reik storesnių lapelių nei burbuliams tiems, plius dedant transkulent modeliną jie atrodo dar plonesni ir trapesi. Čia labiau technikos paslaptys smile.gif bet viskas pasiekiama ilgu darbu smile.gif
Atsakyti
QUOTE(pievu.medus @ 2013 10 21, 18:48)
o to porceliano taip plonai isvis neimanoma turbut padaryti smile.gif

galima, jei tai originalus japoniškas šaltasis porcelianas,
user posted image
o ne savadarbis išvirtas.
Kokius stebuklus iš to originalaus daro - buvau sužavėta :*

http://youtu.be/ddynYLoN-ZE gaminių vaizdai

ir meistriškumo pamokėlė http://youtu.be/oKro-N3H0y8
Atsakyti
tep tep, ten is to specialaus ore stingstancio molio, jis elastingas toks, na paziurekit video ir pamatytit, ten kas kita nei polimerinis molis ar ta namuose virta tesla...
Atsakyti
QUOTE(Margareta @ 2013 10 22, 03:46)
...

Vakar atidžiai ir su malonumu pažiūrėjau vieną pamokėlę, kurioje aiškino, kad su tais gėliukais papuošaliukais geriau į lietų nepatekti, nes ta masė 80 procentų pagaminta ................ iš popieriaus lotuliukas.gif

Va ir japonai... Prisigalvoja visko thumbup.gif
Atsakyti