Įkraunama...
Įkraunama...

Polimerinis molis (modelinas)

QUOTE(auksine @ 2014 08 28, 16:37)
labas visoms,
norejau paklausti apie skysta polimerini moli,

kad šiaip kiek bent aš suprantu, jis ne lakas, bet sukietėjusio ar perkieto skystintojas.
Nepastebėjau kad atstotų laką, aš asmeniškai lakuoju darbelius, net ir panaudojusi skystintoją (nors niekada netepiau juo darbelių paviršiaus, tik naudojau paminkštinti modelinui)

O tu paprasčiausiai paeksperimentuok. Ir būtinai pasidalink ekperimento rezultatais. Bus įdomi patirtis drinks_cheers.gif
Atsakyti
QUOTE(auksine @ 2014 08 28, 16:37)
labas visoms,
norejau paklausti apie skysta polimerini moli, ar ji uztepus ant paprasto molio ir iskepus, jau nereikia lakuoti papildomai?

ji galima naudoti kaip laka, jei taip galima isireiskti. na pvz noriu uzfiksuoti kokius dazus, rasalus, pudras ar kazka kad nenusidevetu ir nebluktu. galima su skystu polimeriniu moliu tai daryti. uztepti plona sluoksi ir iskepti. lakuoti su laku ant virsaus vel galima, jeigu nori.

man lakas yra labai opi tema. tokia opi kad mane nervina bash.gif kartais labai reikia to pavirsiaus sluoksnio, bet nebezinau kuo tepti. pastebejau kad sculpey blizgiu laku lakuoti darbeliai pastoveje pasidaro lipnus. is pradziu viskas ok, bet patyrinejau savo senus gaminukus ir nusivyliau verysad.gif

paskutiniu metu as "lakuoju" su skystu polimeriniu moliu (SPM). tik jis turi keleta savybiu, kurias reik imti domen: 1. pavirsius nebuna lygus, nes tas SPM yra gana tirstas, bet cia priklauso nuo firmos 2. nesuteikia blizgaus efekto 3. reikia uztepti labai plonai ir rekomenduojama pakepti aukstesnej temperaturoj- buna skaidresnsnis, antraip buna balzganas.

turiu keleta darbeliu taip padengtu Kato SPM tai jie man kazkaip pagelto (per kokius 2 metus) blink.gif nezinau ar cia tas Kato ar kazkas kitas turejo itakos... bet jis dengesi graziai, gana lygiai, ne taip kaip Sculpey doh.gif
Atsakyti
laba vakara, aciu uz atsakymus, buvau prisedus prie modelino po kokiu 2 m pertraukos, tai kaip faina smile.gif
lipdziau draugei dovanele "saldzia", pasirodau kas isejo
user posted image
user posted image

spurgyte lakavau su laku ( tik glaista) , krosano nelakavau isvis.
( skystas polimerinis molis tai isejo toks matinis labiau, todel dar ant jo lakavau blizgiu laku)
Atsakyti
Apetitnai atrodo thumbup.gif
Atsakyti
Taip skaniai padarė, kad pačiai nervai neatlaikė ...paėmė ir atkando biggrin.gif biggrin.gif biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(mona66/1 @ 2014 09 01, 17:52)
Taip skaniai padarė, kad pačiai nervai neatlaikė ...paėmė ir atkando  biggrin.gif  biggrin.gif  biggrin.gif

bet tikrai atrodo labai valgomai biggrin.gif cia komplimentas! thumbup.gif
Atsakyti
ačiū 4u.gif pati esu irgi patenkinta, juk šiaip nelipdau visai smile.gif
Atsakyti
Ateinu aš ir vėl pas jus su klausimu: gal kas žino ir gali pasidalinti kaip išimti, "išpjauti" tose pailgose spyruoklėse tas mažas "angeles"? Tikiuosi supratote apie ką aš biggrin.gif
https://www.flickr.c...es-margartarep/
Papildyta:
Tiesa, nežinau ar tai naujiena, gal jau seniai žinoma (neperskaičiau dar visų temų, bet mačiau vyko diskusija kaip padaryti rutuliuko tuščią vidurį)
https://www.flickr.c...s-50697472@N06/
Atsakyti
QUOTE(pupenelis @ 2014 09 11, 21:56)
Ateinu aš ir vėl pas jus su klausimu: gal kas žino ir gali pasidalinti kaip išimti, "išpjauti" tose pailgose spyruoklėse tas mažas "angeles"? Tikiuosi supratote apie ką aš  biggrin.gif
https://www.flickr.c...es-margartarep/
Papildyta:
Tiesa, nežinau ar tai naujiena, gal jau seniai žinoma (neperskaičiau dar visų temų, bet mačiau vyko diskusija kaip padaryti rutuliuko tuščią vidurį)
https://www.flickr.c...s-50697472@N06/

pirmas valaintas tai cia yra susuktas skirtingu spalvu makaronas o paskui apiplaustytas. manau, kad geriausiai tai daryti kol nekeptas, kisti i saldymo kamera, kad pastingtu o paskui su astriu peiliu ar kokiu medzio drozejo kalteliu isplaustyti. sakyciau galima ir iskepta taip apdoroti, bet tada reik saugoti pirstus arba naudoti koki elektrini priestaisa smile.gif

antras variantas matytas, bet man jis toks komplikuotas... klijuoti, dziovinti... o dar kiek cukraus susinaudoja doh.gif
Atsakyti
Ačiū Margareta thumbup.gif
Atsakyti
Merginos, turiu klausima, kur rasti Kaune pirkti cernito su efektais arba cernit atikinio modelino?
Atsakyti
QUOTE(almukass @ 2014 07 24, 08:42)
O tai jūs iš tos pačios dešros nedarote kelių darbų? Aš tai visada darau, tik jie gal skiriasi kiek labiau, bet nematau čia nieko tokio, vistiek tai rankų darbas, tik labai jau gerai vertinamas doh.gif
Va mano tos pačios dešros variantai, ir čia dar ne visi:

Labai grazu wub.gif
Atsakyti